Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

האם את/ה לוקח/ת חלק בגל מחאת הדיור?  

77 הצבעות

1. 1. האם את/ה לוקח/ת חלק בגל מחאת הדיור?

• כן
    • לא
    • לא, אבל שוקל ברצינות להשתתף בהפגנות עתידיות
    • עזוב אותי, באמש'ך...

פוסטים מומלצים

פורסם
מתן, גם אם כל מה שאתה אומר הוא נכון זה לא שולל את העובדה שצריך לצאת כעם ולהפגין. הפגנה על מחירי דלק זה לא הפגנה של ימין או שמאל. הפגנה של אנשי הרפואה זה לא הפגנה של ימין ושמאל. וגם הפגנה על יוקר המחייה בארץ זה לא הפגנה של ימין או של שמאל: זה הפגנה של עם שדורסים אותו. זה ממש לא משנה מי יצר את הבעיה

עד כאן אני מזדהה איתך לחלוטין.

וממש לא משנה שחלק מארגוני השמאל תופסים על זה טרמפ.

פה אתה טועה. ברגע שדורשים להדיח ממשלה שנבחרה בדרך דמוקרטית ע"י גרימת אנרכיזם ואנדרלמוסיה, זוהי מחאה שאני לא אשתתף בה! אתם רוצים לפתור את זה ביחד, כעם? אחלה! שמנהיגי המחאה יפנו לממשלה ויצהירו על כוונתם לפעול יחד עמה כדי לשפר את המצב של אזרחי ישראל.

אנשים מתלוננים שנים על יוקר מחיה, המיסוי המטורף וחוסר התחרתיות של פחות או יותר כל ענף במשק ועכשיו שכסוף סוף מתגבת מאסה שיכולה לעשות שינוי אז הם נשארים בבית כי מישהו החליט להניף שלט שלא לרוחם? כל מי שנשאר בבית - תתעשתו ומהר.

אני הייתי רוצה לראות אותך מדבר אחרת אם הממשלה הזו חו"ח תיפול ותעלה ממשלת שמאל שמול עיניה מדינת רווחה בלבד-שתגדיל את החוב של מדינת ישראל לרמה כזו שאנחנו נהיה חדלי פרעון כמו ארה"ב ויוון ונצטרך לחיות על הלוואות. זה מה שאתה רוצה? אין בעיה. נוריד מיסים. נדאג לכולם-אתה רוצה עוד מיטות בבי"ח? סבבה. נצטרך לקחת את זה מאיפשהו. אולי מניצולי השואה? עוד הצעה-להוריד את מחיר הדלק ושיהיה לפטופ לכל אזרח שמרוויח מעל המינימום. מאיפה המדינה תיקח את הכסף כדי לשמור על רמה נאותה של שירותים לאזרח אם המדינה תתבסס על היותה מדינת רווחה? לא מספיק לך לראות את יוון עם חוב לאומי של מיליארדי אירו? לא מספיק לך לראות את ספרד עם למעלה מ20 אחוז מובטלים עקב מודל מדינת הרווחה שהם אימצו?

5 תווים.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אותם אנשים יכולים לצעוק מה שבא להם. אני חושב שזה חיובי לחלוטין שהמנהיגים והאנשים שעומדים בנקודות כוח יבינו שהסכין מונחת על הצוואר שלהם בכל מה שקשור לנושא החברתי. הממשל כאן התרגל לכך שהעם הוא פרה חולבת וצריך לשים לזה קץ לטובת (כמעט) כולם. אם יעוף עסקן כזה או אחר הביתה על הדרך וישמש כדוגמא - לא נורא. אני מבטיח לך שמי שמגיע לעמדות מפתח כבר חווה דברים כאלה על בשרו, והוא גם עולל בדיוק את זה למישהו אחר מתישהו. That's the game. אף אחד מהאנשים למעלה בצמרת לא תמים.

בקשר למארגני המחאה - אני לא יודע אם שמת לב אבל לא מדובר בזוכי פרסי נובל לכלכלה או בהוגי דעות גדולים. הם רק אזרחים פשוטים כמוך וכמוני ואין להם שום כישורים או יכולת להחליט מה צריך לעשות. בשביל זה יש גופים ממשלתיים. הם בונים תכניות, ממסים את מי ומה שצריך ומחלקים את הכסף למי שצריך, בתקווה באופן כזה שלא יגרום למאות אלפים לצאת לרחובות. כמו כן - אין שום אנרכיה במחאה הזאת, לא משהו ששווה לכתוב עליו קוץ של יוד בכל אופן. ההפגנות שאני ראיתי התנהלו באופן מופתי, בלי אלימות ובלי התלהמות. א' ב' של דמוקרטיה.

בקשר לפסקה האחרונה שכתבת - אני לא יודע איך הבאת מדינה משגשגת (על הנייר) כמו ישראל לחדלות פרעון כ"כ מהר. אף אחד לא עיוור וכולם רואים היטב מול העיניים את התוצאות של התנהלות תקציבית בזיונית של ארה"ב\יוון וכו'. זה לא יקרה פה כ"כ מהר. בנוסף לכל - זה שמדינות מסויימות נתקלות בקשיים לא אומר שמדינת ישראל לא יכולה להתייעל, כמו כל גוף גדול.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

הייתי בשבת הקודמת וגם באחרונה בתל אביב.

שבת האחרונה היה נהדר, מגוון אדיר של עם ישראל מכל רקע פוליטי.

גילאים החל מתינוקות ועד לכמות מפתיעה מאוד של קשישים.

היו גם מספרים מפתיעים של חובשי כיפות וערבים.

כל מי שהפריע לו הדגלים האדומים, חברה, אתם ממש תינוקות!

להפגנה מגיעות קבוצות רבות של מפגינים, ההתישבות החקלאית באה עם הדגלים שלה, השומר הצעיר הגיעו עם הדגלים שלהם וכן, היו גם כאלה שיש להם דגלים אדומים.

אתם כאילו מסתכלים על המצעד של האולימפיאדה, פתאום רואים דגל אירן ואז אומרים "אירן גם בעסק? אני לא משתתף! "

אם אתם לא מסוגלים להתעלות מעל זה למען המטרה, מה שיש לי להגיד לכם זה, אין שום בעיה!

שבו בבית תראו בטלויזיה מה עם ישראל עושה גם למען עתיד הילדים שלכם ותהנו מהפירות. שיהיה לכם לבריאות! באמת! עם ישראל יסתדר גם בלעדיכם.

בינתיים, רק לסיפתח, מחר בבוקר לא תשלמו עוד 30 אגורות על הדלק, שוב, תהנו!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בתור מי שמסתכל על המחאה הזאת מהצד, זה מזכיר לי מאד מחאה אחרת שראינו בזמנו בטלוויזיה, "המהפכה הכתומה" באוקראינה מ-2004.

למרות שוויקיפדיה ורוב העולם המערבי מסתכלים על אותם ארועים בעיניים מצועפות ומחשיבים אותם להצלחה, הרי שבמזרח אירופה הדעה שונה. בדיעבד מדברים שם על תנועה פוליטית שניצלה באופן קר וציני אוכלוסיה במשבר אמיתי, והוציאה אותה לרחובות בתואנת שווא. המחאה שבויימה ואורגנה שם הצליחה להשיג את מטרותיה, אך נראה שהאזרחים המוחים לא בהכרח הרוויחו מזה משהו.

יש לי קרובי משפחה באוקראינה שנכחו שם באותה תקופה וכיום תומכים בדעה הזאת, כך שבעיניי זאת לא סתם עוד תיאוריית קונספירציה. קשה לומר עד כמה זה נכון, אוקראינה מדינה גדולה ולא כל המחוזות שלה הושפעו באותה מידה מה"מהפכה". עם זאת, לא הייתי רוצה לחשוב שזה מה שקורה כרגע בישראל - קבוצה ששמה לה למטרה להפיל את הממשלה, ומשתמשת בזעם ההמון ככלי ניגוח.

יפה שעם ישראל מתגייס סוף סוף למטרה משותפת, אבל הציניות המולדת שלי גורמת לי לחשוב שיש דברים בגו, והאנשים שיוצאים להפגנות הם לא יותר מאשר בובות על חוט.

פורסם

אני חושב שלפחות חלק מהמגיבים פה פיספסו את מטרת השרשור: הכוונה לא היתה שכל אחד מדוע הוא בעד או נגד גל המחאות, אלא רק לראות כמה כאן בכלל נטלו בו חלק פעיל, ובנוסף - מבין אלה שלקחו חלק פעיל, מה הם עשו עד כה.

את תגובות הבעד ונגד המחאה אפשר לכתוב בשרשורים אחרים שנפתחו באותו עניין.

תודה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

רק ביום שישי סיימתי את תקופת המבחנים שלי, כך שעד כה לא ממש הזדמן לי להצטרף אקטיבית למאבק.

בכל מקרה, במוצאי שבת הייתי בהפגנה הגדולה בתל-אביב. היום, ה-1.8, אני לא עובד. בהמשך השבוע צפויים צעדי מחאה נוספים, אני בודק את האפשרות להקים מאהל מחאה בפורום אוף-טופיק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
70 אחוז מהציבור מתגוררים בדירות שבבעלותם, וזה לא רציונלי שיתמכו בירידת מחירי הדירות.

לא כל בעלי הדירות קנו אותם במחירים גבוהים, הרוב לא מתכננים למכור את הדירה ולעשות עליה רווח, רבים הם הורים לילדים ומעדיפים שהילדים יוכלו לקנות דירה במחיר סביר מאשר לדעת שעל הנייר הדירה שלהם שווה 300K יותר.

30 אחוז הנותרים שגרים בשכירות ישלמו עכשיו יותר שכ"ד, כי הספקולנטים מתחילים להבין שהבועה מתפוצצת ומתחילים למכור, כך שהיצע הדירות לשכירות הולך לרדת.

ולמי הם ימכרו את הדירות האלו?

בקיצור חוץ ממי שהימר על ירידות בבורסה, וממי שקיבל סיור חינם בפסטיבל בומבלה ברוטשילד כולם הולכים לצאת מופסדים :lol:

בטווח הקצר. אם מטרת המחאה תתממש, בטווח הארוך כולנו נרוויח

חמש תווים.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
70 אחוז מהציבור מתגוררים בדירות שבבעלותם, וזה לא רציונלי שיתמכו בירידת מחירי הדירות.

30 אחוז הנותרים שגרים בשכירות ישלמו עכשיו יותר שכ"ד, כי הספקולנטים מתחילים להבין שהבועה מתפוצצת ומתחילים למכור, כך שהיצע הדירות לשכירות הולך לרדת.

בקיצור חוץ ממי שהימר על ירידות בבורסה, וממי שקיבל סיור חינם בפסטיבל בומבלה ברוטשילד כולם הולכים לצאת מופסדים :lol:

לא ביקשתי שכנוע , זו גם לא מטרת הדיון לפרט סיבות בעד ונגד , למחאה הזו ספציפית אני לא מתכוון לתמוך ולא להשתתף , עד שהיא תפסיק להיות פרווה ותתחיל להיות בשרית.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
אני חושב שלפחות חלק מהמגיבים פה פיספסו את מטרת השרשור: הכוונה לא היתה שכל אחד מדוע הוא בעד או נגד גל המחאות

אני מוחה נגד האמירה הזאת! :wink:

אם אתם רוצים שהדעות ירוכזו במקום נפרד, אני מצפה שתפתחו שרשור יעודי לכך.

כמובן שאז יהיה קשה להיצמד לכללי הפורום ולא לגלוש לפוליטיקה, אבל נאה דורש נאה מקיים.

עד שזה יקרה... שאלת שאלה - קיבלת תשובה. אמנם זה לא "כן או לא", אבל החיים הם לא שחור ולבן,

ותמיד יש מקום לפרשנות, במיוחד בפורום ציבורי.

כאמור, אם זה באמת מפריע, אז אפשר לרכז את ה"דעות" בדיון נפרד ואת ה"התפקדות" להשאיר בשרשור הזה.

פורסם

כן - הייתי בשתי ההפגנות במוצ"ש.

מחר בערב אני מגיע למאהל המחאה ברוטשילד לאיזה דיון.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

לי יש דירה בבעלותי ואפילו ללא משכנתא ואני מאוד תומך במחאה.

כל עוד שזו דירה יחידה שאני גר בה מה אכפת לי אם היא תעלה שקל או 100 מליון שקל? הרי אני צריך לגור היכן שהוא ואם אמכור בזול אקנה בזול (ואפילו אוסיף פחות כדי לשפר את רמת הדיור שלי) ואם אמכור יקר אקנה יקר.

לגבי אם השתתפתי אז לצערי בגלל מגבלות פיזיות אני לא יכול ללכת את המרחקים הנ"ל אבל ביקרתי במאהל בעירי עם שתייה ו 10 מגשי פיצות למוחים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
מחאת הדיור הזו איבדה את התוקף שלה בעיניי ברגע שראיתי בהפגנות את הדגלים האדומים שכל כך מזוהים בעיניי עם הקומוניזם והגרעין הקשה של השמאל מקום המדינה. מי שטוען שהמחאה הזו היא כלל מגזרית וא-פוליטית צריך לדאוג שגם יונפו בהפגנה דגלי ישראל. העובדה שלא עשו זאת, יחד עם הסיטואציה שבה קראו להפיל ראש ממשלה שנבחר בבחירות דמוקרטיות (:shock::evil: ) במקום לקרוא לממשלה לשלב איתם כוחות ולמצוא ביחד פתרונות מבחינתי סתמה את הגולל על המחאה ההזויה הזו. השלטים של "השמאל הלאומי" לדוגמה (ביבי אתה מפוטר!) מבחינתי רק הראו שהמחאה הזו נחטפה על ידי ארגוני שמאל, שמטרתם לנגח את הממשלה ואת רה"מ במקום לשלב ידיים ביחד עם נבחרי העם כדי למצוא פתרון.

שנית, יצא לי לקרוא בכמה פורומים של ארגוני שמאל לפני כמה חודשים שהם מחפשים סטודנטים ופעילים שירימו הפגנות ויתסיסו את האווירה לקראת הקיץ הממשמש ובא-והנה, 3 חודשים אחרי קריאת הפוסטים הללו, התוכנית שלהם מתגשמת מול עיניי.

שלא תבינו לא נכון-יש צדק בדברי האנשים על התייקרות הנדל"ן ועוד על התייקרויות נוספות. מה שלא מספרים לכם זה את הסיבות האמיתיות להתייקרות הזו:

1. ההתנתקות שבוצעה ע"י "קדימה" גרמה לחזרתם של למעלה מ10000 איש לתוך תחומי הקו הירוק-בלי שהממשלה דאגה להם לאלטרנטיבות דיור ראויות או לבניית דירות ושיכוני קבע.

2. ההקפאה של אובמה לגבי הבנייה ביו"ש (בלחץ ארגוני שמאל!) גרמה ללחץ נוסף על זוגות צעירים ואנשים שרצו לעבור להתנחלויות (כל אחד מסיבותיו שלו שאינני מתכוון לדון בהן כרגע) וללחץ נוסף על השוק הרווי ממילא (בגלל סיבה 1).

3. המסתננים שהסתננו לארץ במאות אלפיהם מעמיסים עוד על מצוקת הדיור הקשה בכל מקרה, מהסיבה הפשוטה-10 מסתננים גרים בדירה (בעיקר בת"א) ומשלמים לבעל הדירה לפחות 6000 שקל (בעוד שזוג צעיר בתחילת דרכו לא יכול להרשות לעצמו את הסכום הזה). בעל הדירה יכול להעלות את הסכום כאוות נפשו-הרי בכל מקרה ירצו עוד ועוד אנשים לגור בדירה ולעזאזל התנאים. אז בואו ונחשוב ביחד-מה בעל הדירה יעדיף?

צרפו את זה להפגנות שנערכו ע"י "ארגוני זכויות אדם" להשארת המסתננים הללו ותקבלו את הסיבה למצוקת הנדל"ן ה*אמיתית* שיש כאן במדינה ובעיקר בת"א.

:mm_yeah:

כל עוד זו מחאה שבראש ובראשונה דורשת להפיל את הממשלה - אני בחוץ.

אם היתה במשאל אופציה שאומרת : "לא ,אבל אם המחאה תהפך ללא פוליטית מוכן להשתתף בעתיד" אז הייתי בוחר בה,

ואל תספרו לי סיפורים שהיא לא פוליטית.

אגב, בתור אחד שחלק נכבד ממשפחתו בקיבוצים של השומר הצעיר - הקיבוצים הללו הם מעוזי שמאל יותר מתל אביב אפילו .

:)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...