Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

בזמן האחרון התחילו 2 בעיות ברכב שלי.

במצב עמידה כשהרכב על DRIVE, האוטו ממש רועד (הסלד על 550-650), רועד בצורה כזאת שממש לא נעים לשבת בו.

לעומת זאת אם מעבירים לניוטרל האוטו שקט מאוד.

בנוסף, הצריכת דלק מאוד עלתה, והרכב פחות סוחב, הלכנו למוסך ואמרו לנו שהפילטר אוויר מלוכלך והצטברה בוצה במנוע, לכן שמו לנו תוסף דלק.

הלכנו למוסך של הונדה, ושם נאמר לנו שהרעידות זה בגלל שהרכב משנה לבד את הטורים (מה שלא נשמע כ"כ הגיוני, בכל זאת זה לא היה ככה בעבר).

ואמרו שהפילטר תקין לגמרי ולא צריך החלפה, למרות שהם אמרו שהם לא עשו כלום פתאום האוטו נוסע בצורה חלקה יותר, אבל עדיין יש רעידות.

(האחריות על הרכב נגמרה בדיוק שבוע אחרי שלקחנו אותו למוסך).

השאלה השניה היא שכאשר נוסעים ומאיצים לאט מאוד (כשהילוך מתחלף ב2 סל"ד המנוע מרגיש ממש כאילו הוא עוד שניה נכבה, למרות שאם מאיצים רגיל בכ2.5-3 סלד הוא פועל חלק והכל תקין. יכול להיות שפשוט ב2 יש פחות דלק במנוע ולכן זה נראה ככה?)

אשמח לעזרה וייעוץ, היום כבר אי אפשר לדעת על איזה מוסך לסמוך (אין כוונה לשום מוסך ספציפי).

נ.ב (ניפוח צמיגים בצורה תקינה)

על הדלת של הרכב מודבקת המדבקה של הניפוח צמיגים, כתוב למלא 32 PSI באחוריים ובקידמיים.

אבל תמיד אומרים למלא 10% יותר אחרי נסיעה, מה שבעצם אומר שצריך למלא 35 PSI.

השאלה אם מה שכתוב על הדלת לוקח בחשבון את העובדה שהצמיג חם כשממלאים, ובעצם שאני מגיע לתחנת דלק הקרובה (כ11 קילומטר ומהירות של 100 קמ"ש)צריך למלא יותר מ32.

(אם זה משנה הצמיגים שמורכבים כרגע הם צמיגים של קונטיננטל סדרה משהו 2, לא זוכר כ"כ אם זה חשוב אז אני יבדוק).

תודה!

פורסם

גם אצלי כשהיית לי הונדה סיוויק 2008 כך היה שהרכב היה די חדש. הסל"ד היה נמוך והיו מורגשות רעידות קלות. במוסך טענו שהרכב עובד על הטורים הנמוכים ביותר האפשריים בכדי לחסוך בדלק. אני יודע על הרבה בעלי רכבים דומים שחוו את התופעה ותשובת המוסכים תמיד היית שאין מה לעשות. מלבד זה הרכב התנהג נפלא ולא הורגשו בעיות כלשהם בהעברת הילוכים בסל"ד נמוך. התופעה הנ"ל היית מורגשת רק ב DRIVE כאשר בניוטרל המנוע היה עובד עגול ללא רעידות

פורסם
גם אצלי כשהיית לי הונדה סיוויק 2008 כך היה שהרכב היה די חדש. הסל"ד היה נמוך והיו מורגשות רעידות קלות. במוסך טענו שהרכב עובד על הטורים הנמוכים ביותר האפשריים בכדי לחסוך בדלק. אני יודע על הרבה בעלי רכבים דומים שחוו את התופעה ותשובת המוסכים תמיד היית שאין מה לעשות. מלבד זה הרכב התנהג נפלא ולא הורגשו בעיות כלשהם בהעברת הילוכים בסל"ד נמוך. התופעה הנ"ל היית מורגשת רק ב DRIVE כאשר בניוטרל המנוע היה עובד עגול ללא רעידות

גם במוסך שלי אמרו את אותו הדבר לגבי הרכב שלי ואמרו שזה מבוקר באמצעות מחשב כך שאי אפשר לשנות (שזה נכון)

אבל ניקוי בית מצערת פתר את הבעיה ומאז הם יציבים לגמרי, לפני כן היו ממש רעידות (יחסית לא קלות).

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

אוקי זה קצת מוזר שהאוטו צריך לרעוד בצורה כזאת לא נעימה.

בקשר לניפוח צמיגים, מה הדרך הנכונה? לנפח 35? שזה בעצם 10 אחוז על ה32 PSI שאומרים למלא?

פורסם
אוקי זה קצת מוזר שהאוטו צריך לרעוד בצורה כזאת לא נעימה.

בקשר לניפוח צמיגים, מה הדרך הנכונה? לנפח 35? שזה בעצם 10 אחוז על ה32 PSI שאומרים למלא?

אם הרכב רועד כאשר הטורים נמצאים במצב תקין יש לבדוק תושבות מנוע וגיר שמספיק שאחת מהן תהיה סדוקה או קרועה ויורגשו תופעות מעין אלה. אם הרכב רועד כאשר הטורים נמצאים בסל"ד נמוך כמו הסל"ד עליו דיברת משמע אומר שאלה אינן תושבות מנוע וזוהי כבר בעייה של יניקת אויר שאינה תקינה כמו בית מצערת מלוכלכת וכדומה.

בעניין לחץ האויר, המדבקה מתייחסת לצמיגים אשר הם קרים לחלוטין. כאשר הצמיג מתחמם האויר שבתוכו מתחיל לתפוס נפח ואם תמדוד אותו כאשר הוא חם אתה תקבל לחץ אויר גבוה יותר משהוא קר ולכן אומרים להוסיף 10% הכוונה כאשר הוא חם כי ברגע שהוא ייתקרר ה-10% האלה יירדו והמדד יהיה מדוייק כאילו מדידה בצמיג קר.

מקווה שהבנת את כוונתי. :)

:)
פורסם

כשהאוטו בניוטרל כמעט לא מורגשות הרעידות, רק בD. וכאשר נותנים טיפה גז הרעידות נעלמות לגמרי.

אז זה לכלוך? תושבות?

ובצמיגים אז אחרי נסיעה למלא 35 PSI?

יש איזה דרך לדעת שזאת בטוח המידה הנכונה כדי לא לגרום נזק לצמיג?

פורסם
כשהאוטו בניוטרל כמעט לא מורגשות הרעידות, רק בD. וכאשר נותנים טיפה גז הרעידות נעלמות לגמרי.

אז זה לכלוך? תושבות?

ובצמיגים אז אחרי נסיעה למלא 35 PSI?

יש איזה דרך לדעת שזאת בטוח המידה הנכונה כדי לא לגרום נזק לצמיג?

המדד הכי מדוייק לצמיג בניפוח זה כאשר הצמיג קר או לאחר מספר דקות בודדות של נסיעה.

לגבי הרעידות קרא שוב את תשובתי הקודמת. אם הרעידות מיתלוות לטורים נמוכים מידי הבעיה היא אינה בתושבות ומומלץ בתור התחלה לבצע ניקוי לבית המצערת ומשם להיתקדם אם הבעיה לא תיפתר.

:)
פורסם

אחרי נסיעה של 11 קילומטר במהירות 80-100 קמ"ש, למלא אז 10 אחוז יותר?

אני לא בדיוק יודע להתעסק עם בית המצערת, אני אקח את הרכב למוסך בהמשך השבוע, ואם זה לא יפתר אני ירשום כאן.

• תוכן חדש...