Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי את האוטו לפני שבוע בערך והיום החלטתי לבדוק שמן אחרי עצלנות של כל השבוע וגיליתי שהמדיד פשוט יבש לגמרי אפילו לא רטוב בקצה.

היה לי רק שמן 15-W40 ולא היה באפשרותי להשיג את השמן המומלץ שהבנתי שהוא 10-W30 אם אני לא טועה.

מילאתי את השמן שהיה לי בערך עד לאמצע המדיד.

הטיפול הבא הוא בעוד 5000 ק"מ האם ישנה בעיה להמשיך לנסוע עם השמן הזה עוד 5000 ק"מ או שאולי זה בכלל בסדר לנסוע איתו בכללי.

חשוב לציין שלא הגעתי למצב בו המחשב מציין לי שחסר שמן.

חוץ מזה לאחי יש בדיוק אותה טויוטה קורולה 08 עם 118 אלף ק"מ ולאחרונה מופיעה לו על הצג הודעה של לחץ שמן נמוך ונעלמת לאחר כמה שניות חשבנו שאולי זה חוסר שמן אבל לא, ומכיוון שהרכב עדיין נוסע בסדר גמור וההודעה נעלמת לאחר כמה שניות אז אני גם לא מאמין שזה לחץ שמן נמוך כי על פי מיטב ידיעתי אם זו באמת הייתה הבעיה תוך כמה דקות הרכב היה אמור לשבוק. למישהו יש רעיון מה זה יכול להיות?

תודה מראש לעונים על שתי השאלות.

פורסם

אולי נעים להיות אופטימי ולקוות לטוב, אבל רצוי להיות זהיר ולא לקחת סיכונים.

לגבי הקורולה שלך - חמור ומזיק שהרכב שלך עם חוסר שמן משמעותי כל כך - המדיד יבש לחלוטין. הדבר מעיד בוודאות על

הזנחה משמעותית בתחזוקת הרכב אצל הבעלים הקודמים, וכנראה נגרם כבר נזק מסויים. אל תחכה - גש מייד ליישור קו , בדיקה

מקצועית והחלפה לשמן מתאים ואיכותי כולל פילטר מקורי. בקש לבדוק תקינות מנוע כללית, מצב בוצה במנוע ובאגן השמן.

לגבי הקורולה של אחיך - אם נדלקה לעיתים התרעת לחץ שמן יש שתי אופציות :

1. סיכוי קלוש לבעיית חיווי - כלומר חיישן תקול או רכיב אחר מזייף.

2. סיכוי גבוה להימצאות בעייה אמיתית - מאוד סביר גם אם יש מספיק שמן שלחץ השמן לא תקין - למשל, בעיית בוצה במנוע, משאבת

שמן לא תקינה ועוד. עדיף שיגש לבדיקה מקצועית ולא יחכה.

פורסם

תודה על התשובה אבל לגבי נזק אני לא בטוח שנגרם כי אני מאמין שקיימת אפשרות במחשב הרכב שהוא מודיע על כך שחסר שמן ומעבר לכך באמת יכול להיגרם נזק אני לא אומר שהמצב שהיה הואטוב אבל לגבי נזק משמעותי לא מאמין שנגרם כי לא נרשמה שום הודעה על הצג אבל זה יבדק.!

לגבי השאלה עיקרית ידוע לך אם סוג השמן ששמתי הוא כל כך קריטי או שאפשר לסחוב איתו עוד 5000 ק"מ בערך עד לטיפול?

פורסם

השמן אינו מתאים. מומלץ מאוד להחליפו במהרה. נכון שאם תמשוך אותו עוד 5000 עד הטיפול הבא המנוע לא יקרוס , אבל קיים סיכוי משמעותי לקיצור אורך חייו במידה כזו או אחרת.

פורסם

לא יקרה שום נזק אם הוא ימשוך עוד 5,000 ק"מ. השמן הזה פשוט יותר צמיגי בהתנעה קרה וגם בסדר-עד-קצת-צמיגי בטמפ' העבודה, אבל לא מדובר במשהו קריטי שיהרוג את המנוע תוך זמן קצר. גם בלי להכיר את הרכב אני בטוח ב 99% שהצמיגות הנ"ל מאושרת ע"י טויוטה ומופיעה בספר הרכב.

בכל מקרה, עצם זה שחסר שמן עד מצב שהמדיד יבש מראה על בעייה במנוע, נזילה או הזנחה רצינית. במקומך הייתי מקדים את הטיפול וניגש כבר עכשיו למוסך. השמן המומלץ הוא 5W30 ואם אין בנמצא אז 10W30.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
לא יקרה שום נזק אם הוא ימשוך עוד 5,000 ק"מ. השמן הזה פשוט יותר צמיגי בהתנעה קרה וגם בסדר-עד-קצת-צמיגי בטמפ' העבודה, אבל לא מדובר במשהו קריטי שיהרוג את המנוע תוך זמן קצר. גם בלי להכיר את הרכב אני בטוח ב 99% שהצמיגות הנ"ל מאושרת ע"י טויוטה ומופיעה בספר הרכב.

בכל מקרה, עצם זה שחסר שמן עד מצב שהמדיד יבש מראה על בעייה במנוע, נזילה או הזנחה רצינית. במקומך הייתי מקדים את הטיפול וניגש כבר עכשיו למוסך. השמן המומלץ הוא 5W30 ואם אין בנמצא אז 10W30.

איתמר.

ובכל מקרה עדיף ללמוד מניסיונם של אחרים - לאחי קרה משהו דומה מאוד ברכב אחר.

נורת לחץ שמן נדלקת וכבית בצורה אקראית לעתים, הוא אמר לעצמו שזה כלום.

אחרי מס' חודשים השסתומים נתפסו והיה צורך בהחלפת המנוע (סיאט טולדו 2001).

ממליץ לגשת למוסך בהקדם.

פורסם

איתמר.

שוב פעם אנחנו נפגשים בנושא שמן. בוא ונתחיל. לפי הספר בעברית על העמוד הראשון המלצה של היבואן 15W40. היצרן ממליץ על 10W-30. במוסך מורשה משרד תחבורה שאלתי היום ולפי הניירת שלהם הם שמים 5W-30. אנא הסבירו לי בבקשה. מדוע יצרן מנועים אחד ממליץ על 10W-40 ואילו יצרן טיוטה ממליץ על 10W-30? המנוע של טיוטה לא מתחמם שהוא יכול לעבוד על 10W-30 ואילו מנוע של יצרן אחר באותו נפח זקוק ל 10W-40? מיצובישי עובדים על 15W-40. אולי יש לי סתם אמונה תפלה אבל ממה שאנשים מספרים זה לא ממש חכם לשחק עם דרגות השמן יותר מדיי. כלומר, מיצובישי לדוגמה בנו את המנוע שלהם עם משאבה שבנוייה לעבוד עם שמן עם צמיגות 15 כאשר המנוע קר. כלומר הוא צמיגי בצורה מסויימת. במידה ונשים לו שמן 5W-40 או 0W-40 שלכאורה שמנים יותר טובים המשאבה תתקשה לשאוב את השמן ולחץ השמן במנוע ירד. כלומר השמן יהיה סמיך או דליל מדיי ולכן המשאבה תתקשה לבנות לחץ ולכן יהיה לחץ שמן נמוך במנוע עד אשר הוא יתחמם וייגיע לצמיגות שהוא כן יכול לעבוד איתה. זה אולי מסביר מדוע מנורת לחץ השמן מהבהבת לסירוגין, כי המשאבה מתקשה לבנות לחץ לפעמים. מיכוון שהשמן הוא דליל מדיי הוא גם יעבור בקלות יותר במרווח בין טבעות הבוכנה לצילנדר ולכן גם צריכת השמן תהיה גבוהה. עובדה, כאשר מנוע עם רינגים שהם טיפה עייפים עוברים לשמן צמיגי יותר כמו 20W-50. השמן צמיגי יותר ופחות עובר ברווח בין הצילנדר לטבעות הבוכנה. אולי מה שרשמתי כאן זה שטויות ואולי לא. אבל אני מתקשה להאמין שהיצרן ממליץ על 15W-40 במכונית מסויימת, או 10W-30 במכונית אחרת או 10W-40 במכונית שלישית סתם כי בא לו. מה אתם אומרים?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...