Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, ברשותי XR3I ford 1.8 dohc

מזה שנתיים ,

הרכב נקנה לאחר שעבר התעללות בילדותו, (רכב פרוייקט)

נחוש בדעתי לשקם את הקלאסיקה הגרמנית הן בפן הקוסמטי והן בפן המכני,

נתקלתי בכמה וכמה בעיות מכניות בדרכי:

צמה שרופה, מחשב תקול, גמגומי מנוע שנפתר בהחלפת מכסה מיכל דלק שלמרבה הפתעתי חשיבות אטימת מיכל דלק ממש חשובה לעבודה עגולה של המנוע, וכ"ו

כעבור שנה וחצי, יכלתי לקרוא לגברת בשמה בגאווה, מסובבת ראשים ברחוב, ושואגת כמו לפני 15 שנה כשהייתה בחיתולייה:)

אך לאחרונה (שבוע) נתקלתי בבעיה די מציקה בלשון המעטה.

הנעת בוקר תקינה, עד שמגיעים לרמזור בו אין ברירה אלא לעצור ואז המנוע נחנק וכאשר הרמזור מתחלף תחילת נסיעה ממש ממש קשה ,לחיצה על דוושת הגז גורמת לחנק וקושי רב להתחיל בנסיעה,לכן עצרתי בצד, כיביתי את המנוע לטובת איפוס מחשב והמצב רק החמיר ,הרכב לא מניע ללא לחיצת גז עמוקה וכשמניע יוצא עשן שחור למשך כמה דקות והחנק ממשיך.

היום הבחנתי בדבר יותר מוזר, לאחר דימום מנוע בהגעתי הביתה הבחנתי כי דלק יוצא מפתח המילוי,וכאשר פתחתי את המכסה לאחר מספר שניות יצאו מספר בועות אוויר והדלק שב למיכל .

אני כל כך מתוסכל ממנה וכל מה שרציתי זה להשיב אותה לחיים

מישהו יכול לעזור לי לאבחן ולתקן בעיה זו ?

אשמח מאוד לתגובות

פורסם

בדוק אפשרות של מכסה טנק דלק לא תקין , או קניסטר סתום/ לא מורכב נכון, ויוצר תת לחץ בטנק!

מסנן ההקניסטר מכיל פחם למניעת ריחות של דלק, פתח את מכסה טנק הדלק, ובדוק האם וואקו ח זק משתחרר בעת פתיחת המכסה, בצע נסיעה עם מכסה ובלעדיו, ובדוק האם חל שינוי לטובה, קיים חשד למזרק מטפטף בגלל הלחץ החזק הקיים בקו, המשתחרר לסרוגין.

תת הלחץ הקיים בטנק, אופיני לרכב מוזרק, אך במקרה שלך, קיימת אפשרות, שתת הלחץ חזק מדי וגורם למעיכת הצנרת.

איני מכיר את הרכב כלל, וזה מה שעולה לי כרגע בראש.

המתן לתגובות מוסמכות יותר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה על הרצינות צביקה,

נערכה בדיקת נסיעה עם ובלי מכסה טנק דלק המצב לא שונה כלל

רכשתי גם מכסה אוניברסלי לטובת שלילת נושא זה

ושוב תשובתי תיהי זהה .

עוד חמש דקות אצא לפתוח את המזרקים יש אפשרות לראות נזק על המזרקים ? במידה וזה אכן הם ?!

פורסם

איזה נזק אתה מצפה לראות על המזרקים, ומדוע שיהיה נזק?

בהדוק באם קיים שסתום פורק לחץ, לפני המזרקים , שורם ללחץ דלק גבוה מהנדרש או נמוך מהנדרש.

מומלץ שתמתין לתגובות מוסמכות נוספות, זוהי השערתי הלא מוסמכת בלבד.

בברכה

צביקה

פורסם

בשורות טובות,

כאמור יש לי רכב זהה נוסף בעיקר לחלקים ,

פירקתי משם את האינג'קטורים והרכבתי במקום הקיים .

נראה כי המצב משתפר ההנעה קלה יותר, והנסיעה יותר חלקה אך עדיין בשעון air\fuel guge מופיע תערובת עשירה מדי

והאגזוז מפוייח, נראה מה יוליד מחר...

נראה לך שהבעייה נפתרה או שיגרם נזק זהה לאינג'קטורים החדשים והמתפקדים?

פורסם

שלום רב !

שאלתך בוודאי ריטורית!

הרי ברור לך שלא פתרת את בעייתך, יש לך תערובת דלק עשירה, בדוק מסנן אוויר.

מחר יהיה יום חדש, אך בעייתך לא נפתרה כאמור.

אין סכנה לאינגקטורים אך אתה מדלל את השמן בדלק.

פנה לבעל מקצוע.

בברכה

צביקה

פורסם
בדוק אפשרות של מכסה טנק דלק לא תקין , או קניסטר סתום/ לא מורכב נכון, ויוצר תת לחץ בטנק!

מסנן ההקניסטר מכיל פחם למניעת ריחות של דלק, פתח את מכסה טנק הדלק, ובדוק האם וואקו ח זק משתחרר בעת פתיחת המכסה, בצע נסיעה עם מכסה ובלעדיו, ובדוק האם חל שינוי לטובה, קיים חשד למזרק מטפטף בגלל הלחץ החזק הקיים בקו, המשתחרר לסרוגין.

תת הלחץ הקיים בטנק, אופיני לרכב מוזרק, אך במקרה שלך, קיימת אפשרות, שתת הלחץ חזק מדי וגורם למעיכת הצנרת.

איני מכיר את הרכב כלל, וזה מה שעולה לי כרגע בראש.

המתן לתגובות מוסמכות יותר.

בברכה

צביקה

ערב טוב צביקה,

יש לי מיקרה של דייהו רייסר שהצינורות המיתחברים לקניסטר ממש בכניסה אליו דיי סדוקים וקרועים. יש ריח חזק של דלק בהנעת הרכב לאחר לילה שהרכב עמד אבל הריח בוודאות לא מגיע מהקאניסטר. האם במצב שכזה הריח הרע אמור לבוא מאיזור הקרעים של הצינורות או שיש מצב שהוא ייצא גם מכיוונים אחרים מתחת לרכב?

:)
פורסם

vogivog, במקרה שלך צינורות הדלק היבשים והסדוקים בחיבור לקניסטר, הם הסיבה לריח הדלק החזק ברכב. החלפתם קרוב לוודאי תפתור את בעיית הריח.

בברכה

צביקה

פורסם

תודה רבה צביקה,

יסודר בקרוב!

אשמח רק לשמוע הסבר איך ייתכן שמאיזור הקאניסטר ומהצינורות שקרועים שם לא מגיע ריח של דלק?

:)
פורסם

הצנרת מתיבשת במנוע כבוי אך הריח נשאר בחלל הרכב, החלף את הצנרת, וחזור לעדכן בנידון.

בברכה

צביקה

פורסם

מסנן את השמן בדלק ?!

סליחה על הבורות אך לא הבנתי איך השמן נכנס לתמונה

ובקשר להמלצה לבדיקת מסנן אוויר

אם אתקין פילטר פתוח שקיים אצלי ארגיש שינוי לדעתך ?

פורסם

שלום רב !

תערובת דלק עשירה, הצפה, מזרק מטפטף, גורם לחדירת דלק לשמן המנוע, דרך סעפת היניקה, הדלק שחודר לשמן מדלל אותו, גורם לשטיפת הצילנדרים מהשמן

שמיועד במקור,לסיכוך וקירור הצילנדר, ובכך נגרם בלאי מהיר ומואץ למנוע, והתחממות יתר.

האם עכשו ברור לך ההקשר בין תערובת דלק עשירה, שגורמת לפיוח המצתים ודלק החודר לצילנדרים ומשם לאגן השמן בעת הצפה, או בעת טפטוף מזרק בדלק העובר ומחלחל דרך הטבעות לשמן המנוע?!

התקנת מסנן אוויר פתוח תעלה את צריכת הדלק.

בברכה

צביקה

פורסם

הרבה יותר ברור..

אגב בקשר למסנן אוויר פתוח , ידוע לי כי תצרוכת הדלק תיהיה גבוהה במקצת,

אך השאלה אם התערובת תיהיה אופטימלית, אם שיערתה כי אולי מסנןה אוויר שלי סתום...

*אגב air\fuel guge

זהו שעון המחובר לחיישן חמצן באגזוז המראה לנו במצב אמת את תערובת האוויר דלק בתא הבערה.

ענייה אופטימלית או עשירה.

צביקה ידידי,בהנעת בוקר השעון באופטימלי ולא משחק הרבה ,אך לאחר נסיעה ממושכת כיבוי המנוע והנעה חוזרת, מראה על תערובת עשירה ונשאר כך כמה דקות ,

ניתן להסיק מזה דבר או שתיים? או שמא זה נורמאלי?

ד.א לא יצא לי להודות לך על ההענות מהמהירה והרצון לעזור:)

פורסם

שלום רב !

במנוע קר , הגיוני שיהיה תערובת עשירה כשתי שקות, במנוע חם אין כל סיבה לכך.

בדוק באם הפלגים ממשיכים לפייח.

שים לב שלא קיבלת תגובות מקצועיות משום בעל מקצוע, משום שבעיות כמו שלך, מחייבות חיבור הרכב , למכשיר 4 גזים ולסורק, ויש לבצע דיאגנוזה בעזרת מכשור ולא בדרך של ניחוש.

לכן קבל את כל מה שהערתי עד כה, ואת תגובתי בערבון מוגבל.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...