Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברה,

כבר מזמן רציתי לכתוב על כך ורק עכשיו יש לי קצת זמן...

אז לאחר שמכרתי את את הפונטו חיפשתי אוטו קצת יותר נמרץ עם יותר כח.

לאחר כמה חיפושים בפורום החלטתי שאני הולך על 206XS. יש לציין שנכוותי בעבר קשור עם 106XS שהייתה בור ללא תחתית ולכן חששתי קצת בהתחלה מקנייה נוספת של פיז'ו.

הפעם הייתי הרבה יותר מנוסה והXS שקניתי הפעם הייתה בובה שמורה , יד -1 שמורה בצבע כחול מטאלי עם 110 ק"מ. שהוציאה בבדיקה כמעט 100 כח סוס. (אני אוסיף תמונות בקרוב).

התרשמות וסיכום שנה :

האוטו עצמו מאובזר מאוד יחסית ל206 רגילה: הגה משולב עור , סאנרוף , ציפוי ניקל על הידיות , טמבון קדמי שונה, מנוע 1.6 110 כח סוס והתוספת הכי משמעותית שאני אהבתי היא המושבים שהם הרבה יותר נוחים גם מרוב המושבים במכוניות החדשות שיוצאות היום.

בכביש הנסיעה עצמה קצת הזכירה לי את ה106XS , האוטו מרגיש מאוד מחובר לכביש (למרות שב106XS הרגשתי את זה יותר).

רוב הכח מגיע כשעוברים את ה4000 סל"ד אז מרגישים את המנוע כמו שצריך. מבחינת טיפולים בשנה האחרונה החלק היחיד שהייתי צריך להחליף היה כוהל שגרם לקצת קרטועים. מעבר לכך ה206 הפתיעה אותי לטובה לעומת ה106 שהתפרקה. כמובן שישנו בלאי טבעי וגם לפי דעתי הגיע הזמן להחליף את הבולמים. אבל באופן כללי אני מאוד מרוצה מהבחירה.

הדבר היחיד שקצת היה חסר לי זה עוד כח....אמנם האוטו מאוז זריז אבל ההרגשה בנסיעה מרמזור , כי מאזדה 3 חדשה יכולה לנסוע יותר מהר. בזמן האחרון קצת היו לי הרהורים לגבי הכח , חשבתי אולי לשפר אולי להחליף למשהו אחר , אבל מאוד התחברתי ל206.

חשבתי אולי להחליף או ל206 GTI או ל206CC עם הגירסה מנוע 2000. מבחינת הGTI , המחירון אינו הבדל גדול ,

וגם ה206CC היא אופציה נחמדה בגירסא 2.0. בנתיים אני נשאר עם הבובה עד שאחליט למה להחליף.

נ.ב

בקרוב אעלה תמונות.

PUNTO 16V

206 XS

פורסם

הערה קטנה לגבי הבדיקה שהוציאה 100 כ"ס,

איפה בדיוק בדקת את זה?

אגב זה 100 סוסים בגלגל או במנוע?

אני שואל כי הייתי בקומפיוטסט עם הפיג'ו הישנה שלי (206) ואחרי שהבודק המוסמך (עאלק) עלה על הרכב, חיבר כמה חוטים והעלה ל5,000 סל"ד כמעט במשך חצי דקה עד שהגעתי בריצה והטסתי אותו מהרכב בטענה שאין שום סיבה שהוא יפרק לי את המנוע לחתיכות וירברב 5K סל"ד. אחרי זה בתום הבדיקה הוא כתב שיש לרכב בקושי 80 כ"ס. שאלתי אותו איך הוא יודע כמה והוא ענה לי שהמחשב יודע. מעניין...

בפעם הבאה שאתה מגיעים לבדיקה - אל תתנו בשום פנים ואופן להריץ את המנוע לסל"ד בלתי קביל, לא במשך דקה ולא במשך שניה.

בכל אופן, לגבי ה206, גם לי הייתה 1.6 110, רכב מהנה וחזק. מה שהפריע לי - חוסר אמינות. הרבה תיקונים\טיפולים, חלקים יקרים, חשמל זוועה.

פורסם
הערה קטנה לגבי הבדיקה שהוציאה 100 כ"ס,

איפה בדיוק בדקת את זה?

אגב זה 100 סוסים בגלגל או במנוע?

אני שואל כי הייתי בקומפיוטסט עם הפיג'ו הישנה שלי (206) ואחרי שהבודק המוסמך (עאלק) עלה על הרכב, חיבר כמה חוטים והעלה ל5,000 סל"ד כמעט במשך חצי דקה עד שהגעתי בריצה והטסתי אותו מהרכב בטענה שאין שום סיבה שהוא יפרק לי את המנוע לחתיכות וירברב 5K סל"ד. אחרי זה בתום הבדיקה הוא כתב שיש לרכב בקושי 80 כ"ס. שאלתי אותו איך הוא יודע כמה והוא ענה לי שהמחשב יודע. מעניין...

בפעם הבאה שאתה מגיעים לבדיקה - אל תתנו בשום פנים ואופן להריץ את המנוע לסל"ד בלתי קביל, לא במשך דקה ולא במשך שניה.

בכל אופן, לגבי ה206, גם לי הייתה 1.6 110, רכב מהנה וחזק. מה שהפריע לי - חוסר אמינות. הרבה תיקונים\טיפולים, חלקים יקרים, חשמל זוועה.

אני מצטער שהסיכום לא ממש מפורט , כתבתי את זה ברפרוף...

אכן גם אני בדקתי בקומפיוטסט בהרצליה והייתה לי חוויה מזוויעה.

ישנו בוחן מבוגר כזה שממש ממש עצבן אותי, ורק מפאת הגיל לא צרחתי עליו. הוא גם העמיס יותר מדי על האוטו בבדיקה, גרם לאוטו להדליק מנורת ABS, תקע את הסאנרוף כך שהבחור שממנו קניתי היה צריך ללכת למוסך בשביל שישחחרו אותו .

ואם כל זה לא מספיק הבחור שממנו קניתי נכווה שם ממים רותחים כך שרוב הזמן היינו עסוקים בלחפש אלוורה.

לגבי השאלה שלך , שלי הוציאה 90 ומשהו. והבנתי שזה הכח שיוצא מהגלגלים עצמם. ובפועל במנוע יש יותר בגלל האיבוד אנרגיה שהולך לגלגלים (ככה הבנתי אבל סיכוי גדול שחרטטו אותי)

PUNTO 16V

206 XS

פורסם

אם הרכב נבדק על דיינו אז 90+ זה יפה מאוד.

שלי הוציאה 97 כ"ס ואפילו הבוחן היה מופתע.

זה אומר שהמצב של המנוע טוב מאוד ואין כמעט הפסדים בדרך.

כנראה שגם הקלאץ שלך חדש.

ברכב הקודם (איביזה 100 כ"ס) הרכב הוציא בבדיקה לפני קניה אותו 78 כ"ס.

הבוחן אמר שכנראה שזה בגלל שהקלאץ גמור.

החלפתי את הקלאץ וכשמכרתי אותו הרכב עמד על 88 כ"ס.

אגב, לגבי מה שאמרת, לא ראיתי עדיין מאזדה 3 שנוסעת מהר יותר מהרכב שלי.

גם מנוע 2.0 נשאר צמוד אלי עד 130 בערך.

ה1.6 לא מתקרב אלי אפילו.

אם אצלך זה אחרת אז או שאתה לא מנצל את הרכב שלך כמו שצריך או שמשהו ברכב שלך לא בסדר.

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

אוקיי עדכון , עכשיו הסתכלתי בבדיקה ומסתבר שהיא הוציאה 90.

סליחה אבל לא הבנתי איך הקלאץ' משפיע על הכח סוס?

אצלי לפי מה שידוע לא הוחלף קלאץ'. איך אני יודע אם צריך להחליף?

PUNTO 16V

206 XS

פורסם

מה הבעיה עם להריץ את האוטו ב5000 סל"ד דקה שתיים? (כל עוד לא מדובר על מנוע קר)

זה בדיוק הסל"ד בשיוט במהירות של שלילה להרבה זמן, זה לא עושה לאוטו שום דבר רע.

היום הופתעתי לגלות שאפילו דגל יום העצמאות לא ניזוק בכלל מ"בדיקה" במהירות הזו, כנראה חילקו לנו בעבודה דגלים איכותיים במיוחד (אולי זה דגל עם קוד מהירות H :lol:)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

יש בעיה להריץ מנוע ב5,000-6,000 סל"ד במשך 2 דקות כשמדובר ברכב פשוט ולא ספורטיבי. הבעיה היא שחיקה מוגברת (מאוד) ולא סבירה לרכב נורמטיבי...

ברור שמנורת הABS נדלקה. ככה זה כאחד שקיבל תעודת הסמכה בקומבינה מעלה את הרכב שלך על ג'ק ואז מדביק את הדוושה...

פורסם
יש בעיה להריץ מנוע ב5,000-6,000 סל"ד במשך 2 דקות כשמדובר ברכב פשוט ולא ספורטיבי. הבעיה היא שחיקה מוגברת (מאוד) ולא סבירה לרכב נורמטיבי...

שטויות, למניעת נזק קיים מנתק הצתה, לא יקרה כלום למנוע מפעולה בסלד גבוהה לכמה דקות.

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

לכל החברים שלא עוברים 4000 סל"ד,

מנוע שעובד כל הזמן בסל"ד נמוך צובר פיח על השסתומים ועל שטח בוכנות.

זאת תודות לאופן הפעולה של המנוע שמחזיר קצת תערובת שרופה למנוע בסל"ד נמוך עד בינוני כדי לקבל יותר מומנט.

בסל"ד גבוה המנוע לא מחזיר תערובת שרופה, ולכן המנוע מתלכלך פחות.

מדי פעם זה טוב למשוך את הרכב לקו האדום ולתת לו לנשום קצת.

גם אם זה רכב ספורטיבי וגם אם לא.

ולגבי המנוע של הXS, המנוע הזה יכול לשבת על הקו האדום כל היום.

זה מנוע שדווקא מתחיל לחיות רק אחרי 4000 סל"ד. עד אז הוא מרגיש כמו מנוע 1000.

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם
זה יהיה בוטה מדי אם אני אגיד שזה היה סיכום ממש עלוב?

כן,הוא לא חייב לך שום דבר והוא לא עובד אצלך. זה הסיכום שהוא כתב וזה מה יש.

• תוכן חדש...