Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאן מדובר בהסכמה בין המעביד לעובד שמטרתה הסופית היא שיקום המפעל וחזרת העובד למקום עבודתו. והעובד שוקל את מצבו הזה לעומת מצב בו הוא מפוטר / מתפטר כדין מפוטר ומחליט מה טוב לו.

ואם הגיע למסקנה שעדיף לו חופשה ללא תשלום שאת משכה ותנאיה הוא קובע ביחד עם מעבידו , הם קובעים גם את התנאים הנלווים אליה כמו תשלום סוציאליות בזמן הזה וכו'.

ישה, הנטייה כיום היא הקשחת כל מה שקשור להרמת המסך. פסיקה חדשה לפני חודש ימים בדיני העבודה (ביה''מ הארצי לעבודה) קבעה כי במקרה והמעסיק יודע כי אין לו אמצעים להעסיק עובד, הוא חייב לפטרו. במילים אחרים יש להתאים את היכולת הכלכלית של החברה להעסקת העובד. במקרה והוא לא נוהג כך תחול על המעסיק אחריות אישית. כמו כן, אין שום בעיה לפטר עובד ולהחזיר אותו לעבודה כאשר המפעל יראה ימים טובים יותר. אז החופשה ב"הסכמה הדדית" הוא מצב הזוי לחלוטין. העובד מתחייב לא לעבוד ולא לקבל שכר? כפי שציינתי, אם המפעל לא מסוגל להעסיק עובד, הוא חייב לפטרו. אם לא, האחריות תיפול על המעסיק באופן אישי (ולא על חברה). אף אחד לא יסתכן כך.

Fitch

שלום,

רציתי לשאול לגבי חוקיות של 2 חופשות מאולצות שהיו לי בתקופה האחרונה.

באחת, המעסיק התקשר אליי ביום ו' בשעה 15:30 לערך ואמר לי לא להגיע לעבודה ביום א'.

אח"כ ביום א', התקשר אליי בשעות הערב (17:00) ואמר לא להגיע ביום ב'.

אח"כ ביום ב' בשעה 18:00 לערך אמר לי להגיע לעבודה רק ביום ד' ולא ביום ג'.

בשניה, המעסיק הודיע לי ביום חמישי בשעה 19:00 כי אין להגיע ביום א' לעבודה.

ביום א' בשעות הערב הודיע כי יש להגיע לעבודה רק ביום ג' בבוקר.

אתה יכול לדרוש פיטורים על פי חוק עם כל מה שמשתמע מכך (הודעה מוקדמת + פיצויים).

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

מכיר את פסק הדין המדובר , והמשל לא דומה לנמשל.

שם החברה המשיכה להעסיק את העובד ולא שילמה לו לבסוף שכר של מספר חודשים ,התפרקה ואז לא נשאר ביידי התובע אלא את בעלי מניותיה.

והרמת מסך בדיני עבודה הרבה יותר נפוצה מאשר מול נושים אחרים זרים משום הקשר ההדוק והקרוב שבין המעביד לעובד.

כאן מדובר במספר ימים ספורים, תוך שהעובד מודע למצב, ומסכים לכך.

כבר כתבתי לו כי בידו הזכות להתפטר בדין מפוטר ולדרוש את כל המגיע לו, והעובד מעדיף לסבול מספר ימים ולהמשיך לעבו ד באותו מקום .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

טוב, אולי אני קושר את העגלה לפני הסוסים,

אבל הוא מלין שכר (מחויב לשלם לפני ה-10), היום עדיין אין משכורת בבנק/תלוש.

מקריאה בגוגל, ראיתי שזה "הלנה" רק אחרי שבוע, ואז אני זכאי לפיצוי בסך 5% מהשכר, האם נכון?

משכנתא זה קל

פורסם

נכון ברמה התיאורטית .

האם תתבע ?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ברמה המעשית בתי המשפט לא נוטים לשלם את הפיצוי הזה שהוא 5% לכל שבוע של איחור ( פיצוי גבוה ביותר ) אלא אם מדובר במצב החוזר על עצמו מדי חודש

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

כן, גם לא הגענו לשבוע - אלא 3 ימים.

לא הגיוני שהוא עובר על החוק, אבל פיצוי מגיע לי רק אחרי שבוע. ה-6 ימים הראשונים הן תחום אפור שבו הוא עבריין אבל אני לא זכאי לכלום.

עגום.

משכנתא זה קל

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הפעם שולם ב-8.

אך, אין דמי הבראה. בחוזה רשום "המועד הקובע לתשלום דמי הבראה הוא משכורת יוני".

מגיעים לי 9.5 ימים שהם 4,000 שקלים!!!

אילו סנקציות אני יכול להפעיל על המעביד?

הוא מפר חוזה.

משכנתא זה קל

פורסם

למה מיד בסנקציות

האלו מעביד "שכחת" להכניס את ההבראה לתלוש כמתחייב .

נא תן לי מקדמה כי בניתי על הכסף הזה ולדאוג להכניסו לתלוש של חודש יולי

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אגיד לך את דעתי

המעביד שלך כנראה לא במצב כלכלי טוב ומכאן נסיונותיו לשרוד חלקם גם על חשבון עובדיו ואני מניח כי הוא גם מפגר בתשלומים לספקים ולמוסדות.

אולי הגיע הזמן למצוא מקום עבודה חדש

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אני מסכים עם ישה וחוזר על הצעתי - הרבה יותר משמעותי מכמה ימי הלנת שכר:

אם אתה חושד שהמעסיק שלך בקשיים הייתי מציע לך לפנות לקרן הפנסיה שלך ולוודא שהופקדו עבורך הכספים המגיעים לך.

:turn-l:
פורסם

הוא באמת לא במצב טוב.

הוא אף מודה בכך.

אני אבדוק עם הקרן פנסיה מה קורה, ברבעון הראשון של השנה לא היו בעיות.

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...