Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חדש בפורום, עם סוסיתא ישנה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תתחדש , תהנה מהשיפוץ ואח"כ מהרכב עצמו.

העיקר שהרכב נקי מחלודה :-D.

רכבים בבעלותי:

רק אספנות וכמה שיותר...

• 3 חודשים מאוחר יותר...
  • תגובות 116
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קצת עדכונים, לאחר פרק זמן, לחובבי תמונות וסתם מידע על שיפוץ.

החורף לא היטיב עם השיפוץ. ראשית, הרכב נמצא במקום לא מוגן, מה שמונע עבודה נוחה כאשר מזג האוויר גשום או סתם קר.

סיבה שניה היא נסיעה ארוכה לחו"ל, עם כל מה שמסביב - עוד גורם לעיכוב בעבודה.

מעבר לכך, גם צריך להתפרנס.

אבל לא טמנתי היד בצלחת. פירקתי מרכיבים שונים ועשיתי להם שיפוץ/חידוש/ניקוי וצביעה בבית - ברשימה - דינמו, מסנן שמן (שהמשקע בפנים כבר הי מוצק...) בית פילטר אוויר (שהיה חלוד ותקוע ברמות ונדרש מאמץ עליון לפרוק ושיפור מצבו), מאוורר (שנראה כעת כאילו יצא מביח"ר) ובעיקר דפנות הדלת הפנימיות ובינתיים גם הדופן השמאלית הפנימית שזכו לשטיפה וניקוי יסודיים. דפנות הדלתות גם נצבעו. הדופן האחורית שבורה במקומות רבים והיא בתהליך עבודת סיבי זכוכית (ולמען האמת - אני חוטא גם בסיבי קרבון פה ושם, אבל אל תגלו לשובינסקי).

כמו שכבר סיפרתי - הכנף השמאלית היתה שבורה בשל פגיעת טרקטור. תיכף אסביר מה עשיתי.

כמה תמונות מצב ראשוני:

ניתן לראות בשתי תמונות את מצב הכנף. ניתן גם לראות את החורים באחוריים השמאליים.

A1.jpg

A4.jpg

A5.jpg

A6.jpg

A7.jpg

פורסם

וכעת למצב העכשוי.

אני עובד בשלב ראשון באפוקסי ובבד ארוג ולא בבד סיבים ופוליאסטר, כמקובל בסוסיתא, זאת כדי לקבל חוזק משופר. בהמשך אעבור לחומרים המקובלים (ולא מהנמנע שאם אראה צורך במקום מסוים אוסיף גם סיבי קרבון, לשיפור החוזק).

חיברתי זויתנים על הכנף והשתמשתי במותחנים כדי להביא את הכנף למקומה המדויק (גם בזוית, כפי שאפשר לראות). שייפתי פס ברוחב של כ 7 ס"מ והדבקתי סרטי בד באמצעות האפוקסי. לאחר התקשות אמשיך מהצד האחורי (שם אני פחות מוגבל בצורה וב"חלקוּת". לאחר מכן אוריד את הברגים ואשלים במקומות החסרים. בסוף שיוף מסודר ושפכטל כיאות. יש תמונה "לפני" הדבקת הבד ו"אחרי".

ישנם עוד הרבה מוקדים מקומיים בהם אצטרך לעבוד כדי להביא את המצב לראוי. הרבה סדקים באזור הקדמי (הטמבון), שידרש גם הבאה לצורה מדויקת.

בירכתיים השמאליים התחלתי בכיסוי צורני. לאחר ההתקשות אמשיך בשכבות ואח"כ מילוי והחלקה. כנראה שהקטע הכי קשה יהיה לעצב את הפתח דרכו עובר צינור מילוי הדלק.

אפשר לראות גם כיצד פעלתי על הדופך הפנימית (גדולה. אני מזכיר שזה רכב מסחרי). כדי להישמר בגבולות האספנות גם השתמשתי בכלים מתאימים.....:-P.

A2.jpg

A3.jpg

A8.JPG

A9.JPG

A10.JPG

A11.JPG

A12.JPG

פורסם

תענוג יוסי!!!

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

ליוסי שבת שלום אני מחזיק לך אצבעות. שתמשיך כחה נראה אותה נוסעת. ההיתקדמות יפה בשביל ההתחלה ממתינים לראות תמונות נוספות ? ביי אבי ג

סוסיתא 10 מבציר 1965.

רום כרמל מבציר 1978.

טנדר סוסיתא 1965.

:-Dטנדר סוסיתא12

פורסם

ממש שיקום. נראה שאתה לא מוותר על איכות העבודה והתוצאה נראית בהתאם. תמשיך ככה ובהצלחה רבה.8)

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

כל הכבוד על היכולת לשפץ רכב במצב כזה,

אהבתי מאוד את השיטה של המותחנים.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

תודה למגיבים.

אשתדל לשים יותר תמונות, עכשיו, כשהקיץ הגיע ויש יותר שעות אור ויש מעט יותר זמן פנוי.... אני גם מעוניין לא להעמיס סתם, אלא לתת תמונות ממוקדות וענייניות.

קראתי היכן שהוא שאמר אייברהם לינקולן (אם איני טועה) : " אם יש לי עשר שעות לחטוב עץ, אבלה 8 מהן בלהשחיז את הגרזן".

ואכן, אני מוצא את עצמי חושב הרבה על פתרונות לבעיות בטיפול ברכב, הרבה לפני שאני בכלל מפרק משהו או "מתקן". כך למשל, מצאתי את עצמי על ההליכון משקלל, מספר פעמים, מהי הדרך הנכונה להביא את חלקי הכנף למקומם המתאים וכיצד לדאוג שלא יהיו עיוותים ותהיה המשכיות במישוריות. שני החלקים היו למעשה מופרדים שנים וכל אחד קיבל עצמאות והתעוות לכיוון אחר (הפייבר סופג לחות). אז עליתי על הרעיון של המתיחה וסגירה כדי שתהיה "רציפות".

כדי לא להטעות - הכותרת של השרשור "חדש בפורום" נכונה רק לגבי הפורום ורק לגבי העובדה שזו מכונית אספנות ראשונה שלי. מעבר לכך יש לי וותק בטיפול בכלי רכב, עבודות פיברגלס (בקטנה...), ונושאים מכניים שונים.

שוב תודה. אעדכן בהמשך.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עוד כמה עדכונים.

ראשית, מי שיביט בתמונות הקודמות של פתח התדלוק יראה שיש שם משהו "לא ברור". ניקיתי הכל. קודם כל קניתי מכסה שנראה לי מתאים. שני מפתחות חדשים. השגתי דיסקית גדולה שהקוטר החיצוני התאים לי. חרטתי את הקוטר הפנימי ואח"כ שייפתי את החריצים הנדרשים. ניגשתי למסגר הרכב וריתכתי את הדיסקית. לא להאמין איך המכסה עולה יפה. כמעט כמו רולס רויס.....:lol:.

בצד הפנימי של ה נף השמאלית הקדמית הדבקתי שכבת בד קרבון (אבי - שאלת מה זה - אז הנה). הקרבון יותר קשיח מהפיברגלס ולכן החיזוק יהיה יותר משמעותי. אחרי הניקוי והוצאת השנצים אדביק על הכל יריעת פייברגלס ברוחב יותר גדול מהקרבון ולכל אורך החריץ שהיה.

אפשר לראות גם את הצד החיצוני, אחרי הורדת הברגים וביצוע שיוף ראשוני.

בחלק האחורי התחלתי לעצב את פתח התדלוק. ייצרתי דיסקית פיברגלס והדבקתי מבפנים במקום המתאים. לאחר ההתקשות אתחיל להשלים את המבנה והעיצוב של כל האזור. אפשר לראות גם תמונה מהצד הפנימי. החור האחורי יותר כבר מלא ומעוצב טוב בפייברגלס. עכשיו יגיע תור המילוי בקרקיט.

תמונות 003 M.jpg

תמונות 005 M.jpg

תמונות 008 M.jpg

תמונות 009 M.jpg

תמונות 010 M.jpg

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
עוד כמה עדכונים.

ראשית, מי שיביט בתמונות הקודמות של פתח התדלוק יראה שיש שם משהו "לא ברור". ניקיתי הכל. קודם כל קניתי מכסה שנראה לי מתאים. שני מפתחות חדשים. השגתי דיסקית גדולה שהקוטר החיצוני התאים לי. חרטתי את הקוטר הפנימי ואח"כ שייפתי את החריצים הנדרשים. ניגשתי למסגר הרכב וריתכתי את הדיסקית. לא להאמין איך המכסה עולה יפה. כמעט כמו רולס רויס.....:lol:.

בצד הפנימי של ה נף השמאלית הקדמית הדבקתי שכבת בד קרבון (אבי - שאלת מה זה - אז הנה). הקרבון יותר קשיח מהפיברגלס ולכן החיזוק יהיה יותר משמעותי. אחרי הניקוי והוצאת השנצים אדביק על הכל יריעת פייברגלס ברוחב יותר גדול מהקרבון ולכל אורך החריץ שהיה.

אפשר לראות גם את הצד החיצוני, אחרי הורדת הברגים וביצוע שיוף ראשוני.

בחלק האחורי התחלתי לעצב את פתח התדלוק. ייצרתי דיסקית פיברגלס והדבקתי מבפנים במקום המתאים. לאחר ההתקשות אתחיל להשלים את המבנה והעיצוב של כל האזור. אפשר לראות גם תמונה מהצד הפנימי. החור האחורי יותר כבר מלא ומעוצב טוב בפייברגלס. עכשיו יגיע תור המילוי בקרקיט.

ממש תענוג, יופי של עבודה!

רותם

And in the end, the Love you take is equal to the Love you make"

• תוכן חדש...