Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5573 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, פתאום החתימה שלי נראת לי דווקא בסדר גמור :-)

מה שמוזר, זה שלמרות שהנצילות נקבעת כתוצאה של שילוב הכוח המגנטי של הסליל (זהו רשמית המורה שלי לחשמל הורג אותי אם יראה אותי) ומשקל הממברנה, איתמר מציין שעוצמת השמע נמוכה משמעותית. כלומר סביר להניח שסליל של אילייט קצת יותר חזק מבחינת הכוח המגנטי אבל נראה גם שהממברנה הרבה יותר כבדה.

לגבי האנמיות - לא נשכח שמערכות מובנות בנויות כך שיאפשרו לרמקולים חלשים להישמע טוב. למשל לא שמעתי על מערכת מובנית (או רדיודיסק זול) שמסוגלת לשלוח לרמקול תדר מתחת ל60 הרץ בצורה סבירה. ואז רמקול פשוט יותר לא מייצר צלילים מוזרים (חירחורים) אבל חסר משהו עם רמקול טוב

אולי גם הקרוס מפריע לצליל נורמלי ע"י זה שהקרוס מעמיס על הרדיודיסק המסכן. אולי אפשר לנסות לחבר את הוופר בלי קרוס לרדיודיסק ולראות אם המצב משתפר. אני לא חושב שרדיודיסק יהיה מסוגל להרוס את הוופר בלי קרוס. אולי שווה לבדוק...

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

והמשפט האחרון להיום

:-P

איתמר - ממתי אתה גם באמת מאמין לנתונים השיווקיים שמוראל מפרסמת על הרמקולים שלהם... :-D

אני חושב שיכול מאוד להיות שכאן קבור הכלב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

+1 ל BObby - ההספק מאוד מוגבל ברדיו דיסק ועוד חלק ממנו מתבזבז בקרוס , כך שבעצם ההספק האמיתי שמגיע לסליל הוא נמוך עוד יותר.

חיבור האלמנט בצורה ישירה אולי יתן לו לנגן עד נקודת הרולאוף שלו (נזק זה לא יעשה ) יכניס קצת יותר הספק לסליל.

+1 לאדי - נתונים וורודים מידי של מורל

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

גם אני חושד בכך. כמו כן כל הנושא של תלות הנצילות בתדר ואולי גם בעצמה.

לשאלה המקורית - שני רמקולים בעלי נצילות שווה אמורים להוציא עצמה שווה מאותו מתח, ולא משנה ממה הם עשויים - הרי זו בדיוק ההגדרה של נצילות.

דני

פורסם

לצערי אין לי דרך לחבר את הרמקולים בצורה אקטיבית. ברור וידוע שקרוס פאסיבי "אוכל" הרבה כוח, אבל לא זאת הייתה השאלה שלשמה פתחתי את השרשור. אם לא אחתוך את הוופרים מלמעלה ואתן להם לנגן עד הרול-אוף - אפשר לשכוח לחלוטין מכל סוג של באס שהם יפיקו. זה פשוט מדהים איך צמצום טווח התדרים של הוופר משפיע על הבאס בצורה כה ניכרת.

אני כבר מזמן הפסקתי להאמין לנתונים של מורל, מישהו שם לא עושה את העבודה פעם אחר פעם. למעשה אני חושב שהפסקתי להאמין לנתונים יבשים באופן גורף :roll:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר

ברוך הבא לתורת הכאוס :-D

ואפרופו - צמצום טווח התדר אומר שההספק של המגבר מתפרס באופן צר יותר ולכן גם ישנה עליה חדה בעוצמה המופקת מהרמקול.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא הספקתי להגיב פה.

נצילות מאוד תלויה בתדר.

אילייט מיועד לנגן טווח נמוך יותר של תדרים, ואילו טמפו מיועד לנגן טווח רחב/גבוה יותר של תדרים.

תמדוד את הטמפו והאילייט בתדר 60 ותמדוד אותם בתדר 2500 ותקבל תוצאות שונות.

זה די ברור שמידריינג' ינגן יותר חזק מסאב תדר גבוה, בדיוק כמו שההיפך ברור.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

שבתי לעדכן.

בסוף השבוע רכשתי מאחלה חבר פורום (מיכאל, broshm, תודה כפרה :wink:) זוג וופרים של דוטק MKII.

על אף שקצת חששתי מהם בגלל הסליל בקוטר הלא-סטנדרטי של 2.1" (לעומת 1-1.5" ברמקולים פשוטים יותר) השוותי וחקרתי קצת על נתוני ה T/S ומשמעותם, הסקתי מסקנות ועל זה אפתח שרשור בשבוע הבא. תאמינו לי, זה מעניין :-D

במבחן האוזן, השורה התחתונה היא שיש הבדל של שמיים וארץ בין שני הסטים. הדוטק נשמע טוב יותר בכל פרמטר מאחיו הגדול והיקר משמעותית.

במבחן A/B שערכתי בין שני הוופרים הדוטק היה חזק יותר, ירד נמוך יותר, הפיק באס "שמן" משמעותית והצליח להשתלב הרבה יותר טוב במערכת.

עם זאת, אין לי צל של ספק שאם הייתי עורך את הניסוי עם הגברה בריאה האילייט היה מנצח. האילייט אוהב כוח, וכדי להזיז את הרמקול המאסיבי הזה (ושתבינו עד כמה מאסיבי, דוטק שוקל בדיוק חצי מהאילייט) חייבים מגבר בהספק של כמה עשרות וואטים לערוץ.

עוד משהו שעלה מהניסוי הזה הוא (והרבה אנשים לא יאהבו לשמוע את זה :wink:) שכל זמן שאנחנו שומעים בווליום סביר ואפילו קצת למעלה מזה - צריכת הזרם וההספק של המגברים שלנו שואף ל 0. במהלך הסופ"ש האחרון הייתי מופתע כל פעם מחדש איך צ'יפ הגברה עלוב שמוציא באיזור ה 10WRMS לערוץ (באחוז עיוות סביר) מצליח להגיע לכזה ווליום גבוה וללא עיוות שמיע. ברגע שרוצים קצת יותר עוצמה או-אז מגיע הרגע שבו צריכת הכוח מתחילה לזנק במגמה אקספוננציאלית-לוגריתמית וחייבים מגבר חזק יותר.

פייר? למעט קצת עוצמה שחסרה לי כשבאמת יש שיר אהוב ואיפשהו שהמיד קצת איבד "בשר"- אני לא ממש מוצא הבדלים בין ההגברה הנוכחית להגברה הקודמת שכזכור הייתה ללא צ'יפ ההגברה ועם מגבר ג'נסיס סדרה III.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

התוצאות שיקבלת לא מפתיעות אותי בכלל.

גם אצלי המידים של ה MKII נשמעו מצויין, ונתנו אחלה באס כשהיו גם על הגברה של HU.

דבר נוסף שלא מפתיע הוא שרמקול עם סליל קטן יותר ומסת ממברנה קטנה יותר, יפיק "עוצמת צליל" גבוה יותר בהספק נמוך מרמקול גדול וחזק יותר.

תתחדש :-D

מתחדשת*

פורסם

עוד דבר שאני לא מבין איך לא הוזכר כאן,

החומר ממנו עשוייה הממברנה,ככל שהחומר יהיה יותר קל,כך הרמקול יהיה יותר נציל(כמובן שיש עוד פרמטרים).

בשיפוצים...

פורסם

הא!

רומם, עלית בדיוק על הנקודה. אני חשבתי שהדבר היחיד שישפיע על עוצמת הרמקול הוא עניין הנצילות. על הנייר, ההבדל בין הדוטק לאילייט הוא DB בודד, ועם זאת הדוטק נשמע בכמה וכמה דציבלים חזק יותר.

היה מעניין לראות שנתוני ה T/S של שני הרמקולים די שונים אחד מהשני, במיוחד המאפיינים המכניים שלהם שעל זה אני רוצה לפתוח שרשור בשבוע הבא. סתם לדוגמה, משקל הרכיבים הנעים (ממברנה + VOICE COIL) של הדוטק נמוך ב 30% (!) מהאילייט. זה כמו להתקין מנוע בעל הספק X על רכב ששוקל 1000 קילוגרם מול רכב ששוקל 700 קילוגרם. איזה רכב יהיה בעל ביצועים טובים יותר? איזה רכב יגיע למהירות גבוהה יותר? בדיוק אותו הדבר.

שוב, שבוע הבא אני אפתח שרשור מעניין על מה שהספקתי לחקור בעניין.

איתמר.

פורסם

איתמר,

השאלה היא עד איזו עוצמה אתה שמעת נקי בלי עיוותים ועם נוכחות באס מלאה?

אם זה עד 90 דציבל אז זה הגיוני - גם שתדע שב90 דציבל לא כדאי לשמוע יותר משעתיים ביום - אחרי זה אתה כבר מזיק לשמיעה.

אם הצלחת להגיע לעוצמה יציבה של 100 דציבל אני חייב לציין שזה דווקא נתון מאוד מפתיע אני מאמין שכל דבר מעבר ל95 דציבל פלוס מינוס ואתה כבר תיאלץ לעבור להגברה חיצונית.

אבל דווקא לא מפתיע בכלל מה שרשמת - אני באמת לא מבין איך ציפית להוציא משהו שמתקרב בכלל לנורמלי מהאילייט על ההגברה הזו.

וכמו שכבר ציינתי בעבר - הצלחתי להוציא תוצאה שפויה מהאילייטים על ערוץ הגברה של 40 וואט, אבל הם היות מותקנים בתיבות וגם זה חייב להלקח בחשבון.

Pioneer TS-X150

פורסם

הנקודה היא לא למה ציפתי או למה לא ציפתי, הנקודה היא שנתון הנצילות בפועל לא אומר דבר וחצי דבר לגבי העוצמה הדרושה להניע רמקול. אני חשבתי שכדי לדעת עד כמה קשה "להזיז" רמקול צריך להסתכל על נתון הנצילות כתורה מסיני. בפועל יש שורה ארוכה של פרמטרים שמשפיעים באופן ניכר על העניין, מה שמעלה בי תמיהה למה נתון הנצילות משמש :?.

איתמר.

פורסם

יש בזה משהו.

אבל אני חושב שכמו בדוגמה של הרכב, אם רכב קל יותר עם מנוע X הוא יהיה יותר מהיר. אבל אתה שוכח על נוחות ואיכות הנסיעה...

כמו רמקול, הבאס יהיה יותר עמוק/שמן בממברנה ששוקלת פי כמה. עוד פעם הכול יחסי

• תוכן חדש...