Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפותח השרשור

אם הבנתי נכון אתה גר במרכז.

יש לך 2 מכללות עדיפות בהרבה מאריאל.

מכללת אפקה בת"א.

וHIT בחולון.

אם אתה רוצה רק מכונות עדיף לך לעשות כל מה שאתה יכול וללכת לאונ' ת"א.

מנסיון של 2 אנשים שאני מכיר שבדקו איפה הכי כדאי ללמוד ובסוף החליטו אחד בבן גוריון ואחד באונ' ת"א.

404

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפותח השרשור

אם הבנתי נכון אתה גר במרכז.

יש לך 2 מכללות עדיפות בהרבה מאריאל.

מכללת אפקה בת"א.

וHIT בחולון.

אם אתה רוצה רק מכונות עדיף לך לעשות כל מה שאתה יכול וללכת לאונ' ת"א.

מנסיון של 2 אנשים שאני מכיר שבדקו איפה הכי כדאי ללמוד ובסוף החליטו אחד בבן גוריון ואחד באונ' ת"א.

בhit יש מכונות?

פורסם

אני גם מתלבט בערך באותו עניין, אני גם על סף שיחרור מצה"ל רק שאני רוצה ללמוד הנדסת בניין ודיברו איתי ממכללת אריאל, והם אמרו שבקיץ הקרוב הם הופכים לאוניברסיטה האם מישהו יכול לשפוך קצת אור על העיניין. ואם באמת הם הופכים לאוניברסיטה אז מכול מה שהבנתי ממכם אז לא משנה אם אני הולך ללמוד שם או בבן גוריון מבחינת קבלה לעבודה למדתי באוניברסיטה ?

פורסם
לקוח משירשור אחר...

אם כבר מדברים על יחצ"נים .........:roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

עסקתי בעבר בתחום, זה נכון. מזה למעלה מחצי שנה שאני כבר לא עוסק בזה.

חוץ מזה, איפה בשרשור ראית שאני מייחצן את בן-גוריון?

בhit יש מכונות?

אין.

אני גם מתלבט בערך באותו עניין, אני גם על סף שיחרור מצה"ל רק שאני רוצה ללמוד הנדסת בניין ודיברו איתי ממכללת אריאל, והם אמרו שבקיץ הקרוב הם הופכים לאוניברסיטה האם מישהו יכול לשפוך קצת אור על העיניין. ואם באמת הם הופכים לאוניברסיטה אז מכול מה שהבנתי ממכם אז לא משנה אם אני הולך ללמוד שם או בבן גוריון מבחינת קבלה לעבודה למדתי באוניברסיטה ?

לגבי הנדסת בניין:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=409328

הנה קצת אור על עצם הפיכתה של אריאל לאוניברסיטה:

זה לא יקרה בעתיד הקרוב. יש יותר מידי אינטריגות פוליטיות במערכת האקדמאית שלא תאפשר לזה לקרות. אל תשכח שאריאל יושבת מעבר לקו הירוק, כלומר על "שטחים כבושים". תראה איזה באלגן עשה אולם תרבות אחד באריאל, עכשיו תדמיין מה תעשה הקמה של אוניברסיטה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אני לא חושב שמי שהלך ללמוד במכללה עובד היום כשומר. אני יודע את זה. דיברתי איתו בשבוע שעבר.

כמובן שלא כל מי שלומד במכללה הופך להיות שומר. נתתי לך דוגמא קיצונית כדי להמחיש את הנקודה, יש בוגרי מכללות שמצליחים יותר מבוגרי אוניברסיטאות. כמה יש מאלו וכמה יש מאלו? אתה מוזמן לעשות סקר מקיף ולחזור אלינו עם תוצאות. עד אז נאלץ להסתפק בסקר האחרון שביצעה המל"ג, בשנת 2007.

מעניין שאני זה שביינתים נותן כאן טיעונים רציניים ועובדות מהשטח ואתה זה שמתהדר בכל מיני סיסמאות שנשמעות כאילו הגיעו היישר ממשרד יחסי הציבור של אחת המכללות. אני ממש לא חי באולימפוס וממש לא חושב שאני טוב יותר מהחברים שלי שלמדו במכללה. ההבדל ביננו הוא אחר - אני העדפתי להשקיע עוד שנה בהשלמת בגרויות ופסיכומטרי, הם בחרו בדרכי קיצור.

חבל שאתה מקובע בעמדתך ולא מפנים את מה שכבר נכתב בשרשור הזה.

אז הנה עוד דוגמא בשבילך מהשטח, חבר שסיים בהצטיינות לימודי הנדסה ביורפואית באוניברסיטת ת"א בשנה האחרונה. לא מצא עבודה במהלך התואר (בשנה הרביעית עבד חודש חודשיים באיזה חברה בהרצליה פיתוח שפשטה את הרגל/העבירה את המשרדים לצפון).

מה עשה אותו מר בחור? המשיך לתואר שני באותה אוניברסיטה וכרגע עובד שם כמתרגל ממורמר (חרא של תנאים, חרא של שכר וחרא של אוניברסיטה שסבל בה במשך 4 שנים).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

בא נגיד שזה יותר אשמת התואר בשילוב עם האדם כנראה.

בוגר מקביל בהנדסה אחרת כנראה לא ימצא את עצמו במצב הזה.

בא נשים את זה על השולחן - מבחינת הגעה לרעיונות עבודה - תמיד עדיף לבוא מאוניברסיטה - וזה משנה גורלות כי יזמנו אותך ליותר ראיונות.

מה שניתן להתווכח זה ש:

1. רמת הלימוד זהה (או אפילו לדעתי ומניסיוני בתחומים מסוימים גבוהה יותר בחלק מהמוסדות - לא בתחום או המוסדות המדוברים)

2. רמת הNETWORKING שאפשר לעשות בחלק מהמקומות (נגיד ... בינתחומי) והקשרים בתעשייה ממש מבטלים את החסרון.

במקצועות ההנדסה הקלאסים יותר אבל - השוק מאוד מקובע , כשאכן כמו שצביקה אמר - באר שבע הצליחו לפרוץ.

ליביו (בוגר מדעי מחשב במכללה , מפתח בדיוק בתחום שהוא רצה לעסוק ברמה גבוהה מאוד)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ומה לגבי זה שמכללת אריאל נחשבת כשלוחה של אוניברסיטת בר-אילן?

ונראה לי שהתגובות מעט סטו מהנושא, אז נחזור לנושא.

אני ממש לא עצלן, ולא מחפש קיצורי דרך, אבל באריאל הציעו לי גם מלגה למכינה וגם מלגה לשנה הראשונה

של הלימודים, שיקול מאוד משמעותי עבורי מבחינה כספית.

ושמעתי שגם ברמה באריאל גבוהה יחסית.

תודה!

פורסם

ונראה לי שהתגובות מעט סטו מהנושא, אז נחזור לנושא.

אני ממש לא עצלן, ולא מחפש קיצורי דרך, אבל באריאל הציעו לי גם מלגה למכינה וגם מלגה לשנה הראשונה

של הלימודים, שיקול מאוד משמעותי עבורי מבחינה כספית.

ושמעתי שגם ברמה באריאל גבוהה יחסית.

תודה!

תנסה לשלב תבדוק האם המכינה של אריאל תופסת במקומות אחרים אם כן הרווחת תנסה עם זה להתקבל לאונ' ת"א.

ובזמן המכינה אתה תראה אם המקום מתאים לך או לא...

ממש שאני יודע באריאל בשנה הראשונה מקבלים קרוואנים בתור מעונות אבל זה לא כזה נורא.

404

פורסם

איך מכללת אריאל נחשבת שלוחה של בר אילן, אם אין בכלל הנדסת מכונות בבר-אילן?

פורסם
איך מכללת אריאל נחשבת שלוחה של בר אילן, אם אין בכלל הנדסת מכונות בבר-אילן?

אני מכיר מישהו שלומד באריאל אדריכלות והוא אמר לי את זה.

יכול להיות שהוא טועה? או שהטעו אותו?

פורסם

עד לפני כשבע שנים אריאל היתה שלוחה של בר אילן.

לגבי הלימודים - בעו"ס אין כל הבדל, ואני מראיין עו"סיות ומקבל לעבודה.

ההיכרות שלי היא עם שכנים שלמדו שם הנדסת תעו"נ ונקלטו בתעשיה לתפקידי מנהל פיתוח ומנהל בקרת איכות במפעלים גדולים.

פורסם

לבוא ולייעץ על מכללה בלי לדעת דברים בסיסים כמו אם היא שלוחה של אוניברסיטה כזאת או אחרת ועל סמך ניסיון של 2 3 חברים מחזק בדיוק מה שאמרתי מהתחלה.לכן המון דברים (שטויות?) שאומרים פה צריך לקחת בערבון מוגבל לתשומת ליבם של חברי הפורום הנכבדים:arrow::arrow::arrow:

לייעץ על מכונית שזה דבר שאפשר להחליף זה איכשהו סבבה אבל על העתיד שלך זה כבר יותר בעיתי.

פורסם

אז בשורה התחתונה, נראה לי שאני בכל זאת אלך ללמוד שם, וזאת לא כי אני עצלן או מחפש קיצורי דרך,

פשוט שמעתי עד עכשיו דברים טובים על המקום מאנשים שלומדים/למדו שם.

למרות שעדיין לא דיברתי עם בוגר הנדסת מכונות באריאל.

אשמח אם יש אחד כזה בפורום שיכול להאיר מעט את הדברים.

תודה!

פורסם
לבוא ולייעץ על מכללה בלי לדעת דברים בסיסים כמו אם היא שלוחה של אוניברסיטה כזאת או אחרת ועל סמך ניסיון של 2 3 חברים מחזק בדיוק מה שאמרתי מהתחלה.לכן המון דברים (שטויות?) שאומרים פה צריך לקחת בערבון מוגבל לתשומת ליבם של חברי הפורום הנכבדים:arrow::arrow::arrow:

לייעץ על מכונית שזה דבר שאפשר להחליף זה איכשהו סבבה אבל על העתיד שלך זה כבר יותר בעיתי.

אני מקווה שהדברים שכתבת כאן לא מכוונים אלי כי:

1. כתבתי שאריאל היא לא שלוחה של בר אילן והיא אכן לא שלוחה של בר אילן כמו שכתבתי.

גם אם היתה בעבר שלוחה של בר אילן, היא לא יכולה לתת תואר בהנדסת מכונות של בר אילן אם לבר אילן אין תואר בהנדסת מכונות.

2. איפה כתבתי שהניסיון שלי עם אריאל מבוסס על 2 או 3 חברים? אולי הוא מבוסס על עשרה?

אז בשורה התחתונה, נראה לי שאני בכל זאת אלך ללמוד שם, וזאת לא כי אני עצלן או מחפש קיצורי דרך,

פשוט שמעתי עד עכשיו דברים טובים על המקום מאנשים שלומדים/למדו שם.

למרות שעדיין לא דיברתי עם בוגר הנדסת מכונות באריאל.

אשמח אם יש אחד כזה בפורום שיכול להאיר מעט את הדברים.

תודה!

אתה עושה טעות, אבל רצונך כבודך.

אני בטוח ששמעת דברים טובים על המקום מסטודנטים שלומדים בו כי אריאל זה אכן מקום שנחמד יחסית ללמוד בו. לכן כתבתי לך שאם אתה רוצה שיהיה לך נחמד במשך ארבע שנים, לך לים. גם יעלה לך פחות, גם יהיה נחמד יותר וגם תצע עם מקצוע שימושי לחיים ולא פחות מכניס :wink:

• תוכן חדש...