Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רציתי לשאול לגבי חוקיות של 2 חופשות מאולצות שהיו לי בתקופה האחרונה.

באחת, המעסיק התקשר אליי ביום ו' בשעה 15:30 לערך ואמר לי לא להגיע לעבודה ביום א'.

אח"כ ביום א', התקשר אליי בשעות הערב (17:00) ואמר לא להגיע ביום ב'.

אח"כ ביום ב' בשעה 18:00 לערך אמר לי להגיע לעבודה רק ביום ד' ולא ביום ג'.

בשניה, המעסיק הודיע לי ביום חמישי בשעה 19:00 כי אין להגיע ביום א' לעבודה.

ביום א' בשעות הערב הודיע כי יש להגיע לעבודה רק ביום ג' בבוקר.

הבנתי שאם אין לי יתרת חופשה - אז הימים הם על חשבונו. לי אישית יש יתרה של 7.5 ימים ולכן החופשה היא על חשבון ימי חופשה אלה.

מה החוק אומר על מקרה כזה? האם ההודעה כפי שמצוינת היא "סבירה" וחוקית?

אני מייצג קבוצה של 5 עובדים שמועסקים אצלו וכולם אותו סיפור.

תודה מראש,

ניר.

משכנתא זה קל

פורסם

מעביד רשאי להוציא עובד לחופשה בזמן הנוח לו. כאן אין הפליה אישית אלא הוצאה כפויה בגלל מצב חוסר עבודה אצל המעביד.

לחופשה שמשכה מעל 7 ימים המעביד חייב לתת התראה של 14 יום. לחופשה קצרה מזו אין צורך במתן התראה.

בדיקה שאכן כל התשלומים הסוציאליים מופקדים בקופות המתאימות היא בדיקה נדרשת ויותר ממומלצת.

אם המצב יימשך , של הוצאה כפויה לחופשה , אתה יכול להתפטר כדין מפוטר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה למשיבים.

האם יש פסק דין בו מוגדר זמן "סביר" להודיע לעובד על חופשה מאולצת (כי החוק היבש מדבר רק על תקופת חופשה ארוכה משבוע)?

משכנתא זה קל

פורסם

בפסיקה לא מצויין זמן סביר.

צריך לבחון זאת גם במישור של ביצוע בתום לב או לא , ואם מדובר באמת בסיבות אובייקטיביות של מחסור בעבודה , אז הודעה בערב לגבי יום העבודה של מחר נראית סבירה.

בכל מקרה אם התופעה חוזרת על עצמה מספר פעמים אתה זכאי להתפטר בדין של מפוטר.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

בדיוק רציתי לשאול את זה עכשיו,מנהל סניף שלי צלצל אליי באמצע היום,ואמר לי לבחור שני ימים שבוע הבא שאהיה בחופש..

(בהתחלה סירבתי,אך הוא טוען שחייב שזה גלובלי ולא רק אני אצא לחופשה מפאת מחסור הכנסות לחברה..

קצת חיפוש ברשת וכו',וכאן בפורום,נראה שזה לרוב חוקי,וגם ישנם חודשים/ימים שאין עבודה,השלמתי עם זה..

מנוע V6 בלי להתבייש.

פורסם

אם החופשות המאולצות פגעו ביותר מ 25% ממשכורתך (כלומר הנך עובד פחות מ 3/4 ממשרתך) הינך רשאי להתפטר וזה יחשב בפיטורין

כמו כן הנך יכול לתבוע את המעסיק על כך אם נגרמו לך נזקים כלכליים כתוצאה מכך גם אם זה קרה חד פעמי (כלומר בחודש אחד)

מניסיון של חבר, גם קיבל פיצויים כחוק וגם תבע על נזק כלכלי וקיבל X0000 שקלים למרות מלחמה משפטית מול המעסיק

X>1

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
אם החופשות המאולצות פגעו ביותר מ 25% ממשכורתך (כלומר הנך עובד פחות מ 3/4 ממשרתך) הינך רשאי להתפטר וזה יחשב בפיטורין

כמו כן הנך יכול לתבוע את המעסיק על כך אם נגרמו לך נזקים כלכליים כתוצאה מכך גם אם זה קרה חד פעמי (כלומר בחודש אחד)

מניסיון של חבר, גם קיבל פיצויים כחוק וגם תבע על נזק כלכלי וקיבל X0000 שקלים למרות מלחמה משפטית מול המעסיק

X>1

אני לא מכיר שהפסיקה קובעת פרמטר כמותי כפי שכתבת 25%.

יש לך מקור לכך.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אם החופשה ע"ח ימי חופשה - היא לא פוגעת במשכורת.

ולא רק שהמעביד יכול להוציא אותך לחופשה, הוא אף חייב לוודא שאתה יוצא לחופשה מדי שנה , כולל שבעה ימים ברצף, ואסור לו לשלם לך את ימי חופשתך בכסף.

פורסם
מעביד רשאי להוציא עובד לחופשה בזמן הנוח לו. כאן אין הפליה אישית אלא הוצאה כפויה בגלל מצב חוסר עבודה אצל המעביד.

לחופשה שמשכה מעל 7 ימים המעביד חייב לתת התראה של 14 יום. לחופשה קצרה מזו אין צורך במתן התראה.

בדיקה שאכן כל התשלומים הסוציאליים מופקדים בקופות המתאימות היא בדיקה נדרשת ויותר ממומלצת.

אם המצב יימשך , של הוצאה כפויה לחופשה , אתה יכול להתפטר כדין מפוטר.

ישה, המעביד יכול להוציא עובד/עובדים לחופשה מתי שהוא רוצה, אבל בתשלום כמובן.

חופשה על חשבון ימי חופשה של העובד, המעביד רשאי להוציא את העובד רק לחופשה רצופה בת לפחות 7 ימים רצופים (לא יום כן, יום לא). על פי המצב כיום, המעביד יכול להוציא עובדים לחופשה כפויה גם לתקופות ערוכות (חודשים), אך בתשלום כמובן. התשלום לפי מיטב זכרוני הוא משכורת מינימום. בתנאי כזה העובד רשאי להתפטר ולקבל פיצויי פיטורים, או לא להגיע לעבודה ולקבל משכורת מינימום עפ''י החוק. כמו כן העובד לא יכול לצבור ימי חופשה וחובת המעביד היא להוציא את העובד לחופשות רצופות כדי לנצל את מלוא ימי החופשה. לא ניתן להעביר צבירה של ימי חופשה יותר מ-7 ימים בשנה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

עשינו סלט שלם

פותח השרשור רוצה לדעת על חופשה כפויה וחלקכם עונה לו על חופשה רגילה.

חופשה רגילה מגיעה לכל עובד אחרי שעבד שנה או חלק משנה 200/ 240 יום .והמעביד קובע את מועד החופשה. אם החופשה תהיה לתקופה של 7 ימים ויותר המעביד חייב לתת לעובד התראה של 14 יום לפני התחלת החופשה.

לגבי יתרת הימים המגיעים ואם החופשה היא פחות מ 7 ימים אין צורך בהתראה מוקדמת.

חופשה כפויה , אם לעובד יש ימי חופש שטרם נוצלו הם יורדים לו מן הימים הללו ( כמובן שעל הימים הוא מקבל שכר ) אין לא, הם על חשבון המעביד.

התשלום עבור ימי החופשה הרגילה או הכפויה הם בשויי שכרו הרגיל של העובד , לא מינימום ולא בסיס אחר.

ועכשיו לנקודה האחרונה והיא , שהוצאה לחופשה כפויה מאפשרת לעובד להתפטר בדין מפוטר. על העובד להתרות במעבידו שבמידה והוא לא מוחזר לעבוד בצורה סדירה הוא יתפטר בדין מפוטר.

כמובן שבהסכמה בין המעביד לעובד הם יכולים להסכים לחופשה ללא תשלום למשל כדי לסייע למעביד לעבור תקופה קשה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה כל פעם נותן תשובה מדויקת. :)

כמובן שאין לי כוונה להתפטר, כך שנצטרך לבלוע את הגלולה המרה.

משכנתא זה קל

פורסם

כמובן שבהסכמה בין המעביד לעובד הם יכולים להסכים לחופשה ללא תשלום למשל כדי לסייע למעביד לעבור תקופה קשה.

ישה, אתה בטוח לגבי זה? לא זכור לי ענין הזה. כיצד זה יתבטה בשטח, העובד לא יקבל שכר ולא יעבוד?

לפי מיטב זכרוני המקסימום שאפשר לעשות זה להוציא את העובד לחופשה כפויה ולשלם לו שכר מינימום, וזה מה שציינתי קודם. הסידור של חופשה ללא תשלום "כדי לעזור למעביד" לא קיים. מי ישלם ביטוח לאומי? מי יפריש לקופת גמל? ממה יתקיים העובד? מי יקבע את תקופת החסד? כיצד העובד יחזור למפעל?

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

המחוקק מודע למצב בו המעביד הוא החזק והעובד הוא החלש , לכן חוקקו חוקים שמוגדרים כחוקי מגן ועליהם המעביד והעובד לא יכולים להתנות עליהם ולהסכים אחרת .

כאן מדובר בהסכמה בין המעביד לעובד שמטרתה הסופית היא שיקום המפעל וחזרת העובד למקום עבודתו. והעובד שוקל את מצבו הזה לעומת מצב בו הוא מפוטר / מתפטר כדין מפוטר ומחליט מה טוב לו.

ואם הגיע למסקנה שעדיף לו חופשה ללא תשלום שאת משכה ותנאיה הוא קובע ביחד עם מעבידו , הם קובעים גם את התנאים הנלווים אליה כמו תשלום סוציאליות בזמן הזה וכו'.

חופשה ללא תשלום גם מקובלת כאשר העובד מבקש זאת מהמעביד עקב סיבות אישיות שלו , ולא רוצה להתנתק ממקום העבודה. ושוב נדרשת לכך הסכמת המעביד.

והנה כאן Fitch מדגים לנו את האמור בקשר לחופשה הכפויה.

"כמובן שאין לי כוונה להתפטר, כך שנצטרך לבלוע את הגלולה המרה."

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...