Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5294 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תהיה גם אכיפה יעילה של עבירות מסכנות חיים (גם מהירות, במקומות הרלוונטיים).

לא תיהיה.

כל המצלמות, מעקב, דוחות, כל זה פתרון של "פלסטר על פצע פתוח". המערכת נמצאת כבר בשלבים כאלה שלא ניתן לרפא אותה ולכן מדביקים פלסטרים בכל מקום.

חינוך ותרבות נהיגה זה מה שיפתור. למה אני בתור נהג כן נותן לנהגים אחרים להשתלב? כי אולי חינכו אותי לכבד אחרים ולא רק את עצמך? כמה פעמים ניסית להשתלב ופשוט לא נתנו לך, אני כבר בנתיב שלו אבל לא הוא ממשיך לנסוע, ולנסוע ולנסוע ושם *** על זה שאני מנסה להשתלב, כי הוא יותר חשוב ממני, כי לא אכפת לו ממני.

הייתי פעם באירופה? ראית איזה רכבים יש שם? כולם מבריקים כאלו רק יצאו מהמפעל, בלי שריטות, שומרים מרחק, נותנים להשתלב, שומרים מרחק בחניות, מכבדים רכבים של אנשים אחרים. לא ראיתי שם כמאט רכבים עם מכות חניה, או במצב שבו נמצאות רוב המזדאליסינג והמשפחטומתיות בישראל, כי בישראל אין כבוד, כי בישראל כולם עוקפים את התור כי הם "רק באו לשאול שאלה".

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הממ.. אני נורא מצטער אבל אני ממש מממש לא רואה את הקשר בין כמות המכוניות בכביש לבין תחבורה ציבורית יעילה.

השאלה מה יקרה קודם - תצבור מספיק נקודות לשלילה, או שהמשכורת שלך לא תספיק לקנסות.

כך או כך, תאלץ בסופו של דבר להשאיר את הרכב בבית או לצאת שעה קודם מהבית ולנסוע כחוק (וגם להגיע שעה אח"כ הביתה).

כשהתופעה הזאת תקרה לכמה מאות אלפים - הכבישים יתחילו להתרוקן ממכוניות.

לפחות בתאוריה, זה יאפשר למדינה לשפר את התחבורה הציבורית ולתת יותר נתצ"ים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
לפחות בתאוריה, זה יאפשר למדינה לשפר את התחבורה הציבורית ולתת יותר נתצ"ים.

הדגשתי את מילת המפתח.

יש נתצ"ים גם היום. לא הכי עוזר. יותר נתצי"ם ד"א לא יפתרו את בעית האיחורים של האוטובוסים, את שביתת הרכבת (אני כבר לא מדבר על להגיע בזמן, לפחות שתגיע), או היעדר תחבורה ציבורית בשבת.

פורסם

לפחות אם הנבלות היו נותנים לבנות מסלולים לנהיגה ספורטיבית אבל גם זה אסור.

בקיצור, יעקבו אחרינו עם GPS מהבית ועד הבית.

לא תישאר פרטיות.

כל סרטי המדע הבדיוני מתממשים.

ומה יהיה ההמשך? מצלמות ניבוי עבירות? (כמובן כדי לקבל עוד קצת כסף מהאזרחים)

ועוד מוכרים כאן מכוניות עם הנתונים 0 למאה ומהירות מירבית?

קדימה טוקטוקים.

אפשר לתלות את המפתחות.

פורסם

כל המצלמות, מעקב, דוחות, כל זה פתרון של "פלסטר על פצע פתוח". המערכת נמצאת כבר בשלבים כאלה שלא ניתן לרפא אותה ולכן מדביקים פלסטרים בכל מקום. חינוך ותרבות נהיגה זה מה שיפתור.

מי כמוני מאמין בחינוך והכשרת הנהג ובתרבות נהיגה, אבל זה בכל זאת לא אומר שאני מזלזל באכיפה יעילה!

למה אני בתור נהג כן נותן לנהגים אחרים להשתלב? כי אולי חינכו אותי לכבד אחרים ולא רק את עצמי? כמה פעמים ניסית להשתלב ופשוט לא נתנו לך.

נכון, וכאן באמת מצויה החשיבות של חינוך ושל הכשרה נכונה, כמו "שיטת הריצ'רץ' " - תן לנהג אחד להשתלב לפניך וסע. יתרה מזאת, הבעיה אינה תמיד מושרשת בזדון לב (ותסלח לי שאני משתמש במלים עדינות משלך) אלא מחוסר מודעות לדברים כמו שיטת ההשתלבות הזאת, וגם כיון שאווירת הכביש הישראלי נכפית על נהגים שקולים ותרבותיים כמוני וכמוך. האם אתה תיישם את שיטת ההשתלבות הזאת, בידיעה שנהגים אחרים יקפצו על המציאה ובמקום לתת לאחד תתן לשלושה? אם תשובתך היא לא אז הבעיה פושה גם בך!

הייתי פעם באירופה? ראית איזה רכבים יש שם? כולם שומרים מרחק, נותנים להשתלב, שומרים מרחק בחניות,.

כן, הייתי באירופה וראיתי רכבים ותרבות נהיגה. אבל מצד שני גם ראיתי את הפגושים המשופשפים בפריז (בניגוד למה שטענתך לגבי "שמירת מרחק בחניות") ואת הנהגים הפרועים של דרום איטליה ועוד היבטים בעייתיים ובקצרה אני יכול לומר שאירופה היא לא אוטופיה של נהגים כיון שגם בה יש בעיות ותאונות רבות, כמו בכל העולם, ועוד לא התחלנו לדבר בכלל על ארצות הברית...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן, הרי ברור לך שאין מקום שכולו טוב (אולי רק כשעולים למעלה, וגם זה בספק). אבל כן יש מקומות כשלרוב האזרחים יש תרבות נהיגה וכן אכפת להם מרכבים של אחרים. אצלנו, לצערי, הרוב הוא ההיפך - אלה שלא אכפת להם מכלום כי הוא נוהג על ליסינג ושם *ין על כל העולם והכביש של אבא שלו ולמי שיש בעיה (כמו כמה שרשורים שנפתחו פה) שייצא מהרכב ויראה "מי הגבר" על הכביש.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
חן, הרי ברור לך שאין מקום שכולו טוב.

אני מסכים, אבל אני טוען בין השאר שהרצון להידמות לאירופה לאו דווקא עושה לנו טוב, וכמו כן אני טוען שהאווירה בכביש הישראלי מקורה במיעוט של נהגים שכופים אווירה של נהיגה אגרסיבית על זולתם. אם אנחנו כנהגים בוחרים שלא להיות מושפעים מכך, הרי שהרמנו את תרומתנו לשיפור תרבות הנהיגה ומכאן ועד לשינוי בתרבות הנהיגה הדרך לא באמת כל כך ארוכה.

הבעיה היא שאנחנו אלופים בחיפוש אשמים וקצת פחות טובים בחיפוש פתרונות.

פורסם

אני לא מבין את הרצון להיות כמו ארצות הברית, אם כבר אוטופיה, אז מדינות אירופה יותר טובות להשוואה לדעתי.

חן כמו ששומאכר אמר, בכל מקום יהיו חראות. אבל תעשה תרגיל פשוט: תלך לטייל באחת מהערים בארץ ותספור כמה אנשים מצפצפים, חוסמים נתיבים בשביל לצאת לקנות משהוא "רק ל 5 דקות", חונים כפול, נוסעים על מכוניות שכולן משופשות, דופקים מכוניות של אנשים אחרים בחניות וכדומה. ואז תעשה את אותו תרגיל בעיר כלשהיא באירופה. ואם אתה מאמין לסטטיסטיקות אתה תיהיה המום לגלות כמה התופעות האלה קוראות פחות באירופה.

אמיר שליט

אבל בהולנד יש מטרו, יש TRAM (שבעיברית אין אפילו מילה לתחבורה הציבורית הזאתי), יש אוטובוסים, יש רכבות, והמדינה לא משביתה את תנועת התחבורה הציבורית ליום וחצי כל שבוע.

הכי קל לזרוק הערות כמו "ב [מדינה_אירופאית] יש את זה" ובכך לשדר מסר של "אם להם יש למה שאצלינו לא יהיה". רק אתה שוכח שאתה משווה מדינה מפותחת שאצלה אנשים בלי רכב יכולים להגיע מקצה לקצה בעיר שלהם, ואצלינו אין סיכוי שתוכל להגיע מת"א לחיפה ביום שישי בערב ולחזור בשבת בבוקר בלי שזה יצא לך בעלויות של שליש ממשכורת המינימום בארץ.

--עריכה--

אם אנחנו כנהגים בוחרים שלא להיות מושפעים מכך, הרי שהרמנו את תרומתנו לשיפור תרבות הנהיגה ומכאן ועד לשינוי בתרבות הנהיגה הדרך לא באמת כל כך ארוכה.

אני בתור לדואר תמיד לוקח מספר גם אם כל מה שאני צריך זה למסור מכתב, סך הכל מכתב, בדיוק 2 שניות לגשת לפקידה ולתת לה אותו. אבל אני לוקח מספר, ובכך מכבד את שאר האנשים שגם הגיעו לשם ומשקיעים מזמנם. אבל תמיד יבוא חרא כל שהוא ויתחיל או להתלונן למה לא פותחים עוד קופה (אולי כדי לו להיות מנהל של סניף דואר אם הוא כזה טוב בלחלק הוראות) או פשוט ידחף כי הוא רק רוצה לשאול שאלה, ומסתבר שהשאלה שלו והזמן שלו יותר חשוב משלי.

אני נותן לאנשים להשתלב. אני שומר מרחק, אבל תמיד יבוא חרא שפשוט ינצל את המרחק שאני שומר בשביל לעבור נתיב או סתם לזגזג.

אני לא אומר שאני חסיד, אני לא. אבל כשבן אדם מנסה ומנסה ומנסה ורואה שלא יוצא מזה כלום אז כנראה עדיף כבר להיות כמו כולם או לעזוב.

ועוד דבר, יש לך פה פורום שלם של אנשים שאני מאמין שרובם נהגים רגועים, וכמובן אוהבי מוטוריקה ורכב ואני בטוח שאלה מהם שנוהגים על רכב ספורטיבי, לא עושים רייסים ולא מסכנים אנשים אחרים. אלה אנשים שמכבדים אנשים אחרים, ואני לא רואה איך המדינה עוזרת להם. מה יש פה מסלולי מרוץ? יש פה מכוניות יוקרה? יש לאותם אנשים את האפשרות לשים פילטר אוויר פתוח בלי לנסוע עם היד על הלב מול כל שוטר שהם עוברים? לא אין. ככה שאל תדבר איתי על התרומה שלי ושלך לנהיגה רגוע. על כל טובה שאתה עושה למישהוא, יבוא 10 אנשים וירקו לך לפנים, ככה זה.

פורסם
ככה שאל תדבר איתי על התרומה שלי ושלך לנהיגה רגוע. על כל טובה שאתה עושה למישהוא, יבוא 10 אנשים וירקו לך לפנים, ככה זה.

תתפלא מה מיעוט של נהגים יכול לעשות! גם האווירה הנוכחית של היעדר תרבות בכביש היא ביסודו של דבר פרי פועלם של יחסית מעט נהגים. באותו אופן כמות מכובדת (ובכל זאת מיעוט) של נהגים יכולים לשפר ולהשליט סדר חדש בכביש. ברגע שנכנעים ומתחילים ליישר קו עם הנהגים ה"רגילים" אין תקווה לשינוי: אם אנחנו נשמור רווח, נשתלב וניתן להשתלב ב"שיטת הריצ'רץ'", נאסוף את התנועה להאטה לפני עומסים ובכלל - בסוף זה ידבוק בנהגים מסביבנו!

אגב, נהג יכול לחשוב שהוא נוהג באופן בטוח ותרבותי ועדיין לא לפעול נכון באופן שיטתי. כך, למשל, בעיני כל נהג (גם אתה, בלי להעליב) הוא בחזקת לא שומר מרחק עד שאני לא יושב לידו ומודד לו שניות מהרכב ממול ומגלה שהוא כן. אתה לא יודע כמה נהגים פגשתי שבטוחים שהם שומרים מרחק וכל האחרים לא שומרים ונצמדים להם לתחת, ופתאום אתה מסביר להם שהם במרחק של שניה בודדת מהרכב ממול, במקרה הטוב!

פורסם

באמת שאני רוצה להאמין לזה, אבל ראיתי מה 400אלף אנשים יכולים להשיג. הוזילו את הוקטג' בשקל, עכשיו אני יכול לחיות בשקט ולחלום על דירה שמעולם לא תיהיה לי, על רכב שלא אוכל להרשות לעצמי, על דלק שישרוף את המשכורת ולחייך למלצות שיצלמו אותי 24שעות ביממה.

--עריכה--

שוב אמרתי אני לא חסיד, יכול להיות שגם אני טועה. אבל אני משתדל לא לחנות ולחסום נתיב כי אני רק צריך לקנות משהוא, במקרה כזה חניתי במרחק של 10 דקות הליכה מהחנות. אני משתדל לספור שניות (לא תמיד, אבל כשאני מרגיש שאני לא שומר מרחק). אני משתדל לא לחתוך או לסכן. אבל שוב לא תמיד מצליח לי, כי אני בן אדם ולפעמים לא במצב רוח, לפעמים לא מספיק מנוסה (נהג חדש) או עוד משהוא.

פורסם

אלא שכאן הכוח מצוי בידיך וביד נהגים אחרים כמוך, ולא בידם של אילי הון או אנשי ממשל. בכביש אפשר להנהיג שינוי על ידי האופן שבו אתה נוהג.

הדוגמה הטובה ביותר היא הפקקים, שבהם גם כל המחזות ה"אקזוטיים" של תרבות הנהיגה שלנו באים לידי ביטוי: פקק מאוד גדול יכול להיגרם על ידי מספר נהגים בודדים שנלחמים על השתלבות או על שברירי השניות שמפרידים בין המכוניות שלהם. באותה מידה, כמה נהגים בודדים שישמרו רווח מכובד, יאטו מראש לקראת העומס ויאפשרו לנהגים אחרים השתלבות - יזרימו את התנועה וישחררו את הפקק!

נ.ב. מדידת שניות לצורך שמירת מרחק, רצוי שתתבצע לפחות פעם-פעמיים בכל נסיעה, כך שיש לך מה לשפר (ולעתים גם שיטת הספירה והמדידה זקוקות לשיפור).

פורסם

1. לא מדובר בחינוך תעבורתי או תרבות כביש. מדובר בחינך ותרבות. נקודה. כאשר ראשי המדינה מצפצפים על החוק, או מאפשרים לאחרים לעשות זאת בשל נוחות פוליטית - גם אחרון האזרחים ילמד לא לכבד את החוק. הוסיפו חוסר אכיפה והרי קיבלתם את כבישי ישראל. כמוכן כאשר אין חינוך לכיבוד זכויות האחר זה מתבטא בתור בדואר, בסופר או ברמזור.

2. יש בארץ כמה מגזרים שאינם מכבדים את המדינה (בעצם - אינם מכירים בה), ואחד הביטויים הוא אי ציות לחוק. מן. יחד עם חוסר חינוך לשמירת כללי בטיחות זה מתבטא גם בהתנהגות בדרך.

3. כולנו בני אדם, כולנו קמים בבוקר וסוחבים אתנו את הריב עם האשה, את הילד שעצבן אותנו או את חוסר השינה בגלל האזעקה אצל השכן. אישית אני כמעט תמיד יוצא לדרך רגוע, נוהג במתינות, כי זה טוב לבריאות שלי, של המכונית שלי ושל הסביבה (אני מתכוון גם לנהגים סביבי וגם לזהום הסביבה, הרי בנהיגה מתונה אני שורף םחות דלק). אלא מה - נהג אחד שמתפרע וחותך אותי יכול להוצא אותי משלוותי, וזה יתבטא גם בנהיגה שלי, שתהיה פחות רגועה בדקות הבאות.

4. תחשבו מיהם הנהגים הנוסעים את הנסועה המרובה ביותר - כלומר מיהם הנהגים המקצועיים. לגבי נהגי אוטובוס יש סלקציה מסויימת, אבל נהגי המשאיות עובדים קשה מאוד ומותשים ונהגי המוניות מחוסרי כבוד הן לנוסעים במוניות שלהם והן לשכניהם לכביש. וכיון שמדובר באנשים שהנסועה שלהם גבוהה מאוד וכלי הרכב שלהם גדולים הרי התנהגותם בכביש מתבטאת מעבר לחלקם היחסי באוכלוסית הנהגים. וכמובן שמלכתחילה לא מדובר באנשים מהשכבות המחונכות של הציבור, כך שמקור התנהגותם התוקפנית די ברור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ומה פסול יש בתרבות שלנו, שאינו פסול בתרבויות אחרות?! מעבר לכך שישראל הפכה לחברה מערבית לכל דבר מאז הקמתה (לאו דווקא שזהו תהליך חיובי) אני לא רואה שום פסול שמושרש בתרבות שלנו כישראלים לעומת תרבות אחרת. לדעתי הערגה שלנו, חובבי הרכב, לתרבות האירופית מקורה אינו בכביש אלא בנטיות ליבנו (או בקיצור - אתם אשכנזים :lol:).

אני יודע שבלי קשר לרגש פטריוטי כזה או אחר - לחיות באירופה לא הייתי רוצה, ולכן ממילא ההשוואה בין תרבות הנהיגה האירופית לבין זו הישראלית לא מדירה שינה מעיני. אולי אלו מביניכם שחשים אחרת צריכים לשקול עקירה לחו"ל, או לחלופין ללמוד להסתכל על התרבות הלבנטינית (מה שהפך באופן מוזר לתואר גנאי :?) ללא משוא פנים.

פורסם

כל מה שהולך במדינה הזאת בשנים האחרונות זה נראה כאילו המדינה על סף תהום, כאילו עוד שנייה היא מתרסקת לחתיכות.

כמו שסבא שלי ז"ל אמר לי: "מי שיהרוס את המדינה הזאת זה לא הפלשתינים- יש לנו מספיק טילים בשבילם, אלא הטמבלים האוכלי חינם שיושבים בירושלים"

וזה בנאדם שעלה לארץ ב-1951 בגיל 11.....

• תוכן חדש...