Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

רכשתי רכב חדש יונדאי אי10 (I10) לפני כחודש וחצי, במהלך השבועות האחרונים שמתי לב שיש הבזקי אור (אור מתחזק ואז נחלש) לוח המחוונים/שעונים של הרכב בזמן נסיעה. בהתחלה חשבתי שאני מדמיין ואז הבחנתי שזה חוזר על עצמו...

בנוסף לפני שבוע אשתי הניעה בבוקר את הרכב ובעת ההנעה נדלקו אורות איתותי החירום (של כפתור המשולש ברכב) מעצמם, למרות שהיא כיבתה את המנוע הם עדיין המשיכו לדלוק, היא הניעה בחזרה את הרכב ועדיין הם דלקו ואחרי נסיעה של כדקה הם הפסיקו מעצמם.

אני לא מבין ברכבים אבל זה נראה כמו בעיה של חשמל/מגעים ברכב.

שמתי היום את הרכב במוסך מורשה של יונדאי פעם ראשונה ואחד הטכנאים שם אמר שייתכן שזה קשור לאלטרנטור.

האם זה באמת ייתכן? מה יכול לגרום לבעיה כזאת?

תודה

פורסם

תקלה כפי שקרתה אצלכם קשורה כמעט בודאות להתקנות שונות שבוצעו בארץ לפני מסירה. בכל מקרה מדובר ברכב חדש עם תקלה חשמלית, עם דבר כזה הייתי פונה בהקדם למוסך מורשה.

פורסם
תקלה כפי שקרתה אצלכם קשורה כמעט בודאות להתקנות שונות שבוצעו בארץ לפני מסירה. בכל מקרה מדובר ברכב חדש עם תקלה חשמלית, עם דבר כזה הייתי פונה בהקדם למוסך מורשה.

אכן פניתי למוסך מורשה הבוקר והרכב עוד שם לבדיקות.

כשאתה אומר התקנות מדובר על התקנה של חיישני רברס, מערכת שמע וכו'? או משהו יותר רציני ברכב?

האם הבעיה יכולה להיות קשורה לאלטרנטור באמת?

פורסם

מתוך נסיון, במקרים כפי שתארת החשד הראשון נופל על התקנות כמו קודן, מערכת שמע, דיבורית וכ'ו שנעשו בצורה לא מקצועית. חשמלאי רכב מיומן יכול לזהות ולבודד את הסיבה לתקלה די בקלות ולתקן את הנדרש. אם כל ההתקנות נעשו בחסות היבואן אין לכם מה לדאוג מבחינת חיובים כאלה ואחרים, לעומת זאת אם ההתקנות נעשו ביוזמתכם אחרי קבלת הרכב עלולות להיות לכם הפתעות.

פורסם
מתוך נסיון, במקרים כפי שתארת החשד הראשון נופל על התקנות כמו קודן, מערכת שמע, דיבורית וכ'ו שנעשו בצורה לא מקצועית. חשמלאי רכב מיומן יכול לזהות ולבודד את הסיבה לתקלה די בקלות ולתקן את הנדרש. אם כל ההתקנות נעשו בחסות היבואן אין לכם מה לדאוג מבחינת חיובים כאלה ואחרים, לעומת זאת אם ההתקנות נעשו ביוזמתכם אחרי קבלת הרכב עלולות להיות לכם הפתעות.

אני אחרי טיפול הרכב - הם אמרו שהם החליפו את האלטרנטור ואת הפיוז (לא יודע גם איזה, לא אמרו).

זה הגיוני עבור רכב שחודש וחצי על הכביש?

בנוסף:

1. בקשתי מהנציגה בקבלה דוח עבור התקלות שהיו ומה הפ החליפו בדיוק והיא אמרה שהם לא נותנים את זה ללקוחות וזה שמור במערכת. מוזר לחלוטין אבל אמרתי אוקי ושאלתי אותה אם זה נכנס לספר טיפולים של הרכב והיא אמרה שלא ושבספר טיפולים

רושמים רק את הטיפולים הרשמיים של הרכב. זה באמת נכון?

2. שמתי לב לשפשפוף של הפח או פלסטיק מה שזה לא יהיה שיש ברכב מאחורה שמן הסתם לא היה לפני כן (מי שקונה רכב חדש

מכספו יכול להבין את הקנאיות שבה אני בודק את הרכב מכל הכיוונים כל פעם שאני נכנס אליו לוודא שאין מכות בעיקר בדלתות שאנשים לפעמים נותנים מכה גם בלא מתכוון) והם התנערו מאחריות ואמרו שהם רשמו בדוח שלהם שיש מכה. ממש עוזר לי שהם רשמו את זה בדוח שלהם, ומה עם להחתים אותי על זה כדי שאני אאשר את זה? זה נוהל רגיל בחברות ליסינג לעבור יחד עם הלקוח על הצד החיצוני של הרכב בעת כל מסירה כדי לרשום את הכל. לא ברורה לי החובבניות הזאת.

3. אם זה לא מספיק, הם גם איפסו את המד של הקילומטרז' של *2* הטיולים (למה??) - ואני יישר שם לב לזה כי זכרתי שהיה קודם 219 קילומטר ורציתי לבדוק כמה יש עכשיו. קודם כל לא בסדר שאיפסו, בטח שבלי לשאול כי אני צריך את זה לחישובים של

צריכת הדלק. ודבר נוסף אם כבר איפסתם אז למה את שתי הטיולים?

מצטער אם אני קצת מוציא קיטור אבל זה פשוט לא ייאמן החוסר אחריות שיש לאנשי מקצוע!

מישהו נתקל בצורת עבודה כזאת?

פורסם

אה שכחתי להוסיף מרוב "הקיטור" שהוצאתי את הדבר היותר חשוב שרציתי לשאול - שהסתכלתי על המד קילומטרז

ראיתי שהוא עומד על 10 קילומטר... אני מבין שהרכב נכנס לסוג של בדיקה, אבל תיקון של אלטרנטור צריך לגרור

נסיעה של 10 קילומטר ברכב?

ואגב, האם זה שהם מריצים את הרכב במכונות שלהם שם במוסכים זה באמת מקדם את הקילומטרז' או שהקילומטרז

רץ בעת נסיעה ממש על הכביש? מה שגורר שאלה יותר חמורה - למה שהם יצאו עם הרכב לנסיעה של 10 קילומטר?

פורסם

נראה לי שקצת מרחו אותך עם ההסברים לגבי התיקון, אבל בו נעזוב את זה . מציע לא להתעצבן על המוסך, גם אם אתה צודק הם יוכיחו לך את ההיפך. בדוק בהקדם את התנהגות הרכב בנהיגה, את כל הפונקציות החשמליות כמו חיווים בלוח, תאורה, חלונות, צופר, מגבים וכ'ו. אם הכל ימצא תקין שכח מהמוסך ( גם בעתיד ) וסע לשלום ותהנה מהרכב. דרך אגב באיזה מוסך היה הרכב, מידע חיוני לרבים.

פורסם

כשקניתי רכב מלובינסקי טרייד קיבלתי ד"ח אשר פירט כל תלונה וכל תיקון שנעשו לרכב במסגרת האחריות.

אני מניח שלכל מוסכי היבואן יש רישום כזה. אי אפשר לבצע כיום טיפול ללא פתיחת כרטיס ורישום חלפים שנמשכו מן המחסן. גם אם הלקוח לא מחוייב עבור התיקון.

היבואן בדרך כלל מזוכה על ידי יצרן הרכב על חלקים פגומים שהוחלפו מסגרת האחריות .

איפוס של מד המרחק עשוי להגרם כאשר מנתקים את המצבר ללא גיבוי. האם נשמר הזיכרון של תחנות הרדיו?

אין סיבה לנסיעה של 10 קילומטר לבדיקת אלטרנטור. הייתי מבקש הסבר ממנהל המוסך.

פורסם

תודה, אני אהיה יותר פדנט בימים הקרובים לגבי התנהגות הרכב.

אין כאן עניין של להתעצבן, זה עניין מהותי מאוד שנעשתה *פגיעה* ברכב ויש להם את כל האחריות מולי לתת מענה

לתיקון של הפגיעה הזאת שכן הרכב היה ברשותם בזמן הזה...

מדובר במוסך יונדאי ביהוד.

פורסם

הסיכוי שהמוסך יאשר שנגרם אצלם נזק לרכב הוא אפסי כפי שכבר הבנת. האם הבירורים שנהלת היו בפני הפקידים או שהגעת גם למנהל המוסך. בכל מקרה מציע לך להעלות בפני המנהל את עניין הדפיקה בפלסטיק וכמובן את דרישתך לקבל פירוט מלא על התיקון שבוצע ברכב. לא תצליח לבצע את זה בשיחה, או שהתשובות לא יספקו אותך עשה זאת באמצעות הפקס עם העתק ליבואן. החברה האלה במוסכים משחקים חזקים כלפי אלה שנראים חלשים, אבל נהפכים בדרך כלל לפודלים אחרי שמקבלים תלונה כתובה. שווה ניסוי.

• תוכן חדש...