Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחירת צבע לרכב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5244 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יודע שזה עשוי להישמע קצת טפשי (עניין של טעם אישי וכו') אבל רציתי לשאול על הנושא גם מהזווית של עמידות הצבע, התחממות הרכב וכו'.

הזמנתי 207 חדשה.

באפשרותי לבחור עדיין את הצבע.

מבין הצבעים שמתאפשרים (כסוף, לבן, אדום, אפור כהה וכחול) הורדתי את האדום ואת הכחול אותו לא אהבתי.

הכסוף כבר גם קצת נמאס עלי, אבל זה לא סופי.

נאמר שנשארו הלבן והאפור כהה.

מניסיון העבר, צבעים כהים, מלבד עניין החום, גם דוהים עם הזמן.

האם בעניין זה חל שיפור?

והאם עניין ההתחממות בפנים לרכב בצבע כהה בקיץ מהווה אישיו רציני? ( נכון שיש מזגן , אבל לוקח לו קצת זמן...).

שמעתי גם דעה שכאשר חם יותר ברכב איבזור הפלסטיק וכדו' גם נפגע מכך.

מצד שני קראתי דעה של מישהו מכאן שצבעים מטאליים עמידים יותר בגלל הציפוי שלהם. נניח בהשוואה ללבן.

אשמח לשמוע דעות.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לצבעים מטאלים יש נטיה עם השנים לדהות,אתה יכול למנוע את זה ע"י כיסוי ומידי פעם לעשות ווקס לרכב.

לי עכשיו יש צבע שחור,למרות שהרכב קטן גם ברכב גדול מקסימום מדליקים את המזגן למהירות גבוהה יותר לכמה דקות וזה מתאזן.אני לא הייתי פוסל צבע שאני אוהב עקב חום גדול יותר מאשר צבע בהיר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קראתי כאן בשרשורים קצת על הנושא.

לגבי הצבע הכהה והחום ברכב יש קצת דעות סותרות.

מצד אחד טענו שבדיקות הראו שהפרש הטמפרטורה בין כהה לבהיר לא גדול, וטוענים שמרבית החום נכנס מהשמשות, ויש כאלו שטוענים בתוקף שהנסיון שלהם בפועל הוא שונה לחלוטין, כלומר חום גבוה מאוד ברכב כהה.

לגבי זה שהמטאלי עלול לדהות, האם זה נכון גם לכסוף?

האמת שאני לא מאלו שמשקיעים כל הזמן בשמירה, רחיצה, ווקס וכדו'.

כך שאני מחפש שבחירת הצבע תקטין ככל הניתן את הפגיעות מכך.

אגב, יכול להיות שהצבעים שהם מציעים בכלל לא מטאליים?

פורסם

כשהרכב שלך עומד בשמש בטמפרטורה של 43 מעלות אני מבטיח לך שלא ישנה לך את התמונה אם האוטו בצבע לבן או בצבע כחול או בצבע שחור, בכל מקרה עדיין יהיו 70 מעלות בפנים ולא תצליח להכניס את האף פנימה.

אנחנו חיים במדינה חמה, זה נתון ידוע, מוכר ועובדתי.

היות ואנחנו חיים כרגע בשנת 2012 ובכל רכב יש מיזוג אויר סוגיית הצבע בטלה בשישים.

כל הצבעים נפגעים וניזוקים בשמש הישראלית וזה מה יש.....

לך על הצבע שאתה אוהב, כל השאר - לדעתי זניח.

פורסם

הבעיה בארץ עם צבע כהה זה לא החום, כמו חוסר הכבוד של הישראלים לרכוש של הזולת, שמתבטא בסימני מכות פתיחת דלת אחרי כמה ביקורים בסופר/קניון/מתחמי בילויים. ככל שהצבע כהה יותר, הסימנים האלה בולטים יותר, כיוון שהשכבה מתחת לצבע היא לבנה. אם זה לא מפריע לך, או שאתה משתדל להתרחק מאיזורי פורענות, לך על הצבע הכהה יותר. אישית אני חושב שלרכב הספציפי הזה יותר מתאים אפור כהה מאשר לבן.

פורסם

המצחיק הוא שמכל הצבעים שראיתי שם בתצוגה, גם של הרכב הספציפי, אהבתי יותר את הלבן.

יש גם בדגם הזה של ה-207 שמשה אחורית לגמרי כהה ושתי האחוריות בצד- שחומות, וראיתי שזה משתלב יפה עם הלבן.

גם האדומה יפהפיה, אבל קצת נשי...

על האפור הכהה (נדמה לי עכבר) נסעתי בנסיעת המבחן ולא כל כך אהבתי.(הכוונה את הצבע מבחוץ, לא את הנסיעה (-:)

נראה שלבסוף אצטרך להחליט בין לבן לכסוף, עם כרגע נטיה ללבן.

פורסם

האפור עכבר נראה מעולה על הרכב.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

האמת שאני די בדילמה.

יכול להיות שאביא 'תיגבור מבחוץ' שיבוא/תבוא אתי לראות בעין.

מניסיון אישי שלי (פיג'ו צבע זהוב), ושל חבר (מזדה כסופה) הצבעים האלו דוהים בשמש, ולא מעט.

נכון שהם לא כל כך טופלו כפי שהציעו כאן.

פורסם

שלום

אני משתדל תמיד ללכל על לבן, אז נכון שברכב חדש שאתה הולך להחזיק 3-4 שנים יש פחות בעיות.

אבל ללבן יש היתרונות בולטים ברכבים במוגרים מעט, כמו:

תיקוני פחחות לרוב יצאו יותר טוב.

אין כמעט בעיה של קילופים, בטח לא של לקה אחרי תיקונים אלו.

אין בעיה של צבע דוהה, ושוב בטח לא של לקה.

ניתן להגיע לתוצאות טובות מאוד בתיקונים קטנים עם מכחול.

ואיזה כייף לעשות פוליש ווקס לצבע לבן, תמיד התוצאות מדהימות.

בקיצר כמו שאתה מבין אני משתדל לקנות רק לבן.

הפראדו שלי לבנה כמובן.

ואת הלנד קרוזר של אבא שלי (2004) חיפשתי במשך 3-4 חודשים עד שמצאתי לבן, במצב שאני מחפש.

בטח אחרי שכבר ראיתי כחול ושמפניה מתחילים ליתקלף.

לעשות צבע לאוטו כזה ברמה טובה+, אבל עדיף לעשות מנוע.

בכל מקרה המון בהצלחה

פלג_

פורסם

כמו שנאמר מעלי, הצבע הלבן הוא הצבע העמיד ביותר לאורך זמן מפני פגעי מזג האויר ומרעין בישין אחרים. תיקונים יוצאים תמיד טוב יותר על לבן.

פורסם

שלום.

החזקתי 8.5 שנים לאנטיס 1800 שחורה.

הרכב עבר פעם בשנה טרטל וקס ,ושטיפה בשמפו איכותי (סימוניז)

פעם בשבוע שבועיים.

שמכרתי את הרכב הצבע נראה כאילו זה עתה נצבע-יפה ובוהק -ללא שום קילופים.

אם אתה מתכוון להשקיע ברכב בשטיפה וניקוי הצבע לא משנה-טעם אישי.

אם לא תשקיע הכל יתקלף -מלבן עד שחור.

צבעים כהים לדעתי נראים יפה יותר על כל רכב.

וזה מיתוס שהם מתחממים יותר(הפרש מעלה עד 2 בקיץ)

לכן לך עם הלב ושמור על הצבע!

בהצלחה

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

לצבע לבן ולצבע כסף יש יתרון בכך שהם דוחים בעצם את קרני השמש ונשארים קרים.

נכון - הרכב יתחמם אולי מעלה אחת פחות מרכב שחור, אבל המעלה הזאת היא מורגשת היטב! -> בייחוד בזמן שאתה מקרר את הרכב או מנסה לגעת בחלקים הפנימיים שלו.

היתה לי פיאסטה בצבע כחול כהה פעם שצבעתי אותה להיות לבנה -> ההבדל היה עצום.

מיתוס לא מיתוס -> ההבדל הוא עצום.

בנוסף לכך, רכב כהה יראה לך כל פגם וכל טיפת אבק שתנשור עליו, זו קללה מבחינת כמות השטיפות שאתה צריך לעשות לרכב כהה.

ואכן, תיקוני צבע לרכב לבן הם ברוב המקרים ניתנים לביצוע בסגנון DIY :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני באמת מתלבט כרגע בין לבן, לאפור כהה.

הסתכלתי קצת על מכוניות.

הלבנות בגשם קצת סופגות סימני לכלוך בוצי כזה בחלקים התחתונים.

על הכהות זה מורגש פחות.

לעומת זאת, כפי שנאמר כאן, על הכהה רואים אולי יותר אבק וכו', בימים יבשים.

וגם, ברכב לא גדול, הצבע הבהיר נותן לו קצת יותר תחושה של גודל, ביחס לכהה.

אולי אבקר השבוע שוב באולם התצוגה לראות בעין את ההבדל , מה עושה לי את זה יותר.

• תוכן חדש...