Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם אז ככה:

תקציב- 65 אלף

מה שחשוב לי זה:

דלק -שתעשה לפחות 12 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת.

מרווח-שני הורים+תינוק.

חלקי חילוף וטיפולים במחיר שפוי

אוטומטית

פחות חשוב:

ביצועים

מראה

תודה

פורסם

1. למשפחה כשלך - בחר בסופרמיני, אם אינך סוחב מזוודות וארגזים כל יום אינך זקוק לרכב גדול מזה, במיוחד לאור הדרישה בצריכת דלק (בהנחה שלא מדובר ב-100% בין-עירוני).

2. במגרשי הליסינג תמצא מבחר גדול של מכוניות, סביר שאפילו תקבל עודך מ-65K.

3. איני רוצה להמליץ על דגם מסוים כיון שלא חקרתי שוק זה לאחרונה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני הייתי מחפש גולף שנתון 2006-2005 במצב טוב.

Big Fan of Heavy Cars with High Torque

(My 1st Owned - Mercedes C200 2009 (CDI

(My 2nd Owned - Suzuki Swift 2013 (Manual

(My 3rd Owned - Honda Accord 2003 (2.0L I-Vtec

פורסם

דודו, הקירטריונים אולי ברורים לך; לי לא לגמרי - אסביר:

אתה כותב שחשובה לך צריכת דלק נמוכה, ומכך מתפרש שאתה נוסע הרבה. אם אתה נוסע הרבה לבד ומעט עם המשפחה סופר-מיני זה אולי פתרון סביר. במקרה ואתה מרבה לנסוע עם המשפחה, הייתי ממליץ על מכונית משפחתית.

מעבר לכך נעדר אצלך אחד האלמנטים שמרבית העוברים למוד משפחתי מגלים כחשוב ביותר - בטיחות. בעניין זה צריך להדגיש חד משמעית וללא מקום לוויכוחים כי מבחינת בטיחות פסיבית (מה קורה במקרה של תאונה) רכב גדול וכבד יותר הוא משמעותית יותר בטיחותי מרכב קטן וקל יותר (זאת בהנחה ששניהם בנויים בצורה דומה מבחינת חשיבה על בטיחות ואבזור). לא אכנס כאן לפיסיקה יותר מידי (כי אני כבר לא זוכר ואין לי זמן כרגע להיזכר בפרטי ההסבר) אבל אם למשל רכב של 1 טון פוגע חזיתית ברכב של 2 טון כמות אנרגית הפגיעה על כל חלק ברכב הקל יותר היא פי 4 (אם אינני טועה) מהאנרגיה שסופג כל חלק ברכב הכבד. קח זאת בחשבון בין השיקולים לפני החלטה על רכב קטן וזריז שיודע לחנות בכל חריץ.

פורסם

אז אם אני מבין אותך נכון

ככל שהרכב מאסיבי יותר= צורך יותר דלק

(הוא יותר כבד)ג

מבחינה פיסיקילית, ברור שכדי להסיע משקל יותר גדול צריך להשתמש ביותר אנרגיה, ולכן אם הרכבים מתוכננים באופן זהה פרט למשקלם (שזה משהו תיאורטי לחלוטין, אבל נעזוב את זה) רכב כבד יותר יצרוך יותר דלק, אבל בהחלט לא באותו יחס שרשמתי בהודעה הקודמת. בפועל, רכבים שונים מתוכננים בצורה שונה מאוד ובטכנולוגיות שונות, ואפילו משתמשים בדלקים שונים (בנזין, סולר, גז), ולכן בהחלט קיימים רכבים כבדים שהם חסכוניים יותר מרכבים קלים בהרבה.

אבל, זה לא היה הדגש במה שכתבתי -

אני שם דגש משמעותי מאוד על בטיחות. שום חסכון בדלק לא שווה פגיעה כלשהי באחד מהיקרים לך (כולל בך עצמך). אם תהיה, חס וחלילה, מעורב אי-פעם בתאונה עם רכב אחר, הסיכוי שתצא ממנה בריא ושלם עולה פלאים עם משקל וגודל הרכב בו אתה יושב. כמובן שזה לא סביר שכולנו ניסע בכבישים במשאיות או נגמשים, אבל אם אתה נוסע ברכב קטן משמעותית מהממוצע אתה מעלה משמעותית את הסיכוי להיפגע קשה יותר במקרה של תאונה. לכן, מומלץ להגיע לאיזה איזון סביר הלוקח בחשבון לא רק חסכון בדלק אלא גם אלמנטים אחרים שלא תמיד מביאים אותם בחשבון.

שים לב, עם זאת, שדנתי להלן בנושא המכונה בטיחות פסיבית (מיגון האנשים בעת תאונה). רבים יאמרו לך שלא פחות חשובה היא הבטיחות האקטיבית (מניעת התאונה במגוון אמצעים), ומבחינה זו יש לציין שרכב בעל כושר תמרון גבוה הוא משמעותית עדיף, וכאן יש דווקא יתרון פיסיקלי לרכב קל יותר אבל בתנאי שהוא גם חזק ויציב על הכביש. בפועל, במקרים רבים רכבים גדולים יותר בנויים עם יחס כוח למשקל עדיפים על רכבים קטנים וזולים (תחשוב מה קורה כשאתה עומד אחרי רכבים קטנים ברמזור), ולכן במקרים לא מעטים דווקא הם יצליחו "לתת גז" ולצאת מסיטואציות שבהם עודף כוח הוא דבר נדרש (לדוגמא, עקיפה שמסתבכת או רכב השועט לעברך בצומת).

לבסוף, יש להדגיש שמבחינת הבטיחות הפסיבית והאקטיבית יש הבדלים משמעותיים מאוד בין רכבים שונים, ולעתים דווקא רכבים הנראים בנויים לתלפיות הם הפחות בטיחותיים. למשל, שברולט קבליר שבתחילת העשור הקודם היתה מכונית שנחשבה מאוד מכובדת בישראל, היתה גם אחד הרכבים המסוכנים ביותר מבחינת בטיחות פסיבית. צריך לקחת בחשבון שבעת תאונה אתה לא רוצה בהכרח שהרכב ישאר בצורתו המקורית והיפה; אתה רוצה שהוא יתאבד בשבילך וישאיר אותך שלם (רכב אפשר להחליף וחברת הביטוח משלמת; את החיים שלך לא). לכן כל הרכבים היפניים עם הפח הדק שרואים עליו כל מכה הם הרבה יותר בטיחותיים מרכבים עמידים ומסיביים. מדוע? זו שאלה מעניינת - בזמן תאונה, מה שאתה רוצה שיקרה זה שחלקי הרכב השונים יספגו את האנרגיה של התאונה ולא יעבירו אותה לאנשים שבתוך הרכב. כדי שזה יקרה החלקים האלו צריכים להימעך ולהתכווץ ולא להישאר שלמים ויפים. לכן, קורה פעמים רבות שרכב בטיחותי נראה אחרי תאונה חזיתית כאילו מעכו אותו במכבש הידראולי ענק, אבל האנשים שבתוכו יוצאים בפגיעות קלות בלבד. לעומת זאת, קורה פעמים רבות שרכב שנבנה כמו נגמש (עיין ערך: Volvo) יוצא שלם מתאונה, אבל האנשים שבתוכו מתים, כי הם סופגים את מרבית האנרגיה של התאונה.

מציע לחפש אתרי NCAP שונים ולראות מה קורה לרכבים בתאונות (יש אירופאי, אמריקאי, אוסטרלי ויפני). אפשר גם לראות סרטי NCAP ב-YouTube.

דרך אגב, אם הרוב המכריע של הנסיעות הן בתוך עיר צפופה (נניח אם אתה גר במרכז תל-אביב ולא ממש יוצא משם), בהחלט נראה סביר שלמרות מה שאמרתי למעלה עדיף לך רכב קטן, ראשית משיקולי חניה והשתלבות בתנועה, שנית משיקולי חיסכון בדלק, ושלישית כיוון שבמרכז העיר המהירויות לרוב נמוכות, ותאונות קשות מאוד של התנגשות חזיתית או צידית במהירות גבוהה הן כנראה הרבה פחות שכיחות.

בסיכומו של דבר מה שאני אומר, זה שצריך לקחת בחשבון את מגוון השיקולים שבאמת חשובים לך, ולא רק את אלו שעולים ראשונים בראש; ואז לאחר שהגעת לתמהיל נכון ומאוזן מבחינתך להתמקד באותם שניים-שלושה רכבים שעונים אופטימלית על הצרכים שלך, ומביניהם לבחור את הטוב ביותר עבורך. זה תהליך שיכול לקחת כמה ימים או אפילו כמה שבועות.

פורסם

קודם כל תודה על התגובה ועל ההשקעה

מה אתה חושב על הונדה היברידית שקיבלה 4 כוכבי בטיחות.

על הנייר זה נראה כמו השילוב המנצח (מבחינתי) רכב בטיחותי שגם לא יקרע לי את הכיס(18 ק"מ לליטר)השאלות שנשארו פתוחות

כמה עולה לתחזק את מנוע החשמל שלה

חלקי חילוף

טסט(יקר יותר,זול יותר)ג

ובטוח יש עוד כמה דברים שלא חשבתי עליהם

אני גר בירושלים ופעמיים בשבוע אני נוסע לתל אביב

פורסם

ההיברידיות בטח לא פסולות, אבל יש בעיתיות מסוימת עם היברידית משומשת - אורך החיים של הסוללה הולך ומתקצר, וצריך לקחת בחשבון שמחיר הסוללה מאוד יקר. העובדה הזאת עשויה להוריד את ערך הרכב באופן משמעותי ביותר לקראת סיום חיי הסוללה, כאשר תרצה למכור את הרכב. הבעיה היא לא העלות האמיתית (נניח 5-20 אלף ש"ח) אלא העובדה שאלמנט ההחלפה הצפויה עשוי להפחיד אנשים הרבה יותר מכך ולהוריד את ערך הרכב. זו הסיבה שאני כרגע לא שוקל לרכוש מכונית היברידית (משומשת). ייתכן כמובן שאחרים יגידו אחרת.

במחיר של 65 שהגדרת את יכול למצוא די הרבה רכבים משפחתיים (סדאן) בטיחותיים, אמינים, ויחסית חסכוניים משנים 2007-2009. אני באופן אישי נוטה לכיוון הקורולה, זה מה שבחרתי לפני שנים ולא התחרטתי מאז. אחרים בעלי קריטריונים דומים נוטים לרכבים כמו הונדה סיווק, רנו מגאן ורבים אחרים. מספר האפשרויות הוא עצום ואם זו פעם ראשונה שאתה נכנס לבחירת רכב בכלל או מהסוג הזה, יש טעם להשקיע קצת זמן בללמוד מה כדאי לך (בפעם הבאה זה יהיה הרבה יותר פשוט). הבחירה היא מאוד אישית.

• תוכן חדש...