Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על:

-אופל אסטרה משנים 2005-2006 עם מנוע 1.8 גיר אוטומטי

-פורד פוקוס 2003-2004 מנוע 2.0 גיר אוטומטי (עדיפות לדגם 5 דלתות)

-סובארו B4 משנים 2004-2005 עם מנוע 2.0 גיר אוטומטי (או טיפטרוניק???)

אני לא נוסע הרבה, יש לי שתי נסיעות עיקריות, אחת בראשון בבוקר מאיזור הקריות לקרית שמונה, אחת בחמישי בערב מקרית שמונה חזרה (קרוב ל 95 ק"מ לכל כיוון) , במשך השבוע יש לי כמה נסיעות לעבודה (3.5 ק"מ לכל כיוון), ובסופי שבוע יש לי לפעמים נסיעות קצרת של 50 ק"מ.

80% מהנסיעות שלי הם בכבישים פתוחים בלי פקקים במהירות 90-100 קמ"ש.

בדרך כלל זה או אני לבד או עם עוד מישהו ברכב, בסה"כ שני אנשים קטנים ששוקלים ביחד פחות מ 120 ק"ג :)

אני מחפש משהו בטיחותי, אמין, לא עגלה, עם אחזקה סבירה ותקלות לא כל כך יקרות.

מבחינת המראה אני אוהב את B4 ואסטרה יותר מפוקוס.

ואני גם רוצה להרגיש שהאוטו נוח, נראה טוב מבפנים ונחמד לנהוג בו בנסיעה של 70-80 דקות.

הנה השאלות שלי:

קראתי שאסטרה נחשבת אמינה, אבל אם יש תקלות אז זה עולה הרבה במוסכי UMI.

1-אני זוכר שלפני כמה חודשים מישהו חדש התחיל לייבא את אופל (נראה לי שלמה SIXT), אז עדיין מוסכי היבואן הם UMI? או שזה משתנה?

2-יש מישהו שיכול לתת לי קצת מספרים? כמה עולה טיפול 10K או 15K אצל UMI (או מוסך טוב אחר), טיימינג? תקלה אחרת?

3-B4 היא הנעה 4X4 עד כמה שהבנתי, איך זה משפיע על האחזקה?

4-יש אופציה לקבל קצת מספרים לגבי אחזקה שוטפת או עלויות תיקונים?

5-מה הכי מומלץ מבין הרכבים האלו למישהו שרוצה קצת כוח (ולא מעוניין בעגלה) אבל גם לא צריך רכב גדול ויקר לאחזקה?

אני יודע ש B4 קצת "גדולה" אבל אני אוהב את המראה שלה לכן היא אופציה :)

פורסם

הייתי מוריד מהר מאוד את האסטרה כי אין בה כלום מיוחד, עלות חלקים יקרה ולא הכי אמינה בעולם.

הB4 רכב מצויין בכסף קטן מאוד (מחירון 2007 שהעמדנו למכירה הוא בערך 80K לדוגמא - חצי ממחירון כחדש!)

הפוקוס 2 ליטר רכב ראוי ביותר במיוחד בהצ'בק. השאלה איפה תמצא כזו כמעט ואין מכוניות כאלה בניגוד לB4 שהשוק מוצף בהן.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני אומר אותו דבר אין מצב למצוע פוקוס 2ליטר בB4 לא חסר מכוניות טובות

מבחינת 4X4 זה אומר שיש עוד שתי ציריות שתצתרך להחליף עם יהיו בעיות בכללי זה התוספת לעלויות תיקון שותף.

עוד דבר כך בחשבון שהסובארו היא מבחינת תצרוכת דלק בין הגרועות בקבוצה שלה עם הנסיעות שלך אולי תגיע ל1ל 10

וזה המינוס היחידי יש אנשים שיגידו שיש רכבים שפחות מרגישים כל חור בכביש אבל האחיזה שלה מצויינת מושבים שאני מאוד אוהב

לא פעם ישנתי באוטו הזה בלילה והם מאוד בסדר לנסיעות ארוכות המתלים קצת קשים יותר אחיזה פחות נוחות

בכללי אני מאוד אוהב את האותו לגבי טיפולים שותפים שמן בסביבות 250 פילטר שמן 60-80 ש"ח פילטר אוויר 40-80 פלאגים כל אחד בסביבות 75-90 ש"ח וצריך 4 כל 60-90 אלף קילומטר מנועים חסרי תקלות לחלוטין גיר אוטומאטי מיושן אבל אמין

ציריות זה החלק הפחות נעים תלוי מאוד בצורת נהידה בכללי היותי אומר פעם ל70-100 אלף וזה כבר עניין של בערך 3000 אלף ל4 ציריות + עבודה.

טיימינג יחסית זול כי העבודה אליו קלה 500-700 ש"ח טיימינג + 250-300 עבודה פעם ב60-75 אלף או 3 שנים :lol:

ברקסים אין משהוא מיוחד צלחות קידמי בסביבות 400-800 ש"ח לזוג אחורי 300-600 ש"ח רפידות בין 150-280 לזוג

הכל תלוי איפה מטופל מורשה לא מורשה תחליפי מקורי או לא מקורי מקווה שעזרתי

You should never drive faster than your guardian angel can fly, mine is electronicly limited to 300 km/h.

פורסם

תודה רבה על הפירוט :)

יש לי עוד שאלה לגבי פוקוס, ראיתי שבשנת 2003 דגם ה 5 דלתות (מנוע 2.0) קיבל מנוע עם 144 כ"ס, לעומת זאת דגם ה 4 דלתות קיבל מנוע עם 131 כ"ס, זה יכול להיות?

מדובר בשני מנועים שונים? יש הבדל משמעותי? מה לגבי אמינות? גיר? דלק?

פורסם

עוד שאלה, הפוקוס האלו נסחרים במחיר מחירון או מתחת? איך השוק שלהם?

אני רואה כמה כאלו כבר יותר משבוע וחצי ביד 2 והם עדיין מוצעים למכירה!

פורסם

תנסה לחשוב הפוך.... פוקוסים נמכרו בעדר בגרסת 1.6... ורק מעטות עם מנוע 2000 כמו גם המאזדה 3...

שבעצם המנועים בשתיהן זהים לחלוטין...

מי שקנה את 2000 היה או ערס שגם השחיר את החלונות האחוריים באופן אוטומאטי

או אבא שהיה חסר לו קצת רוח בשיער...

האבא לרוב עד עכשיו מנקה אותה עם מקל אוזניים... באוטו של הערס נסעה כל השכונה וכל החלק התחתון

של האוטו מגורד משבילים של מסיבות טבע...

ובתאכלס אני לא מאמין שמכרו יותר מ20 כאלה בכל שנה פה בארץ... אל תשכח נמכרות פה סך הכל כולל ליסינג

כ-100 אלף מכוניות בשנה...

מכונאי שובב ואוהב רכב מושבע.

פורסם

טוב אפשר לחשוב ככה, אבל הבעיה שאני לא יודע מה המחירון של הרכב.

הסתכלתי בלוי יצחק והדגם הזה לא קיים!! ראיתי את הדגמים:

-GLX עם 5 דלתות מנוע 2000 שנת 2003

-GHIA עם 4 דלתות מנוע 2000 שנת 2003

שניהם אותו מחיר - 28.5K ש"ח.

הבעיה שהמוכר אומר שהמחירון שווה 37000 ש"ח! אין לי מושג מאיפה הוא שלף את המספר הזה :shock:

ביד2 זה 38000 , ואחרי שיקלול 39,500!

אגב, יש הבדל בין מנוע ה 5 דלתות ומנוע ה-4 דלתות? (שאלתי את זה בשאלה קודמת)

פורסם

עידכון:

הייתי בבוקר אצל המוכר, עשיתי סיבוב קטן ברכב, הוא נראה בסדר, אבל זה לא היה סיבוב רציני וגם לא יצא לי באמת לבדוק את הכל (אני גם לא יודע איך :))

ברישיון רשום בעלים 02 - הוא טוען שזה יד 2 - למרות ש 02 זה יד 3

הוא אמר שלפי יד2 הדגם הזה עם 144 כ"ס - רשום ברישיון 130 כ"ס

הוא אומר שלפי יד2 - המחירון המשוקלל 39500 ש"ח

הדגם הזה לא הופיע בלוי יצחק באינטרנט, אז אמרתי אתקשר אליהם לברר, זה מה שהם אמרו:

4 דלתות ו 5 דלתות עולים אותו דבר : 28500 ש"ח, קוד דגם הוא : 729190

עם שיקלול זה לא יעבור 29-29.5K , אבל הבעלים רוצה משהו בסביבות 35K (כי הוא מחשב את זה לפי המחירון של יד2)

אני אדפיס לו את מה שמצאתי באינטרנט ואראה לו שהמחירון פחות מ 30K.

אם הוא לא יסכים אני פשוט אוותר, בכל מקרה אני לא כל כך אוהב את הצורה של הרכב (הוא נראה כמו כדור)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חכה לבדיקה, תראה כמה "תקלות חמורות" ימצאו ותוריד אותו עוד.

בשביל זה קיימת הבדיקה. אה, וגם כדי לדעת את מצב השלדה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אתה בעצמך אומר שאתה לא כל כך אוהב את הצורה של הרכב אז למה אתה חושב לקנות אותו?

זה שהבעלים של הרכב רוצה הרבה מעל המחירון יכול להעיד דברים טובים אבל בדיקה חושפת את רוב הבעיות ובשום פנים ואופן אל תקנה את הרכב מבלי לבדוק אותו.

אני גם בעד הB4

אמנם היא קצת פחות נוחה מהפוקוס או האסטרה אבל יש לה התנהגות כביש הרבה יותר טובה, היא מכויילת בצורה ספורטיבית יותר מהשתיים האחרות ולדעתי גם אמינה יותר.

נהגתי על פורד פוקוס 2 ליטר בארה"ב - שניים כאלה למען האמת (באחת היתה תקלת חשמל והחליפו לי על הדרך) והן היו פשוט עגלות, הרכבים היו חדשים! אני לא מבין למה אומרים בארץ שהפוקוס 2 ליטר הוא רכב עם חווית נהיגה טובה, באמת לא מבין על מה כל ההתלהבות.

הפוקוס עצמו רכב שלוקה באבזור בצורה נפשעת - אין כמעט תאי חפצים ברכב הזה והמקום להחזקת כוסות נראה כאילו שפורד החליטו לעשות לנהג טובה ולשים בין הכסאות משהו בשביל שלא יראה ריק מידי.

הB4 לעומת זאת מעוצבת בצורה פשוט יפהיפיה והרכב שומר על הסקס אפיל הזה גם מבפנים וגם מבחוץ.

אני הייתי מציע לך לחפש דווקא את הB4 עם נפח מנוע 2.5 ליטר - רוב הנסיעות שלך הן נסיעות פתוחות ומנוע גדול יותר יתן לך תוצאה טובה יותר בסוג הזה של הנסיעות.

מה גם שהרכב יהיה סופר מפנק והחיוך מהנהיגה לא ירד לך מהשפתיים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

למה? כי פשוט נמאס לי לחפש רכבים :) אני כבר יותר משנה מחפש משהו וכל כמה חודשים יש לי התלבטות ומתחיל לחשוב לכיוון אחר.

מבחינת המחיר, הוא לא דורש הרבה מעל למחירון, המחירון הוא 29,300 והוא דורש 31,00 לפני בדיקה (1,700 ש"ח מעל למחירון). הרכב נראה בסדר והמצב שלו בסדר (לפני בדיקה), אני לוקח את זה למכון בדיקה מוצניק בקרית שמונה (שלפי מה שראיתי כאן בפורום יש להם שם כסת"ח גדול) אחרי זה אני לוקח את זה למוסך פורד מורשה (מוסך חרמון - קרית שמונה) לראות כמה עולה לתקן את הדברים ועל הדרך לבקש להתחבר למחשב ולעשות בדיקה.

נראה לי בסוף אנחנו נסגור ב 30000 או 30500.

B4 נראית הרבה יותר טוב, הרבה יותר :)

אבל אני לא רוצה לשלם!

ברצינות, אני רוצה מתישהו לקנות אוקטביה RS (הדגם היותר חדש) או שירוקו, ולכן אני חוסך לזה עכשיו, בעוד כמה שנים :cry: שהמחיר שלהם ירד ולי יהיה את הסכום הדרוש לקנות אחת אז אני אקנה!

פורסם

אני פשוט לא מאמין שאתה רוצה לחסוך עוד כמה שנים לגולף שעשו לה מתיחת גוף

:-D

מילא היתה אומר לי שאתה חוסך לאלפא בררה או GT שמוציאה את הריר מהבלוטות.

או למונית ספורטיבית :-P אם כי - אני מת על הרכב הזה הרבה מעבר למה שהשירוקו מעוררת אצלי (בעיקר סלידה)

שיהיה בהצלחה עם הפוקוס - כבר הייתי נשאר איתה וזהו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

טוב, כל אחד חולם לפי התקציב שלו :)

אגב, אם הייתי בוחר באלפא הייתי בוחר ב 159, היא נראית ממש טוב מקדימה (אבל מאחורה אין בה שום דבר מיוחד)

• תוכן חדש...