Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אתה באמת רוצה מקום טוב ללמוד בו הנדסת מכונות - לך על אוניברסיטת תל-אביב, טכניון או אוניברסיטת בן גוריון. להזכירך, שהמחלקה להנדסת מכונות של אוניברסיטת בן גוריון הוציאה השנה מכונית פורמולה שנבנתה ע"י הסטודנטים במחלקה ותשתתף בקרוב בתחרויות פורמולה בחו"ל. אין דרך טובה יותר להשתלב בתחום ובוודאי שאין דרך מעניינת יותר.

לצערי הרב אני נאלץ להכנס לדיון הזה , לא בגלל שאני רוצה להכנס או לא בגלל שאני רוצה להגן על אריאל, אלא כי אני דוגל באובייקטיביות ואני לעומת כל הדברים שזרקו פה יש לי קצת ניסיון עם אריאל אבל אני לא יכנס לזה .

צביקה הכל טוב ויפה אבל אל תשכח שמי שבנה את האוטו הזה זה כיתה שלמה , כן לא סטודנט יחיד ,ככה שכל אחד מתכנן חלק קטנטן באוטו הזה.

הנדסת רכב גם יש הרבה מה לעשות עם התואר הזה בארץ...

אריאל גם עושים פרוייקטים ברמה אם תחפש תראה שהרובוט שהם עשו לניקוי חלונות הוא היום רובוט שמישהו לקח תפטנט והוא עומד להכנס לשוק.

השכר של בוגרי אריאל נמוך יותר כי בעיניים של המעסיקים הגדולים במשק הם שווים פחות. אני לא אומר שזה נכון, אני לא מתווכח עם זה בדיוק כמו שאני לא מתווכח עם המחירון של לוי יצחק. קשה להם יותר למצוא עבודה "נחשבת" וחלקם הגדול מגיעים בלת ברירה לעבודות נחשבות פחות (וגם מכניסות פחות). במחשב הישן שלי יש סקר תעסוקה שביצעה המועצה להשכלה גבוהה בסוף 2007 במסגרתו תשאלו את המעסיקים הגדולים מאיזה מוסדות לימוד הם יעדיפו להעסיק בוגרים. נחש מה? אריאל ממש לא בראש הרשימה.

מאז 2007 עברו הרבה מים בוואדי ....וגם מרצים התחלפו ורמה עלתה.

היום המרצים שיש לך בטכניון בת"א ובבאר שבע מלמדים גם באריאל והמבחנים באותה רמה . לא מאמין? תחפש תיראה!

ושוב אני ממש לא מגן על אריאל אם יש לבחור אפשרות ללמוד באוניברסיטה אז ברור שעדיף ,אם יש לו אפשרות לדלג על לימודים אז בכלל טוב, אבל נמאס לי שזורקים פה דברים בלי לברר קודם.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לצערי הרב אני נאלץ להכנס לדיון הזה , לא בגלל שאני רוצה להכנס או לא בגלל שאני רוצה להגן על אריאל, אלא כי אני דוגל באובייקטיביות ואני לעומת כל הדברים שזרקו פה יש לי קצת ניסיון עם אריאל אבל אני לא יכנס לזה

אולי כדאי שתציין לנו מה הניסיון הרלוונטי שלך?

אם אתה עובד היום באחת מהחברות הגדולות, מראיין בוגרים למקומות עבודה ויכול לצאת כאן בהצהרה חד משמעית שמבחינתך בוגר אריאל שווה ערך לבוגר טכניון או אוניברסיטת בן גוריון - מבחינתי נגמר הדיון ואתה צודק.

אם אתה סטודנט שלומד שם וניזון בעיקר ממחלקת יחסי הציבור המאוד מפותחת של המכללה, כנראה שתצטרך לקרוא עוד קצת דברים כואבים על ההחלטה שעשית.

מאז 2007 עברו הרבה מים בוואדי ....וגם מרצים התחלפו ורמה עלתה.

היום המרצים שיש לך בטכניון בת"א ובבאר שבע מלמדים גם באריאל והמבחנים באותה רמה . לא מאמין? תחפש תיראה!

עברו הרבה מים בוואדי מאז שלפיאט היו בעיות חשמל ולאלפא רומאו היו בעיות בפח. ועדיין, תבדוק את מצב השוק שלהם בארץ ותראה שהוא בקנטים. אז יכול באמת להיות שרמת הלימודים באריאל עלתה (לא נראה לי, אבל אני זורם איתך) ויכול להיות שהיום בוגר של אריאל יודע יותר מבוגר של אוניברסיטת תל אביב. עדיין, שוק העבודה לא נותן לבוגרים את אותו "המחירון".

לוקח הרבה מאוד זמן עד שמוסד לימודים קונה לעצמו שם טוב בקרב המעסיקים. ממה שאני מכיר את השוק, אריאל עוד לא קנתה לעצמה שם כזה בקרב המעסיקים. אתה רוצה להיות החלוץ שיעשה את העבודה הקשה עבור אריאל על חשבון הקידום האישי שלו? תפאדל, איחלתי לחייל הצלחה בהמשך דרכו.

ושוב אני ממש לא מגן על אריאל אם יש לבחור אפשרות ללמוד באוניברסיטה אז ברור שעדיף ,אם יש לו אפשרות לדלג על לימודים אז בכלל טוב, אבל נמאס לי שזורקים פה דברים בלי לברר קודם.

אני כותב את הדברים מהכרות אישית, לא זורק שום דבר בלי לברר.

יש לי חברים שלמדו כמעט בכל המוסדות שמלמדים הנדסה בארץ, אני רואה מה קורה לכולם ביום שאחרי הגשת הפרויקט והתחלת העבודה. לא תאמין כמה בוגרי אוניברסיטאות מצאו עבודה (רמז: כולם) ולא תאמין כמה בוגרי הנדסה במכללות לא עובדים היום בעבודה שמתאימה לרמתם (רמז: יותר משלושה).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
בשביל שיהיו לי הנתונים להתקבל לאוניברסיטת תל-אביב אני צריך לשפר את כל הבגרות שלי (לא ממש למדתי בתיכון, חוץ מאנגלית-

5 יחידות)

לפי דעתי מדובר בהשקעה של שנתיים לפחות.

בקשר לתואר, אני מסכים איתך שמסתכלים בעין אחרת על בוגרי אוניברסיטאות.

התואר אומנם פותח את הדלת, אבל זה תלוי לגמרי באדם עצמו, אם ישאיר רושם טוב אז יקבלו אותו, לא משנה באיזה מוסד הוא למד.

במכינה של אוניברסיטת ת"א יש מסלול שמחליף לגמרי את התעודת בגרות שלך.

אם אני זוכר נכון אתה לומד 3 מקצועות (פיזיקה, מתמטיקה ואנגלית) והממוצע שלהם מחליף את התעודת בגרות שלך.

הקאץ' הוא שצריך ממוצע מאוד גבוהה כדי להתקבל והלימודים ברמה מאוד גבוהה.

יוגב, מה שאתה רושם הוא טוב, יפה וזו באמת המציאות. הבעיה היא שגם צביקה צודק. אתה מייצג את המציאות של הלימודים וצביקה מייצג את המציאות של המעסיקים.

אני לומד במכללה ולמדתי בעבר גם באוניבסיטה ונשרתי. מבחינת הרמה אני יכול להגיד לך שאין פערים כאלה גדולים כמו שבד"כ חושבים שיש, במיוחד כאשר המכללות הנחשבות בתחום מעלות כל שנה את הרף בכדי להתקרב לרמה של האוניברסיטאות.

צביקה ביטא את זה בצורה יפה מאוד. מעסיקים הם בדיוק כמו לוי יצחק, כלומר מיושנים, מקובעים ולא בטוח שתמיד צודקים. אבל את העובדה הזו לא תצליח בחיים לשנות אצלם בדיוק כמו שלא תצליח לשכנע את לוי יצחק שאלפא אמינה ופיז'ו נמכרת מעל המחירון.

במכללות לא הכל כזה גרוע כמו שבוגרי האוניברסיטאות אוהבים להציג את זה, אחד הדברים שאני אוהב במכללה שלי זה המרצים והמתרגלים. באוניברסיטה רוב המרצים והמתרגלים לא יודעים/רוצים ללמד ונראים כאילו הכניסו אותם לכתה באיומי אקדח.

זו תוצאה של דרישה של האוניברסיטה ל-X שעות לימוד לכל מחקר. בדיוק כמו העובדה שהאוניברסיטה מכריחה את כל מרצה שלה לפרסם Y מאמרים כל שנה. נכון שזה מפתח את המקצועיות של המרצה בתחומים שונים וכו' אבל זה גם גורם לכך שמתפרסים מאות מאמרים שטותיים, משעממים וחסרי ביסוס. אם למרצה היה רעיון טוב למאמר הוא היה מוצא את הזמן כדי לרשום אותו, ולא מרגיש שהוא חייב למלות איזה מכסה.

בקיצור, לכל מסלול יש את היתרונות והחסרונות שלו וכל אחד בוחר את המסלול שהוא מתחבר יותר ליתרונות שלו.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
במכינה של אוניברסיטת ת"א יש מסלול שמחליף לגמרי את התעודת בגרות שלך.

אם אני זוכר נכון אתה לומד 3 מקצועות (פיזיקה, מתמטיקה ואנגלית) והממוצע שלהם מחליף את התעודת בגרות שלך.

הקאץ' הוא שצריך ממוצע מאוד גבוהה כדי להתקבל והלימודים ברמה מאוד גבוהה.

המכינה מביאה לך תעודת מכינה שאיתה אפשר להרשם לאונ' , ובנוסף אתה בוחר אם לדווח \ לא לדווח למשרד החינוך על ציוני בגרות שאתה ניגש , את הבגרות בונה המכינה ולא משרד החינוך (שאישר לה).

למדעים מדוייקים לומדים מתמטיקה , פיזיקה (שמורכבת גם ממעבדה) , ועוד איזה שיעור-שקר "פיתוח חשיבה תאורטית" שעתיים בשבוע , ואנגלית אם אין לך פטור.

לא צריך ממוצע גבוה , אפשר גם 3 יח"ל במתמטיקה , ופסיכומטרי מעל 500 אם אני לא טועה , הקאץ הוא שהלימודים ברמה כל כך צפופה ולחוצה , דוחפים לך 5 יח"ל ב9 חודש אינטנסיביים.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

שזה עדיף על קורסי השלמת בגרויות למיניהם (דוחפים לך חומר של 5 יחידות ב3-4 חודשים)

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

צביקה , ומה דעתך על מכללת רמת גן או רחובות , הנותנות תואר של האונ' הפתוחה? (לא בבניין)

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

אם אתה עובד היום באחת מהחברות הגדולות, מראיין בוגרים למקומות עבודה ויכול לצאת כאן בהצהרה חד משמעית שמבחינתך בוגר אריאל שווה ערך לבוגר טכניון או אוניברסיטת בן גוריון - מבחינתי נגמר הדיון ואתה צודק.

אם אתה סטודנט שלומד שם וניזון בעיקר ממחלקת יחסי הציבור המאוד מפותחת של המכללה, כנראה שתצטרך לקרוא עוד קצת דברים כואבים על ההחלטה שעשית.

.

ואתה עובד בחברה גדולה ומראיין לחברות גדולות כל יום?

עברו הרבה מים בוואדי מאז שלפיאט היו בעיות חשמל ולאלפא רומאו היו בעיות בפח. ועדיין, תבדוק את מצב השוק שלהם בארץ ותראה שהוא בקנטים. אז יכול באמת להיות שרמת הלימודים באריאל עלתה (לא נראה לי, אבל אני זורם איתך) ויכול להיות שהיום בוגר של אריאל יודע יותר מבוגר של אוניברסיטת תל אביב. עדיין, שוק העבודה לא נותן לבוגרים את אותו "המחירון".

לוקח הרבה מאוד זמן עד שמוסד לימודים קונה לעצמו שם טוב בקרב המעסיקים. ממה שאני מכיר את השוק, אריאל עוד לא קנתה לעצמה שם כזה בקרב המעסיקים. אתה רוצה להיות החלוץ שיעשה את העבודה הקשה עבור אריאל על חשבון הקידום האישי שלו? תפאדל, איחלתי לחייל הצלחה בהמשך דרכו.

quote]

לפני כמה שנים יונדאי נחשבה הזבל של המכונית בארץ והיום הכי נמכרת..אז זאת לא דוגמא טובה מה שנתת.

אני לא כח חלוץ ולא נעלים והשתחררתי מזמן ..

אני כותב את הדברים מהכרות אישית, לא זורק שום דבר בלי לברר.

יש לי חברים שלמדו כמעט בכל המוסדות שמלמדים הנדסה בארץ, אני רואה מה קורה לכולם ביום שאחרי הגשת הפרויקט והתחלת העבודה. לא תאמין כמה בוגרי אוניברסיטאות מצאו עבודה (רמז: כולם) ולא תאמין כמה בוגרי הנדסה במכללות לא עובדים היום בעבודה שמתאימה לרמתם (רמז: יותר משלושה).

ואני מכיר תדברים אישית וכל מי שסיים מאריאל מצא עבודה

לסיכום: אתה יודע למה אני לא מדבר עלי ?נכון זה הרגשה לא נעימה לדבר עם מישהו שאין לך מושג מה הקשר שלו לדיון?

יפה!

כי זה בדיוק כמו הרגשה שמדברים איתך כאחד שניזון מכל מיני שמועות שזה אמר לשכן ככה ולסבא ככה.סטיגמות דעות קדומות וכו' זה אחלה דבר .

רוצה לתת עצות על אריאל ?שתסיים ללמוד שמה או שבאמת תיהיה בן אדם שמראיין כל יום בוגרים למקום העבודה שלך תוכל להגיד.

פורסם

אני שייך למגזר המעסיקים (אני שכיר, אבל עוסק גם בגיוס עובדים). בואו נשים את האמת על השולחן וסליחה מראש ממי שיפגע.

המעסיקים לא דוקא מקובעים או מיושנים, הם עושים מה שטוב להם. במצב בו היצע הבוגרים עולה על הביקוש, אין שום טעם בכלל להסתכל על בוגרי מכללות, אם יש שפע בוגרי אוניברסיטאות לבחור מהם.

בתקופות של עודף ביקוש (תקופת הבועה של סוף שנות ה-90 גייסנו גם בוגרי מכללות ובוגרי "קורסי הסבה").

לגבי "מכללה עם תואר של אוניברסיטה" - גם לדקויות האלו שמים לב (כמו קו"ח שלא מציינים את מוסד הלימודים רק מציינים תואר של אוניברסיטה XXX). בואו נעשה את זה פשוט - המעסיקים מעדיפים סטודנטים שעברו את סף הקבלה לאוניברסיטה.

העובדה שחומר הלימוד ואפילו המרצים משותפים למכללות ואוניברסיטאות ממש לא אומר שהרמה זהה.

בטוח שאנחנו מפסידים אנשים מצויינים שלמדו מסיבות שונות במכללה, אבל כמו שכתבתי, המעסיקים עושים מה שכדאי להם, ולראיין בוגרי מכללות פחות משתלם.

:turn-l:
פורסם

אין ספק שעדיף ללמוד באוניברסיטה מאשר בכל מכללה , זה דבר שלא צריך להיות 30 שנה בשוק בשביל לדעת אותו.

הכוונה מכל הדברים שלי היא שלדעתי האישית מי שנותן לאחרים המלצות איפה ללמוד, שזה דבר קובע גורלות ומשנה עתידות, צריך יותר ידע לגבי המקום מאשר חבר אמר לי ככה והשכן אמר לי ככה.

אני למשל לא יתן פה המלצה למישהו על סמי שמעון או אפקה כי אני לא מכיר , למרות שגם שמעתי פה ושם דברים .:idea:

עוד משהו שלא מסתכלים עליו פה (כרגיל................)זה שאולי הבחור שרוצה ללמוד אולי הוא לא הכי מתאים בעולם ללימודים גבוהים בטכניון שיהיה לו מאוד קשה אבל את המכללה הוא יעבור בשלום. סתם דוגמא: היה לי חבר שהלך ללמוד מדעי המחשב בת"א ובסמסטר הראשון הוא נכשל בכל המקצועות התבאס ועזב את זה, ועד היום הוא מתבאס כי אולי אם הוא היה ממשיך במכללה אז הוא אולי הוא היה בכל זאת מסיים את הלימודים והיה נכנס לתחום ולא תקוע אם איזה תואר שהוא הלך ללמוד כי העיקר לסיים באוניברסיטה.ותחשבו על זה :wink:

פורסם
ואתה עובד בחברה גדולה ומראיין לחברות גדולות כל יום?
אני בכלל לא עובד כיום בתחום ההנדסה, אז העבודה שלי לא רלוונטית.

אני לא ניזון משמועות שאספתי לאורך הדרך אלא מעובדות ומסיפורים ששמעתי מחברים קרובים. כן, כמעט כל החברים שלי לומדים או למדו הנדסה. אנחנו חבורה שהולכת ביחד ברובה עוד מהתיכון (המקצועי), הלימודים ביג'-יד' וההמשך בשירות הטכני בצבא. מטבע הדברים רובנו התגלגלנו לתחום ההנדסה. אם היה מדובר בחבר אחד, אולי הייתי אומר לך שמדובר בשמועה. אבל כשמדובר במספר גדול של חברים המדגם גדול מספיק כדי להוות סטיסטיקה אמינה. חלקם מתחילים את דרכם, חלקם עדיין מנסים וחלקם אפילו התברגו גבוה מספיק כדי לספר לי איך עובדים הדברים מאחורי הקלעים.

תוסיף לזה הודעות שנכתבו כאן בפורום בעבר ע"י חברי פורום שכן עובדים בתואר מראיינים, תוסיף לזה מודעות דרושים שמציינות בפירוש שרק בוגרי אוניברסיטאות מוזמנים וקיבלת תמונה אמינה למדי.

לפני כמה שנים יונדאי נחשבה הזבל של המכונית בארץ והיום הכי נמכרת..אז זאת לא דוגמא טובה מה שנתת.
לא נתתי את יונדאי כדוגמא אלא יצרנים אחרים.

יונדאי היא דוגמא טובה למה שאוניברסיטת בן גוריון הצליחה לעשות במשך השנים. ממוסד קטן ולא ממש מוכר היא הפכה לאחת מהמובילות והמבוקשות בארץ.

ואני מכיר תדברים אישית וכל מי שסיים מאריאל מצא עבודה
מסכים איתך. כל מי שסיים לימודים באריאל מצא עבודה.

השאלה היא - איזו עבודה?

יש לי חבר שסיים לימודים באריאל עם ממוצע גבוה (מעל 80) ועובד בתור טכנאי. הוא מצא עבודה, אבל האם זאת עבודה שמצדיקה 4 שנות לימודי הנדסה? אני לא בטוח...

יש לי חבר אחר שסיים לימודים באפקה ועובד היום כמאבטח. כן, מאבטח. אמנם לא בסופר, אלא כשומר לילה בבניין משרדים אבל עדיין מאבטח. זאת רק עבודה זמנית, כמובן. עד שיזמינו אותו סוף סוף לראיון עבודה והוא אולי יתקבל.

לעומתם יש לי חבר אחר שכבר בשנה השנייה ללימודי ההנדסה שלו בתל-אביב התחיל לעבוד באלתא. אם יהיה טוב, יכנס מיד עם סיום לימודיו כעובד חברה.

אני יכול להמשיך עם הדוגמאות כדי שתבין שאני לא מדבר על מקרים ספציפיים, אבל העיקרון ברור.

כי זה בדיוק כמו הרגשה שמדברים איתך כאחד שניזון מכל מיני שמועות שזה אמר לשכן ככה ולסבא ככה.סטיגמות דעות קדומות וכו' זה אחלה דבר .

רוצה לתת עצות על אריאל ?שתסיים ללמוד שמה או שבאמת תיהיה בן אדם שמראיין כל יום בוגרים למקום העבודה שלך תוכל להגיד.

אני לא צריך לנהוג בסיטרואן C4 כדי לדעת שמחיר השוק שלה זול מהמחיר של טיוטה קורולה. אני כן צריך לנהוג בה כדי לדעת אם היא מכונית טובה יותר או לא.

שים לב שאני לא מדבר על מי בוגר טוב יותר. יכול מאוד להיות שרמת הלימודים באריאל גבוהה. אני לא חושב ככה, אבל אני גם לא טוען את. זכותי לחשוב מה שאני רוצה. אני כן טוען שיש סטיגמה בשוק העבודה. מוצדקת, לא מוצדקת, אין לי מושג. אני לא מתכוון להיות שפן הניסיונות שילחם בה כמו שאני לא מתכוון להיות שפן הניסיונות שיקנה סיטרואן C4 וישלם עליה מעל המחירון רק כדי להוכיח שיש לרכב שוק טוב.

פורסם
אין ספק שעדיף ללמוד באוניברסיטה מאשר בכל מכללה , זה דבר שלא צריך להיות 30 שנה בשוק בשביל לדעת אותו.

הכוונה מכל הדברים שלי היא שלדעתי האישית מי שנותן לאחרים המלצות איפה ללמוד, שזה דבר קובע גורלות ומשנה עתידות, צריך יותר ידע לגבי המקום מאשר חבר אמר לי ככה והשכן אמר לי ככה.

אני למשל לא יתן פה המלצה למישהו על סמי שמעון או אפקה כי אני לא מכיר , למרות שגם שמעתי פה ושם דברים .:idea:

עוד משהו שלא מסתכלים עליו פה (כרגיל................)זה שאולי הבחור שרוצה ללמוד אולי הוא לא הכי מתאים בעולם ללימודים גבוהים בטכניון שיהיה לו מאוד קשה אבל את המכללה הוא יעבור בשלום. סתם דוגמא: היה לי חבר שהלך ללמוד מדעי המחשב בת"א ובסמסטר הראשון הוא נכשל בכל המקצועות התבאס ועזב את זה, ועד היום הוא מתבאס כי אולי אם הוא היה ממשיך במכללה אז הוא אולי הוא היה בכל זאת מסיים את הלימודים והיה נכנס לתחום ולא תקוע אם איזה תואר שהוא הלך ללמוד כי העיקר לסיים באוניברסיטה.ותחשבו על זה :wink:

xxxxxx

פורסם

אם אתה חושב שמי שהולך ללמוד 4 שנים במכללה ובסוף הוא מתקבל לעבודה כשומר ואו טכנאי אז אין לך מושג . אפילו די בעייתי שאתה ממליץ פה לאנשים על לימודים אם זה הרושם שקבלת.:idea:

למרות שאתה לומד באוניברסיטה ואני מפרגן והכל אני ממליץ לך לרדת מהאולימפוס ... גם מי שלמד במקומות אחרים הצליח בעבודה.

פורסם

אני לא חושב שמי שהלך ללמוד במכללה עובד היום כשומר. אני יודע את זה. דיברתי איתו בשבוע שעבר.

כמובן שלא כל מי שלומד במכללה הופך להיות שומר. נתתי לך דוגמא קיצונית כדי להמחיש את הנקודה, יש בוגרי מכללות שמצליחים יותר מבוגרי אוניברסיטאות. כמה יש מאלו וכמה יש מאלו? אתה מוזמן לעשות סקר מקיף ולחזור אלינו עם תוצאות. עד אז נאלץ להסתפק בסקר האחרון שביצעה המל"ג, בשנת 2007.

מעניין שאני זה שביינתים נותן כאן טיעונים רציניים ועובדות מהשטח ואתה זה שמתהדר בכל מיני סיסמאות שנשמעות כאילו הגיעו היישר ממשרד יחסי הציבור של אחת המכללות. אני ממש לא חי באולימפוס וממש לא חושב שאני טוב יותר מהחברים שלי שלמדו במכללה. ההבדל ביננו הוא אחר - אני העדפתי להשקיע עוד שנה בהשלמת בגרויות ופסיכומטרי, הם בחרו בדרכי קיצור.

חבל שאתה מקובע בעמדתך ולא מפנים את מה שכבר נכתב בשרשור הזה.

פורסם

איזה יחסי ציבור עשיתי לאריאל ? אפילו לא רשמתי שאני לומד שם..:lol:

להגיד שעדיף ללמוד באוניברסיטה זה סבבה.

אמרתי רק שזה קצת בעיתי להגיב לשירשור בנושא לימודים שזה דבר מאוד חשוב ,קובע גורלות ועתיד , על סמך שמועות של חברים .

פורסם
אני מת על אוניברסיטת בן גוריון. אני לומד באוניברסיטת בן גוריון. אני ממליץ בחום לבוא וללמוד באוניברסיטת בן גוריון. עד לא מזמן גם הייתי סוג של יחצן עבור אוניברסיטת בן גוריון.

ועדיין, במקרה הספציפי שלך אני ממליץ לך רק על הטכניון. לא המכללה להנדסה, לא מכללת סמי ולצערי הרב גם לא בן גוריון. הנדסת בניין לומדים רק בטכניון.

לקוח משירשור אחר...

אם כבר מדברים על יחצ"נים .........:roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

• תוכן חדש...