Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

הזמנתי פסי לדים לדלתות שיתחברו מלמטה ואני רוצה לחבר אותם כך שכשאני פותח את הדלתות הם יאירו וכשאני סוגר את הדלתות יכבו, ז''א שיעבדו בעצם על אותו עיקרון כמו המנורה בסלון הרכב.

הרכב המדובר הינו מיצובישי סופר לנסר שנת 1997

תודה לכולם

פורסם

בפועל יש לך שני דרכים לעשות זה.

1. להתחבר ממש לכניסות של הנורה המרכזית ולסלול חזרה חיווט אל הלדים. נראה לי קצת בעייתי לעשיה בלי לקרוע את הגג, אבל זה הפתרון הטוב ביותר, כי ככה המפסק של הנורה ישלוט גם בלדים.
  2. לחבר יציאה אחת של כל הלדים במקביל ל+ של הרכב (הכי טוב שתקח +מפיוז שנותן מתח לפני סוויץ'). לחבר יציאה שניה של כל הלדים, בינם לבין עצמם ובינם לבין כל היציאות של המפסקים של כל אחת מהדלתות שאתה רוצה שבפתיחתן ידלקו הלדים. (זה בשביל שכל דלת תדליק את כל הלדים. אם אתה רוצה שכל דלת תדליק את הלד שסמוך אליה, אל תחבר את ה- שלהם אחד לשני) אולי זה קצת יותר מסובך בתפיסה החשמלית, אבל זה לא באמת מסובך, וגם די קל לעשיה. את החיווט תעשה מתחת לדש בורד, ככה שלא ייראו את החוטים. החיסרון פה הוא שאם תדליק/תכבה את הנורה המרכזית מהמפסק למעלה, זה לא ישפיע על הלדים. כמובן שאם תחבר את כל הלדים במקביל תוכל גם לבנות מפסק פשוט על אחד החוטים המרכזיים וכך לשלוט בכיבוי הלדים.

זכור שהמפסק שעל ה"משקוף" יצור חיבור ל- כשפותחים את הדלת, ובכך סוגר מעגל חשמלי שמדליק את האור.

אשמח להתעדכן אם עשית את זה ואיך. גם אני מתכנן לעשות משהו דומה.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

על האפשרות הראשונה אני כנראה מוותר,אפשר לדחוף חוט ברזל שימשוך את הכבלים למנורה של הסלון אבל אני מסתכן בלקרוע את הגג וזה משהו שאני לא רוצה אז כנראה שזה נשלל

אבדוק את מה שאמרת,אני רוצה שכל לד ידלק ויכבה בהתאם למצב הדלת הסמוכה לאותו לד.

ז''א שאם דלת הנהג פתוחה וכל השאר סגורות אז שרק הלד שמתחת לדלת הנהג ידלוק וכל השאר כבויים.

תודה על העזרה

פורסם

מה שכתבת שאתה רוצה לעשות הוא הכי פשוט, ואז באמת אין צורך ללכת לגג, וכל לד מקבל + קבוע ו- מהמספק שבדלת.

אני דווקא חושב על האפשרות של החיבור מהגג, וצריך לבדוק בדיוק איך זה עובד. היה שרשור מקביל מהימים האחרונים ששם הבחור כתב שעשה את זה דרך הגג בחצי שעה עבודה. רק חבל שנעלו את השרשור הזה.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

אפשר פשוט לפתוח את הנורה בסלון,לעקוב אחרי הכבלים שהולכים לדש בורד ולחבר אותם שם.

אעדכן בעוד כמה ימים כי העבודה תתבצע ככל הנראה רק יום שישי או שבת :(

פורסם

עדכון:

כמו שאמרתי,פתחתי את הנורה בסלון בדקתי את הכבלים שהולכים אליה ומאיפה הם מגיעים.

בצד הנהג מתחת לשמשה יש פלסטיק ששם הם מתחברים,עשיתי חיבור במקביל גם לדלת הקדמית וגם לאחורית.

מתחתי כבל לצד השני של הרכב ועשיתי אותו דבר לשתי הדלתות האחוריות.

תמונות לקראת הערב.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יצא יפה מאד.

לדעתי היה עדיף למקם את הלדים בתחתית הדלת ולא בצד, כדי שלא יראו מאיפה האור בא.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חודש מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...