Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב אנשים.

אג'נדה היא כזאת:

לפני הרבה זמן בשעה 7:30 בבוקר נדלקה נורית אזהרה על תקלה DEPOLLUTION FAULT. אני בוהה במסך ומנסה להקל את הדבר, כי אין לי מושג (כמעט) במה מדובר. מאחר ומדובר בבוקר כולי נלחצתי לרמת דאבל STRESS: גם מאחר וגם איך אוכלים את הדבר הזה (וכמה כסף למשוך הפעם). עם זאת, 2 דקות ואני כבר מנסה לנסוע... וראיתי כי נוסעת... 20... 40... 60... (וראיתי כי טוב)... 80... 110... (מהר מזה אסור, שוטר יבוא :evil: ).

בקיצור, עד שהגעתי לעבודה - כמעט שכחתי מתקלה. בערב בדרך הביתה כולי מחשבות "כבדות" כמו "כיצד לסחוב עד סופ"ש עם התקלה הזאת". וכך משכתי. ורכב עדיין נוסע. ואז התרגלתי לתקלה תוך התעלמות מביפ מדי בוקר.

לאחרונה הזדמן לי לסרוק מחשב לתקלות וגיליתי, כי אחת ההודעות השגיאה אשר BSI החזיר הינה תקלה על גילוי עודף גזים במערכת EGR. מספר שגיאה P0400 ושגיאה P0402.

היום יצאה לי להפגש עם מכונאי המטפל במכונית שלי וככל הנראה גילה בעיה בשסתום EGR - שאבנו אויר משסתום המדובר ולא הרגשנו שנוצר ואקום (כמו שמכונאי הסביר, ככל הנראה הממברנה (קרומית) קרואה). בדקנו כיצד זה קורה במכונית אחרת אכן שונה. כמו כן בדק שסתום EGR חשמלי (אבל 1 מתוך 3), אך לא ממש ראינו משהו חריג, וזאת למרות כי ואקום נכנס ולא יוצא מהשסתום. ובכלל יש כאלו 3(!).

יש לי ספק רב לגבי הדיאגנוזה, בנוסף כי המחירו של החלק הכביכול הנדרש להחליף גבוהה.

בכלל אני מרגיש ביצועים חלשים של הרכב בתאוצה ובעליות. בדקנו טורבו ויש קומפרסיה, אך אנני מרגיש תפוקה כמו פעם. ממש אשמח לקבל הסבר אודות המערכת EGR וכיצד משפיעה ומושפעת על יחידת הנעה בכלל וביצועים.

אין שלמות, לך על בחירת (ליבך) כיסך! עכשיו CitroenC4_Picasso&Peugeot308

Fiat Brava / Volvo850 / CitroenC5 mk1 & mk2_HDI & mk3 / Skoda OctaviaTD / Peugeot407 & 207

פורסם

ממש עצוב שלא קיבלתי שום מידע חדש ורלוונטי לגבי התקלה שלי.

אני אוסיף עוד מידע "שחפרתי":

1. שסתום EGR שבנדון במוסך מורשה עולה 900 ש"ח לפני מע"מ ולפני הנחה.

2. בחנות חלקי חילוף שבה אני "מבקר" נתנו לי מחיר 900 ש"ח כולל מע"מ (עבור מקורי).

3. חילופי בחו"ל ראיתי בכ-180USD לפני משלוח.

4. לארץ לא מביאים חילופיים.

5. לא מצאתי בפירוקיות מנוע תואם (2.2HDI דגם מנוע 4HX).

אני קצת חושש מהנושא. האם תקלה P0402 יכולה להפיל אותי בטסט שנתי על תקינות פליטת הגזים? אני כבר שבוע לא ישן ורק מחפש וקורא מאמרים בנושא.

נ.ב. לאחרונה קניתי צעצוע מגניב - סורק תקלות BLUETOOTH. אפשר לסנכרן עם סמארטפון ANDROID (אפליקציה TORQUE) ולראות און-ליין מצב השעונים (סל"ד, לחץ טורבו, טמפרטורות, טעינה, תאוצות 0-100קמ"ש ועוד...) כמו כן ניתן לסרוק תקלות ולאפס אותן. לאחר איפוס שגיאה P0400 לא חזרה, רק P0402 מופיעה.

הגעתי לפורום רוסי של מועדון סיטרואן ומצאתי כיצד להחליף את השסתום. אך אין לי כרגע אותו... באסה.

אין שלמות, לך על בחירת (ליבך) כיסך! עכשיו CitroenC4_Picasso&Peugeot308

Fiat Brava / Volvo850 / CitroenC5 mk1 & mk2_HDI & mk3 / Skoda OctaviaTD / Peugeot407 & 207

• תוכן חדש...