Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלבט לגבי רכב ראשון 10K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני רוצה לקנות רכב יד שניה ואני מתלבט בין כמה רכבים.

-הראשון זה דייהטסו סיריון משנת 99, ורציתי לדעת אם הוא אוטו חסכוני ואמין.

-חברים שלי המליצו לי על ניסאן אלמרה, אבל אני לא חושב שכדאי לי כי הבנתי מהם שהיא גם אוכלת דלק.

חיפשתי קצת בפורום וראיתי גם שמציעים דייהטסו שרייד, פיג'ו 106, פיאט פונטו ורנו קליאו.

הבעיה היא שהמבחר גדול מידי, ואני לא יודע על מה ללכת שיהיה מספיק חסכוני ואמין.

אני גם רוצה שהרכב יראה יחסית טוב, כלומר שלא יראה כמו קופסא.

מינימום נפח 1300, ואם אפשר כמה שיותר להשאר על ה10K, אלא אם כן יהיה לי שווה לעלות טיפה.

אני אשמח אם תוכלו לעזור לי, אני מתכנן לקנות רכב בסוף החודש הזה, אם אמצא כמובן.

פורסם

אתה צריך קודם להחליט אם אתה צריך משפחתית?

בסופר מיני תבדוק :דייהטסו שרייד,יונדאי אקסנט,פונטו,סריון.

קשה לומר על מה להתמקד כיוון שברכב אמינות נובעת הרבה מטיפול ברכב,כלומר טיפולים בזמן,נהיגה לא אגרסיבית,תבדוק ביד 2 את האופציות הכי שמורות מבין אלו,ואותם תבדוק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה רבה על התגובה המהירה.

אני לא רוצה משפחתית, אני רוצה סופר מיני כמו שהזכרת.

בנוגע לאמינות אני מאמין שאתה צודק, ואני מכיר את עצמי אז הרכב יהיה בסדר גמור בידיים שלי.

אז השאלה היא בנוגע לצריכת הדלק.

האופציות המרכזיות שלי עכשיו הן פונטו וסיריון. ידוע לך ליטר/ק"מ ?

אני גם מתלבט בין גיר ידני לאוטומט. אני יודע שידני חסכוני, אבל אוטומט קל יותר לתפעול.

אז השאלה היא, אם יהיה לי שווה לקנות אוטומט? (הבנתי שבקרוב ייצרו רק אוטומטיות מטעמי בטיחות, אבל אני לא בטוח בנוגע לזה)

פורסם

נידמה היה שהגיר הידני כבר נמוג,ויש אותו רק ברכבים סופרטיבים,אבל עכשיו הוא חוזר לשוק ובגדול,חוץ מרכבי המיני גם משפחתיות מתחילות לייבא גיר ידני,כך שעוד מוקדם להספיד אותו.

עדיפות כמובן לידני,אמינות,חיסכון,עלות תיקון,אישית לאחר הרבה שנים נהיגה על אוטומט גם חששתי,אך עכשיו אני מאוד נהנה מגיר הידני ולא רואה את עצמי עובד לאוטומט.

לגבי צריכות דלק,תבדוק באתר KML הוא יתן לך הערכה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חיפשתי באתר שהצעת, וגיליתי שדייהטסו סיריון ידנית 1999-2002 ממש חסכונית בדלק לעומת האחרות באותם שנתונים.

עוד אופציה טובה, היא הדייהטסו שרייד 1996-2000 מבחינת בטיחות, וגם אצלה צריכת הדלק יחסית נמוכה.

תודה רבה רבה על העזרה והתגובות העינייניות, עזרתם לי מאוד!

פורסם

ברשותי כמעט שנה דייהטסו סיריון 1999 ידנית 1000 סמ"ק המשמשת כרכב שני במשפחה.

הרכב חמוד, זריז, ומאד מרווח ביחס לגודלו החיצוני. הוא מציע מזגן חזק ואמינות טובה. ועוד משהו: כמו ברוב רכבי דייהטסו, הפלסטיקה הפנימית עומדת נהדר במבחן הזמן. דווקא חיצונית, יש כל מיני אביזרי קישוט שלא ממש נצמדים להיכן שהם צריכים...אבל לא קריטי.

אצלנו, הרכב צורך 1 ליטר לכל 15.5 ק"מ, שזה נתון די טוב. תמהיל הנסיעה: 70% בין-עירוני.

אומרים שמנוע 1000 סמ"ק רגיש, לא אמין, לא מחזיק מעמד, ושאר ירקות. אני אומר: הכל עניין של טיפול, עירנות, ותחזוקה טובה.

הכי חשוב לבדוק שחום המנוע לא עולה, ושאין נזילות במעברי המים וברדיאטור. אצלי היו כאלו, וסידרתי.

אם אתה מבקש רכב זול לתחזוקה ואמין, הגעת למקום הנכון. וזו אגב, הדייהטסו החמישית במשפחתי.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תוכן חדש...