Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

על הרנו מגאן קופה שלי מורכב סט צמיגים במידה: 195/50/R16

אין לי מושג מהו לחץ האוויר הנדרש לצמיגים האלו, האוטו הגיע עם חישוקים 15" ומידה אחרת לכן אני לא רוצה להסתמך על המדבקות ברכב המציינות את לחץ האוויר.

למישהו יש רעיון איך אוכל לבדוק את מידת לחץ האוויר הרצויה בצמיגים שלי?

תודה!..

פורסם

אם המידה אושרה בצורה חוקית (כלומר המידה מוכרת ומאושרת ע"י היצרן) אז המדבקה על דופן הדלת \ ספר הרכב יגלו לך את התשובה.

במידה והמידה לא תקנית אז אין לך דרך לבדוק אלא ע"י ניסוי וטעייה. התחל מ 30 בכל ארבעת הגלגלים ובדוק איך הרכב מתנהג. תוסיף או תוריד עד שתרגיש שזה הלחץ הנכון. אם אתה ממש חרוץ תריץ חיפוש בפורום תחת שמו של moti miata שפרסם לפני כמה שנים מדריך מצולם לבדיקת והתאמת לחץ האוויר בצמיגים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כוונת למדריך הזה. חשוב לציין שהוא מכוון לביצועים: כלומר, ללחץ אוויר גבוה שמטרתו לספק קשיחות פניה גבוהה ולא את הפשרה שאותה המלצות היצרן באות להשיג, גם מבחינת שחיקה, נוחות נסיעה, חדות ותחושה. אפשר ליישם אותו ואז להוריד 1-2PSIG ואז לנסות שוב ולוודא שהדופן לא קורסת. שווה לעשות עוד הפעם את הבדיקה עם נוסעים או מטען כדי שיהיה אפשר גם לקבל מושג לגבי הלחץ במצבי עומס.

כמובן שבמקרה שבו המידה מאושרת - כל הפלפולים הללו בטלים ומבוטלים, אלא שבכל זאת מן הראוי היה לציין אותם.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תודה!

המידה אכן מוכרת ומאושרת ע"י, היצרן, אך משום מה אני לא מוצא את המדבקה המדוברת. ייתכן שהמדבקה נקברה איפשהוא מכיוון שהרכב עבר צביעה לא מזמן.

אם היצרן מכיר במידה הזו, אני מאמין שאי-שם באינטרנט ישנה טבלה קסומה שרשום בה את מידת לחץ האוויר שאני צריך.. הרצתי חיפוש אך לא מצאתי כלום.

התחלתי עם 30 בארבעת הגלגלים כמו שהמליץ איתמר, ולפי תחושה העלתי את הלחץ מקדימה ל32.

כרגע זה מרגיש יותר טוב, אבל אני לא רוצה להינות מן הספק.

בנתיים אמשיך לחפש את הטבלה המדוברת באינטרנט בפנצ'ריות למיניהם.. בכל אופן תודה רבה על העזרה!

חיים.

פורסם

מקומות אפשריים לאותה מדבקה:

מכסה תדלוק

ליד דלת הנהג, במעקה או בצירים

בתא כפפות

בדרך כלל זאת טבלת עומסים.

בספר רכב בדקת?

• תוכן חדש...