Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני חייל משוחרר בערך כשנה, ולאחרונה חשבתי על לימודים.

בזמן החיפוש אחר מקום טוב ללמוד בו, נכנסתי לאתר של המרכז האוניברסיטאי יהודה ושומרון וראיתי שמוצעת

מלגה מלאה לשנת הלימודים הראשונה, וכן גם למכינה שאני כנראה אצטרך לעשות.

הדילמה שלי היא בנסיעה לאריאל (אני גר בת"א, אבל נייד עם רכב).

ומגורים באריאל בינתיים לא באים בחשבון, שכן אני לא יכול להתרחק מת"א בתקופה הקרובה.

הכיוון הוא הנדסת מכונות ומכטרוניקה.

תודה לעוזרים,

רועי.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אתה גר בת"א, לא עדיף לך כבר ללמות הנדסת מכונות באת"א?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
אם אתה גר בת"א, לא עדיף לך כבר ללמות הנדסת מכונות באת"א?

תנאי הקבלה באת"א מאוד גבוהים לפי מה שהבנתי, אבל עדיין לא ביררתי את הנושא לעומק.

פורסם

יש סיבה מדוע תנאי הקבלה באריאל נמוכים, בוגרי הנדסה מאריאל מתקשים מאוד במציאת מקום עבודה

דבר שני שכדאי שתוסיף לחישובים שלך הוא הגעה למכללה. סיכוי טוב שתאלץ לשכור דירה או לחפש אחת במענות

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

פורסם
יש סיבה מדוע תנאי הקבלה באריאל נמוכים, בוגרי הנדסה מאריאל מתקשים מאוד במציאת מקום עבודה

דבר שני שכדאי שתוסיף לחישובים שלך הוא הגעה למכללה. סיכוי טוב שתאלץ לשכור דירה או לחפש אחת במענות

שמעתי עד עכשיו דברים טובים על אריאל, ישנם דברים נוספים שאני צריך לדעת על אריאל?

פורסם

הכיוון הוא הנדסת מכונות ומכטרוניקה.

חבל על הזמן ועל הכסף שתבזבז על שנות הלימודים הללו. גם ככה השכר של בוגרי הנדסת מכונות נמוך יחסית, על אחת כמה וכמה של בוגרי מכללות ועל אחת כמה וכמה של בוגרי מכללת אריאל. ותסלח לי אם אני לא קונה את השם המפוצץ "מרכז אוניברסיטאי". הם לא יהיו אוניברסיטה בעתיד הנראה לעין, מסיבות פוליטיות.

אם אתה באמת רוצה מקום טוב ללמוד בו הנדסת מכונות - לך על אוניברסיטת תל-אביב, טכניון או אוניברסיטת בן גוריון. להזכירך, שהמחלקה להנדסת מכונות של אוניברסיטת בן גוריון הוציאה השנה מכונית פורמולה שנבנתה ע"י הסטודנטים במחלקה ותשתתף בקרוב בתחרויות פורמולה בחו"ל. אין דרך טובה יותר להשתלב בתחום ובוודאי שאין דרך מעניינת יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

יוגב, לא חסרות טבלאות שכר ברשת ובכולן המגמה דומה. הנה אחת לדוגמא, לפיה מהנדס מכונות מרוויח 11-15 אלף ש"ח בחודש לעומת מהנדס תוכנה שמרוויח 10-18 אלף ש"ח או מהנדס FGPA מרוויח 16-19 אלף ש"ח.

השכר של בוגרי אריאל נמוך יותר כי בעיניים של המעסיקים הגדולים במשק הם שווים פחות. אני לא אומר שזה נכון, אני לא מתווכח עם זה בדיוק כמו שאני לא מתווכח עם המחירון של לוי יצחק. קשה להם יותר למצוא עבודה "נחשבת" וחלקם הגדול מגיעים בלת ברירה לעבודות נחשבות פחות (וגם מכניסות פחות). במחשב הישן שלי יש סקר תעסוקה שביצעה המועצה להשכלה גבוהה בסוף 2007 במסגרתו תשאלו את המעסיקים הגדולים מאיזה מוסדות לימוד הם יעדיפו להעסיק בוגרים. נחש מה? אריאל ממש לא בראש הרשימה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בשביל שיהיו לי הנתונים להתקבל לאוניברסיטת תל-אביב אני צריך לשפר את כל הבגרות שלי (לא ממש למדתי בתיכון, חוץ מאנגלית-

5 יחידות)

לפי דעתי מדובר בהשקעה של שנתיים לפחות.

בקשר לתואר, אני מסכים איתך שמסתכלים בעין אחרת על בוגרי אוניברסיטאות.

התואר אומנם פותח את הדלת, אבל זה תלוי לגמרי באדם עצמו, אם ישאיר רושם טוב אז יקבלו אותו, לא משנה באיזה מוסד הוא למד.

פורסם
התואר אומנם פותח את הדלת, אבל זה תלוי לגמרי באדם עצמו, אם ישאיר רושם טוב אז יקבלו אותו, לא משנה באיזה מוסד הוא למד.

ושכחת להוסיף שזה נכון במידה והגעת לראיון, לא סיננו אותך לפני [סיכוי גובה מאד] ולאדם שמולך יש חיבה למוסד.

כדאי להשקיע שנה שנתיים בהשבחת הבגרויות וללמוד במקום מוכר.

פורסם
ושכחת להוסיף שזה נכון במידה והגעת לראיון, לא סיננו אותך לפני [סיכוי גובה מאד] ולאדם שמולך יש חיבה למוסד.

כדאי להשקיע שנה שנתיים בהשבחת הבגרויות וללמוד במקום מוכר.

אני עדיין לא מבין.

התכנים שנלמדים בהנדסת מכונות באריאל ובת"א הם לא אותם התכנים?

למה יש כזה הבדל בין מכללה לאוניברסיטה?

והאם ניתן לעשות מכינה באוניברסיטה כמו שעושים במכללה?

פורסם

אני לא מכיר את תחום הנדסת המכונות, אבל אם זה כמו בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה, ההמלצה היא חד משמעית: תקרע את התחת ותשפר בגרויות ופסיכומטרי, ו/או תרחיק לבאר שבע, אבל אל תלך למכללה אם יש דרך שתלמד באוניברסיטה.

להתרשמות, קרא שרשור על מכללה אחרת:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=400513&highlight=%D7%90%D7%A4%D7%A7%D7%94

:turn-l:
פורסם

לפי מה שהבנתי אריאל זו בעצם שלוחה של בר-אילן, זה נכון?

ואם זה באמת המצב, שתמיד מעדיפים אוניברסיטה על מכללה, אז איך המכללות עדיין קיימות?

• תוכן חדש...