Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בקיץ רכשתי סיטרואן C4 מודל 2007 (הדגם המאובזר PK, עם מנוע 2000 סמ"ק) שהיה אמור להחליף את הסיאט לאון 2002 (גם כאן מדובר בדגם המאובזר "ספורט", עם מנוע 1800 סמ"ק) שהיתה ברשותי. רציתי למכור את הסיאט בקיץ ואח של חבר תכנן לרכוש את הסיאט אבל היתה לו בבעיה בבנק, העניין נדחה ואני נאלצתי לנסוע לחו"ל לכמה חודשים והעניין אפוא נדחה.

כעת, לאחר ששבתי, אני מתלבט אם למכור את הסיאט או שבכלל עדיף לוותר על הסיטרואן.

ראשית, מבחינת נהיגה - אני נהנה הרבה יותר לנסוע בלאון מאשר בC4.

שנית, בסיטרואן טרם השקעתי שקל מאז שרכשתי אותה לפני חצי שנה, להבדיל מהסיאט, שבשנה האחרונה הספקתי לעשות טיפול תקופתי, טיפול טיימינג כולל משאבת מים, החלפת מצבר (יש עוד שנה לאחריות), החלפת אלטרנטור והחלפת מיכל עיבוי. יש לסיאט טסט עד סוף 2012. זה לא הכסף שהלך, זו ההרגשה שחלקים ברכב הוחלפו וייתנו לי שקט לגביהם עוד כמה שנים לפחות.

שלישית, הלאון עשתה רק 100 אלף ק"מ (אמנם הC4 גמעה רק 40 אלף אבל היא צעירה יותר ב-5 שנים) ועושה הרושם שיש לה עוד הרבה לתת.

וכאן מגיעים לנקודה המכרעת - בעוד שאת הC4 אני אוכל למכור במחיר טוב, בערך במחיר שרכשתי אותה, הרי שהלאון נסחרת בסביבות ה-30 אלף ואני מרגיש שזה מחיר נמוך מדי לרכב כזה, אפילו שהוא בן 10. מאידך, הוא בן 10 ואני חושש שה"זיקנה" תעלה לי עוד הרבה בעוד שהסיטרואן רעננה יותר ומאובזרת יותר.

בקיצור, אני אצטרך להיפרד מאחת מהן. עד לאחרונה ממש היה לי ברור שהלאון חייבת להימכר. אבל היום, אני כבר מתלבט...הלאון נוחה לי יותר ומהנה יותר. אבל האם אצליח למכור אותה כשתהיה בת 12?! דילמה.

מישהו פה עמד בדילמה כזו או שיש לו עיצה? (אני מניח שהצעד הכי טוב אולי הוא למכור את שתיהן ופשוט לקנות לאון חדשה יותר... אבל זה כרגע לא על הפרק, אז מה כדאי לעשות?)

פורסם

הרכב בן 10 כבר. השוק יהיה אותו שוק גם כאשר יהיה בן 12 וגם כאשר יהיה בן 15.

במילים אחרות - אם אתה אוהב את הרכב ונהנה ממנו, תישאר איתו.

שוק המשומשות של סיאט הוא ללא ספק אחד הגרועים בארץ, בתור בעל סיאט קצת יותר חדשה משלך - אני חווה זאת על בשרי.

נ.ב - הכל בגלל התדמית והמבצעים המוגזמים שסיאט עושים כל שני וחמישי (בכל הנוגע לאמינות, טפו טפו, מעל שנתיים עם הרכב - הכל פיקס).

Twincharger Stratified Injection

פורסם

בוא אני יגיד לך מה ייקרה:

1. אתה היית בטוח שהליאון עוד שנייה מתפרקת לך בידיים כי היא מגיעה לגיל דו-ספרתי אז רצת וקנית אוטו חדש יותר.

2. קרה מה שקרה והינה הליאון חגגה 10 שנים והיא לא התפרקה - עכשיו, אתה היית ממש מופתע מהעניין הזה.

3. אתה תמכור את הסיטרואן - בעצם אתה תפרסם את הסיטרואן - למכור אותה לא יהיה קל, אנשים לא יתקשרו ואם יתקשרו לא יבואו ואם יבואו ייתנו לך הצעות מבזות. נגיד מכרת.

4. אחרי שמכרת - עוד חצי שנה שנה, פתאום יהיה איזה משהו באוטו - קורה, ואז יעלה לך שוב החשש - אוי לא, אולי באמת צריך להחליף אולי זה כבר ישן מדי.

5. תחליף ותקנה אוטו חדש אחר ותפסיד שלוש פעמים:

א. ההפרש בין המחיר של הסיטרואן שקנית לזה שתמכור.

ב. המחיר של הליאון שיירד.

ג. הכסף הנוסף שתשקיע בליאון.

די, החלטת שמתקדמים, אז תתקדם.

את הליאון יהיה גם קל יותר למכור (כן,כן).

סתם לספורט, תפרסם את הסיטרואן ביד 2 ונראה כמה טלפונים תקבל. אני מהמר שפחות מ-2.

פורסם

מדכא... אולי אפרסם את שני הרכבים ועם זה שלא אצליח למכור במחיר המינימום שלי, איתו אשאר...

עדיף כבר לקנות אוטו חדש ולהישאר איתו 5 שנים בערך, מאשר להתעסק עם קניה-מכירה של רכבים בשוק המשומשות המדכא הזה בכל שנתיים וחצי בערך.

פורסם

אצלנו יורים לכל הכיוונים, מה שיתפוס - יתפוס.

בכל מקרה אין לך מה להישאר עם 2 רכבים, חבל על הכסף (ביטוחים, טסט, טיפולים, דלק וכו').

Twincharger Stratified Injection

פורסם

ברור שאני לא מתכוון להישאר עם 2 רכבים (או שלושה, אם נקח בחשבון את הרכב של האשה) אלא למכור אחד מהם. אולי יבואו שני קונים וייקנו את שניהם... ואז אחזור לפורום ואבקש ייעוץ על רכישת רכב אחר... :lol:

פורסם

יש לך הנחת יסוד מוטעית - קשה לי להאמין שתצליח למכור את הסיטרואן במחיר שיהיה קרוב למחיר הרכישה על ידך. מהקיץ ועד היום עברה חצי שנה, אני מניח שערך הרכב במחירון ירד מאז ב 8-10 % וזה כשברור שתצטרך להוריד עוד כי נדיר לקבל היום מחיר מחירון.

כיום - VOLVO S-80 T-5 מודל 2011

בעבר - VOLVO S-60 T-5 מודל 2003

בעבר - SEAT LEON 1800 אוטו' מודל 2002

• תוכן חדש...