Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל בעלי הדו גלגלי.

אני מחפש רדיאטור קטן (זאתאומרת ביחס לרדיאטורים של מכוניות) כדי להוסיף לרכב שלי יכולת קירור למנוע.

לחבר לעבודה יש ימהה סופר-טנרה והרדיאטור שיש לו שם נראה לי מתאים לרעיון שלי (לא משנה לי מאיזה חברה- אבל חשוב שיהיה גם מפוח.

רציתי לדעת מיכם, ידידי המלומדים על שניים, אם ידוע לכם כמה דבר כזה אמור לעלות חדש/משומש מפירוק ואיפה אתם ממליצים לי לחפש?

תודה רבה על העזרה.

דני.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רדיאטור של דו"ג יעלה לך כמו 4 של רכב אם לא יותר, מה גם שלפי מיטב ידיעתי לא תמצא מפוח.

הכי טוב לחפש רדיאטור של רכב קטן כמו הרנו 5 ודומיו (מודלים ישנים בעיקר).

פורסם

כן. חששתי שתגיד לי דבר כזה.

הרדיאטור (של רכב) הכי קטן שמצאתי הוא של שרייד מנוע 1000.

אין פירוקיות של אופנועים? אני פשוט לא מכיר את פלח השוק הזה ולא זכור לי שראיתי אופנועים בפירוקיות בהן ביקרתי.

דני.

פורסם

הם נמצאים ליד גשר מעריב ,מול "סי פוד מרקט" ז"ל.אחר כך תנסה בצד השני של הכביש אצל "אבי הונדה" ו"רן סוזוקי".אחר כך תחזור לכאן ותודה לטרקר על העצה שלו.מחירי חלפים לאופנועים זה שחיטה,ידידי.

פורסם

יש לי רדיאטור קטן עם מפוח של קטנוע דיוק 150 אני חושב שזה יתאים למטרה שלך, תמורת כמה פונטים והוא שלך, פרטים בפרטי. :mad:

כמה פעמים ספרת עד 10 וכלום לא קרה?

סיני בעל מוסך ''מוטו-ספידי'' מנתח בכיר לקטנועים, ובכלל אלוף העולם בהכל,והכי חשוב? נורא צנוע.

שיפורים לקטנועים, קיטים,קרבורטורים, אגזוזי לחץ,וריאטורים,הצתות משופרות,רולים וקפיצי מצמד,שסתומי עלים,ועוד.....

פורסם
שלום לכל בעלי הדו גלגלי.

אני מחפש רדיאטור קטן (זאתאומרת ביחס לרדיאטורים של מכוניות) כדי להוסיף לרכב שלי יכולת קירור למנוע.

לחבר לעבודה יש ימהה סופר-טנרה והרדיאטור שיש לו שם נראה לי מתאים לרעיון שלי (לא משנה לי מאיזה חברה- אבל חשוב שיהיה גם מפוח.

רציתי לדעת מיכם, ידידי המלומדים על שניים, אם ידוע לכם כמה דבר כזה אמור לעלות חדש/משומש מפירוק ואיפה אתם ממליצים לי לחפש?

תודה רבה על העזרה.

דני.

תגיד דניבוי, אתה בטוח שאתה יודע מה אתה עושה?

האם יש לך בעיית פינוי חום מהמנוע שאתה רוצה לשפר את מערכת הקירור?

אני לא חושב שהוספת רדיאטור תהיה הפתרון הנכון מכמה סיבות:

לכל רכב מתוכננת מערכת קירור שתדאג לפנות את החום מהמנוע בדיוק לרמה הדרושה, כלומר לשמור על טמפרטורת עבודה נכונה.

המהנדסים שתכננו את הרכב שלך ידעו מה הם עושים.

לרדיאטור של אופנוע או קטנוע יש צנרת ופיטינגים קטנים הרבה יותר משל רכב מכיוון שהספיקה דרכם קטנה יותר.

במידה ותוסיף רדיאטור של דו"ג בטור לרדיאטור שלך אתה תגרום להפסדים גדולים בזרימה, ולכן בכלל לא בטוח שהמערכת תקרר טוב יותר.

מה שבטוח הוא שמשאבת המים תתאמץ הרבה יותר ותקצר את חייה באופן משמעותי.

אני ממליץ לך לבדוק טוב את הנושא עם מבינים בעניין לפני שאתה מבצע צעד כזה.

פורסם
תגיד דניבוי, אתה בטוח שאתה יודע מה אתה עושה?

האם יש לך בעיית פינוי חום מהמנוע שאתה רוצה לשפר את מערכת הקירור?

אני לא חושב שהוספת רדיאטור תהיה הפתרון הנכון מכמה סיבות:

לכל רכב מתוכננת מערכת קירור שתדאג לפנות את החום מהמנוע בדיוק לרמה הדרושה, כלומר לשמור על טמפרטורת עבודה נכונה.

המהנדסים שתכננו את הרכב שלך ידעו מה הם עושים.

לרדיאטור של אופנוע או קטנוע יש צנרת ופיטינגים קטנים הרבה יותר משל רכב מכיוון שהספיקה דרכם קטנה יותר.

במידה ותוסיף רדיאטור של דו"ג בטור לרדיאטור שלך אתה תגרום להפסדים גדולים בזרימה, ולכן בכלל לא בטוח שהמערכת תקרר טוב יותר.

מה שבטוח הוא שמשאבת המים תתאמץ הרבה יותר ותקצר את חייה באופן משמעותי.

אני ממליץ לך לבדוק טוב את הנושא עם מבינים בעניין לפני שאתה מבצע צעד כזה.

אז ככה. נתחיל בהתחלה.

כמו שמצויין למטה מדובר בפיאסטה 79. המנוע של הפיאסטה עובד יופי אממה מדובר במנוע 'ברזל' כך שבקיץ הישראלי יש לו קצת נטיה להתחממם, תוסיפו לכל זה את העובדה שאני הולך להכניס מזגן ותקבלו את הסיבה לכל השירשור הזה- החברה באירופה לא תכננו את הרכב לעבוד בתנאי חום כמו שלנו...

במנוע של הסופר-טנרה הצנרת לא הרבה יותר קטנה- בכל זאת מדובר במנוע 750cc (של הפיאסטה 1000cc) והוא מפיק הרבה יותר סוסים... לכן אני לא דואג לבעיית ספיקה או למשאבה, מה גם שאני שוקל לחבר את הרדיאטור על קו-המים לחימום הפנימי שהוא בעל צנרת צרה יותר.

אהוד- תודה, אני אבדוק את המקומות שהמלצת- אני כבר רואה אותם שם שואלים את עצמם איזה בנאדם נפל עליהם עם הרעיונות שלו...אבל ככה אני 8)

ובנימה אישית- צר לי שהחלקים כ"כ יקרים לדו"ג, אני מניח שלא מדובר רק במיסוי אלא שמחירי ה'שוק העולמי' הם ככה (ואם לא אז אני לא אתפלא שרק כאן המחירים בשמים).

תודה לכולכם.

דני.

פורסם
יש לי רדיאטור קטן עם מפוח של קטנוע דיוק 150 אני חושב שזה יתאים למטרה שלך, תמורת כמה פונטים והוא שלך, פרטים בפרטי. :mad:

מזה מפוח? מאוורר יענטו?

וסיני, גם אני מחפש ראדיאטור קטן של DT או RMX או משהו אחר, המנוע 75

מייצר יותר חום מה50 :mad:

Moo Moo

------------

רוכב עד CSC75, ונותן בראש.

תגידו יש אייקון פרה פה?

פורסם

אז ככה. נתחיל בהתחלה.

כמו שמצויין למטה מדובר בפיאסטה 79. המנוע של הפיאסטה עובד יופי אממה מדובר במנוע 'ברזל' כך שבקיץ הישראלי יש לו קצת נטיה להתחממם, תוסיפו לכל זה את העובדה שאני הולך להכניס מזגן ותקבלו את הסיבה לכל השירשור הזה- החברה באירופה לא תכננו את הרכב לעבוד בתנאי חום כמו שלנו...

במנוע של הסופר-טנרה הצנרת לא הרבה יותר קטנה- בכל זאת מדובר במנוע 750cc (של הפיאסטה 1000cc) והוא מפיק הרבה יותר סוסים... לכן אני לא דואג לבעיית ספיקה או למשאבה, מה גם שאני שוקל לחבר את הרדיאטור על קו-המים לחימום הפנימי שהוא בעל צנרת צרה יותר.

אהוד- תודה, אני אבדוק את המקומות שהמלצת- אני כבר רואה אותם שם שואלים את עצמם איזה בנאדם נפל עליהם עם הרעיונות שלו...אבל ככה אני 8)

ובנימה אישית- צר לי שהחלקים כ"כ יקרים לדו"ג, אני מניח שלא מדובר רק במיסוי אלא שמחירי ה'שוק העולמי' הם ככה (ואם לא אז אני לא אתפלא שרק כאן המחירים בשמים).

תודה לכולכם.

דני.

לעניין הרדיאטור: בהרבה מקרים היצרנים משווקים את הרכב עם רדיאטורים בגדלים שונים עבור המדינות השונות שבהן נמכר הדגם.בדוק אם אכן כך במקרה שלך ואם כן בדוק האם הותקן בו הרדיאטור החזק יותר.במידה שלו עליך פשוט להשיג אחד כזה ולהתקין ונגמרו הבעיות.

לגבי מחירי החלפים - זה לא המיסוי,זה לא מחירי השוק העולמי.לרוב זה פשוט חמדנותם של היבואנים.פש הודעות שרשום בהם "טיגר" ו-"מטרו" ותבין... :lol:

פורסם

לעניין הרדיאטור: בהרבה מקרים היצרנים משווקים את הרכב עם רדיאטורים בגדלים שונים עבור המדינות השונות שבהן נמכר הדגם.בדוק אם אכן כך במקרה שלך ואם כן בדוק האם הותקן בו הרדיאטור החזק יותר.במידה שלו עליך פשוט להשיג אחד כזה ולהתקין ונגמרו הבעיות. :lol:

לא באוטו שלי. כמו שאמרתי הרדיאטור עושה את העבודה כמו שצריך, גם בקיץ. אבל תוספת המזגן תצריך יכולת פינוי חום טובה יותר.

פורסם

לפני שאתה עובר לפתרונות כאלו, קודם כל - הרדיאטור המקורי שלך במצב טוב? יכול להיות שניקוי או החלפה שלו ישפרו את יכולת הקירור פלאים.

אם לא - להחליף את הרדיאטור שלך קומפלט לאחד גדול יותר או עם יותר מעברים מרכב אחר יהיה עדיף על פני שני רדיאטורים בטור.

יש מספיק פיאסטות עם מנועי ברזל בארצנו החמה, ועוד לא שמעתי שהרדיאטור המקורי עד כדי כך לא מספק.

פורסם
לפני שאתה עובר לפתרונות כאלו, קודם כל - הרדיאטור המקורי שלך במצב טוב? יכול להיות שניקוי או החלפה שלו ישפרו את יכולת הקירור פלאים.

אם לא - להחליף את הרדיאטור שלך קומפלט לאחד גדול יותר או עם יותר מעברים מרכב אחר יהיה עדיף על פני שני רדיאטורים בטור.

יש מספיק פיאסטות עם מנועי ברזל בארצנו החמה, ועוד לא שמעתי שהרדיאטור המקורי עד כדי כך לא מספק.

ishpuz- לא ציפיתי לראות אותך בפורום דו"ג -ברוך הבא :wink:

הרדיאטור הוחלף לפני כשבועיים לאחד חליפי חדש. נכון יש הרבה פיאסטות בארץ אבל לא הרבה עם מזגנים-ואני רק מנסה להקדים תרופה למכה.

יש לי יסוד סביר להניח שהמנוע יתחמם קצת יותר כשהמזגן יעבוד. לא?

אני לא רואה ום בעיה בלשים רדיאטור נוסף בטור- למה אתה חושב שזה בעייתי? חוצמזה שהתכנון הוא לשים רדיאטור במיקום כזה שהוא לא יקבל אויר חם שמגיע מהרדיאטור מיזוג אלא ע"י תיעול אויר מבחוץ לרדיאטור המישני.

פורסם

אם יורשה לי להתערב, בד"כ כשיש מזגן ברכב, הפעלתו גורמת להפעלת הוונטה של הרדיאטור באופן קבוע, מה שלדעתי משפר את הצינון יותר מעוד רדיאטור קטן בטור.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...