Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תן תימוכין!

DEFRAG זו פעולה מאוד משמעותית, במיוחד למחשבים ישנים עם מעט זכרון (שימוש רב בזכרון וירטואלי) ודיסקים ישנים (כולל IDE, בלי BUFFER, מהירות סיבוב נמוכה). איחוי קבצים מחולקים ע"ג הדיסק מקצר את זמן הגישה אליהם באופן ניכר, ומאיץ את פעולת המחשב.

פעולת ה- DEFRAG עצמה היא כבדה - אני מריץ אותה בלילה, ולא כשהמחשב בשימוש.

:turn-l:
  • תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה לכל המגיבים.

הכונן הישן הוא SATA2 בנפח 150 ג'יגה.

הבעיה אצלי שיש לי 1 ג'יגה זיכרון אבל הוא מחולק לשניים של 512 מ"ב (אותה חברה ודגם), זה אומר שאני לא יכול לקנות עוד ג'יגה, אני אצתרך לקנות סטיק של 2 (או שנים של ג'יגה).

אני אאמץ את ההמלצה לפרמט ולבדוק אם התזוזה של המחשב מספקת אותי. לפי מה שהבנתי אפשר להסתדר בלי אנטיוירוס אם אני מעדכן את הוינדוווס?

למי שהזכיר את העניין של להתקדם עם הטכנולוגיה... אני מתקדם איתה, אבל לא במחשב בבית :-) . בעבודה אני עובד עם מחשב מפלצתי שרק הכרטיס מסך עולה מעל 3000 ש"ח כי אני עובד עם תוכנת SOLIDWORKS. אבל בבית אין לי צורך בזה.

פשוט מחשב חדש שמתאים לצרכים שלי רק יתחיל מ 1500 ש"ח.

כמו שכבר אמרתי, תודה לכולכם. אני אפרמט, אתקין כונן חדש (בנוסף לישן) ואז נראה כבר מה קורה.

פורסם
לפי מה שהבנתי אפשר להסתדר בלי אנטיוירוס אם אני מעדכן את הוינדוווס

לא בדיוק נכון. בטוח שלא בXP שגם לא דורשת אישור מהמשתמש אישור על פעולות שדורשות הרשאות מנהל.

הUAC של ויסטה ו7 זה משהו שעשו בשכל ששמו אותו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
תודה לכל המגיבים.

הכונן הישן הוא SATA2 בנפח 150 ג'יגה.

הבעיה אצלי שיש לי 1 ג'יגה זיכרון אבל הוא מחולק לשניים של 512 מ"ב (אותה חברה ודגם), זה אומר שאני לא יכול לקנות עוד ג'יגה, אני אצתרך לקנות סטיק של 2 (או שנים של ג'יגה).

אני אאמץ את ההמלצה לפרמט ולבדוק אם התזוזה של המחשב מספקת אותי. לפי מה שהבנתי אפשר להסתדר בלי אנטיוירוס אם אני מעדכן את הוינדוווס?

למי שהזכיר את העניין של להתקדם עם הטכנולוגיה... אני מתקדם איתה, אבל לא במחשב בבית :-) . בעבודה אני עובד עם מחשב מפלצתי שרק הכרטיס מסך עולה מעל 3000 ש"ח כי אני עובד עם תוכנת SOLIDWORKS. אבל בבית אין לי צורך בזה.

פשוט מחשב חדש שמתאים לצרכים שלי רק יתחיל מ 1500 ש"ח.

כמו שכבר אמרתי, תודה לכולכם. אני אפרמט, אתקין כונן חדש (בנוסף לישן) ואז נראה כבר מה קורה.

לדעתי התחל מפירמוט, ואולי רכישה של זכרון. בדוק מה ההבדל בעלות בין שני סטיקים של 1 ג"ב לשני סטיקים של 2 ג"ב, אנימניח שההפרש יהיה סביב 100 ש"ח, אולי פחות. השקעה כזו, אפילו במחשב ישן, יכולה למשוך אותו למשך עוד שנה-שנתיים בשימוש קל כשלך, וגם בהמשך הוא יוכל לשמש כמחשב משני\רזרבי או להתרם לבן משפחה צעיר.

לגבי דיסק קשיח נוסף - הייתי שוקל רכישת דיסק חיצוני. דיסק של טראבייט עולה בין 300-400 ש"ח ויתרונו הוא ניידותו, וכן שהוא יהיה שמיש גם למחשב הבא שתקנה, כאשר מי יודע מה יהיה תקן חיבורי הדיסק ללוח האם בעוד כמה שנים וסביר שיהיה מדובר במחשב נייד, כלומר לא יהיה לך שימוש בדיסק פנימי שתרכוש כעת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לא בדיוק נכון. בטוח שלא בXP שגם לא דורשת אישור מהמשתמש אישור על פעולות שדורשות הרשאות מנהל.

הUAC של ויסטה ו7 זה משהו שעשו בשכל ששמו אותו.

האם המחשב שלי, כמו שהוא עכשיו, יסחוב WINDOWS 7 ? האם כדאי לנסות?

פורסם

שאלה טובה.

לדעתי רק עם 2 גיג ראם יש סיכוי. בכל מקרה עלות רשיון פלוס עלות זכרון פלוס עלות דיסק קשיח אתה כבר מתקרב 700-800 ש"ח, לא?

חשבת לשים לינוקס על המחשב?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
האם המחשב שלי, כמו שהוא עכשיו, יסחוב WINDOWS 7 ? האם כדאי לנסות?

לנסיון אתה יכול להוריד גרסה רשמית של MS שתוקפה 30-120 יום (הרץ חיפוז ב-google ותמצא קישורים לאתרים איכותיים העוסקים בנושא). לאחר התנסות של כמה שבועות תוכל לקבל החלטה לגבי רכישת רשיון

כמוכן - בדוק אם יש לך דרך לרכוש רשיון מוזל כגון דרך הסכם המורים של משרד החינוך, רשיון סטודנטים וכו'.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בלוח האם שלך אם ציינת דגם מדוייק ישנם 4 חריצי זכרון. אתה יכול להוסיף מקל של 1 או 2 גיגה זכרון בנוסף ל2 הכרטיסים המותקנים אצלך.

רשיון לחלונות 7 ניתן להעביר למחשב חדש אם תקנה רכיבים חדשים/ מחשב חדש.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם
בלוח האם שלך אם ציינת דגם מדוייק ישנם 4 חריצי זכרון. אתה יכול להוסיף מקל של 1 או 2 גיגה זכרון בנוסף ל2 הכרטיסים המותקנים אצלך.

רשיון לחלונות 7 ניתן להעביר למחשב חדש אם תקנה רכיבים חדשים/ מחשב חדש.

נכון, יש 4 חריצים. שניים בצבע צהוב (תפוסים ע"י שני סטיקים של 512) ושניים פנויים בצבע אדום.

האם יש משמעות לשוני בצבע?

האם אפשר להשאיר שניים של 512 ולהוסיף עוד אחד של 1 ג'יגה?

פורסם

הזוגות הצבעוניים זה לצורך הדואל צ'אנל. אתה יכול להוסיף עוד זכרון באדום.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם
כמובן שזול יותר לקנות מחשב חדש,

ש"על הדרך" יכיל גם ווינדוס 7 ובכלל יקדם אותך לעשור הנוכחי בכל מיני מובנים.

כל השדרוגים ההדרגתיים וכל התוספות והשינויים הקטנים האלה היו נכונים ללפני עשור, בערך,

היום יש עידן חדש - הקפיצה בחומרה והנפילה במחירים(!!) כל כך גדולה, שההתעסקות בשפצורים אילו ואחרים

משולה לשיפוץ רכב אספנות. אולי כיף, בטוח יקר יותר.

אני מסכים איתך, ומוסיף:

השנקל שלי:

ההתעסקות שלך לא תיגמר בתוספת זיכרון. אח"כ המאוורר יתקלקל, אולי הלוח אם, וכן הלאה.

במחירו של מחשב חדש היום, אתה קונה שקט ואיכות חיים אחרת לגמרי.

אני קניתי כזה בשבוע שעבר להורי. עולם אחר.

לא זוכר של מי החתימה על הטעם הרע של האיכות הנמוכה שנשאר, אבל ההנאה בלעבוד על מחשב נורמלי, שווה לטעמיאת ההשקעה הלא גבוהה שבקניה.

פורסם

צביקי - השאלה היא מה תקציבו של הבחור. אישית הייתי משקיע במחשב נייד שיעלה 2-2.5 אש"ח. השאלה היא מה תקציבו של הבחור ואם הוא מוכן להשקיע 1,500-2,000 ש"ח במחשב חדש. שדרוגון של המחשב הקיים יעלה פחות מ-200 ש"ח (2 ג"ב זכרון).

ד"א - ההאם מחשב שקנית להוריך כלל מערכת הפעלה, או שהיית צריך לשלם תמורתה עוד כמה מאות ש"ח? אם היית צריך להוסיף עלות רשיון ל-Win 7 מחיר המחשב כבר מגרד מחיר מחשב נייד בסיסי.

פורסם

מערכת הפעלה היתה לי.

ספציפית להורי לא היה צורך בנייד.

ומה שאני מנסה לומר - שב1000 ש"ח הוא משפר את מצבו מקצה לקצה. בהתחשב בכך שמחשב ישמש אותו לעוד זמן ארוך - זו החלטה כלכלית נכונה.

פורסם
אני מסכים איתך, ומוסיף:

השנקל שלי:

ההתעסקות שלך לא תיגמר בתוספת זיכרון. אח"כ המאוורר יתקלקל, אולי הלוח אם, וכן הלאה.

במחירו של מחשב חדש היום, אתה קונה שקט ואיכות חיים אחרת לגמרי.

אני קניתי כזה בשבוע שעבר להורי. עולם אחר.

לא זוכר של מי החתימה על הטעם הרע של האיכות הנמוכה שנשאר, אבל ההנאה בלעבוד על מחשב נורמלי, שווה לטעמיאת ההשקעה הלא גבוהה שבקניה.

צביקי, בעקרון אתה צודק. אם למשל היה מתקלקל לי הלוח אם או שהייתי רוצה לשחק במשחק חדש אז הייתי קונה מחשב חדש ולא מתחיל בשדרוגים. פשוט אני רואה שאופי השימוש במחשב לא השתנה אצלי. סה"כ גולש באינטרנט ולפעמים מקליד באופיס. מאורר יכול להתקלקל גם במחשב חדש ולפי מה שאני זוכר KSP לא נתנו אחריות על מאוררים כשקניתי את המחשב.

הזמנתי כונן קשיח 1 טרה מסוג SATA2 שגם ככה יוכל לעבור למחשב מתקדם יותר. ולגבי זיכרון, החלטתי בינתיים לא לקנות, אלא לפרמט את המחשב ולראות אם יש שיפור. אם אני אראה שהמחשב "חושב יותר מדי" גם אחרי הפירמוט אז אשקול לקנות חדש.

פורסם

אני מציע לך:

• דיסק פנימי חדש 1T
  • זכרון נוסף 1GB (סה"כ 2GB)
  • החלפת מאווררים (אם אתה יודע להלחים - החלף מאוורר ספק, בכך חידשת ושדרגת את הספק)
  • התקן מחדש XP

כדי לשפר מהירות, עדיף לעשות מחיצה של 100G בערך בכונן 1T, ולהתקין עליה את ה-XP. רק אח"כ ליצור מחיצה שניה מכל שאר הנפח. אם אתה רוצה יותר מהירות, קנה כונן SSD והתקן עליו XP.

דני

• תוכן חדש...