Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי התלבטות קשה בין שני הרכבים.

ההתלבטות נובעת בעיקר בגלל ההפרש התקציב (12 אלף) אך מצד שני איכות וגודל הרכב שטיפה יותר אהבתי, בנסיעת מבחן של שני הרכבים, היה לי נוח (1.9 מטר) והיתי שלם עם הקניה.

התקציב המזומן שיש לי כרגע הוא כ- 45 אלף שקל ושאר הכסף יהיו בתשלומים לתקופה של שנה/שנתיים גג.

הפיקנטו הידנית: מקבל אותה עם כל התוספות האפשרויות + הנחה של חבר (58.5 אלף), עלות הטיפול כ-350 שקל + 10 אחוז הנחה של חבר.

הפאביה הידנית: מקבל אותה בהנחה לא קטנה , הרכב נחשב יותר איכותי, הספק המנוע ומרווח פנים גדול יותר, מצד שני מחיר הטיפול כ- 450 שקל ללא הנחה.

הדרישות שלי מהרכב שיהיה נוח, יתאים בדרך כלל לנסיעה של 2-3 אנשים ומדי פעם 4. הרכב יסעה 4 פעמים מחיפה לרחובות בחודש ופעם בחודש לטיול קטן עם חברתי/משפחתי.

אני מצפה מהרכב שיהיה חיסכוני, גם בדלק וגם בטיפולים, אמינות והנאה(לפי סדר החשיבות).

החשש מפאביה נובע בעיקר ממחשבה שהמשכורת שלי כרגע הינה כ5.2 אלף בחודש. ויהיה לי קשה מאוד לממן אותה בהנחה שאני ארצה לשכור דירה(סטודנט).

אודה לעצות שיעזרו לי להחליט בדילמה(שני הרכבים הוזמנו וצפויים להגיע לקראת סוף השנה).

תודה רבה,

תומר

פורסם

עם מדובר על רכב עם 2-3 נוסעים ועם מזגן ללא ספק הפאביה.

לגבי הטיפול 100 שקל יעשה הבדל??

אולי הטיפולים יהיו יותר יקרים אך לא הרבה אני מאמין,אך אתה תקבל רכב הרבה יותר חזק וגדול.

השאלה אם אתה באמת צריך רכב חדש עם אתה סטודנט ואולי יהיה לך קושי במימון.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בעקרון אני בקבע לפחות ל- 10 חודשים הקרובים והלימודים אני עושה תוך כדי.

בעקרון את החושבים שעשיתי מבחינת הפיקנטו אין לי בעיה לממן ויהיה לי נוח מצד שני הפאביה נראת יותר אוטו אך ללא ספק יהיה די קשה במימון(הלוואה של קצת יותר מאלפיים לשנה או קצת יותר מאלף שקל לשנתיים).

אצל רוב האנשים ההבדל יותר קטן (7 אלף היות ואין להם את ההנחה של "חבר", ככה שזה יותר קשה).

פורסם

קח בחשבון שזמן האספקה של הפיקנטו הוא בערך מרץ 2012,הרבה זמן,כך שתהיה לך אופציה לחסוך עוד קצת,אולי יהיה סופר מיני חדשה במבצע לאותו הזמן,או מבצע חבר אחד,הרי כול חודש יש משהו חדש.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תאמת ששלי צריכה להגיע בדצמבר - ינואר, עם עדיפות שלי לינואר בגלל השנתון.

אם אחליט לקחת בסוף את הפאביה אז בדקתי ויהיה ניתן לקבל אותה גם בינואר, גם בגלל השנתון.

שוב, התבלטות לא קלה היות ומדובר על תוספת של כ-20 אחוז שאין לי כרגע.

פורסם

תיראה זה לא זול,לי יש פנדה,לבד בכביש מישורי ממוצע הרכב בסדר גמור,גם עוד נוסע,אך אם היום הייתי רוכש,אני לוקח את הפאביה,כי לפעמים רוצים יותר כוח,והיא עדיפה.

אך ממה שאני רואה התוספת מאוד כבדה עליך,לכן קח בחשבון שזה לא יהיה רכב זריז,ולפעמים אתה תיסע איך שהרכב יוכל ולא איך שאתה רוצה.

פורסם

אני אגיד לך איפה הבעיה, הבעיה היא שההתלבטות שלך היא בעיקר תקציבית ולא לגבי טיב הרכב. הרי יש איזושהי הסכמה לגבי איזה רכב עדיף. לכן אתה צריך לחשוב עם עצמך ולחשב כמה כסף אתה מוציא בד"כ באופן קבוע צריכה חודשית, כמה נשאר לך לשים על הרכב וכמה יישאר לך אחרי הוצאות הרכב. שים לב שביטוח הוא עלות שיכולה גם כן להיכנס לשיקולים שלך. אני רכשתי פאביה במודע שהביטוח יקר יותר (משמעותית מפיקנטו!!) מכיוון שעונה בצורה טובה יותר על הצרכים שלי. הכיס איפשר לי כרגע להעדיף מענה על צרכים על פני חיסכון. אין ספק מי תהיה חסכונית יותר אבל רק אתה תוכל לפתור לעצמך את הבעיה.

שוב הצעה שלי קח את ה5500 שקל שאתה מרוויח לחודש ותתחיל לפלח את ההוצאות שלך. נניח 1000 שקל בחודש על מזון (סתם דוגמה) 2000 שקל אחזקת רכב כולל דלק, תשלום ההלוואה, דלק ותשלום ביטוח ועוד נניח 500 הוצאות לימודים. אם נשאר לך סכום שמספק אותך ומשאיר לך מרווח תמרון (במיוחד אם אין לך עתודות כסף אחרי רכישת הרכב) לך על זה.

בהצלחה אח.

טל.

פורסם

אין בכלל ספק שבין שתי המכוניות, הפאביה עדיפה.

צריך לקחת בחשבון גם הבדל בין המנועים של הרכבים מבחינת מבנה (4 צילינדרים בפאביה לעומת 3 צילינדרים בקיה) ומבחינת ביצועים וצריכת דלק.

בגדול, מיותר להמתין לחודש ינואר, כדי "להרוויח" שנת דגם, כי היום מחיר הרכב הקבע ע"פ תאריך העלייה לכביש (רכב שעלה לכביש היום, יקר יותר במחירון מרכב שעלה לכביש בחודש מרץ).

פורסם

הפאביה באה מקטגורייה אחרת - אחת מעל, מכל בחינה.

יתכן והפאביה "גדולה" עליך מבחינת דרישות והפער בתשלום יבוא לביטוי גם בעלויות אחזקה וביטוח גבוהות יותר (מעבר לעלות הרכישה הראשונית הגבוה יותר), לכן כדאי שתעשה עם עצמך חושבים לגבי הדרישות והרצונות שלך - ולאחר מכן תמשיך הלאה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לדעתי הבחירה שלך בכלל לא קיימת. במצבך עליך לותר לגמרי על רכב. עם הכנסה של 5,200 ש"ח לחודש שממנה אתה צריך להתקיים תוציא חצי על רכב? מה תאכל ומה תשתה? ותאתה עוד רוצה לשכור דירה, הרי החדר הזול ביותר יעלה לך 1,500 ש"ח לחודש. עוד 2,500 ש"ח לרכב (כולל משהו להחזר הלואה), נותרת עם 1,200 ש"ח לחודש לארנונה, מים, חשמל, שכר לימוד, ספרים, מחברות, עטים וכל שאר צרכיך, אפילו בלי לצאת עם החברה לכוס קפה. בקיצור - אין בידיך האמצעים הדרושים לאחזקת רכב, אפילו בלי לקחת הלואה. החזר של הלואה יחנוק אותך לגמרי מבחינה כלכלית.

עד כמה שאני מבין מדובר בנסיעה מחיפה לרחובות וחזרה פעם בשבוע - רכבת ישראל תעשה זאת בערך בחמישית מחיר אחזקת רכב, אפילו עם מדובר ברכב זול ואפילו אם תשלם מדי פעם למונית מיוחדת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עוד היבט כלכלי של הפאביה שאתה צריך לקחת בחשבון זו עלות הביטוח - הרכב נחשב גניב והמקיף בהתאם.

אם בכל זאת אתה הולך על זה אנחנו מנסים לקבל מחירי ביטוח טובים יותר כקבוצה ואתה מוזמן להצטרף (שירשור בפורום הכללי)

the london underground is not a political movement

פורסם

מבחינה תקציבית נטו, עדיפה לך הקיה מכל הבחינות: עלות קנייה ראשטנית, הסדר התשלומים הנוח, מחיר חלפים וטיפולים, דלק וביטוח וכל אלה הן הוצאות לא מבוטלות בטח לשכר שאתה מרוויח.

לכן אם זמן ההספקה מתאים לך, אז הקיה נכונה לך למרות שברור שברוב הפרמטרים הפביה עדיפה.

כמו כן הקיה לדרישות האלו תעשה את העבודה.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

שאלה קצת סוטה מהכיוון: אתה קונה את הפאביה ב69 אלף אם אני לא טועה , האם אתה מקבל עליה בנוסף הנחה של "חבר" ?

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

כרגע אין מבצע חבר על סקודה.

פורסם

בהחלט הפאביה...

אם חלק מהדרישה שלך היא רכב שתוכל להסיע בו 4 אנשים אני לא רואה איך הפיקנטו נכנסת למשוואה בכלל(אלא אם כן זה ילדים)...

כמו כן,הפאביה הרבה יותר מרווחת ולדעתי גם נראת טוב יותר וגם בטיחותית יותר-הרכב הרבה יותר גדול ולדעתי לא משנה כמה כריות אויר יש לך באוטו הפאביה יותר בטיחתית...

משתלמת השקעה של 12 אלף כדי לרכוש פאביה מאשר להיתקע על קיה קטנה.וחלושה...גם אם יש הפרש של 100 שקל בטיפול אתה סטודנט וקשה לי להאמין שתעבור את ה20 אלף ק"מ בשנה

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...