Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלו סוג הדברים שאתם בקלות חשופים להם ברמת הפתיחת לינק או אפילו WIFI פתוח בלבד עם אייפונים שעברו ג'יילברייק ואנדרויד שעברו ROOT:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4124331,00.html

(באייפון לא פרוץ - פשוט אין שום תוכנה כזו שיכולה לעשות את זה , באנדרויד זה לא יהיה ממש פשוט להתקין ולהחביא אותה בלי ROOT).

רמת האבטחה שלכם אחרי שעשיתם צעד כזה שנראה "קטן" ולא ממש משנה פשוט לא קיימת וכל זה מ"ג'יילברייק קטן , רק כדי לחסוך דולר".

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ליביו , את הג'יילברייק אפשר לנטרל בלחיצת כפתור באייפון?

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

בדיוק בשביל זה יש אנטיוירוסים, ובדיוק כמו במחשב - מי שמתקין אפליקציות ממקומות מפוקפקים נמצא בסכנה, מי שיודע מה הוא עושה סביר להניח שלא ייחשף לדברים כאלה.

אישית, אני לא רואה איך אני משתמש במכשיר בלי רוט וזה קצת מצחיק להביא את הדוגמה הזאת, אפשר להגיד בדיוק אותו דבר על מחשב אישי, סה"כ צריך לדעת מה אתה מתקין, גם במחשב אתה יכול פתאום לחטוף וירוס שימחק לך את כל ההארד דיסק, אבל מה הסבירות שזה יקרה למשתמש שקצת מבין?

פורסם

ליביו באותה המידה אפשר לעשות קישור שגם יתקין JB על הדרך ואז יתקין את הטרויין, גם ככה הJB היום מותקן דרך הדפדפן תעשה הפנייה לג'יילבריקמי נקודה קום ואחרי 15 שניות תריץ איזה סקריפט שאתה רוצה.

את האמת עדיף מראש לפרוץ את האייפון ולשנות את סיסמת הרוט, זה הרבה יותר בטוח מאשר להשאר לא פרוץ :)

אודי A4

דימה.

פורסם

AVE - בלי להעליב - אתה קצת מדבר שטויות לגבי הלפרוץ ולשנות את הסיסמא של הרוט.

אתה מבין קצת מה המשמעויות מסביב ללעשות את זה ? את השינוי בהרשאות ? (בלזור - גם אתה , ירדת פעם לעומק הקורה להבין מה אתה עושה?) את זה שכל תוכנה מקבלת גישה מלאה למערכת הפעלה , זיכרון וקבצים?

יש הבדל עצום בין מחשב ורמת ההגנה שאתה יכול להריץ עליו (ולדעתי גם רגישות הנתונים שאתה מעביר בו , מיקום , שיחות ועוד...) לבין פלאפון.

ובעוד במחשב אתה טורח להתקין אנטי וירוס ולא להיכנס לאתרים מפוקפקים - הרי שלפרוץ פלאפון (ג'יילברייק, או רוט) אנשים עושים בלי לחשוב פעמיים.

בלזור - אף אחד לא בונה ב15 שנה האחרונות וירוסים שימחקו לך את הדיסק הקשיח , בונים וירוסים שיגנבו לך את המידע וימכרו אותו הלאה. משתמש הקצה ה"קצת מבין" לא מבין יותר מדי.

(התעסקתי בבדיקות בתחום האבטחת מידע כמה שנים והתעניינתי בתחום גם מסביב - אקדמאית ועצמאית, אם אתה חושב שאתה מבין מספיק כדי לרוץ בROOT - לבריאות... רוב האנשים שמתעסקים באבטחה - בחיים לא היו עושים את זה)

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
ליביו באותה המידה אפשר לעשות קישור שגם יתקין JB על הדרך ואז יתקין את הטרויין

לא בדיוק,

א. ג'יילברייק מי מתבסס על פירצת אבטחה שלא רלוונטית כבר, בפלאפונים לא מעודכנים (ובא נזכור שאפל שחררה עדכון אבטחה באותו שבוע) - יש לך בעיה. כמו בכל מערכת הפעלה - אתה חייב להישאר מעודכן כדי להישאר בטוח. גם אנטי וירוס לא מעודכן לא תופס שום דבר...

ב. הקוד של זה לא שוחרר , אז נכון - צוות מקצועי רציני יכול לבנות כזה , אבל זה לא ממש כזה טריוויאלי.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו - דווקא באנדרואיד שעבר ROOT יותר קל לגלות מה בדיוק רץ, מתי זה עודכן ולבטל הרשאות בקלות.

כל תוכנה שמבקשת גישה של ROOT צריכה לבקש אותה בפועל.

וכמובן, כשמחליפים ROM הרוגלה הזאת פשוט תתאדה לה.

ודבר אחרון, לא צריך גישת ROOT בשביל להתקין את התוכנה הזאת. כמו שלא צריך לדעת מה הססמא של המכשיר בשביל לפתוח אותו, או בשביל להתקין עליו ROM חדש.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אהבתי את האופטימיות של אם אתם חושבים שכשאתם רצים על רוט באמת אתם שולטים יותר (כי יש תוכנות שמתנהגות יפה).

באנדרויד כדי להשיג גישה לחלק מהדברים - גם צריך לרוץ בroot.

בקיצר - איש באמונתו ולפי ידיעתו יחיה.

אני חושב שזה insight מעניין של עוד נקודה שכדאי לחשוב עליה כשעושים את הצעדים הנמהרים האלו כשהרווח קטן והסיכון - (אם אתה טורח ללמוד אותו) - גדול.

ולא, אי אפשר "לחסן" את עצמך בכמה צעדים פשוטים מהחור העצום שפתחת.

(מעבר לעיסוק שלי באבטחה בעבר - כרגע אני מפתח לפלטפורמות ניידות , ככה שאני מכיר קצת את הסביבה , את המשמעויות ומי נגד מי)

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

כל עוד אני לא איש עסקים או עובד שב"כ, מה אכפת לי אם מצוטטים לי.... אנשים סתם נכנסים לפאניקה כאילו שלכולם אכפת מהם... ורק מחפשים לצוטט להם.

Honda civic EJ6

פורסם

לא אכפת לך שמישהו שומע את פרטי כרטיס האשראי כשאתה סוגר עסקה טלפונית?

לא מפריע לך אם מישהו יקבל את הפרטים האישיים שלך על גניבת זהות שמעת? שאל את פיטר גריפין על ההשלכות של סיטואציה כזאת:-D

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

אתם כנראה לא מבינים את הסכנות הטמונות בעולמות האלה, ומה שליביו אומר צודק ב100%, כשמשתמשים במכשיר פרוץ מגדילים בצורה משמעותית את הפגיעות במכשיר באייפון\אנדרויד\נוקיה לא משנה מאיזה חברה הוא הגיע.

אני לא יכול להרחיב יותר מדי, אבל יש הרבה מאוד גופים שמתעסקים בפיתוח ושימוש בהאזנות כאלו, תוכנות שמורידות את כל ספר הטלפונים מרחוק, שומרות היסטוריית שיחות, הקלדות ועוד אלף ואחד דברים ואתם ממש לא רוצים למצוא את עצמכם במצב שמישהו יודע הכל עליכם, מדובר בחדירה לפרטיות ברמה הגבוהה ביותר.

אבי.

פורסם

הבלוטוט׳ תמיד כבוי אצלי, אני לא נותן לאף אחד שיחות ולאף אחד להתקין לי אפליקציות.

אנשים שכן עושים זאת הם די טיפשים ולכן מביאים את זה על עצמם.

לפרוץ את האייפון לא יהפוך אותך לפוטנציאל לפריצות - לא לחשוב, כן.

פורסם

תכלס? הייתי מעדיף לא לעשות ROOT לSGS שלי. מעשית? הגרסא בארץ כל כך מחורבנת שלא היה מנוס. להורים שלי זה לא מפריע, אבל אני לא פעם נתקלתי בבעיות עם הגרסא המקומית וזו הסיבה היחידה שעשיתי רוט. אני מקווה אם וכשיהיה לי את הS2 שאביא מחו"ל אני אסתדר עם מכשיר סטנדרטי. לא פעם נתקלתי בצרות שעשה לי הרוט בגלל שאני לא מספיק מבין בהווייה של מה זה רוט ומה הפרוצדרות למיקסום המכשיר (הסיבה שגם לא עברתי לכלום חוץ מהפיילוטX, הCM7 נראה לי קצת מסובך). יש לי חבר שהביא את הS2 ולא מוצא סיבה לעשות רוט כרגע, ופה מדובר על גרסא 2.3.4 שלפי מה שהבנתי מהכתוב בעיתונות, הליבה השנייה כרגע רדומה בכלל, לפחות עד ליציאה רשמית של הicecream sandwich, או איך שלא קראו לגרסא החדשה. שמירה על פרטיות היא בגדר חובה היום, יש לי אישית חומר חשוב במכשיר הסלולרי כולל תכתובות מייל שנכון לעכשיו הרבה יותר נגישות בגלל עניין הרוט, פרטי לקוחות, טקסטים ושרטוטים וכיו"ב ולכן אני מאוד מקפיד לוודא שאין שום דבר שאני לא מכיר על המכשיר (לפי מעט הידע שיש לי)

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

• תוכן חדש...