Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמובן, ובשבילם יש שלל די מכובד עד 70K ש"ח.

חוץ מזה, וקצת און טופיק, המיקרה היא אחת המכוניות הגרועות בהן נהגתי בשנה האחרונה. בנוסף היא לא חסכונית בצורה קיצונית, משהו באיזור 16 ק"מ לליטר. יש הרבה אופציות טובות יותר ברמת המחיר שלה.

במה היא גרועה כל כך ?

דווקא במבחנים בחול היא יוצאת ממש בסדר .

דרך אגב מתי הרכב באולמות התצוגה ?

יוסי

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
במה בדיוק אדם שקונה רכב חדש פרייר? היה לך פעם חדש?

זה לא רק האחריות,זה ההרגשה שלא נהג אף אחד מלפניך,שאין שום קומבינות,שהכול מטופל כמו שצריך,הכול שלם ובמקום.

אם לך אין כסף לרכב חדש,אל תתרץ את זה שלמי שכן יש,ורוצה אוטו חדש הוא פרייאר.

אבל טכנית אתה כן פראייר. מי שמשלם פי 2.5 יותר על רכב סתם ככה הוא פראייר, וזה לא קשור לעובדה אם יש לו כסף או אין לו.

פורסם

ממש אבל ממש לא מסכים איתך הרכב פשוט תענוג , והוא גם חסכוני בטירוף !!!

חיסכון בדלק זה הרבה עניין של איך אתה נוסע מכל החברה בקטגוריה הזאת המיקרה היא אולי המוצלחת ביותר

בנוסף בשנים האחרונות אנחנו עדין לכך שניסאן הופכת להיות לאחת החברות האמינות והטובות בשוק

פורסם
במה היא גרועה כל כך ?

דווקא במבחנים בחול היא יוצאת ממש בסדר .

דרך אגב מתי הרכב באולמות התצוגה ?

יוסי

תחושה זולה מאוד בפנים, שילוב מנוע גיר זוועתי, מאוד לא נוחה, התנהגות... לא, אין כזו.

מבחנים בארץ - קרא במגזין "אוטו" הנוכחי (נבחנה מול סוויפט, מזדה 2, i20. נכון שכרגע היא זולה מהן משמעותית).

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

פי 2.5 מאיזה סכום?

ומה הכוונה סתם ככה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני יכול לצרף את נסיוני הצנוע עם המיקרה.

נהגתי מספר פעמים על מיקרה עם מעל 100000 ק"מ שהיתה במקור בליסינג או השכרה.

האוטו נסע והרגיש כמו חדש וזה יכול להעיד על השרידות והעמידות שלו שאני מניח שהקליאו לא היתה "שורדת" כמו הניסן.

הרכב היה הדגם המפואר עם ר"ד + BT מושבים מפוארים...

הרכב היה נעים לנהיגה, ולא הרגיש חלוש.

אני אהבתי.

אגב הבעלים גם טען לצריכה של 1:16. נכון לא מדהים כמן האלטו אבל ראבק זה הרבה פחות פחנוע.

רוצים באמת לחסוך בדלק תרכבו על סוס...

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אהה נו ברור שזה מעצבן,אבל מה לעשות?

צריך לחיות לפי התנאים שיש בארץ,כול אחד עושה את השיקולים שלו,אבל פראייר? לא חושב זה נכון.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

למה כולם תוקפים ככה את המיקרה?

נכון שהיא לא הרכב הכי טוב בקטגוריה אבל יש אנשים שהיא ממש מתאימה להם (אני אישית מכיר מספר בנות שמאות אוהבות את המיקרה והמחיר הנמוך מתאים הרבה יותר מהביצועים)

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
במה בדיוק אדם שקונה רכב חדש פרייר? היה לך פעם חדש?

זה לא רק האחריות,זה ההרגשה שלא נהג אף אחד מלפניך,שאין שום קומבינות,שהכול מטופל כמו שצריך,הכול שלם ובמקום.

אם לך אין כסף לרכב חדש,אל תתרץ את זה שלמי שכן יש,ורוצה אוטו חדש הוא פרייאר.

אז בוא אני יסביר לך

ראשית-ירידת הערך,שוק המשומשים על הפנים, כשתרצה למכור את הרכב אתה תפסיד עליו הרבה כסף

שנית-אמינות זה בולשיט,כמעט כל אוטו בן שנתיים שלוש שהתייחסו אליו יפה אמין ויחזיק עוד שנים רבות.

התחושה של זה שאף אחד לא נהג ברכב לפנייך זה הכול בראש,אם אתה נכנע למחירים המופקעים של היבואנים בבקשה :-D

אני לא אכנע ואמשיך לקנות מכוניות משומשות אחריי שנפלו את ירידת הערך שלהם בכמעט חצי מחיר של חדש עם תחושה של חדש . :-P

פורסם
אז בוא אני יסביר לך

ראשית-ירידת הערך,שוק המשומשים על הפנים, כשתרצה למכור את הרכב אתה תפסיד עליו הרבה כסף

שנית-אמינות זה בולשיט,כמעט כל אוטו בן שנתיים שלוש שהתייחסו אליו יפה אמין ויחזיק עוד שנים רבות.

התחושה של זה שאף אחד לא נהג ברכב לפנייך זה הכול בראש,אם אתה נכנע למחירים המופקעים של היבואנים בבקשה :-D

אני לא אכנע ואמשיך לקנות מכוניות משומשות אחריי שנפלו את ירידת הערך שלהם בכמעט חצי מחיר של חדש עם תחושה של חדש . :-P

לא יסביר אלא אסביר.

-דווקא מכוניות המיני הקטנות והידניות יהנו מביקוש רב בהמשך, כמכוניות לסטודנטים וצעירים(ראה מקרה ג'אסטי/סויפט/שרייד שבמשך שנים לא איבדו שקל מערכן, בעברן מצעיר לצעירה לסטודנט וחוזר חלילה).

-אמינות זה ממש לא בולשיט. ההנחה שלך נשמעת בערך כמו האמירה ש"כל המכוניות החדשות טובות". בוא ונפגש עוד 3 שנים.

-התחושה הזו היא ממש לא "בראש". יש בה משהו. רכשתי בחיי מכוניות חדשות וגם משומשות - ואין כמו רכב חדש, קל וחומר כשיש לך רגש לרכב ואתה שומר עליו כהלכה.

-אל תכנע, זה בסדר. אחרים יהנו יותר ממך.

מזכיר לי את המשל על הכובע. עשיר קונה כובע בשני שקל - ולאחר זמן מה מוכר אותו לעני בשקל. בשורה התחתונה, לשניהם הוא עלה שקל :wink:.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

מזכיר לי את המשל על הכובע. עשיר קונה כובע בשני שקל - ולאחר זמן מה מוכר אותו לעני בשקל. בשורה התחתונה, לשניהם הוא עלה שקל :wink:.

המשל הזה מפספס את זה שלאחר מכן העני מוכר אותו לעני יותר ב-70 אגורות...

אין שום ספק, שבדר"כ קניית רכב חדש היא לא משתלמת. אבל לא קונים רכב בכדי שישתלם.. הרבה יותר משתלם לנסוע באוטובוסים ולא להחזיק רכב בכלל.

רכב קונים גם בשביל ההנאה, וההנאה בדר"כ כפולה כאשר הרכב חדש, נוצץ וללא בעלים קודמים.

ודרך אגב, בלא מעט רכבים (בעיקר אלו עם השמות הארוכים בשפה המקורית שהופכים למאוד קצרים בעברית, לא חשוב שמות) לפעמים בשל הוצאות על תיקונים ומוסכים, יוצא משתלם פחות מאשר רכב חדש שנמצא תחת אחריות ונוטה להתקלקל פחות.

פורסם
המשל הזה מפספס את זה שלאחר מכן העני מוכר אותו לעני יותר ב-70 אגורות...

אין שום ספק, שבדר"כ קניית רכב חדש היא לא משתלמת. אבל לא קונים רכב בכדי שישתלם.. הרבה יותר משתלם לנסוע באוטובוסים ולא להחזיק רכב בכלל.

רכב קונים גם בשביל ההנאה, וההנאה בדר"כ כפולה כאשר הרכב חדש, נוצץ וללא בעלים קודמים.

ודרך אגב, בלא מעט רכבים (בעיקר אלו עם השמות הארוכים בשפה המקורית שהופכים למאוד קצרים בעברית, לא חשוב שמות) לפעמים בשל הוצאות על תיקונים ומוסכים, יוצא משתלם פחות מאשר רכב חדש שנמצא תחת אחריות ונוטה להתקלקל פחות.

מהנסיון שלי(המועט אמנם) למדתי שרכב חדש יחסית(6-7 שנים על הכביש מקסימום) כמעט ולא עושה בעיות גם אם כתוב עליו "פיג'ו" , "פיאט" ושאר מותגים שאוהבים לצחוק עליהם.

ולעומת זאת רכב ישן(מעל 8-10 שנים) כול חודשיים זה הפתעה מעצבנת חדשה, גם אם כתוב עליו טויוטה.

אני לא חושב שרכב שנת 06-08 יכנס למוסך ברמה כזאת שיצדיק את ירידת הערך העצומה שלו בתור קנייה של אותו רכב, חדש.

פורסם

כן. האמת הקשה, אך המפתיעה :shock: - הרכב הוא לא חלק מתיק ההשקעות שלנו... :?

יואב :arrow:

פורסם
מהנסיון שלי(המועט אמנם) למדתי שרכב חדש יחסית(6-7 שנים על הכביש מקסימום) כמעט ולא עושה בעיות גם אם כתוב עליו "פיג'ו" , "פיאט" ושאר מותגים שאוהבים לצחוק עליהם.

ולעומת זאת רכב ישן(מעל 8-10 שנים) כול חודשיים זה הפתעה מעצבנת חדשה, גם אם כתוב עליו טויוטה.

אני לא חושב שרכב שנת 06-08 יכנס למוסך ברמה כזאת שיצדיק את ירידת הערך העצומה שלו בתור קנייה של אותו רכב, חדש.

שום ניסיון אישי לא אומר שום דבר..

דווקא הפיג'ו שלי עשתה המון בעיות ב-3 שנים הראשונות (יותר נכון בשנתיים שאחרי השנה הראשונה), ואח"כ היתה כמעט ללא תקלה עד לגיל 8, אז התחילו שוב בעיות מאוד יקרות.

הבעיות איתן הן לא רק תדירות התקלות הגבוהה יחסית, אלא מקצועיות נמוכה של מרכזי השירות ועלות חלפים גבוהה יחסית.

• תוכן חדש...