Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדבריך אז בפעם הבאה יהיה רשום בטופס הרשיון 100K ק"מ אז מה הועילו חכמים בתקנתם.

האם אתה יודע בוודאות שאין פעולה חוץ מהרישום של מד המרחק מבלי לבחון מה רשום לפני כן כבר בטופס?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה בדיוק מה שאני שואל.

אין שום פעולה בוודאות. אף אחד במהלך הטסט לא מסתכל אפילו על מה שנרשם בשנה שעברה.

אני רק מקווה שיש איזושהי בעיה זמנית במחשב של משרד הרישוי ועם הזמן יתחיל להופיע רישום של כמה שנים אחורה ולא רק של שנה אחרונה.

פורסם
שביט - מה, בשנה שעברה לא עשית טסט? :-)

רישום קילומטרז' החל ב 1.01.2010

ב11/2009 עשיתי טסט ולא רשמו, לכן ברישיון שהונפק לי ב11/2010 לא היה רשום.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
הבוחן רושם את הקילומטרז' שהוא רואה ולא נוקט בשום פעולת אכיפה. מעביר את הרכב טסט, אם אין ליקוים נוספים.

אחר כך זו בעיה של בעל הרכב מול הקונה.

מכון הרישוי מבצע רישום בלבד, הוא לא גורם אכיפה.

גם אם במכון הרישוי מגלים מספר מנוע לא תואם, הם לא מגישים תלומה במשטרה על זיוף. זה לא התפקיד שלהם.

נ.ב.

אל תשכחו, שלא כולם זייפנים. יש אנשים ישרים, שרק החליפו לוח שעונים באחד משומש עקב תקלה ומונה המרחק השתנה. הרי ברור שהם עוברים טסט בלי בעיה. השינוי נרשם וזה.

מנסיוני עניין של החלפת לוחות שעונים פועל דווקא לרעת המחליף, זאת אומרת שהיצרנים כאמצעי הגנה לנושא זה תכנתו את המחשבים שלא משנה איזה לוח שעונים תשים הק״מ הכי גבוהה מכולם נקלט למחשב, גם כאשר תחליף חזרה ללוח עם הנתון הנמוך יותר.

מניסיון בפג׳ו, אני מאמין שבשאר זה גם פועל כך, לפחות ברכבים עם הלוחות הדיגיטליים.

• ספונסר פורום
פורסם

מניסיון,אין אכיפה ואין כלום,ברכב שלי יש אפשרות בלחיצת כפתור לעבור מתצוגת ק"מ למייל,בשנה שעברה נכנסתי למכון על מצב ק"מ ונרשם ברישיון 112000 ק"מ,השנה אישתי שתחיה נכנסה למכון הרישוי כתצוגת מד המרחק מציגה חיווי במיילים,הבוחן לא ראה את זה וגם משרד הרישוי שלח רישיון חדש שבו מופיע 76000 ק"מ...

אורן

פורסם

לא צריכה להיות אכיפה כיוון שאין מה לאכוף.

עד כמה שהבנתי משגת, זו איננה עבירה לשנות את קריאת מד המרחק לרכב שבבעלותך, העבירה מתחילה רק ברגע שתמכור את הרכב לפי הקילומטרג' ה"משופץ".

פורסם

צודק בהחלט.

על אותו משקל אתה יכול לשנות בתעודת זהות שלך את שם המשפחה או תאריך לידה.

כל עוד אתה שומר את התעודה בכיס, לא מציג אותה לאף אחד ולא מזדהה בשם השונה- אין עבירה.

פורסם

זאת על הסוחר לספק

(5) מספר הקילומטרים שעבר הרכב, ככל הידוע לעוסקברכב, מיום רישומו לראשונה ועד למועד מסירת טופס הגילוי;

גם לפני החוק שינוי מד האוץ כדי למכור רכב עם קילומטרג' נמוך יותר הייתה עבירה פלילית

ולכן ביקש המחוקק להכניס את סעיף הבדיקה והרישום בזמן הטסט השנתי, לחוק הדן בגילוי נאות בעת מכירת רכב משומש.

החוק לא חל על מוכר פרטי לקונה פרטי דרך אגב אבל חל על עיסקה בין מוכר פרטי לסוחר , והמוכר חייב לספק את המידע כולל הקילומטרג' לסוחר , ומן הסוחר לקונה הרכב ממנו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ואם הרכב הינו רכב חדש ? והטסט הקרוב הינו בעוד שנתיים ?

אני אמור לקבל טופס חידוש רישיון ובו כתוב קילומטרז' "0" ?

Fiat Punto 2002

Peugeot 206+ 2011

Volkswagen Golf Comfortline 2017

Volkswagen Golf GTI 2021

פורסם

בפעם הראשונה שתקבל רישיון חדש, לא יהיה רשום בו כלום. הרכב ייגש לטסט והקילומטרז' יירשם.

שנה לאחר מכן, כשתקבל שוב רישיון לחידוש, יהיה רשום בו הקילומטרז' שנרשם שנה לפני כן.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

השבוע העברתי את הרכב טסט ולא רשמו את הק"מ.

מישהו יודע האם הנוהג הזה בוטל?

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

בקיצור, מכל מה שכתוב פה עולה שהסיטואציה היחידה שבה הרישום יכול להועיל היא למי שקונה רכב אשר מד המרחק בו שונה לאחר הטסט האחרון. אם הקילומטרז' שונה קודם לכן, הרישום לא יעזור לאיש.

הצעתו של בוקי, לפיה יירשמו כל המדידות ברשיון הרכב, באמת עושה היגיון ויכולה לספק מידע רלוונטי לקונה. מעניין האם זה גם יעלה מתישהו בדעתו של מישהו במשרד התחבורה (הלוואי).

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם
השבוע העברתי את הרכב טסט ולא רשמו את הק"מ.

מישהו יודע האם הנוהג הזה בוטל?

ADZ

אולי הבוחן הסתכל דרך החלון על לוח השעונים, ורשם בלי ששמת לב?

למרות שבעיקרון הוא אמור להחתים אותך על הרישום.

• תוכן חדש...