Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

גודל הצמיג הוא 195/65R15 קוד מהירות 91V. (רק הקוד הזה מותר בפוקוס-אין לי מושג למה).

המליצו לי על מישלין energy saver אך הם מאד יקרים (550 ש"ח לצמיג).

האם יש צמיגים איכותיים אחרים (לא סיניים) שלא ישברו לי את הכיס?

תודה.

פורסם

הפוקוס שלי נוסע עם ברידגסטון מקוריים והם עולים כ -500 ש"ח . צמיגים מעולים .

יצא חוק שרכבים משנת ייצור 2006 חייבים להיות נעולים בצמיגים בעלי קוד מהירות שהייצרן התכוון אליהם .

במקרה של הפוקוס - v

יש לי הרגשה שהייצרן היה תחת השפעת כדורים כשהחליט על סיווג מהירות v .

חג שמח .

פורסם

כדאי לכתוב איפה אתה גר.

אני קניתי בדיוק צמיגים כמו שאתה צריך - קונטיננטל פרימיום קונקט 2 במחיר של 450 לצמיג. לפני כחודשיים. אותה מידה אותו קוד. כאן בירושלים. נחשבים כצמיגים טובים מאוד.

כנראה שהיצרן דווקא אולי כדי לפשט תהליכי הייצור מצייד את הפוקוסים בצמיגי V שזה 240 קמ"ש כי מאיזו שהיא סיבה זה מה שהכי זמין להם. כי הרי ברור שהם לא שמים את זה כדי לייקר עלויות אחזקה של הרכב כי צמיגים אחרי 3 או 4 שנים לא קונים ממחסן החלפים של פורד.

במאזדה 3 לדוגמה זה דווקא כן מגיע עם צמיגי H. ההבדל הוא כמה עשרות שקלים בין H ל- V לכל צמיג.

צמיג הברידגסטון ER300 שמגיע מקורי עם חלק מהפוקוסים אכן מעולה אבל די יקר לקנייה לאחר מכן. בליסינג לפחות חלק מהפוקוסים מגיעים עם אותו מישלין אנרג'י סייבר.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

אצלנו הגיעו עם הפוקוס מישלין אנרג'י והם מאוד מאוד שקטים וגם מחזיקים הרבה מאוד זמן, כבר 50 אלף ק"מ ולא מראים בכלל סימני התעייפות.

פורסם

יש הבדל בין לצייד את הרכב בצמיגים עם קוד מהירות V לבין לדרוש זאת!

גם בעיני זה תמוה, לא רואה כל סיבה נראית לעין, והייתי מסתפק גם בצמיגים מוגבלים T, אלא שמעל 2006 עלולות להיות לך בעיות במבחן הכשירות (סיכוי קלוש ביותר, אבל בכל זאת).

פורסם

תודה לכולם על התשובות.

אני אבדוק לגבי הקונטי (450 זה כבר קצת יותר נורמלי - האם הם גם שקטים כמו המישלין?)

אני מדגיש שחשוב לי השקט כי הפוקוס די רועשת בנסיעה ואני מחפש פתרונות להפחתת הרעשים.

האם יש עוד צמיגים חוץ מהקונטי והמישלין שמומלצים ויותר זולים מ- 450 ש"ח לצמיג? או שזה הכי טוב שאני יכול לקבל?

שוב תודה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שוב שלום,

הייתי בכמה וכמה פנצ'ריות שאמרו לי שאם לא רשום ברשיון הרכב את קוד המהירות אז אני לא חייב לשים 91V

אלא גם קוד מהירות H זה טוב (מה שמוזיל לי את המחיר).

בכל מקרה, האם ניתן לשים באוטו 2 צמיגים שהם קוד מהירות 91V (הצמיגים הטובים שיש לי כרגע)

ו- 2 צמיגים שהם בקוד מהירות H? או שחייבים שכולם יהיו באותו קוד המהירות?

תודה.

פורסם
היי,

גודל הצמיג הוא 195/65R15 קוד מהירות 91V. (רק הקוד הזה מותר בפוקוס-אין לי מושג למה).

האוטו עגלה אבל עדיין כתוב שצריך V , אז אתה רוצה לשים H בשביל לחסוך 100 שקל לצמיג ?

פורסם

אני מבין שברשיון מצויינת רק מידת הצמיג ללא קוד המהירות.

התקנות מחייבות רכב בקוד הנדרש מהיצרן משנת 2006!

לכן התקנות בעקרון כן מחייבות בקשר לרכבך!

האם בררת באוטו-דאטה שהקוד הוא V?

האם רשום במדבקה על משקוף הדלת הגבלת מהירות??

מלבד התקנות, אני לא רואה סיבה לנעול צמיגים עם הגבלה מעל T או H ברכב כזה.

ההמלצות הן לזוג צמיגים זהים על אותו סרן, זהים בכל הפרמטרים: אותו דגם אותו גיל ושהתגלגלו יחד כל החיים (מלבד מספר ק"מ בודדים של תקר למשל)

כך שאפשר לנעול מלפנים את הצמיגים הישנים (נניח אלה שהיום נמצאים מאחור) עם קוד V, ומאחור לנעול את הצמיגים החדשים עם קוד שונה (אין בעיה מוטורית, לגבי התקנות ערוך בירור נפרד, במקומך הייתי מתעלם מהן, זו בעיה של הפנצ'ריה ולהערכתי העניין לא יתגלה בטסט במיוחד כשהצמיגים במצב ראוי לנסיעה!)

אבל! הגבלת המהירות תקבע בהתאם לצמיג עם המהירות הנמוכה ביותר ברכב (לא מעניין בכל מקרה, אתה לא מגיע ל-190 לעולם! ובטח לא למשך עשר דקות רצופות! הרבה יותר מעניין זה להקפיד לבדוק את הלחץ בצמיגים!)

יש ברחובות צמיגיה שותפה של אנטון-יפו, אני הייתי מרוצה מהם. השווה מחירים, הכנס אליהם והפחת 50 ש"ח, קונטיננטל הם בהיצע. התחדש!

• תוכן חדש...