Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים, בעיה:

עד לפני כמה דק' החיים שלי היו יפים, והכל היה בסדר.

ואז עשיתי ריסטרט למחשב.

ואז קיבלתי הודעת "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device"

כבר חשבתי שחרב עלי עולמי והלך ההארד דיסק הפנימי.

ניסיתי לעשות משהו במשך כמה דקות, לא הלך, אז כיביתי את המחשב ושתיתי כוס וויסקי :roll:

אח"כ כמה דק' ניסיתי להדליק שוב וניתקתי את ההארד דיסק החיצוני, זה נדלק ועלה רק שעכשו לא מזוהה ההארד דיסק החיצוני.

אז מה הלך פה בעצם ומה אני אמור לעשות עכשו? האם ההארד דיסק החיצוני מת? האם משהו אחר?

כל עזרה תתקבל בברכה .

V5

פורסם

לא הבנתי:

1. אתה מנסה לעלות עם HD חיצוני? יש עליו מערכת הפעלה ?

2. אם אתה מנתק את ה HD החיצוני, המחשב עולה ?

3. ניסית לעלות ב SAFE MODE ?

פורסם

בוט מתבצע מההארד דיסק הפנימי.

עכשו הכל עולה רגיל,גם אם הHD החיצוני מחובר וגם אם הוא מנותק.כבר לא נראה לי שהוא קשור לבעיה.

מה שאני חושש זה שהHD הפנימי אולי עומד למות, אחרת למה הוא לא הצליח לבצע ממנו בוט?

כרגע הכל עובד רגיל.

V5

פורסם

ישנן כמה סיבות לכשל הזה, לא בהכרח התפגרות של דיסק קשיח:

1. קפיצת מתח רגעית גרמה לאיפוס הלוח והנתונים ולמחיקת סדר האתחול הנכון. המחשב עלה ל error start up sequence ששם לפעמים היצרן של הלוח לא מגדיר דיסק קשיח אלא כונן CDROM ואז כרטיס רשת. נתן בBIOS לבצע הגדרה מחדש לרצף האתחול כך שהדיסק הקשיח יבחר כ first boot device.

2. סוללת הגיבוי של לוח האם שלך עומדת למות (לוקח לה כמה שנים) ואז כמו בסעיף 1-הנתונים של האתחול בלוח לא עולים. סוללה כזו עולה גג 20 שקל בחנות שעונים או אלקטרוניקה. תחליף אותה ויש לך ראש שקט.

כדי לשלול בעיה של דיסק קשיח:

לחץ לחיצה ימנית על "המחשב שלי". בחר ב"ניהול". לאחר מכן לך ל"מציג הארועים" ובחר ב"מערכת". בתוך מערכת ייפתח לך יומן שגיאות. חפש שם (ע"י לחיצה על עמודת "מקור") שגיאה על דיסק או IDE/ATAPI. במידה והדיסק שלך לקוי, תהיה לך שגיאה שדומה לאחת מאלו:

device ide0 has a bad block

device ide0-failure to read/write data

smart monitoring has reported an error

device ide0 has ide/atapi error

אם תשמע גם תקתוקים (ולא הרשרושים הרגילים מהדיסק הקשיח תוך כדי עבודה) אפילו תוך כדי כך שהמחשב לא מבצע שום פעולה, זוהי גם אינדיקציה לכך שהוא עומד להחזיר את חייו לאלוהי הדיסקים הקשיחים.

• תוכן חדש...