Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאזדה לאנטיס 03 - תקלה בממיר קטליטי

שלום,

ברשותי רכב מאזדה לנטיס שנת 2003 נפח 2000.

בעת נסיעה הרכב התחיל לקרטע עד שלא היה ניתן להמשיך בנסיעה, הרכב לא סוחב.

גררתי את הרכב למוסך מורשה ושם מצאו שאחד מסלילי ההצתה נשרף, כמו כן נמצאו 2 פלגים שרופים.

החליפו את הסליל והפלגים והתקלה חלפה.

כעבור שבוע נדלקה לי מנורת מנורת ENGINE CHEK פניתי למוסך שוב, מצאו תקלה מס' 420, נאמר לי שהממיר הקטליטי לא תקין ויש להחליפו אז החלפתי לתחליפי.

כעבור יומיים שוב נדלקה הנורית ושוב מצאו את אותה תקלה, הפעם אמרו שהממיר התחתון לא תקין, אז החלפתי לתחליפי.

למחרת שוב נדלקה הנורית ושוב אותה תקלה 420.

ברור לי שהמוסך עשה עליי קופה, אבל לפני שאני חוזר אליהם ההייתי מעוניין לשמוע דעתכם.

האם יכולה להיות שכתוצאה מהצתה לא תקינה, נשרפו הפלגים שזה גרם לבעיירה לא תקינה (פיח) שלמעשה גרם לסתימה בממיר הראשון (שהחלפתי) ולסתימה בחיישן הגזים שנמצא בסעפת ביציאה מהמנוע?

או שהממיר שהחלפתי לא תקין?

לתשובות אודה.

• ספונסר פורום
פורסם

שאריות של דלק שמגיעות אל הממיר הקטליטי בהחלט עלולות לגרום לו לנזק. ייתכן שהעובדה שהמשכת לנסוע ברכב לאחר שהתחיל לקרטע גרמה לנזק לממיר. מעניין לדעת מה הסיבה בגללה מתקבל שוב קוד התקלה במחשב, אבל את זה צריך לבדוק מול סורק ואיש דיאגנוסטיקה לפני שקופצים למסקנות.

פורסם

נסיעה עם איבודי ניצוץ, כמו סליל הצתה או מצת לא תקינים, עלולה לגרום לנזק לממיר קטליטי העליון.

המשך נסיעה במצב זה עלול לגרום לכך שחלקים המתפוררים מהממיר קטליטי העליון לסתום את הממיר התחתון.

אם לאחר התיקון אינך מרגיש ירידת כוח מנוע או חוסר סחיבה, מערכת הפליטה אינה סתומה ולכן התקלה יכולה להיות רק הממיר קטליטי העליון, החיישן חמצן אחורי או חדירות אויר לתוך מערכת הפליטה.

אני מציע לקחת את הרכב למקום המתייחס קצת יותר ברצינות לאבחון תקלה וינסה לגלות את הגורם מאשר החלפת חלקים ולהערכתי הממיר קטליטי התחליפי אינו תקין.

פורסם

בהמשך לדברים,

המוסכניק אמר שיש בעיה בממיר העניין הוא שאחריות לממיר היא 3 חודשים ולמעשה עברה כבר חצי שנה ולכן אין אחריות.

מבחינת המוסך (אותו מוסך שהרכיב לי אותו) לא בא לקראתי בעניין, האם ניתן לעשות משהו מבחינת החוק?

דבר נוסף שמתי לב שהתקלה תמיד מופיעה רק בתחילת נסיעה כשהמנוע קר,

ע"פ מאמר שמצאתי באינטרנט נכתב "שהממיר קר אינו פעיל, כתוצאה מכך יקח למכונית 5-8 ק"מ להגיע לטמפרטורת הפעולה של הממיר (300-400 מ"צ). לאורך מרחק זה גזי הפליטה הרעילים יפלטו בדיוק כפי שהיו ללא הממיר".

התיחסות זו מסבירה מדוע מופיע התקלה כשהמנוע קר, עשיתי ניסוי נתקתי את המצבר כדי לאפס את התקלה וביצעתי נסיעת מבחן כשהמנוע חם והתקלה לא חזרה, למחרת שוב חזרה בבוקר אחרי מס' ק"מ מתחילת הנסיעה.

שאלתי הנוספת היא,

במידה ויש בעיה בממיר מדוע היא לא קופצת גם כשהמנוע חם?

נניח שהממיר תקין, ע"פ המאמר "ממיר קר לא עובד" ולכן התקלה אמורה לקפוץ במצב זה, האם אמת בדבר? או שמחשב הרכב אמור לזהות מנוע קר חם?

להתיחסות אודה.

פורסם

אפי, לאחר שקיבלת תגובות מאנשים חזקים כאן בפורום אין לך באמת מה לחפש דרך חוקית

להחליף ממיר באחריות, גם אם זה היה קורה בתוך חודשי האחריות בעל המוסך לא חייב לתת לך ממיר כיוון שהנזק נגרם כתוצאה מתקלה ברכב ולא תקלה בממיר שהתקין.

מנסיוני בדגם הרכב הנ"ל נסיעה עם תקלה במערכת ההצתה הורסת את הממיר לחלוטין ברוב המקרים

לכן כאשר מגיע אלי רכב עם תקלה מסוג זה אני נותן ללקוח שתי אופציות האחת להחליף מראש כבר את הממיר (לאחר שרואים בעיה בגרפים של חיישני החמצן) או שאני מחתים אותו על טופס

שידוע לו כי הסבירות שבמהלך החודשים הקרובים תהיה לו תקלה בממיר ולכשזה יקרה לא יוכל לבוא אליי בטענות.

שורה תחתונה אם הממיר שלך התפרק כתוצאה מזריקת הדלק החי למערכת הפליטה אין הרבה מה לעשות מלבד להחליף אותו בחדש.

• תוכן חדש...