Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ גיר רנו סניק 2001

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

בתקופה האחרונה התחלתי לחוש שהגיר האוטומטי מתחיל לזייף.

זה התחיל בדפיקות בגיר לאחר שהרכב התחמם והסתיים בנורה AUTO שנדלקת לסירוגין וגורמת לרכב להכנס למצב "הגנה" ולנסוע בהילוך שלישי קבוע.

אז התחלתי לעשות טלפונים.

המחיר הכי זול שמצאתי הוא 3300 ש"ח לשיפוץ כללי כולל אחריות לחצי שנה.

ומצאתי גם ב4500+מע"מ הכולל אחריות לשנה מלאה.

יש כאלה שישר דפקו מחיר ויש כאלה ששאלו על הבעיה במדויק ואמרו שאולי מדובר רק בתקלה חשמלית ולא צריך לשפץ את כל הגיר.

האמת אני רוצה למכור את הרכב ולא רוצה להשקיע יותר מידי. אבל גם אני לא רוצה לדפוק את מי שיקנה את הרכב.

אני גר באיזור ירושלים והמליצו לי על 2 מרכז הגירים וקובי גירים.

מה אתם ממליצים?

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה על התגובה!

לא אכפת לי לנסוע לאיזור המרכז לקבל טיפול טוב במחיר הוגן.

אגב מישהו כאן מכיר את "קובי גירים" בירושלים?

פורסם

הגיר הספציפי שלך הוא למעשה AL4 הידוע לשמצה רק בבגדים של רנו. אם אתה רוצה עבודה טובה גש למכון שמכיר את הגיר הספציפי הזה. ספי מומלץ בחום, הוא עשה לי שיפוץ מעולה בגיר דומה. קח בחשבון רק את הנסיעות מסגולה אחרי שהשארת את הרכב, ואל המכון כדי לקחת את הרכב.

אם אתה רוצה פלסטר, גש למוסך מורשה; אולי החלפת שסתומים תתן לך מספיק זמן להפטר מרכב.

אם אתה מעוניין בפרטים נוספים פנה אלי בפרטי.

עריכה: תעשה חיפוש בפורום על גיר AL4 ותמצא מידע רב על הגורמים האפשריים לתקלה כזו. הנסיון האישי שלי הוא שבגילאים האלה, ובמידה והבעיה נמשכה זמן רב ללא טיפול, כל טיפול שאינו שיפוץ מלא אצל מומחה הוא פתרון זמני בלבד.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אם אתה רוצה פלסטר, גש למוסך מורשה; אולי החלפת שסתומים תתן לך מספיק זמן להפטר מרכב.

למה אתה חושב שבשביל החלפת שסתום חלץ שמן צריך מוסך מורשה יבואן?

לקרוב משפחה שלי החלפת שסתום כזה בסניק 2001 נתנה שנתיים שקט מכיוון הגיר (הרכב נמכר, והתקלות לא הופיעו עד למכירה).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

נכון, לא חייבים מורשה יבואן.

לגבי התועלת בהחלפת השסתומים - אם התקלה טריה ולא נגרם נזק מכני לגיר אז אולי יש בכך תועלת, אני לא מתווכח עם הנסיון שלך. אבל ממה שלמדתי ומהנסיון שלי כאשר הגיר היה תקול, ככל שחולף יותר זמן בו הגיר פועל בלחצים לא נכונים של השמן נגרם נזק מכני שבסופו של דבר מחייב שיפוץ מלא.

מאידך, יכול להיות שבאמת זו בעיה של חיישן או בעיית תוכנה ארעית שלא מצריכה טיפול מז'ורי, גם פה חשוב דיאגנוסטיקן מקצועי והגון.

אפרופו הגינות - פותח השרשור צריך לדעת שיש משפצי גירים שאומרים שהם משפצים שיפוץ מלא ובפועל מבצעים תיקון מוגבל יותר כמו החלפת שסתומים או החלפת חיישנים בלבד.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אז בוא נסכם, שאפשר לקרוא להחלפת שסתומים "צנתור" בתקווה שלא צריך מעקפים .

:lol:

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אז ככה.

היום שיחקתי קצת עם החוטים מסביב לגיר והפלא בפלא שכיחות התקלה ירדה מ2-3 דקות ל30 דקות נסיעה(שבא מנורת הגיר נדלקת).

לפעמים נסעתי נסיעות ובכלל המנורה לא נדלקה!!!

הדפיקות שהיו לי ברמזורים לפי מה שקראתי בפורומים בחו"ל הם בגלל ששמן הגיר מתחמם וניתן לפתור את הבעיה אם מתקינים קולר לגיר. (משהו כמו 500 שקל הוצאה).

לא יודע מה איתכם אבל קשה לי להאמין שהפלסטר שאותו הציעו לי מס' בעלי מקצוע עולה 3000 שקל(מדהים שכולם יישרו קו ונתנו לי אותה הצעת מחיר:shock:) תסבירו לי מה מהההה כבר עושים גם ככה כולם אמרו שיותר משבועיים-חודש זה לא יחזיק. יש דברים שפשוט מנוגדים לשכל הישר!!

חלק טענו שאולי הבעיה "במערכת ההדיראולית החשמלית של הגיר" ואפשר לתקן זאת בלי לפרק את הגיר.

אני לא הכי מבין בזה אבל בE-BAY מוכרים גיר קומפלט ב1500 ש"ח מחודש עם אחריות(עזבו אחריות,טופ סלר עם 10000מכירות ו99.99% חוות דעת לא ידפוק אנשים) ואם אני רוצה רק את המחשב והחיישנים - 500 ש"ח.

לי נראה שפשוט יש מגעים רופפים והמחירים שדופקים כאן בארץ מאוד מוגזמים.

שבוע הבא אני אקח את הרכב לבדיקת מחשב ואז נהיה יותר חכמים. אני יעדכן.

פורסם

לא רק בדיקת מחשב, שיבדקו גם מה הנזק שנגרם עד כה, אם בכלל. זה נעשה על ידי בדיקה של שמן הגיר - שמן שרוף או שמן עם שבבים אומר שהמצב חמור.

אני מציע שוב, שתדבר עם מומחה אמין לגירים האלה.

Winston S. Churchill -

פורסם

מי שנתן לך הצעה במחיר של שלושת אלפים שקלים הוא לא בעל מקצוע ו\או שקרן ורמאי.

בתיבה הזאת יש סכום התחלתי וסכום סופי, זה יכול להתחיל ב- 2000 ש"ח ולהגמר ב 9500 ש"ח.

תמיד אחרי פירוק התיבה על השולחן אפשר למצוא עוד הוצאות, לכן אי אפשר לנקוב בסכום מדויק אלא אם ניגשים ישר לשיפוץ מקיף.

מי שיגיד לך עולה לך 3000 שקל, אחרי פירוק התיבה ואחרי שאתה תהיה "שבוי" אצלו אז המחיר יזנק וימצאו עוד דברים.

*כל זה תקף אלא אם כן זוהתה בעייה ספציפית וידועה.

פורסם
מי שנתן לך הצעה במחיר של שלושת אלפים שקלים הוא לא בעל מקצוע ו\או שקרן ורמאי.

בתיבה הזאת יש סכום התחלתי וסכום סופי, זה יכול להתחיל ב- 2000 ש"ח ולהגמר ב 9500 ש"ח.

תמיד אחרי פירוק התיבה על השולחן אפשר למצוא עוד הוצאות, לכן אי אפשר לנקוב בסכום מדויק אלא אם ניגשים ישר לשיפוץ מקיף.

מי שיגיד לך עולה לך 3000 שקל, אחרי פירוק התיבה ואחרי שאתה תהיה "שבוי" אצלו אז המחיר יזנק וימצאו עוד דברים.

*כל זה תקף אלא אם כן זוהתה בעייה ספציפית וידועה.

זה מזכיר לי את התוכנית "יצאת צדיק".

למה יש סכום התחלתי של 2000 ש"ח??

אולי בכלל אחד הקונקטורים של המחשב קצת משוחרר וורק צריך להכניס אותו חזרה פנימה? על זה 2000 ש"ח?

אני ראיתי שדרך המחשב אתה יכול לעשות IGNORE(התעלמות) לנורות אזהרה ולקודי תקלה וזה נקרא "פלסטר".

על זה 2000 ש"ח?

נראה לי שהמחאה צריכה להגיע למוסכים. פשוט לא להאמין איזה מחירים דופקים לך עוד לפני שבכלל "הריחו" את האוטו.

סכום התחלתי מבחינתי הוא שעת עבודה (225 ש"ח אם אני לא טועה) וסכום סופי הינו סכום שיפוץ כללי של הגיר שעליו קיבלתי הצעה 3300 ש"ח ממסוכניק מסוים עד 5500 ש"ח ממוסכניק אחר שזה גם אבסורד! (ולא משנה שאני יכול לקנות באי ביי גיר מחודש קומפלט ב1500 ש"ח. הרכבה בהגזמההה עוד 1000 ש"ח??)

הרי לגיר יש המון מכלולים בפנים,גלגלי שיניים גומיות וכו'. אני בטוח שמי שפותח את הגיר רואה שהכל מצוין חוץ מ2 גומיות וגלגל שיניים(שעלותם אולי כמה מאות) מחליף וסוגר את העסק ויכול גם להחליף חצי מהמכלולים(שאולי יכולים להגיע לכמה אלפים) אולי בכלל איזה חלק יצא מהמקום והוא רק מכניס אותו חזרה? הרי הכל שם חלקים נעים.

אז כיצד ניתן מראש לדפוק מחיר של אלפי שקלים עוד לפני שפתחו את הגיר???

לא נתקלתי בבעל מקצוע אחד(!!!!) שאמר לי בוא נפתח את הגיר ונראה מה צריך להחליף ולפי זה נחייב. אולי בחלומות.

לא מזעזע אתכם?? אותי כן.

פורסם

כי לא למדת מספיק על הגיר שלך ועל הבעיות הטיפוסיות לו, האבחון והטיפול האפשרי.

אף אחד לא יבצע פו"ה למטרות דיאגנוסטיקה, רק זה לבד 1300 ש"ח. למה כדאי במוסך יבואן? כי אתה לא יודע מתי עודכנה התוכנה של הגיר ואולי יש צורך לעדכן אותה, אחרי פו"ה צריך לסנכרן את הגיר למצערת וכולי וכולי וכולי.

יש המון מידע בפורום, חלק ממנו נובע מהנסיון שלי עם ה AL4 של הסיטרואן שלי.

אני שוב מציע לך לדבר עם מקצוען גירים דוגמת ספי ולא עם מכונאי כללי אפילו אם הוא של היבואן.

Winston S. Churchill -

פורסם

מי שמבצע לתיבה הזאת שיפוץ מקיף ב 3000 ש"ח כולל פירוק והרכבה הוא חבר לשכת הסעד או נציג של ביטוח לאומי או נרקומן או נוכל.

אמרתי לך למעלה זה יתחיל ב 3000 ולבסוף יגמר ב 6000 פתאום הוא ימצא עוד דברים. 3 אלף שקל זה מחיר למשוך אותך אליו ואחרי שהגיר מפורק אפשר להגיד לך גם 9 אלף.

לתקלות אין פלסטרים, פלסטרים יש אצל חאפרים שמסוגלים להוציא מנורה מתוך הלוח שעונים כדי שלא תופיע.

• תוכן חדש...