Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5396 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה תיבת הילוכים מורכבת בונדורה 92' ואם היא אלקטרונית או מכנית.. מנוע 4300 בנזין. תודה!

מחפש את כל החלקים לקפריס כולל סוויטצ' סלון וחלקי פח... 0528567439-שי, או במייל [email protected].

פורסם

היי

המודל שהבאת הוא קצת בעייתי מאחר ובערוב ימיה החליפו לוואנדורה את תיבת ההילוכים לתיבה מדגם 4L80E. אבל מאחר ובארץ הכל מגיע ב"איחור" אז אני מניח שיש לך את התיבה המסורתית - 700R4

אני לא כ"כ בקיא בתיבה הזו, אני משפץ תיבות הילוכים של פורד (נפחים 7.3 ו-6 ליטר) אבל בכל תיבה אוטומטית קיימת הפעלה גם חשמלית (סולונואידים, במוח של הגיר) וגם מכאנית (לחצי שמן, סרוו).

אני מניח שאתה רוצה לשים תיבה של וואנדורה בקאפריס שלך?

יש המון סרטונים על התיבה הזו ושיפורים שלה ביוטיוב. בתאבון! :twisted:

E4OD_41.gif

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

תודה על התשובה הענינית! הכוונה לדעת אם הגיר הוא מכני או מנוהל על ידי מחשב...

מחפש את כל החלקים לקפריס כולל סוויטצ' סלון וחלקי פח... 0528567439-שי, או במייל [email protected].

פורסם

מכאני.

תפעול הילוכים ע"י הבורר (נדמה לי ששם זה דרך כבלים) וב-D והלאה יחידת הסולונואידים לוקחת פיקוד על החלפת ההילוכים (הורדה/העלאה TCC, ישיר, קדמי, ביניים, שיוט וכיו"ב)

פורסם

פותח השרשור הוא חבר שלי והוא שואל את השאלה מכיוון שהוא מחפש גיר 700 לקפריס שלו והוא רוצה למנוע את הטירחה גם לו וגם לבעל הואנדורה ופשוט לדעת מראש איזה דגם של גיר מורכב בואנדורות מהשנתון ומהדגם הנ"ל.

פורסם
של ספארי או אסטרו מתאים לו?

נדמה לי שכן כי מאחר והוואנדורה והספארי זהים ביחידת הכוח שלהם.

הכי טוב יהיה לגשת למקום שמתעסק עם גירים (וברוך ה', לאמריקאיות כאלה לא חסר) ולראות בעין.

אני לא ממש מכיר את הגיר הזה לעומק אבל הרשיתי לעצמי לתת לך מספר עצות:

אולי חיצונית הגיר יהיה זהה אבל לפעמים יש הפתעות שמגלים רק בהרכבה.

איזה הפתעות?

חיישנים שמתאימים לדגם מסויים

בורר הילוכים - נדמה לי שבספארי קיים גיר עם בורר לחצנים חשמלי (הגיע לארץ בכלל?) ולא כבל מסורתי כמו בוואנדורה

האוזינג - לבדוק שהקדחים מתאימים למנוע והטורק (ממיר המומנט) שיכול להטעות, יתאים.

צינורות קולר - יכול להיות שצינור בגיר א' לא זהה לזה שנמצא ב-ב'.

ואם כבר רוכשים גיר מפירוק - להתעקש שלא יפרקו את מתג ההילוכים שנמצא על הבורר(!!) הרכבתו תתאפשר רק עם כלי ייעודי לאיזון!

כמו כן, אם הגיר כבר מפורק - עדיף לשלוח לשיפוץ. גיר שעומד הרבה זמן הוא לא יין ומשתבח עם השנים, יכול להיות שיחידת הסולונואיד שלך יצאה מכלל פעולה, אולי משאבת השמן יצרה לעצמה חריצים בשבשבות, ואולי יחידת הבקרה זקוקה לניקוי טוב מאחר וכל הג'יפה/שבבים שהיו בגיר ירדו לקרטר ועשו במוח שמות בבוכנות שלו.... שלא לדבר על בוכנות גומי, פיברים, ואטמים שתלויים על חוט השערה... לרוב הגירים האלה נורא אמינים ואולי לא תזדקק לשיפוץ כלל, לעניות דעתי - השקט הנפשי וארוך הטווח שווים את זה.

בהצלחה!

• תוכן חדש...