Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דוח חנייה - חסימת חניה פרטית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן הסיפור הוא ככה...

נסעתי לחבר ( ראשון לציון), החנתי את הרכב מבלי דגש על בלי! לשים לב על חצי מהאיקס שיש בכניסה לחנייה פרטית

בדירת גן...

אחרי שעה חזרתי וקיבלתי דו"ח של 250 שקל! ובדוח היה רשום שהחנתי במקום של העלאת והורדת נוסעים...

הרכב שלי עמד מחצית על האיקס ומחצית על מקום שמותר להחנות!

יש לציין שמולי היו עוד חנויות והכל נעשה מתמימות זו לא פעם ראשונה שאני חונה באיזור הזה ! אני נמצא שם הרבה, מה שכן שהאיקס על הכביש היה דהוי לגמריי ולא שמתי לב בכלל שאני חונה עליו..!

כמו כן חסמתי את החנייה אבל רכב יכול לצאת משם בלי בעיה שתבינו .. לשכן ההוא לפי הטיעונים של חבר שלי יש בעיה שם עם חנייה! הוא הזמין את הפקח שיתן לי דו"ח והפקח שהגיע או השכן אפילו לא טרחו לשאול אולי בקריזה !

לאחר בירורים הבנתי שגם השכן הזה נהג מונית והוא קשור לרשות החנייה בראשון לציון.. המעשה היה אך ורק כדי להתנכל למשפחה של חבר שלי בטענה שהם תופסים לו את החניות ( מקום שמותר לכולם להחנות שם)..

וכדי שתבינו את השחיתות או מה שקורה שם משאית לא הרחק משם חנתה בתחנת אוטובוס!! כן כן תחנת אוטובוס ולא קיבלה שם דו"ח ושם נעליים!

האם אני יכול לעשות משהו בנידון??? יש לציין שהכל נעשה מתמימות וחוסר תשומת לב אני מודע לטעות שעשיתי אבל זה רק מעציב אותי שיש כאלו אנשים כאן!

זו הסיבה לדוח שקיבלתי:

תקנה 72: (א) לא יעצור אדם רכב, לא יעמידנו, לא יחנהו ולא ישאירנו עומד, כולו או חלק ממנו, באחד המקומות המנויים להלן, אלא לשם מניעת תאונה או לשם מילוי אחרי הוראה מהוראות תקנות אלה או אם סומן בתמרור אחרת; ואלה המקומות:

(4) במקום כניסה לשטח המיועד לכלי רכב, פרט להעלאת נוסעים והורדתם

פורסם

רק עכשיו שמתי לב שפתחו פורום חדש של דיני תעבורה, אם אפשר להעביר ולא לנעול!

תודה!

פורסם

חנית על מה שנקרא "מעטפה" בלשון הפקחים.

זה שנראה לך שהשארת לו מקום לצאת, עדיין לא מאפשר לך לעבור על תמרורים.

אין לך להלין אלא על עצמך.

פעם הבאה שאתה רוצה לחנות על "מעטפה" כדאי שקודם תפנה לרשות המתאימה בבקשה שיסירו אותה.

אם לדעתך ה"מעטפה" היתה בצבע דהוי באופן שלא שמת לב לסימון, וכל אדם סביר לא היה שם לב לסימון, פנה לעניין זה לביטול הדוח.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה על התגובה...

חנית על "המעטפה" מול חנייה של בית פרטי, במידה ולא הייתה שם מעטפה, עדיין הייתי מקבל את הדו"ח לא?

פורסם

אתה יכול לנסות לערער בפני רשות החניה של אותה רשות מקומית, להסביר שנעשתה טעות בתום לב ולבקש להמיר את הדו"ח באזהרה.

יש ערים שמאפשרות זאת.

בלי שום קשר, לא משנה אם יש סכסוך שכנים או אם השכן מקושר למישהו מהעירייה - עדיין חנית שלא לפי החוק ולכן הדו"ח קביל.

Mazda Miata NB

Honda CBR500R

פורסם
כמו כן חסמתי את החנייה אבל רכב יכול לצאת משם בלי בעיה שתבינו .. לשכן ההוא לפי הטיעונים של חבר שלי יש בעיה שם עם חנייה! הוא הזמין את הפקח שיתן לי דו"ח והפקח שהגיע או השכן אפילו לא טרחו לשאול אולי בקריזה !

סליחה אם זה נשמע אגואיסטי, אבל אני, ואני בטוחה שגם דיירים אחרים, ממש לא מעוניינים לשמוע את הפקח צורח בקריזה למי שייך הרכב.

זה לא תפקידו, הוא לא מואזין שקורא לבעלי הרכבים להגיע ולהזיזו.

כמו שכתבו לך לפני אתה יכל להגיש בקשה לביטול הדוח מול העירייה הנוגעת ולפרט את הנסיבות שבגינן אתה חושב שהדוח לא מוצדק.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

גם אני ממליץ לך לנסות לערער על הדו"ח. יצליח - הרווחת. לא יצליח - לא יצליח.

אגב - האם אבני השפה בכניסה לחנייה צבועות אדום-לבן ?

*** רגע של עברית - קריזה (ב-"ק") - התקפת זעם פתאומית (http://he.wiktionary.org/wiki/%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%96%D7%94)

כריזה ב"כ" - מערכת שניתן לכרוז/לקרוא דרכה (מלשון כרוז - "כ" קמוצה), כמו מגאפון למשל.

alfa 156 2.5.

פורסם

לפותח השרשור: המדרכה בכניסה לבניין שלי צבועה באפור ויש מקום ל-2 מכוניות ,תמיד יהיה את הליצן שיחנה ככה שהוא חוסם חצי כניסה לחנייה או פחות (במקרה הטוב),יש מספיק מקום לצאת ,אף אחד לא ישים לו פתק ולי אין בעיה להיכנס במקומות צרים ,זה מכעיס אבל לא אכפת לי. שיהיה לו לבריאות.

בבניין לידי לעומת זאת גר בחור שהנוהג במיניבוס ,פעם חסמו אותו ככה והוא לא הצליח לצאת הוא התקשר לעירייה אבל יום שישי בערב ואין תשובה ,התקשר למשטרה ,הגיעו ,גררו. מה קרה אחרי זה אינני יודע כי המשכתי בדרכי ,אבל שמחתי לראות את זה.

אתה לא יודע באיזה בניין גר נהג מיניבוס או אפילו איזה גורר במשאית קטנה ככה שלהגיד "חסמתי חצי חנייה ,אבל רכב יכול לצאת משם בכיף" לא עוזר ,אלא אם בדקת עם כל השכנים איזה רכבים יש להם ווידאת שאין לאף אחד משאית קטנה או איזה מיניבוס ,תחנה בכיף. אני מבין שבמקרה שלך זה היה בטעות ולא שמת לב לאיקס ,ואיכשהוא לא הצלחת לשים לב שזה כניסה לחנייה ,עיקר התייחסותי למשפט שהדגשתי, שאתה אמרת.

אני לא מתייחס לחוק בכלל. נטו דרך ארץ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אם היה סימון, והוא היה דהוי, אתה יכול לטעון שבאמת לא ראית, אבל לך תוכיח את זה.

עצם זה שחסמת אפילו רבע חניה, ורכב אחר יכול לצאת זה לא תירוץ.

בעל הרכב לא צריך לתמרן כדי לצאת מהחניה הפרטית שלו.

לדעתי בכל אופן.

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

גש לעירייה ובקש לראות את אישור וועדת התמרור המקומית לתמרור ה"מעטפה".

יש מצב שהתמרור פיראטי ולכן לא תקף.

אם אין להם אישור זו סיבה מצויינת לבקש להישפט ולזכות.

כמובן צריך לוודא שאין שם תמרור נוסף כמו אדום-לבן וכו'.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

מה שלא שמתם לב זה שפותח השרשור לא קיבל דו"ח על כך שהוא חנה על המעטפה (תמרור ד-16) אלא על כך שהוא החנה את הרכב בכניסה לשטח המיועד לכלי רכב שלא לצורך העלאת נוסעים או להורדתם (חסימת חניה).

כך שממש לא משנה אם תמרור המעטפה היה דהוי או היה בצבע ירוק זרחני.

ולשון התקנות הרלוונטיות:

חניה בכניסה לשטח המיועד לכלי רכב

(שלא לצורך העלאת נוסעים והורדתם) .....5944 250ש"ח

החנית את הרכב הנ"ל, בכניסה לשטח

המיועד לכלי רכב,שלא לצורך העלאת

נוסעים או להורדתם,

בניגוד לתקנה 72(א)(4) לתקנות התעבורה

אי ציות לתמרור ד-16 (האוסר חנייה בתוך

שטח המסומן על פני הכביש) .................5923 250ש"ח

לא צייתת לתמרור ד-16, בכך שהחנית

את הרכב הנ"ל בתוך שטח המסומן על פני הכביש,

בניגוד לתקנה 22(א) לתקנות התעבורה.

ולכן אין לו כל קייס לבטל את הדו"ח מסיבות טכניות.

לא צריך להיות תמרור מעטפה על גבי הכביש כדי שיוכלו לתת דו"ח על חסימת חניה.

לפותח השרשור - אני בטוח שהמקרה קרה בגלל חוסר תשומת לב, שלם את הדו"ח וראה בו כשכר לימוד להסתכל איפה אתה חונה לפני שאתה עוזב את הרכב.

פורסם

תודה על כל התגובות..

אני אשלם את הדו"ח, כפרה על הכסף הבעיה בנושא הזה כי הכל נעשה מתמימות ומחוסר תשומת לב, מולי הייתה חנייה יותר טובה אני חונה שם הרבה פעמים, העייניין זה החוסר התחשבות של אנשים כי הבן אדם היה באמת רוצה לצאת מהחנייה הוא היה גם שובר לי את החלונות באוטו, עשיתי טעות מודה! אני בתור אזרח שקרה לו את זה לפחות פעמיים בחחים אל רצתי למשטרה..

היית די סבלני וחיפשתי של מי הרכב!

כנראה אנחנו חיים פה בצורה כזו, ולא אני לא ליצן אגב...

פורסם
כנראה אנחנו חיים פה בצורה כזו, ולא אני לא ליצן אגב...

איך חיים? חונים "בתמימות ולא שמים לב" בחנית העלאת נוסעים ו"ביי דה ווי" חוסמים כניסה לבית ועוד מקטרים וזועקים "שחיתות".

בכניסה לבניין שבו אני גר כל הזמן יש ליצן ש"לא שם לב" וחוסם לנו "חלקית". לך נסה לצאת לרחוב עמוס בצורה כזאת כשאינך יכול להכנס ישר לנתיב שלך אלא אתה חייב לצאת עד לנתיב הרחוק.

וכל ההיתממות על צבע דהוי היא בולשיט.

מחר "לא תשים לב" ותעקוף רכב שעוצר במעבר חצייה..הא?

צריכים להיות סבלניים לנהגים כמוך...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
איך חיים? חונים "בתמימות ולא שמים לב" בחנית העלאת נוסעים ו"ביי דה ווי" חוסמים כניסה לבית ועוד מקטרים וזועקים "שחיתות".

בכניסה לבניין שבו אני גר כל הזמן יש ליצן ש"לא שם לב" וחוסם לנו "חלקית". לך נסה לצאת לרחוב עמוס בצורה כזאת כשאינך יכול להכנס ישר לנתיב שלך אלא אתה חייב לצאת עד לנתיב הרחוק.

וכל ההיתממות על צבע דהוי היא בולשיט.

מחר "לא תשים לב" ותעקוף רכב שעוצר במעבר חצייה..הא?

צריכים להיות סבלניים לנהגים כמוך...

+1

אצלי בחניה הפרטית כל הזמן יש את החכמולוג התורן שצריך למדוד בראש את שארית המקום ולהגיד לעצמו שזה מספיק כדי שאני אצליח לצאת, שזה לא מפריע והוא יכול לחנות שם ולחסום חצי מהפתח. הלוואי וכאן היו עוברים פקחים ומחלקים דוחות על זה.

so far so good so what

פורסם

ברשותך אצטרף לדיון ואשאל משהו שמציק לי ולמשפחתי בזמן האחרון..

מה עושים אם השכנים שלידנו מחנים את המכונית שלהם קרוב מדי לחנייה שלנו ולא נותנים לנו "זווית" יציאה מהחנייה הפרטית שלנו?

• תוכן חדש...