Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5472 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הדבר הכי טוב שאפשר לעשות לענף בארץ, זה לפתוח אותו לתחרות פנימית כמה שיותר, לצמצם את השליטה של תנובה והחברות הגדולות.

אני מוכן לקבל גם את הוורסיה הנ"ל בכפוף ל:

לאסור על החברות הגדולות להחזיק יותר מ-X אחוזים (נניח סביב ה-50 אחוז) של משק החלב בארץ. לאסור עלייהן רכישת בעלויות נוספות. לקבוע עידוד של יצרנים קטנים בעדיפות. לאסור לתקופת ביניים כל פירסום של מוצרי החלב של היצרניות הגדולות.

לאסור על רשתות שיווק לגבות תשלום עבור הכנסת המוצרים לרשת. לחייב רשתות שיווק להציב מוצרים של כל יצרני החלב.

לאסור על המשווקים הגדולים ורשתות השיווק הגדולות לייבא מוצרי חלב לארץ.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
איך אני אוהב את כל הדוגלים בקפיטליזם בלי שהם מביני רבע ממה שקורה בשוק.

אין בשום מקום בעולם קפיטליזם טוטאלי, אפילו לא בארה"ב ובטח שלא במדינות קטנות.

מה תעשו כשאחרי 20 שנה שלא יהיה בארץ ענף חלב, ענקי החלב בארופה יחרימו אותנו בגלל איזו אינטיפאדה?

אתם חושבים שמישהו יזכור איך מטפלים בפרה?

הדבר הכי טוב שאפשר לעשות לענף בארץ, זה לפתוח אותו לתחרות פנימית כמה שיותר, לצמצם את השליטה של תנובה והחברות הגדולות.

+1

הדבר שאנחנו צריכים לשאוף אליו הוא שוק תחרותי, לא שוק חופשי.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
אני נגד מחיר מטרה ונגד העלאת מחיר מלאכותית שנובעת מכך שיש מכס מגן שמאפשר ליצרן מקומי להאמיר מחירים.

בשוק חופשי ישרוד החזק. אם לחקלאי/רפתן חשוב למכור חלב במחיר גבוה כדי לשדרג את הוילה והמרצדס, אז מצידי שיתמוטט.

ציונות ואהבת הארץ לא קונים בכסף. מי שתאוות הכסף מחברת אותו לארץ, יעזוב אותה לטובת סיר בשר שמן יותר ברחבי תבל. גם אם הוא ימשיך לחיות בישראל, לא באמת איכפת לו מה קורה כאן זולת עסקיו.

סטנלי פישר לא עזב את הארץ לטובת ג'וב יוקרתי ובוודאי לא לטובת שכר גבוה בהרבה. אפילו ויתר על העלאת שכרו שלו. זה יהודי שאוהב את הארץ ואני מניח שגם אם היה מקבל חצי שכר, היה נשאר.

חקלאי/רפתן שחשובה לו הארץ ולא הוילה, יכול למכור בזול יותר ולתת לסחורה להגיע ליותר ויותר ציבור במחיר נוח יותר. אני בטוח שחקלאי כזה יקרון מאושר בתוך ביתו הצנוע, כשידע עד כמה הוא עוזר לדלת העם להשיג מצרכים.

.

:mm_yeah:

הבעייה היא שאנשים בארץ לא רוצים להרוויח, הם גם לא רוצים להיות מליונרים אלא הרבה יותר מכך!

• תוכן חדש...