Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהחלט יורשה.

בנסיעה נורמלית חום המנוע גם ככה מגיע לחצי ומעבר- המאוורר רוב הזמן גם ככה עובד. בנוסף אני גם אוסיף מאוורר נוסף אבל רבותיי מדובר במנוע ברזל ולא אלומיניום כמו של רכבים חדשים, הרבה יותר קשה לפנות חום מברזל!

דני.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל אשאל - 40 כ"ס?!!?!? אתה רציני?!?!? הדיוורז'ן 400 שלי הוציא יותר!

בכל מקרה...אפנה אותך ל:

http://www.tapuz.co.il/forums/main/Viewmsg.asp?forum=788&msgid=29557772

בשרשור הנ"ל קומראד מומו חיפש רדיאטור לקאג'יבה-דוקאטי שלו. קרא בעיון.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

מומו לקאג'יפה שלך אתה יכול לשים על הרדיאטור מאוורר של מחשב ביתי, ואני לא צוחק, הוא עובד על 12 וולט, והצריכת זרם שלו אפסית, והוא יעזור יופי. :mad:

כמה פעמים ספרת עד 10 וכלום לא קרה?

סיני בעל מוסך ''מוטו-ספידי'' מנתח בכיר לקטנועים, ובכלל אלוף העולם בהכל,והכי חשוב? נורא צנוע.

שיפורים לקטנועים, קיטים,קרבורטורים, אגזוזי לחץ,וריאטורים,הצתות משופרות,רולים וקפיצי מצמד,שסתומי עלים,ועוד.....

פורסם
מומו לקאג'יפה שלך אתה יכול לשים על הרדיאטור מאוורר של מחשב ביתי, ואני לא צוחק, הוא עובד על 12 וולט, והצריכת זרם שלו אפסית, והוא יעזור יופי. :mad:

קאג'יפה?!? אתה תותח,סיני. :roflmao:

פורסם
קודם כל אשאל - 40 כ"ס?!!?!? אתה רציני?!?!? הדיוורז'ן 400 שלי הוציא יותר!

אל תשכח שמדובר על דור אחר/תקופה אחרת של טכנולוגיית מנועים, פשוטים יותר ואמינים הרבה יותר ללא ספק.

חוצמזה, אני מבטיח לך שהמנוע הזה יעבוד יותר מכל מנוע חדיש אחר.

בקשר למשאבת מים- תוספת של רדיאטור לא משנה את הספיקה של המערכת (לפחות רדיאטורים שמתוכננים נכון לא אמורים לפגוע בספיקת המערכת), היא כן מוסיפה שטח לחילוף חום- שזו בעצם המטרה.

פורסם

דני בוי... כדי להסיר ספק...

מה שאתה עושה עובד ברכבים "בעייתיים" כמו...איך לא... מיני.

כדי לחזק אותך...אתה בכוון הנכון. זה יעבוד. מה שזה ידרוש... רדיאטור עם

מעברי מים גדולים ככל האפשר. תתעקש על זה, אחרת המאבה שלך באמת תעבוד קשה

יותר לחינם. קח הצעת ייעול...

אל תרכוש רדיאטור יקר של אופנוע. לך על רדיאטור פנימי של רכב (של מערכת החימום). הם זולים יותר,

ולרוב יעשו עבודה טובה יותר... יש אלפים כאלו בפירוקיות...

תוכל למצוא בזול במיוחד כאלו שתושבת הפלסטיק שלהם נשברה, למשל, והם עדיין

תקינים פונקציונלית.

דבר נוסף יעיל שאפשר לעשות הוא באמת התקנת מאוורר חשמלי שייכנס לעבודה מוקדם

יותר מהרצוי... אפילו בנוסף לקיים...

כל זה תופס רק בתנאי אחד...

שמערכת הקירור שלך במצב מצויין, ללא ספקות, המנוע תקין (ללא תערובת עניה

למשל) בוודאות... ועדיין המתחמם מעט יותר מהנדרש.

במיני שהכל היה תקין בה... והיא לא התחממה... עד היום שהותקן בה מזגן, זה היה

הפתרון...

בהצלחה.

:evilbat: ...השדון

------------------

May the Force be with you...always

------------------

כשאני אמות, אני רוצה למות כמו סבתא שלי, בשלווה, תוך כדי שינה. לא בצרחות, כמו הנוסעים באוטו שלה...

פורסם

תודה על התמיכה.

הרדיאטורים הפנימיים עושים רושם של קטנים מאוד, מה גם שהצנרת הרבה יותר צרה, אתה בטוח שיש להם יכולות חילוף גבוהות?

אצלך במיני זה עבד? תוכל להראות תמונות או משהו?

דני.

פורסם

חשבת על קולר שמן? זה בריא למנוע, ואפשר להשתמש בקולר של גיר אוטומטי מפירוק כדי לעשות את זה בזול יחסית.

פורסם
חשבת על קולר שמן? זה בריא למנוע, ואפשר להשתמש בקולר של גיר אוטומטי מפירוק כדי לעשות את זה בזול יחסית.

נראה לי קצת מסובך, לא?

פורסם
הרדיאטורים הפנימיים עושים רושם של קטנים מאוד, מה גם שהצנרת הרבה יותר צרה, אתה בטוח שיש להם יכולות חילוף גבוהות?

אצלך במיני זה עבד? תוכל להראות תמונות או משהו?

תלוי של איזה רכב. יש שיפתיעו אותך לטובה :)

שווה חיפוש.

מצטער... אין תמונות. במיני הזו הותקנה יחידה פנימית של ג'אסטי

הכוללת רדיאטור קירור וחימום... אז הרדיאטור הפנימי המקורי מצא את עצמו בחוץ,

מחובר למערכת הקירור באופן קבוע.

בהצלחה.

:evilbat: ...השדון

------------------

May the Force be with you...always

------------------

כשאני אמות, אני רוצה למות כמו סבתא שלי, בשלווה, תוך כדי שינה. לא בצרחות, כמו הנוסעים באוטו שלה...

פורסם

טוב לדעת שאני לא היחיד שחושב על רעיונות כאלה...

מה זה רדיאטור קירור? אתה מדבר על יחידת מזגן קומפלט?

פורסם

נראה לי קצת מסובך, לא?

ממש לא מסובך. הרבה פחות מסובך מהתקנת רדיאטור נוסף בטור.

המינימום שצריך זה לרכוש פלטה ייעודית שמתחברת בין פילטר השמן לבלוק (יש כאלו פלטות שבאות גם עם תרמוסטט, אבל לא ממש חייבים את זה), שני צינורות, רדיאטור של גיר אוטומטי ושני ברגים...

את המתאם (הפלטה) אני יודע שאפשר להזמין מחו"ל במחירים לא היסטריים ובהחלט ייתכן שאפשר גם לרכוש אותה בארץ.

פורסם

נראה לי קצת מסובך, לא?

ממש לא מסובך. הרבה פחות מסובך מהתקנת רדיאטור נוסף בטור.

המינימום שצריך זה לרכוש פלטה ייעודית שמתחברת בין פילטר השמן לבלוק (יש כאלו פלטות שבאות גם עם תרמוסטט, אבל לא ממש חייבים את זה), שני צינורות, רדיאטור של גיר אוטומטי ושני ברגים...

את המתאם (הפלטה) אני יודע שאפשר להזמין מחו"ל במחירים לא היסטריים ובהחלט ייתכן שאפשר גם לרכוש אותה בארץ.

קצת קשה לי להבין איך בדיוק זה אמור לעבוד מאחר והמשאבה יושבת על הבלוק ומונעת ע"י גל יעודי לכך. אם אני מכניס פלטה כזו איך המשאבה מקבלת את ההנעה שלה.

חוצמזה אני לא בטוח שאני אוכל למצוא משהו שיתאים למנוע שלי- בכל זאת זה לא מנוע שהרבה "משפרים". עדיין נראה לי שרדיאטור נוסף יהיה פרקטי יותר וזול יותר.

פורסם

היתרון הגדול במתאם לקולר שמן הוא הורסטיליות שלו. אולי לא הסברתי את עצמי מספיק ברור - יש לך את פילטר השמן שיושב על המנוע מבחוץ? הפילטר הזה הוא די סטנדרטי. אין הרבה סוגים של פילטרים כאלו. מבריגים את הפילטר החוצה, מבריגים במקומו את המתאם ומעליו את הפילטר. לא יותר מסובך מטיפול 10K.

הנה דוגמא של מתאם:

Oil%20Cooler%20Adapter%20E9247.gif

הוא פשוט יוש בין הפילטר לבלוק בצורה חיצונית. הבעיה היחידה בהתקנה כזו היא אם יש מקום מוגבל בין הפילטר לשלדה, כי ההתקנה "מגביהה" את הפילטר מעט.

פורסם
היתרון הגדול במתאם לקולר שמן הוא הורסטיליות שלו. אולי לא הסברתי את עצמי מספיק ברור - יש לך את פילטר השמן שיושב על המנוע מבחוץ? הפילטר הזה הוא די סטנדרטי. אין הרבה סוגים של פילטרים כאלו. מבריגים את הפילטר החוצה, מבריגים במקומו את המתאם ומעליו את הפילטר. לא יותר מסובך מטיפול 10K.

הנה דוגמא של מתאם:

Oil%20Cooler%20Adapter%20E9247.gif

הוא פשוט יוש בין הפילטר לבלוק בצורה חיצונית. הבעיה היחידה בהתקנה כזו היא אם יש מקום מוגבל בין הפילטר לשלדה, כי ההתקנה "מגביהה" את הפילטר מעט.

מצויין! הבנתי.

אצלי הפילטר יושב על המשאבה בין המנוע לקיר האש. יש שם ים מקום כך שתוספת של עוד 30-40 מ"מ זו לא בעיה. אתה אומר שניתן לקנות את זה בארץ? איפה?

נכנסתי לאתר המדהים של http://www.burtonpower.com/ וראיתי שם על מה אתה מדבר.

תודה, פתחת לי כיוון חדש לשקול.

דני.

• תוכן חדש...