Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נא עזרתכם בזיהוי והפעלת מכ. כביסה

Platinum
שימו לב! השרשור הזה בן 4905 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

במסגרת פירוק התא המשפחתי עברתי לגור לבדי בשכירות וכעת כשהכביסה מתחילה להצטבר, אני צריך ללמוד לכבס.

אז יש לי מכ. כביסה מתוצרת קריסטל בדירה וכבר קניתי אבקת כביסה וירשתי מתלה לייבוש (סנו מקסימה זה טוב?) אך אבוי, אני לא יודע איך:

1. להשתמש בה {איך עושים כביסה? מידע והפניות יתקבלו בברכה}
  2. מה עושים הכפתורים השונים?
  3. מה הכפתורים שאין לידם סימון (כנראה נמחק עם השנים)?
  4. במגירה הנשלפת עם התאים, מה לשים בכל תא? איזו כמות?

אודה מאוד לעזרתם והמלצתם של המבינים/ות בתחום, תבורכו.

2011-09-06 08.01.09.jpg

2011-09-06 08.01.24.jpg

2011-09-06 08.01.31.jpg

2011-09-06 08.01.54.jpg

2011-09-06 08.02.08.jpg

2011-09-06 08.02.48.jpg

2011-09-06 08.02.59.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי המשקעים:

התא הימני מרכך כביסה, והתא השמאלי לאבקה

הידית השמאלית קובעת את הטמפ' של המים (בד"כ 30-40 מעלות אמור להספיק להכל) והידית הימנית את התוכנית.

ליד הכפתור של ההפעלה יש כפתור שמשמעותו היא "חצי כמות".

איזה תוכנית להשתמש? אין לי מושג. תנסה את זאת שנראית הכי ארוכה.

וסתם הערת אגב, תנקה את המכונה ואת המשקעים, תקנה צבע נגד חלודה ותצבע את החלודה הקיימת.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בצתמונה השביעית ליד כפתור הכיבוי הציור נראה כמו השריית מים בסוף התהליך [משאיר את הכביסה עם מי הכביסה לאחר השלב הסופי ,לפני ריקון המים וסחיטה אחרונה].

בד"כ זה נועד למצב שאתה רוצה להפעיל כביסה ולצאת מהבית [במצב הרגיל הכביסה תעמוד ותתחיל להסריח].

כמו כן בבורר הימני [איפה שיש סימן של פתית שלג] הכוונה למים קרים [עם רוב אבקות הכביסה החדשות אין בעיה וגם אתה חוסך חשמל].

לגבי תוכניות ברוב המקומות כמו שכתבו לפני התוכנית הראשונה [1 או A] זה השריית מים מקדימה.

תוכנית 2 זה תחילת הכביסה ובסוף יש סחיטה [איפה שאצלך כתוב F באדום].

כל תוכננית מעבר לכך היא כנראה לצמר או כביסה שמצריכה תוכניות לא רגילות ויותר ארוכות.

לגבי התאים:

התא הכי ימני תא למרכך כביסה ,ממלאים עד גובה הקו או עד סוף פיית המילוי [אם אין קו].

הפתח הכי שמאלי פתח לאבקת כביסה [אם אין קו בד"כ כוס חד פעמית מלאה מספיקה לעשות את העבודה,תשחק עד לקבלת תוצאה טובה].

הפתח האמצעי הוא פתח לאבקת כביסה נוספת [בד"כ לתוכניות הארוכות שמצריכות שטיפה נוספת, בד"כ אין שימוש].

בהצלחה במסלול החדש, ושתמצא משהי שתגלה לך את הסודות ותחלוק עמך את הניסיון הרב שהיא צברה [תרתי משמע :shock: ]

טוב שם טוב משמן טוב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התכנית ה"רגילה" מתחילה בד"כ ב- PRE WASH - ומשתמשת באבקה מהתא השמאלי (קטן) לכביסה מקדימה. למעט כביסה מלוכלכת מאוד, כדאי להתחיל בשלב השני (בד"כ יסומן באות B) ולשים אבקה רק בתא המרכזי.

כמות - מאבקה רגילה - כף מידה אחת (נגיד, משהו כמו כף של גלידה). באמת לא צריך יותר.

מרכך - פקק אחד של המרכך זו כמות מספיקה. במיוחד אם אתה מייבש אח"כ במייבש כביסה, תופתע לגלות שאי שימוש

במרכך נותן תוצאות זהות.

תא מרכך בד"כ פועל כסיפון - ברגע שממלאים אותו מעל מפלס מסויים, הוא מתרוקן לחלוטין לתוך הדוד. בקיצור - לא למלא עד הסוף.

טמפ' - 30-40 יספיק לכמעט הכל. אם אתה מכבס כביסה שהיא לבנה בלבד, אפשר לכבס בטמפ' מקסימום לקבלת תוצאה טובה (לבנה) יותר.

עוד טיפ: את כפתור התכנית לסובב רק כשהמכונה מכובה.

:turn-l:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מתברר שתוכניות כביסה הן דבר סטנדרטי לחלוטין. כל ספר הוראות להפעלת מכונת כביסה שתוריד מהאינטרנט יסביר לך את פשר הסימנים, קרא כמה ספרי הוראות כאלה (בד"כ מדובר על 2-3 עמודים) ותוכל לפענח את דרך ההפעלה של המכונה שירשת.

לגבי טמפרטורת כביסה - נסיוני הוא ש-40 מעלות לא מספיק לכביסה רגילה, מעדיף 60,

שים לב:

1. להפריד כבסים בהירים מכהים, אחרת הבהירים יספגו צבע.

2. לצמר יש תוכנית מיוחדת (30 מעלות), אם תשתמש בתוכנית אחרת הכביסה תתכווץ. התוכנית מסומלת בסמל הצמר (מין 3 סטים של חצאי עיגולים משולבים).

3. כנ"ל כביסה עדינה אחרת, לגביה בד"כ יש גם השריה בסיום הכביסה כך שהסחיטה (העדינה) מופעלת ידנית כאשר בסיומה יש לתלות את הכבסים מיד על מנת שלא יתקמטו.

4. בד"כ קופסאות של אבקת כביסה מגיעות עם כלי מדידה - כף אחת כזו מספיקה למכונה של 5 ק"ג. קנה פעם אחת קופסא, אח"כ עבור לשקיות (ומלא את הקופסא). קנה תמיד במבצעים.

5. מרכך ממלאים עד הקו, או פקק אחד של בקבוק המרכך (כמובן - המידה הפחותה, לא תרצה שישפך).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דבר ראשון, כמו שכבר הוצע, לא יזיק לתת ניקוי רציני למכונה הזו, וכמו כן לצבוע את החלודה.

לגבי הכמויות כבר אמרו. התוכניות דומות ברוב המכונות.

לפי מה שאני זוכר, התא השמאלי ביותר הוא לקדם כביסה, והמרכזי הוא לכביסה עצמה.

אני אישית היית שם שליש כף בתא הקטן ואת השאר בגדול.

תוכנית A היא הנפוצה ביותר, וגם הארוכה ביותר. ככל שאתה מתקדם הלאה זה מקצר את הכביסה

ועושה פחות שטיפות. לדעתי יש מדבקה שאתה יכול לקנות לדגם הספציפי עם כל הסימונים,

וכך תדע במדוייק איפה הסימונים ולא ע"פ ניחוש.

לגבי הפרדת צבעים ומעלות, כהים כמו שחור/כחול/אפור כהה, 30 מעלות, צבעוני בהיר יותר,

כמו ירקרק, תכלת, כתום, וכד', 40 מעלות, ולבן אך ורק ב 60 מעלות, ולהשתדל שכל המכונה

תהיה לבנים, ולא מעורב, כי אז הלבן הוך אפרפר/צהבהב עם הזמן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בשעה טובה ובהצלחה.

קיבלת עיצות טובות, אני רק אדגיש את הצורך בניקוי מגירת החומרים - אם לא תנקה אותו תמיד יהיה לך ריח פאנקי מהכביסה, ולא תהיה אטימה מלאה בין התאים.

איך מנקים? מוציאים את המגירה בזהירות (תמצא את הזוית הנכונה, בדרך כלל משיכה החוצה והטיה למעלה או למטה של המגירה) ושוטפים ומשפשפים במים.

כמו כן, אני מציע לך לשמור את תא תוף הכביסה עצמו מאווורר כאשר לא בשימוש באמצעות השראת הדלת פתוחה קמעא (אם אפשרי מבחינת חיות מחמד או פעוטות שנגישים למכונה).

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על העצות וההתחשבות בבורותי בנושא זה. אני מקוה לעשות את הכביסה הראשונה שלי כבר בסוף השבוע הזה. כמובן שבהתאם לעצתכם אני אפרק ואנקה היטב היטב את המגירה הנשלפת. כמו כן השארתי את המכונה פתוחה בכדי שתישאר מאווררת.

אשמח אם תוכלו לעזור להבהיר את הנקודות הבאות.

בתמונה השביעית ליד כפתור הכיבוי הציור נראה כמו השריית מים בסוף התהליך [משאיר את הכביסה עם מי הכביסה לאחר השלב הסופי ,לפני ריקון המים וסחיטה אחרונה].

בד"כ זה נועד למצב שאתה רוצה להפעיל כביסה ולצאת מהבית [במצב הרגיל הכביסה תעמוד ותתחיל להסריח].

יש דרך לדעת בודאות אם זה מיועד לחצי כמות או להשארה של הכביסה ללא סחיטה?

מה לעשות אם זה באמת לא יסחוט את הכביסה וישאיר אותה מלאה מים? איך אוכל לתלות אותה לייבוש על מתקן ייבוש פנימי בבית בלי להרטיב את כל הרצפה?

1. להפריד כבסים בהירים מכהים, אחרת הבהירים יספגו צבע.

הכוונה לבגדים לבנים מול צבעוניים או שזה כולל גם בגדים בצבע אוף-ווייט למשל?

מה אם יש לי חולצות צבעוניות עם לבן כגון טריקו פסים שחור עם פסים לבנים? איך מכבסים את זה שהלבן לא ייפגם?

1

3. כנ"ל כביסה עדינה אחרת, לגביה בד"כ יש גם השריה בסיום הכביסה כך שהסחיטה (העדינה) מופעלת ידנית כאשר בסיומה יש לתלות את הכבסים מיד על מנת שלא יתקמטו.

אמממ.. מה זו כביסה עדינה? חולצות כפתורים דקיקות?

לגבי הפרדת צבעים ומעלות, כהים כמו שחור/כחול/אפור כהה, 30 מעלות, צבעוני בהיר יותר,

כמו ירקרק, תכלת, כתום, וכד', 40 מעלות, ולבן אך ורק ב 60 מעלות, ולהשתדל שכל המכונה

תהיה לבנים, ולא מעורב, כי אז הלבן הוך אפרפר/צהבהב עם הזמן.

יש לי בגדים בצבעים שונים ו/או מעורבים. לדעתי אין לי מספיק בגדים מכל צבע כדי למלא את מכונת הכביסה במלואה. אפשר לכבס כביסה מעורבת כזו על 50 מעלות?

קניתי שקית של אבקת כביסה "סנו מקסימה" (זה היה זול ונשמע אמין,:shock:) האבקה תתאים לי לכל סוגי הכביסה?

לא קניתי מרכך או כל דבר אחר, האם אני חייב להוסיף מרכך?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה לעשות אם זה באמת לא יסחוט את הכביסה וישאיר אותה מלאה מים? איך אוכל לתלות אותה לייבוש על מתקן ייבוש פנימי בבית בלי להרטיב את כל הרצפה? לדעתי זה ללא סחיטה, או לחלופין השריה, כך שאין לך מה ללחוץ

על זה. אם תתעקש, והמכונה לא סחטה, אתה מזיז את הטיימר(בורר תוכניות) למצב של סחיטה

הכוונה לבגדים לבנים מול צבעוניים או שזה כולל גם בגדים בצבע אוף-ווייט למשל?

מה אם יש לי חולצות צבעוניות עם לבן כגון טריקו פסים שחור עם פסים לבנים? איך מכבסים את זה שהלבן לא ייפגם?

לפי הצבע הדומיננטי. חולצה לבנה עם פסים שחורים דקים אפשר עם לבן(רצוי כביסה ראשונה

ביד, כדי לראות שאכן לא יורד צבע מהפסים השחורים. אם זה פסים עבים, או הדפס גדול, עדיף בחצי צבעוני.

זו הבעיה שיש חולצה כהה עם חלקים בהירים עדינים יותר. אין ברירה, חייבים לכבס עם כהים, או לחלופין

לכבס ידנית בנפרד.

אמממ.. מה זו כביסה עדינה? חולצות כפתורים דקיקות? חולצות כפתורים רגילות אין בעיה, מנסיון

של שנים, לא קורה להן כלום, רק בגיהוץ זה יותר קשה. לכן מומלץ לנער אותן טוב לפני התליה על החבל,

ולא להכניס למייבש! יש מעט מאוד בגדים, בעיקר של גברים, שסחיטה תהרוס.

יש לי בגדים בצבעים שונים ו/או מעורבים. לדעתי אין לי מספיק בגדים מכל צבע כדי למלא את מכונת הכביסה במלואה. אפשר לכבס כביסה מעורבת כזו על 50 מעלות?

שמע, לא מומלץ, כי זה הורס את הצבעים של הבגדים.

אם כבר תשתדל לבן לחוד, ואת כל הצבעוניים ב 30 מעלות, כדי שלא יפגע יותר מידי בצבעוני הבהיר יותר.

אני מניח שיש לך גם מצעים, מגבות וכד', ככה שבסוף מכונה מתמלאת. או לחלופין, קנה עוד בגדים ;-)

קניתי שקית של אבקת כביסה "סנו מקסימה" (זה היה זול ונשמע אמין,:shock:) האבקה תתאים לי לכל סוגי הכביסה?

לא קניתי מרכך או כל דבר אחר, האם אני חייב להוסיף מרכך?

האבקה מתאימה לכל סוגי הכביסה. סנו מקסימה בסדר, גם טייד בסדר גמור,

וגם קולון אולטרה. מרכך מוסיפים בעיקר אם לא משתמשים במייבש, זה גם מרכך את הבד, וגם נותן

ריח טוב

12345

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממליץ להבא לקנות נוזל כביסה ולא אבקה.

זה מתפזר יותר טוב ולא משאיר משקעים כלעיל.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה לעשות אם זה באמת לא יסחוט את הכביסה וישאיר אותה מלאה מים? איך אוכל לתלות אותה לייבוש על מתקן ייבוש פנימי בבית בלי להרטיב את כל הרצפה?

הדרך הכי קלה לדעת האם זה חצי כמות או השריה:

תלחץ על הכפתור ותן למכונה לעשות את התוכנית הראשונה [בלי כביסה, על ריק].

ותראה אם המכונה סיימה [בד"כ לוקח במכונות החדשות בכיוןן ה 40 דקות] ונשארו מים בתוף [חצי מלא שרואים מדלת הכניסה] והמכונה לא ממשיכה , אז זהו מצב ההשריה,

ברגע שתשחרר את הכפתור המכונה תרוקן את המים ותתחיל פעולת סחיטה.

אם המכונה סיימה את כל התהליך כאשר הכפתור לחוץ זה אומר חצי כביסה.

במכונות המודרניות הן מזהות רעידות ותוף לא מלא [חצי כביסה] על ידי מד זרם שמותקן במעגל החשמלי, אם הזרם עולה בסחיטה אז המכונה מורידה את מהירות התוף \משך זמן העבודה.

טוב שם טוב משמן טוב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממליץ להבא לקנות נוזל כביסה ולא אבקה.

שימוש בנוזל מצריך מיכל שמתלבש בתוך תא האבקה (שלו אין דופן אחורית, רק "סורג" פלסטי -ולכן יכול להחזיק אבקה אבל לא נוזל). המיכל הזה מסופק יחד עם מכונה חדשה, אבל בספק אם ימצא כעת. בקיצור - תשאר עם אבקה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה אתה מתכוון? לא פגשתי מכונה שלא מעכלת נוזל כביסה.

Winston S. Churchill -

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם תשים נוזל בשני התאים בקריסטל שלעיל הנוזל ישפך מיידית לדוד, ולא בזמן הנכון (כשהמכונה מזרימה מיים לתוך תאי האבקה).

מאותה סיבה לנוזל המרכך יש תא נפרד ושונה (מנגנון סיפון).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...