Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפקדת רשיונות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך את עזרתכם:

הרכב שלי הוא "רכב מיושן" הפקדתי רשיונות לפני 10 חודשים ברצוני להחזיר אותו לכביש ללא צורך בבדיקה במעבדות מיוחדות,

בגב האישור שקיבלתי כתוב שאפשר "להשבית" רכב מיושן עד שנה אחת ולאחר מכן צריך לבצע בדיקה מיוחדת בכדי לחדש את הרישיון.

אני צריך יותר משנה ומחיפושים כאן בפורום מדברים על שנתיים ללא צורך בבדיקה מיוחדת.

האם אני מפספס משהו או שהחוקים השתנו? מישהו יודע?

פורסם
צריך את עזרתכם:

הרכב שלי הוא "רכב מיושן" הפקדתי רשיונות לפני 10 חודשים ברצוני להחזיר אותו לכביש ללא צורך בבדיקה במעבדות מיוחדות,

בגב האישור שקיבלתי כתוב שאפשר "להשבית" רכב מיושן עד שנה אחת ולאחר מכן צריך לבצע בדיקה מיוחדת בכדי לחדש את הרישיון.

אני צריך יותר משנה ומחיפושים כאן בפורום מדברים על שנתיים ללא צורך בבדיקה מיוחדת.

האם אני מפספס משהו או שהחוקים השתנו? מישהו יודע?

האמת שלא היתי סגור על זה אם זה שנה או שנתיים אבל לפי מה שהורדתי ממשרד התחבורה אני מבין שמיושן שאין לו טסט שנה צריך מכון תקנים ראה סעיף ג , אשמח לשמוע אם אני טועה ,ומישהו פה יודע יותר טוב את החוקים.:

רשיון לרכב מיושן ,רכב אספנות ורכב באבדן גמור

281. רישום או חידוש רשיון לרכב מיושן ולרכב באבדן גמור

[תיקון: תשכ"ב, תשכ"ב(2), תשכ"ב(4), תשכ"ג(4), תשכ"ו(3), תשכ"ו(6), תשכ"ח, תשל"ה(2), תש"מ(5), תשמ"ב(4), תשמ"ט(8), תש"ן(5), תשנ"א(11), תשנ"ב(3), תשנ"ב(6), תשנ"ו(6)]

(א) לא יינתן ולא יחודש רשיון רכב -

(1) לרכב באבדן גמור;

(2) למונית בתום שתים עשרה שנים משנת ייצורה;

(3) לרכב נוסעים פרטי או פרטי דו-שימושי המשמש להוראת נהיגה - בתום עשר שנים משנת ייצורו;

(4) לרכב חילוץ שמשקלו הכולל המותר עד 16,000 ק"ג - בתום תשע עשרה שנים משנת ייצורו

(5) לאוטובוס ולטיולית - בתום עשרים שנים משנת ייצורו.

(ב) רשיון לרכב מיושן ולמונית בתום עשר שנים משנת ייצורה יהיה לששה חודשים ובלבד שבעל הרכב יציג לפני בדיקת הרכב תעודה כאמור בתקנה 273(ו), ולגבי רכב חילוץ שמשקלו הכולל המותר עולה על 000,16 ק"ג, ימציא בעלו, אחת לשנה, גם אישור ממעבדה מוסמכת, על פי המפרט שקבע מנהל אגף הרכב, כי הרכב נבדק בתוך שלושה חדשים לפי מועד הבדיקה ונצא במצב תקין.

(ג) לא יחודש רשיון לרכב מיושן אם חלפה שנה מיום שפג רשיונו.

(ד) האמור בתקנת משנה (ג) לא יחול על רכב נוסעים פרטי, רכב פרטי דו-שימושי, אופנוע ורכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר לא עולה על 6,000 ק"ג ובלבד שבעל הרכב המציא תעודה כאמור בתקנה 273(ו) ואישור ממעבדה מוסמכת, על פי מפרט שקבע מנהל אגף הרכב, כי הרכב נבדק בתוך שלושה חודשים לפי מועד הבדיקה ונמצא תקין.

פורסם
האמת שלא היתי סגור על זה אם זה שנה או שנתיים אבל לפי מה שהורדתי ממשרד התחבורה אני מבין שמיושן שאין לו טסט שנה צריך מכון תקנים ראה סעיף ג , אשמח לשמוע אם אני טועה ,ומישהו פה יודע יותר טוב את החוקים.:

רשיון לרכב מיושן ,רכב אספנות ורכב באבדן גמור

281. רישום או חידוש רשיון לרכב מיושן ולרכב באבדן גמור

[תיקון: תשכ"ב, תשכ"ב(2), תשכ"ב(4), תשכ"ג(4), תשכ"ו(3), תשכ"ו(6), תשכ"ח, תשל"ה(2), תש"מ(5), תשמ"ב(4), תשמ"ט(8), תש"ן(5), תשנ"א(11), תשנ"ב(3), תשנ"ב(6), תשנ"ו(6)]

(א) לא יינתן ולא יחודש רשיון רכב -

(1) לרכב באבדן גמור;

(2) למונית בתום שתים עשרה שנים משנת ייצורה;

(3) לרכב נוסעים פרטי או פרטי דו-שימושי המשמש להוראת נהיגה - בתום עשר שנים משנת ייצורו;

(4) לרכב חילוץ שמשקלו הכולל המותר עד 16,000 ק"ג - בתום תשע עשרה שנים משנת ייצורו

(5) לאוטובוס ולטיולית - בתום עשרים שנים משנת ייצורו.

(ב) רשיון לרכב מיושן ולמונית בתום עשר שנים משנת ייצורה יהיה לששה חודשים ובלבד שבעל הרכב יציג לפני בדיקת הרכב תעודה כאמור בתקנה 273(ו), ולגבי רכב חילוץ שמשקלו הכולל המותר עולה על 000,16 ק"ג, ימציא בעלו, אחת לשנה, גם אישור ממעבדה מוסמכת, על פי המפרט שקבע מנהל אגף הרכב, כי הרכב נבדק בתוך שלושה חדשים לפי מועד הבדיקה ונצא במצב תקין.

(ג) לא יחודש רשיון לרכב מיושן אם חלפה שנה מיום שפג רשיונו.

(ד) האמור בתקנת משנה (ג) לא יחול על רכב נוסעים פרטי, רכב פרטי דו-שימושי, אופנוע ורכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר לא עולה על 6,000 ק"ג ובלבד שבעל הרכב המציא תעודה כאמור בתקנה 273(ו) ואישור ממעבדה מוסמכת, על פי מפרט שקבע מנהל אגף הרכב, כי הרכב נבדק בתוך שלושה חודשים לפי מועד הבדיקה ונמצא תקין.

זה מתוך אתר שנקרא "רכב ותחבורה" אין לי מושג כמה המידע אמין.

פורסם

באמת מעניין מה החוק אומר לגבי זה. אני זוכר שעד שנתיים לא צריך בדיקת מעבדה אולי השתנה משהו? :|

הפונטיאק שלי שנת 92 מופקדת כבר שנה ו4 חודשים ואני רציתי ללכת לעשות לה טסט עכשיו גם אני צריך בדיקת מעבדה?

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
באמת מעניין מה החוק אומר לגבי זה. אני זוכר שעד שנתיים לא צריך בדיקת מעבדה אולי השתנה משהו? :|

הפונטיאק שלי שנת 92 מופקדת כבר שנה ו4 חודשים ואני רציתי ללכת לעשות לה טסט עכשיו גם אני צריך בדיקת מעבדה?

לא. רק אם הטסט פג תוקף יותר משנתיים.

הרכבים שלי: פיאט 127 73, פיאט 127 81 ספורט, פיאט 127 81 4דלתות, אלפא סוד 1.3 81, פיאט 131 77, פיאט טיפו 89, פיאט אונו 1.1 91. מחפש כל פיאט או איטלקיה לשיפוץ. חבר מועדון ה-5 מס14409. גיא למברסקי.

פורסם

מותר לדלג על שלשה טסטים ללא הזדקקות לבדיקת מעבדה. (כלומר יש לבצע את הטסט הרביעי לפני שעברו שנתיים מאז פג תוקף הרשיון האחרון)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
בטוח ב100 אחוז? אם ככה ירדה לי אבן מהלב. :-)

לדוגמה: אם הטסט האחרון היה עד 05/10/10. עז כדי לא לבצע מעבדה מוסמכת אתה צריך לעשות טסט עד ה05/10/12.

הרכבים שלי: פיאט 127 73, פיאט 127 81 ספורט, פיאט 127 81 4דלתות, אלפא סוד 1.3 81, פיאט 131 77, פיאט טיפו 89, פיאט אונו 1.1 91. מחפש כל פיאט או איטלקיה לשיפוץ. חבר מועדון ה-5 מס14409. גיא למברסקי.

פורסם

הבנתי תודה רבה.

כנראה ששינו את החוק כי בדף שהפקדתי היה כתוב מאחורה שעושים בדיקת מעבדה לאחר שנה.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

התקנה תוקנה ולשונה

(ג) לא יחודש רשיון לרכב מיושן אם חלפו שנתיים מיום שפג רשיונו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה לכם, הנה לשון החוק:

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=34:sug-rechev-m&catid=76:sug-rechev-c&Itemid=90

או:

• רכב מיושן זהו כל רכב מלבד טרקטור, גרור או אוטובוס, שבמועד חידוש רשיונו מלאו לו 19 שנים מיום ייצורו. וכן אוטובוס שבמועד חידוש רשיונו מלאו לו 15 שנים משנת ייצורו
  • המבקש חידוש רשיון לרכב מיושן, למונית בתום עשר שנים משנת ייצורה יציג לפני הבדיקה תעודה מאת מוסך מורשה בנוסח שקבעה הרשות, כי הרכב נבדק תוך שלושה חודשים לפני מועד הבדיקה ונמצא במצב מכני תקין
  • רכב מיושן חייב בתשלום אגרה ובדיקה במכון רישוי (טסט) פעמיים בשנה לחידוש הרשיון
  • רכב מיושן חייב באישור מוסך על תקינות הרכב
  • רכב מיושן לא חייב בתשלום אגרה לתקופה שהמשרד לא אישר את חידוש הרשיון, כלומר שהתקופה שהרכב היה מבוטל בגין "תקנות תעבורה" - אינה חייבת באגרה
  • לא יחודש רשיון לרכב מיושן אם חלפו שנתיים מיום שפג תוקף רשיונו (רשיון הוא בתוקף רק לאחר ביצוע טסט ותשלום אגרה)
  • רכב מיושן שרשיונו אינו בתוקף שנתיים ומעלה והוא רכב נוסעים פרטי, רכב פרטי דו שימושי, אופנוע או רכב מסחרי שמשקלו הכולל לא עולה על 6000 ק"ג, ניתן לחדש את רשיונו רק לאחר בדיקה ואישור של מעבדה מוסמכת (בנוסף לאישורים הרגילים לרכב מיושן)
  • לא יינתן ולא יחודש רשיון רכב לסוגי הרכב הבאים:
    • לרכב באובדן גמור
    • למונית - בתום שתים עשרה שנים משנת ייצורה
    • לרכב נוסעים פרטי או רכב פרטי דו שימושי המשמש להוראת נהיגה - בתום עשר שנים משנת ייצורו
    • לרכב חילוץ שמשקלו המותר עד 16,000 ק"ג - בתום תשע עשרה שנים משנת ייצורו
    • לאוטובוס ולטיולית - בתום עשרים שנים משנת ייצורם
    • לאופנוע להגשת עזרה ראשונה - בתום שבע שנים משנת ייצורו

[*]רשיון לרכב מיושן ולמונית בתום עשר שנים משנת ייצורה יהיה לששה חודשים בלבד שבעל הרכב יציג לפני בדיקת הרכב ממוסך מורשה, ולגבי רכב חילוץ שמשקלו הכולל המותר עולה על 16,000 ק"ג, ימציא בעליו, אחת לשנה, גם אישור ממעבדה מוסמכת, על פי מפרט מנהל אגף הרכב, כי הרכב נבדק בתוך שלושה חודשים לפני מועד הבדיקה ונמצא תקין

עודכן לאחרונה: ראשון, 13 יוני 2010 13:49

• תוכן חדש...