Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורום השכלה גבוהה זה כאן?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקראת השבוע חופש מהעבודה שיבוא עליי לטובה בעוד שבוע, מעבר לנקיון של האלפא שכבר זועקת השמיימה אני מתכנן לעשות קצת סדר בכיוון שלי לעתיד ולפני שאני עושה החלטות פזיזות שאני לא סגור עליהן אני רוצה להתייעץ עם מכון הכוונה מקצועי.

לצורך העניין העלות והמיקום לא מהווים שיקול, אין לי בעיה להצפין עד עפולה אם צריך.

משיטוטים שלי ברשת בחודשים האחרונים נוצר הרושם שיותר אנשים מתעניינים מאשר משתמשים(או לפחות לא מעבירים חוות דעת לאחר שימוש). עד עכשיו הבנתי ש"מכון הדס" הוא העסוק ביותר אבל נתקלתי גם בהמלצות על "מכון איכות" שהוא עושה הכל בצורה יותר אישית ופרטנית, מעבר להם הכל בעיקר מריח טפל או שמתעסק בגרפולוגיה.

ואליכם, מאוד אודה לכם אם מישהו התנסה ומוכן לשתף בחוות דעת/ המלצה/ אזהרה.

פורסם

את הפרטים הכי חשובים שכחת לציין, מה אתה רוצה ללמוד ומה הממוצע בגרויות/פסיכומטרי שלך?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

זאת בדיוק הבעיה, אם הייתי יכול לומר מה אני רוצה ללמוד לא הייתי צריך המלצה למכון הכוונה מקצועית.

כרגע אני נקרע תרתי משמע בין לפחות 6-8 תחומים שרובם טכנולוגיים, מקצתם הומניים והכל מעניין, הכל מושך ומסקרן. אם אתם רוצים שאפרט אין לי בעיה.

מכון הדס מבקשים 1.2K בשביל מבחני הכוונה. אם הכל היה כל כך פשוט הייתי בכיף חוסך אותם.

הממוצע בגרויות שלי זה פאדיחה, זה מה שקורה כשהראש נמצא בכל מקום חוץ מהלימודים. אני מקווה שתשחק לטובתי התעודת הנדסאי שלי, אבל בן גוריון כל שנה מחליטים דברים חדשים בקשר להקלות קבלה להנדסאים ככה שאני לא בונה על זה, במיוחד אם אני אפנה בסוף למקצוע הומני. בכל מקרה קודם אני צריך להנעל על כיוון ואז לראות מה אני צריך לעשות בשביל להכניס את עצמי לאוניברסיטה.

פורסם

אני בדיוק במקום שלך ,

מעניין אותי המון תחומים , אני נותן לזמן לעשות את שלו , אני חושב שלימודים זה נושא כבד שהחלטה שגוייה תהווה הכזבה . וחוסר רצון ללמוד . אם התחום הוא לא נכון.

בהצלחה בהמשך אני יעקוב אחרי השרשור הזה.

פורסם

אני לא יודע מה איתך אבל אצלי התחומי עניין רק מתרבים במקום להצתמצם. מאז שהשתחררתי נוסף לי עוד תחום מוצק ורעיון כללי שעוד מעט יתגבש למקצוע בפני עצמו. אמנם הרבה אנשים אומרים שאני עדיין צעיר ואין לי לאן למהר אבל אני מרגיש ההפך. אני בן 24, מבחינתי אני אמור להיות בתחילת שנה שניה-שלישית ומבוהל פחד מוות שאני לא אמצע עבודה.

פורסם

שמע,

הכי טוב (לדעתי) זה שתלך לכמה שיותר ימים פתוחים בכמה שיותר מקומות. רק ככה תקבל רושם אמיתי על לימודים, ותוכל לבחור בייתר קלות. שים לב, שכשאתה שם, תיכנס להרצאות (במה שמעניין אותך) ותשאיר זמן לשאול סטודנטים שכבר שם איך הלימודים.

מכוני הכוונה (לדעתי) הם בזבוז כסף. אתה בא, ממלא שאלונים (ובהם אתה מקיף תשובות בהתאם למה שמעניין אותך) ואז - הפתעה - אומרים שאתה מתאים למה שבחרת, כאשר אם יש שני מקצועות אז נותנים לך אותם ברשימה. אם אתה עדיין נחשב חייל משוחרר, יש לך משהו בנוסח בלשכה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

כלל אצבע - אל תלמד מנהל עסקים לתואר ראשון.

לגבי מכוני הכוונה אני גם לא כל כך ממליץ. לדעתי פשוט תעבור על סילבוסים של תארים שמעניינים אותך. אם לצורך העניין הנדסת מכונות עם התמחות ברובוטיקה נשמע לך מאוד מעניין, אחרי שתעבור קצת על סילבוסים ותראה כמה חשבון דיפרנציאלי\אלגברה\הכנס-כל-קורס-מתמטי-יבש-אחר אתה הולך ללמוד אז אולי זה יעזור לתחומי העניין להצטמצם. בנוסף גם אתה תלמד המון נושאים מסביב בשביל שיהיה לך בסיס כללי וטוב, וזה נכון לגבי כל המסלולים. תראה איפה רוב הנושאים מסביב האלה יעניינו אותך ואז הבחירה תהיה הרבה יותר מצומצמת.

פורסם

אתה מוזמן לקפוץ לטכניון ביום חמישי ליום פתוח ולשמוע הרצאות ולהתרשם מסטודנטים לגבי מקצועות שונים.

אפילו אם אתה לא מתכנן ללמוד בטכניון, תהיה לך האופציה לשמוע לגבי מקצועות שמעניינים אותך ומה המהות שלהם.

שונא גזענים !.

פורסם

הרעיון של תואר ראשון הוא יצירת בסיס רחב שעליו בונים בהמשך את ההתמחות - אם במסגרת לימודים אקדמיים נוספים ואם במסגרת מקום העבודה.

מקצועות הנדסיים ומדעי הטבע (למעט ביולוגיה ורפואה) זה לפחות שנתיים של מתמטיקה ונספחיה ועוד כמה מקצועות בסיס. זה לא אומר שאתה צריך להיות מתמטיקאי, אבל בהחלט צריך להיות בעל נכונות להשקיע ויכולת לקלוט את החומר ברמה של user ואפילו power user.

לטכניון - לפחות בפקולטות המדעיות וההנדסיות - צריך להגיע גם עם ידע בפיזיקה (אולי סמיר יעדכן אם 4 או 5 יחידות) - מוכח בצורת בחינת בגרות או מבחן סיווג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני ממליץ לך לעשות את הדבר הכי פשוט - תישב, תדמיין את עצמך עובד בכל אחד המקצועות שאתה מתעניין בהם. המקצועות שיקרצו לך יותר תשאיר ואת אלו שנראה לך שאתה לא תסתדר עם העבודה הזו(מסיבות שונות) תוותר עליהם.

אני כל החיים, מגיל צעיר יחסית(בכיתה ה') האמנתי שאני אהיה מתכנת. הציונים שלי היו ממש גבוהים, התעניינתי בזה, בלי עין הרע יש לי ראש והקליטה מצויינת והצלחתי בלימודים מאוד בתחום הזה. לאחר שסיימתי ללמוד והתגייסתי לצבא התחלתי לחשוב על זה ואני הגעתי למסקנה שלשבת כל יום בשעות עבודה מוגדרות ולתכנת אני לא אהיה מסוגל. אני פשוט לא אצליח לסבול את זה ולכן החלטתי שאוותר על זה והכיוון שממש ממש מעניין אותי בכלל כבר כמה זמן זה כלכלה. שתבין, בערך 7-8 שנים הייתי בטוח בדבר אחד - תיכנות.

מה שאני אומר, שב, תעשה חשבון נפש ואל תסתמך על אף אחד. רק על עצמך. כי בסופו של דבר, גם אם מישהו ייתן עצה מאוד חכמה אתה יכול למצוא את עצמך משקיע לשווא מאמצים במקצוע שלא תרצה להתעסק בו או בכלל אפילו להמשיך ללמוד אותו. ובחירת כיוון בחיים זה דבר מאוד קשה. אז יום אחד להבין שאתה משקיע במשהו שאתה לא רוצה זה יהיה מכה מאוד חזקה שניתן להימנע ממנה.

פורסם
הרעיון של תואר ראשון הוא יצירת בסיס רחב שעליו בונים בהמשך את ההתמחות - אם במסגרת לימודים אקדמיים נוספים ואם במסגרת מקום העבודה.

מקצועות הנדסיים ומדעי הטבע (למעט ביולוגיה ורפואה) זה לפחות שנתיים של מתמטיקה ונספחיה ועוד כמה מקצועות בסיס. זה לא אומר שאתה צריך להיות מתמטיקאי, אבל בהחלט צריך להיות בעל נכונות להשקיע ויכולת לקלוט את החומר ברמה של user ואפילו power user.

לטכניון - לפחות בפקולטות המדעיות וההנדסיות - צריך להגיע גם עם ידע בפיזיקה (אולי סמיר יעדכן אם 4 או 5 יחידות) - מוכח בצורת בחינת בגרות או מבחן סיווג.

5 יח'. כרגע אני עושה מכינה בטכניון ומלמדים אותנו מתמטיקה, פיזיקה ברמה של 5 יחידות כי הקורס שלנו מיועד לפקולטות ההנדסה.

יש כאלה שלא למדו פיזיקה בכלל והיום הם נאבקים בחומר פיזיקה 5 יח'. אותו חומר שנלמד בתיכון במשך 3 שנים דוחפים אותו בתקופה של 10 חודשים ברוטו וצריך ממש לשבת ולחרוש בשביל זה.

למזלי יצאתי מהתיכון עם 5 יח' פיזיקה.

שונא גזענים !.

פורסם

מצטער לבאס אותך, אבל כשמגיעים לאוניברסיטה מצפים ממך שתוך שבועיים תדע פיקס את כל החומר שלמדת לבגרות. לא שזה בשמיים כי עם הרמה של הבגרויות היום אפשר ללמוד את זה תוך חודשיים מאפס אם באמת רוצים. מה שאני מנסה לומר זה - 10 חודשים זה המון זמן.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הדבר ידוע לי. בגלל זה אני משלב עם הלימודים גם חזרות על חומר שלמדתי בתיכון והמון המון תרגולים בשביל לשלוט בחומר מצויין.

שונא גזענים !.

פורסם

מסכים לחלוטין עם כמה דברים שנאמרו כאן - אני הייתי משוכנע שאלמד הנדסת חשמל ובסופו של דבר פניתי למקצוע אחר לגמרי, וגם במקצוע שלי החלפתי כיוון פעם-פעמיים. בני שהיה משוכנע שילמד מדמ"ח עומד לסיים הנדסה אוירונאוטית.

לגבי הפיזיקה בטכניון - אותו בן, שלמד בתיכון מחשבים וביולוגיה מורחבים ולא נגע בפיזיקה התגבר על החור במקצוע זה תוך סמסטר באמצעות מכינה (במקביל לסמסטר הראשון) אבל השתין ברגים עד שעבר את הסיווג. 10 חודשים הם הרבה מאוד זמן במונחים של מכינה בטכניון, שלא לדבר על הלימודים הסדירים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
שמע,

הכי טוב (לדעתי) זה שתלך לכמה שיותר ימים פתוחים בכמה שיותר מקומות. רק ככה תקבל רושם אמיתי על לימודים, ותוכל לבחור בייתר קלות. שים לב, שכשאתה שם, תיכנס להרצאות (במה שמעניין אותך) ותשאיר זמן לשאול סטודנטים שכבר שם איך הלימודים.

מכוני הכוונה (לדעתי) הם בזבוז כסף. אתה בא, ממלא שאלונים (ובהם אתה מקיף תשובות בהתאם למה שמעניין אותך) ואז - הפתעה - אומרים שאתה מתאים למה שבחרת, כאשר אם יש שני מקצועות אז נותנים לך אותם ברשימה. אם אתה עדיין נחשב חייל משוחרר, יש לך משהו בנוסח בלשכה.

ימים פתוחים, מהנסיון שלי לפחות הם חסרי תועלת. המטרה שלהם היא יותר לפרסם את המוסד ולתת פרטים על תנאי קבלה, שוב מהנסיון שלי, אשמח להתבדות.

כלל אצבע - אל תלמד מנהל עסקים לתואר ראשון.

לגבי מכוני הכוונה אני גם לא כל כך ממליץ. לדעתי פשוט תעבור על סילבוסים של תארים שמעניינים אותך. אם לצורך העניין הנדסת מכונות עם התמחות ברובוטיקה נשמע לך מאוד מעניין, אחרי שתעבור קצת על סילבוסים ותראה כמה חשבון דיפרנציאלי\אלגברה\הכנס-כל-קורס-מתמטי-יבש-אחר אתה הולך ללמוד אז אולי זה יעזור לתחומי העניין להצטמצם. בנוסף גם אתה תלמד המון נושאים מסביב בשביל שיהיה לך בסיס כללי וטוב, וזה נכון לגבי כל המסלולים. תראה איפה רוב הנושאים מסביב האלה יעניינו אותך ואז הבחירה תהיה הרבה יותר מצומצמת.

מתמטיקה היא אמנם לא חביבת ליבי אבל אין לי בעיה מיוחדת איתה. אני חובב אתגרים מטבעי, כל מה שקשה לי מושך אותי כל עוד לא מדשדשים וחוזרים על כך דבר 58932478923 פעמים אני אהיה בסדר.

אתה מוזמן לקפוץ לטכניון ביום חמישי ליום פתוח ולשמוע הרצאות ולהתרשם מסטודנטים לגבי מקצועות שונים.

אפילו אם אתה לא מתכנן ללמוד בטכניון, תהיה לך האופציה לשמוע לגבי מקצועות שמעניינים אותך ומה המהות שלהם.

אני לא מתכנן עליו אבל אני גם לא פוסל אותו, אבל יום חמישי הקרוב הוא הכי לא נוח שיכול להיות והם עושים את זה רק יום אחד(לא יכלו לחכות שבוע החולרות?).

אני ממליץ לך לעשות את הדבר הכי פשוט - תישב, תדמיין את עצמך עובד בכל אחד המקצועות שאתה מתעניין בהם. המקצועות שיקרצו לך יותר תשאיר ואת אלו שנראה לך שאתה לא תסתדר עם העבודה הזו(מסיבות שונות) תוותר עליהם.

אני כל החיים, מגיל צעיר יחסית(בכיתה ה') האמנתי שאני אהיה מתכנת. הציונים שלי היו ממש גבוהים, התעניינתי בזה, בלי עין הרע יש לי ראש והקליטה מצויינת והצלחתי בלימודים מאוד בתחום הזה. לאחר שסיימתי ללמוד והתגייסתי לצבא התחלתי לחשוב על זה ואני הגעתי למסקנה שלשבת כל יום בשעות עבודה מוגדרות ולתכנת אני לא אהיה מסוגל. אני פשוט לא אצליח לסבול את זה ולכן החלטתי שאוותר על זה והכיוון שממש ממש מעניין אותי בכלל כבר כמה זמן זה כלכלה. שתבין, בערך 7-8 שנים הייתי בטוח בדבר אחד - תיכנות.

מה שאני אומר, שב, תעשה חשבון נפש ואל תסתמך על אף אחד. רק על עצמך. כי בסופו של דבר, גם אם מישהו ייתן עצה מאוד חכמה אתה יכול למצוא את עצמך משקיע לשווא מאמצים במקצוע שלא תרצה להתעסק בו או בכלל אפילו להמשיך ללמוד אותו. ובחירת כיוון בחיים זה דבר מאוד קשה. אז יום אחד להבין שאתה משקיע במשהו שאתה לא רוצה זה יהיה מכה מאוד חזקה שניתן להימנע ממנה.

ב3 שנים האחרונות נחשפתי ל3 תחומים מאוד רחבים שלשמחתי יצא לי לגעת כמעט בכל אספקט בהם, כמה שהתחום יותר מורכב ככה יותר פעמים מצאתי את עצמי יושב באמצע הלילה קורא חומר בתחום ולא בגלל שחייב אלא בגלל שמעניין.

בצבא עסקתי במנועי טנקים ובעוונתיי בתחילת השירות הצבאי התגלגל ליידי ספר בן 600 עמודים באנגלית על התהליכים התרמודינמיים במנוע הבעירה הפנימית, כשמפקד שלי שלי ראה אותי שקוע בספר הוא פשוט התחיל לדפוק את הראש בשולחן.

אני מעדיף לבחור משהו עכשיו לפני שאני שאני אגיע למצב שאני מתלבט בין 20 מקצועות.

מצטער לבאס אותך, אבל כשמגיעים לאוניברסיטה מצפים ממך שתוך שבועיים תדע פיקס את כל החומר שלמדת לבגרות. לא שזה בשמיים כי עם הרמה של הבגרויות היום אפשר ללמוד את זה תוך חודשיים מאפס אם באמת רוצים. מה שאני מנסה לומר זה - 10 חודשים זה המון זמן.

כמובן שעוד לפני תחילת הלימודים התעודה שלי צריכה לעבור יישור קו מאוד מאסיבי ולא אני לא מחפש קיצורי דרך.

• תוכן חדש...