Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב סופר מיני/מיני, והצלחתי לגרד 50 אלף לטובת העניין.

קיבלתי המלצות על סיריון, אז זה היה כיוון העיקרי שלי. לפי מה שראיתי, אין בעיה למצוא סיריון 2006 במצב טוב עם קילומטראז' נמוך ב-45-50 אלף שקל.

אבל...

צצה לפתע אפשרות לקנות יאריס 2005, 70 אלף ק"מ, ב-60 אלף שקל. מדובר במכר, כך שזה ללכת על בטוח מבחינות אמינות המוכר - יתרון גדול.

השאלה היא אם היאריס, מבחינת ירידת ערך ושאר הפרמטרים, אכן שווה עוד 10 אלף שקל בתקציב.

ואם כבר אני מוסיף עוד 10 אלף, אולי כבר כדאי ללכת על פיקנטו חדשה ב-62 אלף?!

אני צריך אוטו קטן לנסיעות עירוניות אבל גם בינעירוניות (מהמרכז לצפון וחזרה כמה פעמים בחודש).

הכי חשוב: 1. אמינות 2. חיסכון בדלק 3. בטיחות.

תודה לעונים.

פורסם

לדעתי עדיף לך הפיקנטו על היאריס.

ואם לא אז היאריס עדיפה על הסיריון.

למה?

בגלל ש:

1. הפיקנטו חדשה. באה עם 7 שנות אחריות. מנוע 1.0 ליטר ידני. זה סוגר לך את בעיית האמינות והחסכון בדלק. היא תהיה חסכונית מ-2 האחרות. ויש לך ראש שקט בנוגע לאמינות. גם היאריס וגם הסיריון אחרי 5-6 שנות עבודה בחוץ. זה לא צחוק. גם אם אין תקלות עדיין יש בלאי וחלקים שצריך להחליף עקב הזמן. ככה זה ברכבים - חלקים מתבלים. תוסיף לזה צמיגים, בולמים, תושבות, רצועות טיימינג אם יש ועוד כהנה וכהנה. שזה סה"כ בלאי טבעי ומקובל - ותגיע ללא מעט $$.

2. הסיריון מהדגם שאתה רוצה לקנות טובה מאוד, אבל! יש המון כאלו בחוץ, בעוד שיאריס טובה זהו מצרך נדיר יותר. יאריס תשמור על הערך שלה טוב יותר ויהיה יותר קל למכור בעתיד.

3. רוב הסיריונים האלו היו באיזשהו שלב באיזשהיא חברה - זה פחות טוב לאמינות העתידית, על אף שמדובר ברכב אמין מאוד.

4. לא עושים עסקים עם חברים. לדעתי עדיף לך ללכת על הפיקנטו כי לא משנה מה תמיד מישהו בסוף מרגיש שהשני דפק אותו (בד"כ שני הצדדים מרגישים כך).

פורסם

1. אם אופציה של גיר ידני באה בחשבון לא הייתי חושב פעמיים וקונה פיקנטו.

2. בכל מקרה לא הייתי קונה את היאריס, רכב שמשלמים פרמייה רק על כך שהעדר בעם החליט שיש לו ביקוש והוא בעצמו מנפח את הבועה., מחירון על הנייר הוא יפה, השאלה מה קורה בפועל, תשאל פה חברי פורום אם בעוד 3 או 4 שנים שהרכב יהיה בן 10 והמחירון שלו יהיה בערך 40K שקל, מי יהיה מוכן לקנות רכב כזה.

המצב היום של "מחירון" גם ככה גרוע, הליסינג הורג כאן הכול, ובנתיים אני לא רואה שום סיבה שהמצב ישתפר אלא רק ידרדר.

אבל ... ויש אבל גדול , תמיד יהיה המטומטם שיקנה יאריס בת 7 במקום לקנות רכב חדש בניילון בעוד 15K שקל, למה ? מה ז"א ? התשובה בגוף השאלה, הרי זו יאריס, וכל מילה נוספת מיותרת.:lol:

אביב8)

פורסם
אני מחפש רכב סופר מיני/מיני, והצלחתי לגרד 50 אלף לטובת העניין.

קיבלתי המלצות על סיריון, אז זה היה כיוון העיקרי שלי. לפי מה שראיתי, אין בעיה למצוא סיריון 2006 במצב טוב עם קילומטראז' נמוך ב-45-50 אלף שקל.

אבל...

צצה לפתע אפשרות לקנות יאריס 2005, 70 אלף ק"מ, ב-60 אלף שקל. מדובר במכר, כך שזה ללכת על בטוח מבחינות אמינות המוכר - יתרון גדול.

השאלה היא אם היאריס, מבחינת ירידת ערך ושאר הפרמטרים, אכן שווה עוד 10 אלף שקל בתקציב.

ואם כבר אני מוסיף עוד 10 אלף, אולי כבר כדאי ללכת על פיקנטו חדשה ב-62 אלף?!

אני צריך אוטו קטן לנסיעות עירוניות אבל גם בינעירוניות (מהמרכז לצפון וחזרה כמה פעמים בחודש).

הכי חשוב: 1. אמינות 2. חיסכון בדלק 3. בטיחות.

תודה לעונים.

אני מצדד עם חבריי לפורום. אין זה הגיוני שרכב כמו טויוטה יאריס יעלה כמו שהוא עולה. התמורה שלו לשקל שאתה משלם היא נמוכה מדי לדעת רבים. המחיר שלו ושל הקורולה זהים (דבר שלא אמור להיות הגיוני). בכל מקרה, אני בכל זאת ממליץ לך לחפש סיריונים במגרשים עדיפות לכאלו שהיו בליסינג ולא בהשכרה. החוכמה היא למצוא את הרכב השמור יותר. זה אוליי מצריך קצת יותר עבודה אבל בסופו של דבר אתה תקבל רכב טוב ואמין שנת 2008 במחיר של 50K.

כמו כן, ישנה את האפשרות האהובה עליי יותר וזוהי הפולקסווגן פולו. ניתן למצוא אחת שנת 2008 עם מנוע 1400 ידני במצב טוב בכ-55K. לדעתי זו אופציה עדיפה. אבל זה כבר שיקול שלך.

בהצלחה!

פורסם

העדיפות של הפיקנטו בגלל היותה חדשה נשמעת הגיונית.

אבל בהנחה שאני אסע הרבה בכבישים בינעירוניים - היא לא חלשה מדי? מנוע 1.0 יעמוד לאורך זמן בנסיעות של 120 קמ"ש על כביש 6?

לגבי היאריס - מסכים. נראה לי שאני יורד ממנה.

פורסם

מנוע 1.0 ליטר הינו מנוע חלש ,אין ספק.

זהו רכב המיועד למי שמבצע את נסיעותיו העיקריות בעיר .

מצד שני ,שלא תחשוב שהסיריון הינה "מפלצת כוח" ,מדובר ברכב די חלש גם הוא ,למרות המנוע החזק יותר.מצד שני,120 קמ"ש בכביש שש אני בטוח שהיא תסחוב בצורה יפה.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

סיריון תסחוב גם את המאה 150 וכמוהה גם הפיקנטו\אלטו\!10 וכדומה

העיניין הוא איכות הנסיעה, אחרי כמה נסיעות באלטו מחוץ לעיר הייתי מזועזע והבטחתי לעצמי בחיים לא לרכוש רכב מסוג זה גם אם הוא יעלה 40K (טוב נו, בארבעים עוד הייתי חושב...)

נ.ב

אני מצטרף להמלצה של הפולו החדשה, לדעתי אחלה עסקה ב55K גם רכב גרמני וגם לא הרבה זמן על הכביש

כריזמה 03 | קורולה 05 | 9-5 02 | TypeR 10

פורסם

דיברתם על שמירת ערך,

הרי אף אחד לא יודע אם הפיקנטו ושאר חברותיה ישמרו על ערך כלשהו....

הרי עוד 4-5 שנים - מי יקנה אותן כאשר רכב חדש עולה כ"כ מעט....

הדבר היחיד שידוע לנו זה מה שהיה עד היום - שהיאריס עד היום שמרה על ערך גבוה.....

ואם באמת זה סיוט לנסוע בקטנות 1.0 על כביש 6 - אז כנראה שזה לא ממש אופציה....

פורסם
דיברתם על שמירת ערך,

הרי אף אחד לא יודע אם הפיקנטו ושאר חברותיה ישמרו על ערך כלשהו....

הרי עוד 4-5 שנים - מי יקנה אותן כאשר רכב חדש עולה כ"כ מעט....

הדבר היחיד שידוע לנו זה מה שהיה עד היום - שהיאריס עד היום שמרה על ערך גבוה.....

ואם באמת זה סיוט לנסוע בקטנות 1.0 על כביש 6 - אז כנראה שזה לא ממש אופציה....

תשים לב שיש סתירה במה שאתה אומר, מצד אחד מי יקנה פיקנטו משומשת בעוד 4 שנים כשפיקנטו חדשה תעלה כמעט אותו דבר (למרות שאני חושב שאם פיקנטו תעלה בעוד 4 שנים 40K וחדש עולה 60K אז זה 1/3 רכב וזה הפרש לא מבוטל ברמת מחירים האלה ),אבל מצד שני אתה כאילו טוען שלשם על יאריס בת 6 או 7 כמו רכב חדש זה כן הגיוני. וכל זאת בגלל שהוכיחה סחירות.

אביב8)

פורסם

אם אתה נוסע כמה פעמים בחודש מהצפון למרכז אני לא ממליץ לך לקחת פיקנטו 1.0 ידנית. לא בגלל שהיא לא תגיע ל-120 בכביש 6, לא בגלל שהיא לא תעמוד בזה (יש הרי אחריות ל-7 שנים...). כשנוהגים בפיקנטו מחוץ לעיר אי אפשר להתעלם מהעובדה שהיא פשוט לא מיועדת לזה. המכונית קטנה, צרה, גבוהה ורגישה לרוחות צד. עוקף משאית? תחזיק חזק את ההגה כי את מערבולות האוויר שהיא יוצרת אתה הולך להרגיש באחורי הרכב. במקרה של ה-1 ליטר, תתכונן גם להשתמש לא מעט בהילוך הרביעי ואף בשלישי כדי לשמור על קצב טוב בכבישים הרריים (ובאותה נשימה תשכח מצריכת דלק נמוכה).

הלאה למשומשות. סיריון 2006-2007 נותנת תמורה טובה יותר לדעתי מיאריס. היאריס מכונית מעולה שסובלת ממחיר מחירון לא הגיוני בעליל. הסיריון עושה שימוש באותם מכלולי הנעה ועולה פחות. הסיבה היחידה שיש לא לרכוש אותה היא העיצוב הגלגל מבחוץ ותא הנוסעים המצחיק (כולל השעון-מעורר הזה שמציג את הסל"ד). אם כבר אתה "מגרד" עוד 10 אלף ש"ח, אני מציע לך להתקדם לסוזוקי סוויפט. היא קצת פחות חסכונית בדלק, אבל המנוע שלה הרבה יותר חזק והיא מרגישה הרבה יותר טוב מכל שאר הרכבים שהוזכרו כאן על כבישי הצפון ההררים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אז לסיכום האפשרויות הכי טובות עבורך הן:

1) פולקסווגן פולו 2008 - 61,000

2) סוזוקי סוויפט 2007 - 63,000

3) דייהטסו סיריון 2008 (מליסינג) - 58,000

המחירים הם לפי המחירון של יד 2. אל תשכח שמצב שוק המשומשות היום הוא לא משהו במיוחד של השנתון 2008 לכן המחירים הם המלצה בלבד אתה תוכל למצוא סיריון במגרשים בהרבה יותר זול. ולגבי שני הרכבים האחרים ניתן להתמקח על המחיר (הם גם לא יפורסמו בד"כ במחיר מחירון). בהצלחה!

פורסם

ממש לא מסכים.

תוציא את הפולו מהמשוואה הזאת, מחירי התיקונים יקרים משל הסיריון והיא סובלת מיותר בעיות.

(היה לי גם וגם).

בקשר ליאריס - אתה משלם יותר עכשיו, אבל מקבל יותר שתמכור ותמכור יותר מהר. על אף שאני מוכן לקבל כאן את דברי האחרים.

פיקנטו - קח נסיעת מבחן וסע קצת באיילון, תראה איך זה מסתדר לך.

פורסם
אז לסיכום האפשרויות הכי טובות עבורך הן:

1) פולקסווגן פולו 2008 - 61,000

2) סוזוקי סוויפט 2007 - 63,000

3) דייהטסו סיריון 2008 (מליסינג) - 58,000

המחירים הם לפי המחירון של יד 2. אל תשכח שמצב שוק המשומשות היום הוא לא משהו במיוחד של השנתון 2008 לכן המחירים הם המלצה בלבד אתה תוכל למצוא סיריון במגרשים בהרבה יותר זול. ולגבי שני הרכבים האחרים ניתן להתמקח על המחיר (הם גם לא יפורסמו בד"כ במחיר מחירון). בהצלחה!

היית נשאר עם ההמלצות האלה גם אם הייתי יורד לשנת 2006 עם סיריון ופולו אוטומטית (51 אלף כל אחת במחירון של יד2)?

פורסם

ל-B&W250

הכוונה הייתה שאם אני הולך לאבד יותר מ10-12 אחוז על הקטנות (מה שנראה הגיוני)

בעוד שהיאריס תוריד כנראה בסביבות האחוזים האלו - אז למשוואה הכללית נכנס הסכום שתפסיד מירידת הערך.

לכן - אם שתיהן עולות אותו סכום, והפיקנטו תוריד יותר - וליאריס יהיו יותר תיקונים אז בעצם מדובר על שני רכבים זהים מבחינת כסף....

עכשיו - ברור שלנסוע על יאריס 2006 אוט' יותר נוח מאשר פיקנטו 1.0 ידנית - ולכן מה שאני אומר - שהיאריס עדיפה.

שימו לב שהבחור שהתחיל את כל הסיפור אומר שהיאריס ממכרים - כלומר הוא יודע שהיא לא עשתה בעיות.... שזה גם מאוד חשוב...

פורסם

שים לב, הוא רשם שהיאריס שנת 2005,לא 2006. בכל מקרה לא רואה הצדקה לשלם מחיר כזה על רכב בן 6.

לגבי הסיריון, ניתן להשיג היום מודל 2008 מליסינג סביב 40000 ש"ח. זה המחיר הריאלי לרכב כזה מליסינג, כמובן נסה למצוא רכב שמור במחיר כזה.

במידה ולא מוצא, או מעוניין בפרטי בלבד- מצטרף להמלצות על סוויפט.

אם מדובר על ידני, יש עוד כמה אפשרויות מעניינות בתקציב.

mx-5, audi a4, alfa 159.

• תוכן חדש...