Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

בידי אבא שלי כריזמה 99, עכשיו אבא שלי לא בחור שדואג לטפל בזמן ברכב ולפעמים מזניח.

שמתי לב שכשאני חונה את הרכב במקום, והמנוע עדיין עובד אז הרכב לפעמים מתחמם עד לאיזור ה 2/3 של חום המנוע ( קצת מעבר לחצי) ואז נכנס המאוורר לפעולה והחום יורד, עכשיו לדעתי זה קורה מהר מדי שהמנוע מתחמם, בערך 5 דק' או 10 דק' שהמנוע עובד.

אני משווה את זה לרכב שלי שהוא מיצובישי לנסר 97 שכשאני עומד עם האוטו, הוא נשאר על ה 1/3 חום מנוע באיזור התקין ולא עובר את זה, בהתייחס שמדובר ברכב ישן זה דיי מפתיע אותי ולדעתי המנוע בכריזמה צריך לעבור טיפול שמן? מה אתם חושבים?

גם כן

שמתי לב שכשאני נוסע ברכב ההגה במהירות איטית קופץ כזה ימין שמאל בקטנה ממש, ואם אני תופס את ההגה זה מפסיק. לדעתי מדובר באיזון גלגלים או בבסיס הגלגל שכנראה עקום (לא משהו שראיתי בעין),

Opel Adam S 2017

פורסם

1-תבדוק מפלס נוזל קירור.

2-יכול להיות שהתרמוסטט נתפס,ולכן יש מעבר נוזל איטי יותר.

מתי הרכב עבר טיפול?

זה באמת יכול להיות שהבסיס עקום,או שיש גולה על הצמיג.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה על התשובה.

את הנוזל אני יבדוק.

הרכב צריך לעבור טיפול כל 7500, לא עבר כבר 15 בערך, כולל החלפת צירייה.

אמרתי לאבא שלי שאם הוא לא יחליף צירייה המנוע ילך ואיתו הרכב, אבל הוא משתדל לא לגעת בו יותר מדי עד לטיפול.

ומה זה אומר שהתרמוסטט נתפס?

Opel Adam S 2017

פורסם

אז כדי בהחלט להכניס אותו לטיפול.

תרמוסטט זה כמו ברז בקרה לכמות זרימת מי הקירור,בחורף הוא נותן פחות זרימה,ככה,המנוע יתחמם יותר מהר,אצלך יכול להיות שהוא נתפס על מצב סגור,ולכן כשאתה נוסע נכנס אוויר דרך הגריל הקדמי והמנוע מתקרר בצורה תקינה,אבל כשאתה עומד אין זרימת אוויר חיצונית,אלא רק המאורר,ויכול להיות שהוא לא מספיק,ולכן נכנס מאוורר שני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הבנתי אותך.

וכן אחרי מה שקרה לי עם הרכב שלי היום בנוגע לחימום (לנסר 97) אבא שלי נבהל והחליט לקחת גם את הכריזמה שלו מחר לטיפול..חח

Opel Adam S 2017

פורסם

שלום לך..

יכול להיות טרמוסטט תפוס ואז אין מעבר מים תקין..

יכול להיות רדיאטור סתום..

גש למוסך לבדוק זאת....

אימג'ן אול דה פיפל

ליבינג דייר לייבס אין פיס

היהי

פורסם

הסיבה שהרכב מתחמם דווקא בעמידה היא מכיוון שהרכב לא מקבל את האיוורור מבחוץ כמו שהוא מקבל בזמן נסיעה מהירה. המבחן האמיתי להתחממות הרכב הוא בעמידה לאחר נסיעה ממושכת .

מה שניתן להבין מדבריך שהרכב אינו מאבד מים, אז יש לבצע ניקוי לרדיאטור ולבדוק את הטרמוסטט. מדובר על תיקונים יחסית קטנים שעולתם מאות שקלים בודדות.

מומלץ בכל אופן לא להזניח כיוון שרדיאטור סתום משפיע גם על יכולת קירור שמן הגיר כשלטווח ארוך עשוי לגרור לנזק בגיר עצמו.

פורסם

ברוך השם הרכב לא מאבד מים , אלא רק שההתחממות היא מהירה מדי.

לדעתי זה השמן שברכב בטח כבר נהיה עיסה כי זה כבר קרה לו פעם..ונהיה שחור כזה.

אבל הנה מחר הרכב הולך לטיפול..אולי הרכב שלו לפחות יינצל, לא כמו שקרה עם שלי אתמול חח..

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...