Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני מתעניין באוקטביה 1.2TSI ידנית.

אני צריך רכב שיגיע מדי יום לירושלים מת"א.

האם הרכב הזה יעמוד במשימה בכבוד? בכל הכנות נראה לי ש1.2 זה קצת קטן על הרכב הזה.

איך הוא לעומת המנוע 2.0 הישן של הגולף?

ועוד משהו - אני קצת חושש לגבי האמינות שלו, נפתחו כאן יותר מדי שרשורים על בעיות הקשורות במנוע הנ"ל. מה אתם אומרים?

פורסם

מהיכרות שלי, המנוע החדש והקטן מרגיש זריז קצת יותר מהמנוע 2.0 המיושן. ייתכן שבעליות לירושלים הוא לא יהיה מטוס, אבל בהחלט יכול לעמוד במשימה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

מנוע ה-2.0 הישן עשה זאת בלי למצמץ או להתאמץ. השאלה איך ה-1.2 לעומתו במאמץ?

ומה עם כל השמועות על האמינות השנויה במחלוקת של המנועים האלו?

פורסם

אני לא מכיר את מנוע ה-2.0 115 כ"ס, אבל אני כן מכיר את ה-1.2TSI. התגובה הראשונה שלי כשנהגתי בו היתה הלם. הקלות שבה מנוע קטן כל כך מצליח להביא את הרכב למהירויות שמבטיחות שלילה ארוכה מאוד פשוט בלתי מובנת.

בכל זינוק לא זהיר בקרת היציבות נאלצת לעבוד שעות נוספות.

תעשה נסיעת מבחן ותבין בדיוק על מה אני מדבר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בעליות מה שקובע הוא המומנט של המנוע ולא נפחו.

המומנט של ה-1.2 גבוה במעט מזה של מנוע ה-2.0 של ה-Golf.

לפיכך נראה לי שהמנוע יעמוד במשימה בכבוד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שלום,

אני לא יודע על איזו בעיית אמינות אתה מדבר. לא נתקלתי בשום פוסט שאמר שיש בעיה עם נועי ה-tsi. יש כאלה על רחשים בגירים כפולי המצמדים, יש תלונות על אכילת שמן מוגזמת ב-1.8 tsi אבל תלונות על אמינות אני אישית לא קראתי, מה גם שאני לא רואה סיבה עקרונית בגינה תהיה בעיה מיוחדת עם המנוע.

בגדול אני נוהג עכשיו ב-1.4tsi וחייב לציין שהתחושה נפלאה מבחינת כוח וזמינותו. אני משער שגם ה-1.2, שאמור להיות המקביל המודרני למנוע ה-1.6 רק עם הרבה יותר מומנט, יעשה בעבורך את העבודה, בייחוד אם מדובר בגיר ידני. יש כתבה מצולמת באוטו או בוואלה רכב אני לא זוכר, בה הרכב נבחן. אתה מוזמן להתרשם שם שהכתב עצמו היה מופתע לטובה מהמנוע.

מעבר, ניסיון עם מנועי ה-2.0 הישנים (115 כ"ס) גם היה לי, ולא היה מדובר באיזה מנוע כוחני, לא ברור לי ממה התרשמת כ"כ, בייחוד בעליות לי-ם, בייחוד כשהוא היה משודך לתיבת הארבעה הילוכים הידועה לשמצה מהדגמים הישנים. בוא נגיד תודה שמנוע מסוגו כבר לא מייצרים...

האם אתה "נעול" על האוקטביה או פתוח להצעות? האם הרכב יהיה כזה שמיועד בעיקר לצרכי נסיעה ועבודה?

בהצלחה וחזור לעדכן

פורסם

תודה. למנוע ה-2.0 הייתה רצועת כוח שהתחילה בסל"ד נמוך מאוד ותמיד היה לו כוח זמין. אצל הוא היה משודך לתיבה ידנית ככה שלא יודע איך הוא מתנהג עם האוטומטית.

אני ממש לא נעול על האוקטביה - אני אפילו מעדיף רכב אחר, הבעיה היא שבאיזור ה-100K אין יותר מדי הצעות מעניינות - יש למישהו המלצות אחרות?

פורסם
תודה. למנוע ה-2.0 הייתה רצועת כוח שהתחילה בסל"ד נמוך מאוד ותמיד היה לו כוח זמין. אצל הוא היה משודך לתיבה ידנית ככה שלא יודע איך הוא מתנהג עם האוטומטית.

אני ממש לא נעול על האוקטביה - אני אפילו מעדיף רכב אחר, הבעיה היא שבאיזור ה-100K אין יותר מדי הצעות מעניינות - יש למישהו המלצות אחרות?

שלום,

לא הבנתי מדברייך האם הרכב משמש לצרכי "עבודה" כלומר, נסיעות תכופות, הובלה כזו או אחרת של מטען, האם הוא יהיה השני או הראשון למשפחה או שכרגע סתם חיתנתי אותך :-D .

מה לגבי רכבי דיזל?

פורסם

יש לך את הסיאט ליאון עם אותו מנוע ב-100K ואני מניח שהיא גם קצת קלה יותר מהאוקטביה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כן, עבודה.

כל יום ירושלים ת"א.

אני מוכן לשקול גם דיזל.

לא אכפת לי.

ישבתי בליאון, לא התחברתי אליה והסקודה קרובה אליה מאוד במחיר והיא נראתה לי הרבה יותר.

לא משנה לי משפחתי או לא.

פורסם

תקשיב, אין מה להתייחס לעניין הנפח. תסתכל על המומנט - מעל כל 1.6 אוט' שאתה רואה. אבל למה לדבר?

בקש נסיעות מבחן (ולא משנה אם זה על הידני או על ה-DSG כי בקושי תרגיש הבדל מבחינת מהירות) ודבר איתנו אחרי זה.

סתם לשם השוואה קח בחשבון שהוא מציג נתון יבש של תאוצה ל-100 קמ"ש זהה לזה של מאזדה 6 חדשה עם מנוע 2.0

פורסם

אם אין לך צורך ברכב משפחתי ואתה מוכן לשקול דיזל,

אז למה לא פאביה TDI ידנית?

היא נראית לי יותר מתאימה לכמות הנסיעות, יותר חיסכונית ותרגיש גם יותר חזקה.

השילוב של מנועי TDI וגיר ידני של קבוצת פולקסוואגן הוכיח את עצמו לאורך השנים כמאוד אמין ועמיד לכמות גדולה של נסיעות.

יש בערך באותו המחיר רומסטר TDI ידנית (למיקרה ופאביה תרגיש לך צפופה), אבל יש לה מומנט יותר נמוך וצריכת סולר יותר גבוהה משל פאביה.

יש גם סיטרואן C3 טורבו דיזל מאוד חיסכוני.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...