Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי פיאט פונטו גרנדה שנת 2008 עם מנוע 1400 וגיר רובוטי.

(אגב, מצבר חדש יחסית, אם יש קשר)

לפני מספר חודשים החלה בעיה, כאשר לעיתים לפני תחילת הנסיעה,

הופיעה הודעת שגיאה Check Transmission וצפצוף, כשזה היה קורה, כיביתי את הרכב, ניסיתי עוד פעם/פעמיים, והצלחתי.

לאחר מכן, בוקר אחד הרכב סירב לעבור לאוטומט, אלא נסע בצורה תקינה עם גיר רגיל והעברה ידנית,

לאחר כשבוע של נסיעה תקינה על ידני נמאס לי, ניגשתי למוסך מורשה פיאט, פתרו את הבעיה ע"י איפוס דרך המחשב.

לאחר בערך חודש, הבעיה חזרה, הופיעה לעיתים הודעת השגיאה הנ"ל וצפצוף לאחר ההתנעה, לאחר עוד ניסיון או שניים הצלחתי לנסוע,

אבל חזרתי למוסך מכיוון שהאיפוס בעצם לא פתר את הבעיה, והפעם לאחר בדיקה ארוכה החליטו שיש להחליף את המצמד.

אגב, בכל פעם "הבטיחו" לי שממש לא ברור שזו התקלה, לא בטוח שהאיפוס יפתור אותה, לא בטוח שהחלפת המצמד תפתור אותה,

ואולי בסוף יצטרכו להחליף את הגיר, ממש ניסוי וטעייה על הרכב שלי :-)

בשורה התחתונה, איפסו דרך המחשב, הבעיה חזרה, החליפו מצמד, ולאחר תקופה קצרה הבעיה חזרה,

גם כעת אני מקבל את הודעת השגיאה והצפצוף, ולאחר ניסיון או שניים מצליח לנסוע (בינתיים על אוטומט :-))

לאחר ששילמתי כ 2,500 ש"ח על האיפוס הממוחשב ולאחר מכן על החלפת המצמד,

אני מניח שהשלב הבא (כפי שאמרו לי מראש) יהיה החלפת גיר בעלות של אלפי שקלים,

השאלה היא האם גם זה לא שלב יקר נוסף בסדרת הניסויים.

** הנושא החשוב כאן הוא משהו ששמתי אליו לב, להלן **

הבעיה (הצפצוף, אזהרת ה Check Transmission וכו') קורה בעיקר (או אפילו רק) לאחר שהרכב נמצא במנוחה ארוכה,

כלומר, בעיקר בנסיעות הבוקר (במידה ואסע באמצע יום העבודה, לא תהיה בעיה),

יתרה מכך, לדעתי מזג האוויר הקר יותר שחל לאחרונה, משפיע על המצב, והבעיה מופיעה לעיתים קרובות יותר,

אך גיליתי שאם אני לא מתחיל מייד את הנסיעה, אלא מתניע (כאשר הרכב על ניוטרל), ממתין 20-30 שניות,

שבמהלכם אף לוחץ מעט על הגז ע"מ שהרכב יתחמם מעט, ורק לאחר מכן מעביר לאוטומט (הילוך ראשון) ומתחיל לנסוע - אין הודעות ואין בעיות.

אגב, יתכן וגם תחילת נסיעה ברוורס (יציאה מחנייה) מגבירה את הסיכוי להופעה הבעיה,

אך יתכן שהנ"ל קורה מכיוון שנסיעה ברווס היא בעיקר בבוקר, ומקור הבעיה הוא הקור, ולא הרוורס,

אלא שהרוורס הוא רק מסיח/הסבר אלטרנטיבי שלא ניתן לפסול בשל היעדר קבוצת ביקורת :-)

אין לי שאלה ספציפית, אשמח לשמוע דעתכם והמלצתכם באופן כללי בנוגע לתקלה ולנושא ששמתי לב אליו.

(מזעור הבעיה על כדי העלמתה ע"י חימום קצר של הרכב לפני העברה להילוך ראשון ותחילת נסיעה)

תודה רבה!

פורסם

משהו ששמתי לב אליו בגרנדה פונטו בתקופה שהיתה לי אחת כזאת: הביטנה שמפרידה בין תא המנוע לבית הגלגל הקדמי מאוד עדינה ונוטה להיקרע בקלות יחסית. בהתחשב בכך שמזג האויר בעונה זו של השנה קריר ולח ומידי פעם אף גשום, לדעתי יתכן מצב שבו היעדר ביטנה מאפשר ללחות להיכנס לתא המנוע ולשגע את המחשב של הגיר.

זה גם מתיישב עם זה שהתופעה מתרחשת רק בתחילת הנסיעה, מכיון שכאשר המנוע מתחמם, הלחות מתאדה והכל חוזר לתפקד כרגיל.

בדוק את תקינות ושלמות הביטנה מכל הכיוונים וחזור לדווח.

אגב, לא ציינת מה הקילומטראז' של הרכב. שלי נושק כבר ל-60K והתיבה הרובוטית מתפקדת ללא דופי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
למה לא בדקת עוד חוות דעת בעוד מוסך לפני שהסכמת שיבצעו בך ניסויים ?

מכיוון שגם אם הייתי הולך למוסך אחר, והוא היה אומר משהו אחר,

עדיין הייתי מעדיף לבצע את מה שהוצע במוסך המרכזי.

משהו ששמתי לב אליו בגרנדה פונטו בתקופה שהיתה לי אחת כזאת: הביטנה שמפרידה בין תא המנוע לבית הגלגל הקדמי מאוד עדינה ונוטה להיקרע בקלות יחסית. בהתחשב בכך שמזג האויר בעונה זו של השנה קריר ולח ומידי פעם אף גשום, לדעתי יתכן מצב שבו היעדר ביטנה מאפשר ללחות להיכנס לתא המנוע ולשגע את המחשב של הגיר.

זה גם מתיישב עם זה שהתופעה מתרחשת רק בתחילת הנסיעה, מכיון שכאשר המנוע מתחמם, הלחות מתאדה והכל חוזר לתפקד כרגיל.

בדוק את תקינות ושלמות הביטנה מכל הכיוונים וחזור לדווח.

אגב, לא ציינת מה הקילומטראז' של הרכב. שלי נושק כבר ל-60K והתיבה הרובוטית מתפקדת ללא דופי.

גם בסביבות 60K למיטב זכרוני.

פורסם

יש משהו שניתן לעשות כעת?

חלפו מאז מספר חודשים, האם לגיטימי לפנות במכתב תלונה ולבקש החזר?

ברור שאני יכול לעשות זאת, השאלה אם יש לכך תקדים או שאני ממציא משהו חדש ביחסי מוסך-לקוח :-)

תודה.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

אני סובל בדיוק מאותה בעיה, לכן איני פותח שירשור חדש,

אני כבר התייאשתי (החלפתי "מזלג") והבעיה חזרה, ואני נוסע כבר הרבה זמן במצב ידני כי הרכב כבר לא נכנס למצב אוטומט.

האם מצאת איזשהו פיתרון לבעיה ?

פורסם

לפי מה שאני קורא הבעיה קשורה או לקור או ללחות

1. תבדקו באמת את הבטנה המדוברת.

2. האם המצבר אצלכם עובר בדיקת עומס?

3. האם סביבת הECU אצלכם מראה סימני רטיבות, קורוזיה?

כמו שזה נראה או שזה קשור ישירות לקור\לחות ואז חימום הרכב פותר את התקלה.

או שזה קשור לבעיית טעינה כלשהיא, נפילת מתח ברכב שמשגעת את הECU - בד"כ הECU סגור בקופסא מוגנת רטיבות, אבל עד כמה שידוע לי הן לא כולן עמידות למים, תבקשו במוסך לפתוח את המיגון שלו ולראות אם חדרה לשם רטיבות במקרה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...