Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דייג- שאלות של חובבן...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שבועיים, סופ"ש על הכנרת , חכה שהיתה זרוקה בבגאז של חבר ובצק יצירתי משמן,מים ופיתה.

כל זה העלה מספר יפה של מושטים באורך ממוצע של 20 ס"מ ועוד כמה הפתעות.

בקיצור עשה חשק.

אתמול לקחתי את אשתי ונכנסו לחנות דייג ביפו - רכשנו שני חכות בוס , אחת 5 מטר פשוטה למדי והשניה 6 מטר מקארבון .

קרסים משולשות קטנות , בצק עם קצת שמן וקצת סוכר ,טיפוס לא חוקי על הגדר של המזח ביפו ,4 בקבוקי שליש של סטלה והרבה סבלנות שלא סיפקה שום דבר.

ניסיתי לשים את המצוף בעומקים שונים עד 2 מטר , נדה! כלום!

מה לעזאזל פיספסתי?

תמיד זכור לי שדייג לילה לא נותן שום דבר, אבל יודעי דבר ניפצו לי את המיתוס הלא מקצועי שלי.

אשמח אם מישהו ישפוך קצת אור בנושא או ימליץ על מיקום נכון או פיתיון או אני לא יודע מה , משהו שייתן דגים בשעות שאנחנו לא עובדים.

תודה.

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

אני אתחיל בקטנה, ככל שתרצה נרד יותר לעומק.

יש מספר שיטות לדייג מהחוף בישראל :

1. דייג בוס - חכה ארוכה, 7 מטר בדר"כ, עם מצוף וקרסים שקשורות למטה - ניתן לוהציא דגים קטנים כמו סרגוסים, בורים, אראסים, מרמירים וכיו"ב. כדי להגדיל את כמויות התפיסות אפשר להשתמש בבצק מיוחד (ומסריח במיוחד) שניקרא פילוטה שזה בצק שמעורבב עם שאריות דגים טחונות. בנוסף, לעבוד בים עובד ליד שטחים סלעיים ייתן את התוצאות הטובות ביותר (בדיג בוס גולת הכותרת זה להוציא סרגוס).

2. דייג פתיונות - חכה קצרה יותר אזור ה 3.5 מטר. עם רולר. מה שעושים בדר"כ זה קושרים משקולות ומתחתיה או קצת מעליה קרסים עם פתיון. זורקים לעומק ומחכים שיבוא דג רעב. גם כאן כדאי ללכת כשהים סוער יותר ולזרוק את הפתיון לאזורים סלעיים.

ניתן להוציא הרבה מאוד סוגים של דגים אבל בעיקר סרגוסים, מרמירים, "טלוויזיות" וכיו"ב.

3. דייג בז'רז'ור - הדבר האמיתי. חכות קלות וקצרות יחסית (2.5-3 מטר) עם רולרים קטנים ואיכותיים. זורקים בובות או אביזרים שונים שמדמים דג ששוחה פצוע. לבובות האלה יש קרסים, הדגים הטורפים באים לטרוף אותם והחגיגה מתחילה. זה הסגנון המעניין ביותר שיש אבל גם זה שצריך הכי הרבה להתמקצע בו. בסגנון הזה אפשר להוציא דגים יפים מאוד מאזור ה-800 גרם ועד 3 קילו (אפשר גם הרבה יותר אבל זה מספיק). דגים שאפשר להוציא בסגנון הזה הם ברקודות, לוקוסים, לברקים, גומברים, סרגוסים, טרחונים ובעצם את כל הדגים הטורפים (את כל אלה הוצאתי בעצמי).

מי שיירצה פירוט נוסף אשמח לפרט.

דייג לילה יכול לעבוד טוב עם בוס לסרגוסים.

מבחינת מיקום, יש הרבה מקומות טובים כמו נמל תל אביב, רידינג, נמל יפו וכיו"ב. כדאי לחפש מקומות עם קצף (גלים שנשברים על סלעים). לצערי, העונה הזו מתאפיינת בדייג חלש ביותר.

יש כמובן מספר פורומים מקצועיים לדיג בישראל אבל מי שרוצה תשובות אשמח לתת אותם כאן.

מצורפת תמונה מלילה מוצלח של דייג ברקודות בשנה שעברה בשיטת הז'רז'ור (אני הצלם, לא נמצא בתמונה).

07022010211.jpg

07022010212.jpg

פורסם

נתחיל בקטנה, עמדנו על המזח של נמל יפו (מול הצופי ים) שעות 21:00-00:00 . לא עלה דבר!! כלום, לא אכילות פשוט ייאוש.

בעברי הרחוק יצא לי לדוג מספר מועט על נמל יפו ב"מרפסת" מאחורי הצופי ים. היה דייג מצוין אבל הייתי אז בן 10 (לפי 20 שנה).

אנחנו מדברים אך ורק על חכת בוס ולא בכיוון הקצף מכיוון שהים היה יחסית גועש ומסוכן.

מה הסיבה שלא היו אפילו אכילות?

האם זה נכון שדייג לילה קשה יותר מאשר דייג יום?

עדיף קרס משולשת או פשוט קרס יחידה עם סוויבל?

ואם כבר בזה עסקינן - איפה מומלץ לדוג בצפון? (מים מתוקים).

תודה.

Not the sound of silence -ABARTH

• תוכן חדש...