Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

SRONIS פירסם את הסירטון הזה:

http://www.youtube.com/watch?v=6_W_xLWtNa0&feature=player_embedded דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

מעבר לעובדה שהוא חמוד טילים, הוא העלה לי כמה שאלות.

אני מכיר את הביטוי "תשתמש בקול החיצוני שלך" (דקה ו-2 שניות), משיטות פסיכולוגייה שראיתי בסדרות אמריקאיות.

ואז התחלתי לתהות: האם יש בזה משהו?

אל תראו אותי כבחור שפורק כל עול ומגיב בשנינות (אם אתם לא רואים אותי ככזה, זה גם בסדר...) פה בפורום.

במציאות, אני יותר מדיי ביישן, מאופק ו"תמים" כזה (ויש שיגידו שזה הקטע של האינטרנט, שמאפשר לאנשים להיות הפוכים לגמרי מהאני האמיתי שלהם. לך תבדיל רק מי זה האני האמיתי:roll: ).

הביטוי הזה העלה בי תהייה, מאיפה זה מגיע, והאם יש שיטת קואצ'ינג שמלמדת להשתמש בזה. עקרונית אני כמעט שלא משתמש ב"קול החיצוני שלי", ופשוט רומסים אותי הרבה בגלל זה.

אותה תהייה עלתה לי גם עקב הביטוי "תשתמש במילים שלך" (דקה ו-30 שניות לערך). זה אני שמעתי פעם או פעמיים, ולא יודע אפילו לקשר את זה לאן שהוא...

אשמח לשמוע כל תובנה ומחשבה בנושא.

תודה רבה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יש בעולם חלוקה בסיסית למופנמים ומוחצנים, אבל זאת רק נקודת המוצא.

מופנמים יכולים ללמוד לשחק ולהעמיד פני מוחצנים (ע"ע שחקני תיאטרון/קולנוע,

שאחוז גבוה מהם מופנמים מאוד מחוץ לבמה) וכך מוציאים את "הקול הפנימי" החוצה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

האם ניתן ללמוד איך להפעיל את המוחצנות כמו "סוויץ'"?

פורסם

סורי, איך שראיתי את ריחנה סגרתי :p

בכל מקרה - מן הסתם שמה שאתה אומר\עושה בפועל ומה שעובר לך בראש באותו הרגע לא זהים, יותר נכון הפכים לגמרי.

כל הקטע זה לעשות את מה שאתה חושב בכל צורה שעוברת לך בראש:)

כמו אלה ששרים במקלחת או רוקדים מול המראה או אנאערף

אבל מחוץ ל"בועה" שלהם הם אפילו לא מוציאים בוקר טוב לאנשים

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

שמע. אם אני אעשה את "המחשבה הראשונה שעוברת לי בראש" (ראה מוצג התביעה 1 ומוצג התביעה 2), אנשים ייפגעו מהתגובות שלי. לעיתים, קשה. אני מכריח עצמי להוריד הילוך כשאני צריך להגיב לאנשים, לעיתים ברמה כזו שהם למעשה ממש פוגעים בי ואני לא מסוגל "להוציא את הרוע מהפה".

היום עוד ניחא, טיפה פתחתי קצת פה פה ושם, אבל לפני מספר שנים, כשהתאמנתי? ובכן, ממש לא יכלתי להרים את קולי אפילו. עד כדי כך.

אני רוצה להתאמן שוב... :?:cry:

קשה.

ונחזור לשאלה המקורית- ניתן ללמוד לשלוט על זה איך שהוא?

פורסם

מסתבר, שעדיין לא ראיתי.

יטופל.:lol:

פורסם

ברווז - משעשע אותי (לכיוון החיובי, כן?) שהצלחת לקחת משהו רציני מהסרטון הזה. אגב, elik, כדאי לך דווקא לראות. זה באמת גדול :lol:

לענייננו - פגשתי כבר כמה אנשים כאלה, שבאינטרנט הציגו אישיות מאוד מוחצנת ובמציאות היו ממש שקטים. זה די ברור - לפעמים מאחורי מסך המחשב קל הרבה יותר להיות מישהו אחר, או לכיוון השני - להיות עצמך.

"תשתמש במילים שלך" זה פשוטו כמשמעו (ותרתי משמע?) - מה שאומרים למישהו שלא מצליח להביע את עצמו (לרוב עקב בעיה כזו או אחרת). אולי כמו בסרטון, אתה צריך פשוט יום אחד להתפרץ וזה ישחרר אותך :wink:

רק אל תירה לעצמך ברגל :lol:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אצלי הפוך.

בחוץ בעל ביטחון עצמי גבוה,באינטרנט אני ביישן מאוד.:oops:

וברצינות,מה שאתהה מתאר מזכיר לי אותי אבל בגיל 16,השנים שנתנו לי ניסיון חיים,מוססו את הביישנות שלי לגמרי ככה שאני מניח שאולי זה יעלם בעתיד.

פורסם

שינוי תפיסה לא מגיע בד"כ מתוך ואקום, אלא בעקבות משהו שראית או שמעת, אנשים שעבדת איתם

ואהבת את הגישה שלהם וכד'. לשם כך יש צורך באינטראקציה עם אוכלוסיה מגוונת - בעבודה, בביה"ס

או בכל מקום אחר בו אתה מבלה את זמנך. אם אתה עובד במקום אחד ועם אותם אנשים כל הזמן, סביר

להניח ששום דבר לא ישתנה אצלך. עם זאת, אנשים שישנו את תפיסת עולמך הם גם נדירים, בכל מקום,

וזה עניין של מזל ליפול עליהם.

אני יכול לומר שהיו שתי נקודות מפנה בחיי - הצבא והעבודה הנוכחית. בצבא קיבלתי את הבטחון העצמי

שמעולם לא היה לי, כי גיליתי למה בעצם אני מסוגל (עד אז ידעתי בעיקר למה אני לא מסוגל). בעבודה

לאחר מכן אפשר לומר שהתבגרתי, ואימצתי גישה שונה בתכלית לחיים ולעסקים. זה קרה בעקבות כך

שעבדתי עם כמה אנשים מאד ספציפיים ששינו את התפיסה שלי.

כיום אפילו המשפחה שלי לא תמיד משדרת איתי על אותו גל. מאידך, הגישה החדשה שלי לחיים חיברה

אותי לקהילה אחרת, של אנשים כמוני, והיום הם מע' התמיכה שלי וה"קבינט" לקבלת החלטות חשובות.

אם אתה רואה שהחיים שלך לא השתנו הרבה בשנים האחרונות, ואתה לא מרוצה מהמצב הקיים, לדעתי

יש מקום לשקול שינוי דרסטי - בתחום העבודה, במעגל החברים, ובכל תחום רלוונטי אחר.

פורסם

לי יש יותר מדי בטחון במציאות.

כ"כ הרבה שאני לפעמים יוצא שמטק בלי לשים לב.

התחלתי לעבוד על זה, אבל נורא קשה למצוא את האיזון ואני מוצא את עצמי שותק במשך חצי שעה לפעמים.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם
שינוי תפיסה לא מגיע בד"כ מתוך ואקום, אלא בעקבות משהו שראית או שמעת, אנשים שעבדת איתם ואהבת את הגישה שלהם וכד'.

זה נכון- יש לי מעט לקוחות שאני מאד נהנה לדבר איתם, כי הם זורמים בקצב שלי יחד איתי באותו הראש.

קרה לי כבר פעם אחת שניכנסה לקוחה היפראקטיבית לחנות, כשאני הייתי בעצמי בעיצומו של התקף... בחיי, זו הייתה שיחה מהירה מאד.:lol:

לשם כך יש צורך באינטראקציה עם אוכלוסיה מגוונת - בעבודה, בביה"ס או בכל מקום אחר בו אתה מבלה את זמנך. אם אתה עובד במקום אחד ועם אותם אנשים כל הזמן, סביר להניח ששום דבר לא ישתנה אצלך. עם זאת, אנשים שישנו את תפיסת עולמך הם גם נדירים, בכל מקום, וזה עניין של מזל ליפול עליהם.

אני תמיד חשבתי שכל מה שצריך כדי ליזום שינוי זה קצת הבנה שאתה נמצא במקום מוזר, ולשאול את הסובבים אותך שאלות קשות. זה בערך מה שעשיתי פה, מסתבר.

אני יכול לומר שהיו שתי נקודות מפנה בחיי - הצבא והעבודה הנוכחית. בצבא קיבלתי את הבטחון העצמי

שמעולם לא היה לי, כי גיליתי למה בעצם אני מסוגל (עד אז ידעתי בעיקר למה אני לא מסוגל). בעבודה

לאחר מכן אפשר לומר שהתבגרתי, ואימצתי גישה שונה בתכלית לחיים ולעסקים. זה קרה בעקבות כך

שעבדתי עם כמה אנשים מאד ספציפיים ששינו את התפיסה שלי.

כיום אפילו המשפחה שלי לא תמיד משדרת איתי על אותו גל. מאידך, הגישה החדשה שלי לחיים חיברה

אותי לקהילה אחרת, של אנשים כמוני, והיום הם מע' התמיכה שלי וה"קבינט" לקבלת החלטות חשובות.

אם אתה רואה שהחיים שלך לא השתנו הרבה בשנים האחרונות, ואתה לא מרוצה מהמצב הקיים, לדעתי

יש מקום לשקול שינוי דרסטי - בתחום העבודה, במעגל החברים, ובכל תחום רלוונטי אחר.

אתה צודק לחלוטין. אכן הגיע הזמן לשקול, ואכן אני שוקל ברצינות תהומית.

למעשה, הזמן הגיע ממזמן. בא, עבר, חלף, ברח, יצא עם שחקנית קולנוע אמריקאית, זנח אותה, ברח להתחתן בווגאס עם פיל, חזר, מצא עבודה בתור תקליטן לבר מיצוות של אתיופים, התפטר, ובא שוב.

רק מה-לא קל למצוא עבודה בימינו, קיביני... מתסכל.

התחלתי לעבוד על זה, אבל נורא קשה למצוא את האיזון ואני מוצא את עצמי שותק במשך חצי שעה לפעמים.

וואו. חצי שעה שלמה?! איך אפשר?...:lol:

באמת לא קל לעבוד על שינוי דראסטי.

כל הזמן כשאני מת להגיב, ושותק, אני שומע את ריהאנה "תשתמש בקול החיצוני שלך".

קשה.

פורסם

USE YOUR WORDS= נזכרתי.

כל מני סדנאות ANGER MANAGEMENT.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מסתבר, בדיעבד, שאני כן יודע להשתמש בקול החיצוני שלי.

כל מה שעמד מולי לבין זה, הייתה העבודה הקודמת שלי... ההפיכה לעצמאי העלתה לי את הביטחון העצמי רבות. טוב, זה והסוף להשפלות שסבלתי שם.

• תוכן חדש...