Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד כמה טיפים:

1. כביסה בהירה היא לא רק לבנה - גם ורוד, צהוב וכו'. אם לא מדובר בכביסה עדינה או הנוטה להוריד צבע - אפשר לכבס ב-60 מעלות. אנחנו נוהגים לחלק את הכביסה הרגילה לבהירה וכהה - ולא לצבעים שונים. ולמעט מקרים שבהם פריט כהה חדש עם נטיה להוריד צבע נכנס בטעות בין הכבסים הבהירים לא היתה בכל כל בעיה.

2. אם אתה לא מייצר מספיק כביסה בד"כ יש כפתור המאפשר בחירה בכמות מוקטנת של כביסה - ובהתאם לכך חסכון במים.

3. היתה תקיפה שבה ניסינו לחסוך בחשמל ולכבס ב-40 מעלות - עם דרגת הלכלוך אצלנו ,שאינה גבוהה במיוחד, התוצאות לא היו מספקות וחזרנו ל-60 מעלות. אני יודע שיש מדינות בהן מקובל לכבס ב-40 מעלות, ואבקות הכביסה הן אותן אבקות (טייד\אריאל, קולון, פרסיל וכו' הן מותגים בין-לאומיים) יתכן שמדובר בהבדל במאפייני המים (אצלנו "קשים" כלומר מכילים הרבה סידן ומגנזיום שעשויים להפריע לפעולת הדטרגנט).

4. כביסה עדינה זה וילונות (שאותם תולים במקומם מיד לאחר הסחיטה), מפות שולחן דקות ואריגים דומים.

5. אל תחסוך במרכך, מדובר בהוצאה שולית והכביסה תצא יותר נעימה.

6. אם אתה משתמש במיבש - מכנסי ג'ינס ודומים את לכניס למיבש (אם אתה משתמש בו) - אלא תלה לייבוש על החבל או על כסא, וביינתיים השתמש במיבש לשאר הכביסה. לאחר סיום מחזור הייבוש הכנס את הג'ינס לייבוש קצר (כ-30 דקות, בהתאם ללחות שנותה) וכך תחסוך גיהוץ.

7. חולצות כפתורים מאריגים סטנדרטיים הם כביסה רגילה לכל דבר (בהירה או כהה - בהתאם לצבע).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
5. אל תחסוך במרכך, מדובר בהוצאה שולית והכביסה תצא יותר נעימה.

במיוחד למי שמשתמש במייבש כביסה - ממליץ לכם לעשות ניסוי: מכונה אחת עם מרכך, מכונה אחת בלי מרכך, ותנו למישהו אחר לנסות לזהות 10 בגדים (5 מכל מכונה) האם כובסו עם או בלי מרכך.

:turn-l:
פורסם

אין שום הבדל, המייבש מרכך את הכביסה.

עוד טיפ - כשמכבסים מגבות, אם לא תוסיפו מרכך תגדילו את יכולת הספיגה שלהן באופן משמעותי.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

את העצות הרציניות כבר נתנו לך, עכשיו אפשר לפתח קצת את הדיון.

• לפני שלוש שנים עברתי לגור לבד. גם אצלי בבית הייתה מכונת כביסה, ומצאתי את עצמי בסיטואציה דומה (עם הוראות, אבל רק בספרדית). לקח משהו כמו 10 דקות לפצח את הקוד שלה ולהגיע למסקנה שהתכנית שרצה בין 2 ל-6 עונה על 90% מהצרכים.

• את המכנסיים והחולצות ה"עסקיים" שלי אני לובש בתערוכות ואירועים פעם בכמה חודשים, לכן הם מקבלים טיפול מסור במכבסה הקרובה לביתי (כביסה+גיהוץ). לא משנה כמה אני טוב בזה, יש דברים שעדיף להשאיר למקצוענים.

• בגדים עדינים זה כל מיני דברים מתחרה ומשי, בעיקר תחתוני נשים. מאז שהפסקתי ללבוש אותם אין לי צורך בתכנית כזאת.

• מרכך זה לחלשים, גברים אמיתיים לא מרגישים את ההבדל.

• גם אני עושה את רוב הכביסה ב-60 מעלות ואת הלבנה ב-70. אז מה אם עכשיו כל הבגדים שלי באותו צבע - פחות כאב ראש בבוקר להחליט מה ללבוש.

• גיהוץ זה משהו שעושים פעם בחצי שנה. אם יש צורך לגהץ לפני כן, סימן שלא חיכית מספיק זמן בין הכביסות. זה מעיד על אופי חלש, עוד מעט גם תתחיל להשתמש במרכך. ובטמפונים.

• ההמלצה הכי חשובה שלי: מכנסי דוקרס כהים, כאלה שבקושי צריך לכבס ואף פעם לא צריך לגהץ. וגם סווטשירטים הפועלים על עקרון דומה. כשגיליתי את זה, פרפרים יצאו מלבי...

פורסם

חברים יקרים,

המגירה נוקתה {לא להאמין כמה היא היתה מלוכלכת}. והמכונה הופעלה על ריק לראות שהכל עובד.

המכונה הופעלה כשהבורר על האות F, היא עבדה עד שהבורר הסתובב עם כיוון השעון והגיע לקו האדום (STOP)

כל מה שלפני האות F מחוק. ואני מנסה לאתר הוראות הפעלה למכונה, אולי תהיה שם תמונה של הכפתור.

האם בינתיים יהיה טוב אם אתחיל את הכביסה מהאות F?

האם זה יתאים לכל סוגי הכביסה שאינם צמר?

2011-09-08 15.44.34.jpg

2011-09-08 15.44.46.jpg

פורסם

התכנית הרגילה מתחילה בשעה "קצת אחרי 12".

קח טוש. שים את הכפתור בשעה 12. הדלק את המכונה וסגור הדלת. המכונה לא פועלת. העבר קליק אחד בכיוון השעון.

מים נכנסים? סמן A במקום הזה.

עוד קליק בכיוון השעון, ועוד קליקים, עד שהמכונה מוציאה מים. עוד קליק אחד, מכניסה שוב מים? - סמן B.

זהה כל מה שאתה צריך - כביסה רגילה מתחילה מ- B וכביסה עם שטיפה מקדימה (מלוכלכת במיוחד) ב-A.

פורסם

תודה, עקבתי אחר ההנחיות שלך עם טוש וסימנתי אות בכל מקום בו המכונה מכניסה מים.

הכנסת המים הראשונה והוצאתם סמוכות מאוד ולכן A ו B נמצאים קרוב אחת לשניה כמו שניתן לראות בתמונה.

לעומת זאת, האות C (אם לא פספפסתי כלום מההוראות) רחוקה יחסית מאוד מהאות B

האם יכול להיות שטעיתי? האותיות שמודפסות ונראות לעין: F,G,H סמוכות מאוד אחת לשניה. מכאן החשש שלי.

בנוסף, לאחר הסחיטה (מסומנת בתמונה בין E לF1) יש הכנסת מים נוספת המסומנת F1 {משום שכבר יש F לאחר מכן)

אשמח לקבל פידבק על הסימון שלי לוודא שמה שסימנתי הוא תקין.

בנוסף, סימנתי שנתות על כפתור הטמפ' לפי המרחק בין הסימונים שכן ניתן לראות. מה לדעתכם הטמפ' ליד כל סימן צריכה להיות?

אני משער ששניים הם 40 ו30 מעלות אבל איזה ומה הסימון השלישי.

אני מתנצל על החפירה, פשוט חבל יהיה לי להרוס בגדים עכשיו שהתקציב שלי כוסח פלאים :cry:

2011-09-08 2.jpg

2011-09-08 1.jpg

פורסם

הכנסת המים הראשונה והוצאתם סמוכות מאוד ולכן A ו B נמצאים קרוב אחת לשניה כמו שניתן לראות בתמונה.

לעומת זאת, האות C (אם לא פספפסתי כלום מההוראות) רחוקה יחסית מאוד מהאות B

מה שסימנת נראה נכון.

אחרי B מתחילה הכביסה העיקרית - כולל חימום המיים. זהו השלב הארוך ביותר וזה בסדר ש-C רחוקה.

למעשה, אין לך שימוש ביותר מאשר A, B ובורר הטמפרטורה.

אני משער ששניים הם 40 ו30 מעלות אבל איזה ומה הסימון השלישי.

50, אולי?

פורסם

בגדים רגילים אין סיבה לכבס בטמפ' גבוהה מ40 מעלות.

חבל על הזמן+חשמל+הרס הבגדים.

אני מכבס ב60 מעלות רק מגבות+תחתונים+גרביים+סדינים לבנים.

90 מעלות (= הרתחה) זו תוכנית שהפעלתי אולי 3 פעמים, פעם אחת הפעלה ראשונית של המכונה על ריק ועוד פעם או פעמיים כביסה של סמרטוטי רצפה.

אולי זה גם שימושי לבגדים של תינוקות עם הפרשות, לא יודע.

השריה זה מיותר לגמרי לבגדים שלא מטונפים ברמות.

בתוכנית ללא השריה יש לשים אבקה רק בתא אחד, זה שמיועד לפרק העיקרי של התוכנית.

בתוכנית עם השריה שמים אבקה בשני תאים.

רצוי להפריד בהירים/כהים במידת האפשר.

בגדים כהים שעוד לא עברו כביסה אף פעם הם בגדר חשודים ואשמים עד שתוכח חפותם, ויכובסו רק עם כהים, הנחיות אלו נכתבו בדם!

(טוב, לא דם, סתם צבע אדום שיצא מחולצה והפך מלא גרביים לורודות)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים על עזרתכם הרבה. עשיתי כביסה לבד בפעם הראשונה עפ"י ההנחיות והעצות שקיבלתי ממכם. נהניתי מאוד לבהות מדי פעם בכביסה מסתחררת להנאתה בתוך המכונה. התהליך ארך כמעט 3 שעות וכעת הכביסה מתייבשת לאיטה על מתלה הכביסה.

היום בצהריים ביקרתי באתר STIPS בעת חיפושי אחר הוראות הפעלה למכונה ומצאתי שבעבר חיפשו אחרים הוראות כאלה ומישהו אדיב הציע להם לקבל ממנו את ההוראות במייל. למרות הזמן שעבר מאז (מדובר בשנים) שלחתי מייל בקשה להוראות לכל כתובות המייל שהופיעו בדף.

לאחר תום תהליך הכביסה בדקתי מיילים ולהפתעתי ושמחתי הרבה, קיבלתי את ההוראות במייל.

אין שם איור של הבוררים והמיקום המדוייק של התכניות אבל יש שם הסבר על התכניות השונות.

אני מצרף תמונה מההוראות להודעה זו למקרה שמישהו יחפש את פשר התכניות בעתיד ויגגל אחרי הוראות הפעלה למכונת כביסה קריסטל IW510.

iw510.JPG

פורסם

כביסה ב-90 מעלות היא שריד לימי חיתולי הבד.

בד"כ התוכנית השימושית היא B, ויש שימוש גם לכביסה העדינה או הצמר.

אניל א מפריד בין בגדים לבין מצעים או מגבות, אפילו בבית עם 5 נפשות אין בכך הרבה טעם. בודאי שבחור שגר לבד לא יצבור מספיק כביסה כדי שיהיה כדאי להפריד.

עשיתי מספר נסיונות לכביסה ב-40 מעלות, אשתי לא היתה מרוצה מהתוצאות וחזרנו ל-60.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...