Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש חוות דעת מבעלי i30

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתלבט לגבי רכישה של יונדאי i30 חדשה

אשמח לקבל תגובות מבעלי רכב כזה

איך נוחות הנסיעה?

אמינות הרכב?

צריכת הדלק?

סחירות?

וכל פרט חשוב אחר

תודה

פורסם

אני קיבלתי שני רכבים כאלה מהעבודה, אחד מהדגמים הראשונים ב-2008 ואחד מסוף 2009 כשהתחילו להגיע עם הסאנרוף.

נוחות הנסיעה על הצד הקשה יחסית ובכבישים גליים האוטו מקפץ לא מעט.

אמינות הייתה טובה, הרכב הראשון הגיע כמעט בן שנה ועם 55 אלף קילומטרים, הוא הוחזר אחרי 8 חודשים עם 40 אלף קילומטרים יותר ובלי ציוץ. הרכב השני הגיע כמעט חדש ועבר 60 אלף קילומטרים ב-11 חודשים גם כן בלי שום תקלה או בעיה.

צריכת הדלק בנסיעה מעורבת שרובה בין עירונית, מזגן דולק ובלי הקפדה על חיסכון התוצאה הייתה בדרך כלל 11.5 עד 12 ק"מ לליטר.

פרטים חשובים הם גיר שמעט מרגיז ומסרב לעיתים לרדת מהילוך 4 ל-3, ניתן להוריד ידנית על ידי הזזת הבורר ימינה.

במושב האחורי לא יכנסו 3 מבוגרים עקב מרווח כתפיים צר אלא אם מדובר בדגם הסטיישן שמרווח הרבה יותר במושב האחורי.

בסך הכל מדובר ברכב טוב, מעט פשוט בדגמים הבסיסיים אבל מאובזר היטב וגם חסכוני יחסית. שווה להתאמץ ולהוסיף לדגם המאובזר, ההבדלים בפנים גדולים בעיקר בחומרים ובכיסאות וגם האיבזור הנוסף תורם את שלו.

אני אישית מחכה ל-I35 שאמורה להיות מרווח וזריזה יותר וההבדל העיקרי הוא גיר 6 הילוכים.

בהצלחה.

פורסם

מצטרף להמלצה שמעלי. אני נוסע בסטיישן והרכב מרווח למדי, זריז ובעל צריכת דלק סבירה בהחלט (נסיעה מעורבת כ 11.5 ק"מ לליטר). בנסיעה לאילת הרכב צרך 14.9 ק"מ לליטר במדידה מדוייקת (תידלוק בת"א ותידלוק מיד עם ההגעה לאילת).

עד עתה עברתי 36000 ק"מ ללא כל בעיה.

חבר בחברה החזיר I30 בן 3 עם 96000 ק"מ ללא אף תקלה.

המתלים מעט קשים עם אחיזת כביש טובה מאד והגימור מעט פלסטי אבל בהחלט סביר עם איבזור טוב יחסית ברמת הגימור הבסיסי. הגיר האוטומטי מעט סרבן וההילוך הרביעי גורר שיוט ב 100 קמ"ש בסלד גבוהה של 2900 סל"ד. ללא ספק גיר שישה הילוכים יאפשר להוציא יותר מהמנוע המדובר, אולם גם החבילה הנוכחית בהחלט טובה. הסטיישן מאד מרווח מאחור (מרווח ברכיים גדול מאוד). מערכת השמע הבסיסית טובה עם כניסת USB שזה דבר ענק! לא צריך דיסקים ברכב. הגירסא המפוארת בהחלטת מפנקת ושווה את ההבדל.

לסיכום, בהחלט מומלץ.

פורסם

כפי שאתה יכול להבין מהתגובות, רוב מכריע של הרכבים מדגם הזה נמכר לציי רכב, ובנוסף בשנה האחרונה הוא הרכב הנמכר ביותר בסגמנט. אם אתה מתכוון למכור את הרכב בעוד 3-4 שנים, קח בחשבון שצפויה לו תחרות לא פשוטה עם חברות הליסינג שנותנות הנחות + תוכניות מימון+ אחריות וכו'. בנוסף צפויה הצגת דגם חדש של i30 ב2012, והשקת i35 בחודש הבא.

פורסם

האמת היא שכמעט נסגרתי על קיה פורטה

ועכשיו כשקיבלתי הצעה יפה על ה I30

חשבתי שנהדר - זה רכב טוב יותר משמעותית

אחרי התגובות פה אני מתחיל לפקפק...

מה אתם אומרים? מה עדיף?

פורסם

היונדאי היא לא הרבה יותר טובה, למשעה מדובר בשני רכבים שחולקים המון מכלולים.

אני קיבלתי פורטה אחרי היונדאי ואני מרוצה יותר, הייתי זקוק לתא מטען ומושב אחורי מרווחים יותר והרכב עצמו נוח ושקט יותר.

בדגמים החדשים הקיה מקבלת גיר 6 הילוכים לעומת 4 בלבד ביונדאי שמרגישים שכבר מספיק להם.

פורסם
האמת היא שכמעט נסגרתי על קיה פורטה

ועכשיו כשקיבלתי הצעה יפה על ה I30

חשבתי שנהדר - זה רכב טוב יותר משמעותית

אחרי התגובות פה אני מתחיל לפקפק...

מה אתם אומרים? מה עדיף?

ברור שזו גם שאלה של מחיר. אילו הצעות קיבלת?

פורסם

הצעה ל i30

מקדמה 23k

חודשי 983x36

סוף 59k

קבוע, חבילת מיגון, כולל רישוי, שלי לא ליסינג

ההצעה לקיה (ליסינג)

קיה פורטה LX

מחירון - 118K מחיר בהצעה - 107K

מקדמה - 20K

חודשי 26X980

אופציה 63K

מה דעתכם?

פורסם

בלי להכנס לחישובים של מימון, הI30 (לא סטיישן) כמעט ולא נמכרת לפרטיים במחיר מחירון.

המחיר האמיתי שלה צריך להיות לפחות 10% פחות, אבל מוצעת במחיר מלא לפריירים שממנים ליסינג ב 30% הנחה.

האוטו, כללית, נחות מבחינת ליטוש מכני ושמירת ערך מול היפניות העממיות המובילות (מזדה טויוטה וניסן), ולכן כדאי לקנות יונדאי רק בהנחה גדולה (הסטיישן יוצא דופן בגלל מעט מתחרים ברמת מחיר שלו).

המזדה והטויוטה נמכרות לליסינג בהנחה קטנה משמעותית, וגם לא עושות הנחות ענק, מה שהופך אותן למועדפות לקונה הפרטי הרגיל.

פורסם

ההצעה של ה-i30 הרבה יותר טובה בשל הסיבות הבאות:

- הרכב רשום על שימך

- העסקה הינה לעשרה חודשים יותר.

אישית אם אני מסתכל על איכות הייצור - לדעתי הגימור של הקיה יותר טוב, וכן העובדה שהיא באה עם שישה הילוכים במקום ארבעה מהווה יתרון לטובתה. העניין שההחלטה לגבי ההמשך בקיה באה מוקדם מדי לטעמי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
בלי להכנס לחישובים של מימון, הI30 (לא סטיישן) כמעט ולא נמכרת לפרטיים במחיר מחירון.

המחיר האמיתי שלה צריך להיות לפחות 10% פחות, אבל מוצעת במחיר מלא לפריירים שממנים ליסינג ב 30% הנחה.

האוטו, כללית, נחות מבחינת ליטוש מכני ושמירת ערך מול היפניות העממיות המובילות (מזדה טויוטה וניסן), ולכן כדאי לקנות יונדאי רק בהנחה גדולה (הסטיישן יוצא דופן בגלל מעט מתחרים ברמת מחיר שלו).

המזדה והטויוטה נמכרות לליסינג בהנחה קטנה משמעותית, וגם לא עושות הנחות ענק, מה שהופך אותן למועדפות לקונה הפרטי הרגיל.

המחירים של יונדאי מאוד קשיחים כשאין מבצעים נקודתיים, על ה-I30 ספיציפית הכי הרבה שניתן לסחוט ביום רגיל זה 2000 שקלים הנחה ואולי חבילת נוחות אם אתה ממש לחצן. הרכב יחסית לא נפוץ אצל לקוחות פרטיים ולכן רכבים כאלה מיד פרטית נמכרים במחירון אם הם ראויים וגם שמירת הערך טובה.

האוטו ממש לא נחות מול מאזדה וטויוטה ובטח שלא מול ניסן שמעמידה מולו בישראל את הטידה העלובה למדי. הנחה גדולה כאמור לא תקבל.

המאזדה והטויוטה נמכרות בדיוק באותה הנחה לליסינג. ללקוח הפרטי הטויוטה מגיעה בהמון איבזור חסר, מראה משעמם ומחיר גבוהה. המאזדה טובה יותר מבחינת איבזור אבל מעט צפופה לשימוש משפחתי.

היונדאי והקיה מציעות היום חבילות מאוד מאוזנות ללקוח הפרטי שכוללות איבזור טוב, מחירים נוחים יחסית ורכב באיכות שלא נופלת מהמתחרות. טבלת המכירות אגב רק מחזקת את זה.

פורסם

הסיבה העיקרית שi30 (וגם שברולט קרוז שנמצאת כרגע במקום השני בסגמנט) הוא הרכב הכי נמכר בסגמנט בחודשים האחרונים היא שהמחיר שלו לציי רכב נמוך משמעותית משל כל המתחרות.

פורסם

אני דווקא זוכר מכל הסיכומי מכירות החודשיים בשלל אתרי הרכב שלמרות שיונדאי כיצרן עקפה את מאזדה ה-3 היא עדיין הנמכרת ביותר בסגמנט המשפחתיות.

ומניסיון אישי עם I30 מדובר ברכב מוצלח ופשוט טוב, אני מכיר לקוחות פרטיים שמאוד מרוצים ממנו וגם אני הייתי מרוצה ולדעתי הוא ראוי להימכר בכמויות.

פורסם
המחירים של יונדאי מאוד קשיחים כשאין מבצעים נקודתיים, על ה-I30 ספיציפית הכי הרבה שניתן לסחוט ביום רגיל זה 2000 שקלים הנחה ואולי חבילת נוחות אם אתה ממש לחצן. הרכב יחסית לא נפוץ אצל לקוחות פרטיים ולכן רכבים כאלה מיד פרטית נמכרים במחירון אם הם ראויים וגם שמירת הערך טובה.

האוטו ממש לא נחות מול מאזדה וטויוטה ובטח שלא מול ניסן שמעמידה מולו בישראל את הטידה העלובה למדי. הנחה גדולה כאמור לא תקבל.

המאזדה והטויוטה נמכרות בדיוק באותה הנחה לליסינג. ללקוח הפרטי הטויוטה מגיעה בהמון איבזור חסר, מראה משעמם ומחיר גבוהה. המאזדה טובה יותר מבחינת איבזור אבל מעט צפופה לשימוש משפחתי.

היונדאי והקיה מציעות היום חבילות מאוד מאוזנות ללקוח הפרטי שכוללות איבזור טוב, מחירים נוחים יחסית ורכב באיכות שלא נופלת מהמתחרות. טבלת המכירות אגב רק מחזקת את זה.

מזדה וטויוטה נמכרת ב 10-15 % הנחה לליסינג . יונדאי ב 30%.

יונדאי נחותה ממזדה 3 וקורולה בנוחות, שקט, ליטוש ומקורולה גם מנוע, צריכת דלק, תחזוקה, ומרווח.

לI30 הפשוטה אין אפילו הגה טלסקופי, חיסרון גדול למי שרוצה תנוחת נהיגה נורמלית. איבזור טוב ? ממש לא.

טבלת המכירות אומרת דבר אחד: לחברות ליסינג מאוד משתלם I30 ב30% הנחה. מאוד פשוט.

בכל מקרה, הקורולה היא המשפחתית הכי נמכרת לפרטיים. אחריה, מזדה 3.

פורסם
מזדה וטויוטה נמכרת ב 10-15 % הנחה לליסינג . יונדאי ב 30%.

יונדאי נחותה ממזדה 3 וקורולה בנוחות, שקט, ליטוש ומקורולה גם מנוע, צריכת דלק, תחזוקה, ומרווח.

לI30 הפשוטה אין אפילו הגה טלסקופי, חיסרון גדול למי שרוצה תנוחת נהיגה נורמלית. איבזור טוב ? ממש לא.

טבלת המכירות אומרת דבר אחד: לחברות ליסינג מאוד משתלם I30 ב30% הנחה. מאוד פשוט.

בכל מקרה, הקורולה היא המשפחתית הכי נמכרת לפרטיים. אחריה, מזדה 3.

למה לפרסם כאלה שטויות ללא שום ביסוס ? i30 נמכרת גג 12.5% הנחה.

אני במקרה בעל i30 ואחותי בעלת מאזדה 3 צורה ישנה,ואחי מאזדה 3 2011,אני נוהג על שלושת הרכבים לא מעט,ואני יכול להגיד בוודאות שהi30 הוא רכב טוב משמעותית מהמאזדה 3 הישנה והחדשה,חזק יותר,מהיר יותר,זריז יותר - כמו כן אל תצפה מ1600 להיות 2400,אחרי הכל זה עדיין מנוע 1600 דיי סטנדרטי,אבל סך הכל מפגין אמינות,איכות ההרכבה נראית טובה לעין והאבזור גבוה ועשיר מהמון משפחטומטיות.

• תוכן חדש...