Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"יש הצדקה להטלת מס על חשמל לרכב" כך אומרת המדינה.

חשבתם לקנות רכב חשמלי ולזכות בהטבות כי אתם חבר'ה ירוקים, אוהבים את הסביבה ומחבקים עצים?

חשבו שנית.

המדינה מחפשת דרך יצירתית למצוץ גם ממכם כסף.

איך?

הוועדה הבין-משרדית מ-2007 הציעה "להטיל מס על חשמל לטעינת מצברי רכב חשמלי, אשר לא יעלה על סכום הבלו המשולם על סוגי דלק לתחבורה". לחלופין, הוצע "להטיל אגרת רישוי מוגדלת" לכלי רכב חשמליים, וזאת במקום "בלו חשמל".

אולם, נראה כי בתחילה לא יוטל "בלו חשמל" על טעינת כלי רכב חשמליים, ומי שייקבע את מחיר החשמל יהיו משרד התשתיות, באמצעות רשות החשמל, וכן ספקיות טעינה, כמו חברת בטר-פלייס. מה שייקבע את מועד תחילת הטלת המס, הוא היקף השימוש בכלי רכב חשמליים: ככל שיימכרו יותר מכוניות חשמליות, כך תגבר המוטיבציה של המדינה להתחיל לגבות מס.

ברשות המסים מסבירים כי "הטלת בלו על חשמל המשמש לטעינת רכב חשמלי, מוצדקת מבחינה כלכלית וזאת משתי סיבות עיקריות: 1) נסיעה ברכב יוצרת עלויות ציבוריות מלבד הזיהום, ואי-הטלת מס לכל קילומטר שולי עלולה להביא לנסועה עודפת; 2) הפקת חשמל יוצרת אף היא זיהום סביבתי, גם אם במידה פחותה מזו של בעירת דלק במנועים רגילים. לאור זאת, הובהר לכל הנוגעים בדבר כי בעתיד יקבע בלו על חשמל לכלי רכב - ככל שכלי רכב אלה יהיו בשימוש נרחב יותר".

שמתם לב?

פתאום, למעשה גם החשמל בעצם מזהם ולכן תשלמו בלו על חשמל להטענת הרכב. והמס יגדל ככל שהשימוש יתרחב.

או במילים אחרות - בגלל שאתם חושבים לדפוק אותנו ולא לשלם בלו על הבנזין- אנחנו נזיין לכם את הצורה.

תחי מדינת ישראל.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4045422,00.html

פורסם

לפני שאתה קופץ ומתקיף אותי אני רוצה לומר שיש היגיון כאן מבחינת המדינה. המדינה מרוויחה מיסים מהדלק ובכסף הזה היא משתמשת בצורות שונות (למרות המחלוקת בדבר לא ניכנס לנקודה הזו כרגע) על כל מכונית שמונעת על בנזין שיורדת מהכביש המדינה מפסידה הכנסה ממיסים. לכן על מנת להבטיח שהכנסות שלה ממיסים לא יפגעו בצורה דראסטית או לחלוטין היא מתכוונת להטיל מס על החשמל. עד כה לגבי ההיגיון. אם זה פייר או לא זה כבר דיון אחר.

דבר שני, תמיד תזכור, אין ארוחות חינם. להפיק חשמל יש כל מיני צורות ורובן אכן מזהמות. כל עוד לא תראה טורבינות רוח או תחנות שמפיקות חשמל מסכרים או נהרות אז כל שיטת ייצור חשמל המונית שיש לנו בארץ היא מזהמת. אפילו תחנת כוח שעובדת על כורים גרעניים היא מזהמת ואולי אפילו מזהמת מאוד. אחרי שהמוטות הרדיו אקטיביים מסיימים את העבודה שלהם בכור הם עדיין רדיו אקטיבים. אומנם לא בצורה שמתאימה לעבודה בכור אבל ברמה שמסוכנת לנו. אין דרך להתפטר מהמוטות הללו אלא לקבור אותם. הם מוכנסים לחביות מיוחדות ומאוחסנים בבונקרים עמוק מתחת לאדמה. תאמין לי שעוד 500 שנים הם עדיין יהיו רדיו אקטיבים. אז כן, בגדול גם כור גריעיני זה דבר לא ידידותי ממש לסביבה.

סליחה על החפירה ושבוע טוב.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

גם על הביו דיזל יש מיסוי.

אז נא לא למהר להפוך את שמן הצ'יפס שלכם לדלק. באוצר לא יאהבו אתכם.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000575724

קליפת מוח, אני אסביר לך מדוע שוב אתה אתה מדבר שטויות.

משרד האוצר העלה את הבלו בתואנה של " עידוד השימוש בתחבורה ציבורית".

האוצר יודע היטב שהתחבורה הציבורית בישראל אינה תחילף ראוי לשימוש ברכב פרטי ומדובר

בצריכה "קשיחה" ולכן - למרות ההצהרות אודות מיסוי ירוק, האוצר יודע גם שלא תחול שום ירידה

בהכנסות המדינה כתוצאה מהצריכה על הדלק.

אתה לא יכול להחזיק במקל משני קצותיו ולהגיד "אני רוצה לעודד תחבורה ציבורית אבל בד בבד שלא

תהיה ירידה בהכנסות".

המסקנה מכך היא פשוטה להפליא: עובדים עליך...עובדים עליך...עובדים עליך.

פורסם
גם על הביו דיזל יש מיסוי.

אז נא לא למהר להפוך את שמן הצ'יפס שלכם לדלק. באוצר לא יאהבו אתכם.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000575724

קליפת מוח, אני אסביר לך מדוע שוב אתה אתה מדבר שטויות.

משרד האוצר העלה את הבלו בתואנה של " עידוד השימוש בתחבורה ציבורית".

האוצר יודע היטב שהתחבורה הציבורית בישראל אינה תחילף ראוי לשימוש ברכב פרטי ומדובר

בצריכה "קשיחה" ולכן - למרות ההצהרות אודות מיסוי ירוק, האוצר יודע גם שלא תחול שום ירידה

בהכנסות המדינה כתוצאה מהצריכה על הדלק.

אתה לא יכול להחזיק במקל משני קצותיו ולהגיד "אני רוצה לעודד תחבורה ציבורית אבל בד בבד שלא

תהיה ירידה בהכנסות".

המסקנה מכך היא פשוטה להפליא: עובדים עליך...עובדים עליך...עובדים עליך.

אני לא מתרגשת מהמס על החשמל, ימצאו אנטי מחיקון ונטעין את הרכב מהבית (וגם נעבור לתעו"ז ונטעין בחצי מחיר בלילה ובסופי שבוע(

פורסם

אני לא עו"ד אבל זה לא כל כך פשוט לדעתי - מדובר על מיסוי כפול

הרי החשמל מופק מדלקים שונים ועליהם כבר שולם הבלו - ומה אז נשלם בלו שוב? נשלם רק על החשמל מס או גם על המס שחברת החשמל כבר שילמה?

יהיה פה שוק שחור ענק - מעבירים שונים מרשת ביתית לרכב, אם יש לי פאנלים סולריים גם על זה אני צריך לשלם? אם בטר פלייס יקימו חווה סולרית? , אם אני מטעין מגרנרטור קטן מה אז?

פורסם

תבינו דבר פשוט מאוד. המדינה מפיקה ממיסוי על רכבים וכל הדברים הנלווים עליהם הון עתק.

אין מצב שהיא תוותר ולו על שקל אחד מזה, לא למען איכות הסביבה, לא למען רווחתכם, ואפילו לא

עבור שלום עם הפלסטינים. כל דבר אשר יוריד באופן משמעותי את ההכנסה ממסים אלה, תמצא

הדרך להשיב את אותם שקלים אבודים בדרכים אחרות.

פורסם
יהיה פה שוק שחור ענק - מעבירים שונים מרשת ביתית לרכב,

+1:mm_yeah:

אבל אתה יודע למי? לכל בעלי הבתים הפרטיים+חניה מקורה וסגורה (דהיינו מעמד בינוני-גבוה וצפונה). אלו יוכלו למקם בנוחות עמדת טעינה מאובזרת ונוחה בחניון הפרטי שלהם. ומי יוכל לפקח על כך?

מסכים איתך גם שזהו כפל מס. גם אני אינני משפטן, אבל אני מניח שההצהרות חסרות הבסיס של נערי האוצר/בכירי רשות המיסים לא תעמודנה בשום מבחן משפטי כשיגיע יום המבחן.

וכמו שאמרתי- גם לא בשום מבחן מעשי. כל אחד יקים לעצמו עמדת טעינה עם חשמל במחיר לשימוש ביתי.

(ומי אמר מונה תעו"ז? בכלל רעיון ענק! , הרי רוב הנהגים חוזרים הביתה מהעבודה בשעות שפל,מטעינים היטב עד הבוקר ונוסעים לעבודה!)

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
אני לא עו"ד אבל זה לא כל כך פשוט לדעתי - מדובר על מיסוי כפול

הרי החשמל מופק מדלקים שונים ועליהם כבר שולם הבלו - ומה אז נשלם בלו שוב? נשלם רק על החשמל מס או גם על המס שחברת החשמל כבר שילמה?

יהיה פה שוק שחור ענק - מעבירים שונים מרשת ביתית לרכב, אם יש לי פאנלים סולריים גם על זה אני צריך לשלם? אם בטר פלייס יקימו חווה סולרית? , אם אני מטעין מגרנרטור קטן מה אז?

אני מצטער לבאס אותכם אבל על הכל במדינה יש מיסוי כפול.

משכורת אתם מרוויחים? משלמים מס הכנסה? שילמתם פעם אחת בין אחוזים בודדים ל 50% מהמשכורת שלכם.

לאחר תשלום המס, ממה שנשאר - אתם קונים רכב? שילמתם פעם שניה - יותר מחצי ממחיר הרכב הוא מיסים. אל תלכו עדיין הביתה - על מיסי הייבוא יש גם מע"מ וכמובן רישוי.

על הבנזין יש מס - כמובן, ועל המס יש גם מע"מ לא? למה לא?

בקיצור בעיקר בענייני התחבורה - לכל שקל ברוטו שאתם מרוויחים יש לכם בין 40 ל 20 אגורות לשימוש - תהנו!

לפני שאתה קופץ ומתקיף אותי אני רוצה לומר שיש היגיון כאן מבחינת המדינה. המדינה מרוויחה מיסים מהדלק ובכסף הזה היא משתמשת בצורות שונות (למרות המחלוקת בדבר לא ניכנס לנקודה הזו כרגע) על כל מכונית שמונעת על בנזין שיורדת מהכביש המדינה מפסידה הכנסה ממיסים. לכן על מנת להבטיח שהכנסות שלה ממיסים לא יפגעו בצורה דראסטית או לחלוטין היא מתכוונת להטיל מס על החשמל. עד כה לגבי ההיגיון. אם זה פייר או לא זה כבר דיון אחר.

אםן המדינה הייתה משתמשת במיסים על מנת לתחזק את הכבישים והתחבורה היית צודק. ואז על כל רכב ובנזין היה היגיון לשלם מיסים להחזקת התשתיות.

בפועל החזקת התשתיות עולה הרבה פחות מגביית המיסים של מדינת ישראל הידועה בשם הקוד - החולבת.

ב 2007 לדוגמא הכנסות המדינה בתחום הרכב היו מעל 21 מילארד שקל:

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=1305%3A2008-07-22&catid=155%3A2010-09-01-12-40-28&Itemid=38

תקציב משרד התחבורה באותה שנה היה קצת מעל 9 מילארד - פחות מחצי:

http://ozar.mof.gov.il/budget2007/docs/tahbura.pdf

שלא לדבר על כך שהוצאות אלו אינן כוללות רק תחזוקת צי כביש אלה גם מימון תחבורה ציבורית עם דגש על סיבסוד אוטובוסים, הקמת תשתית ומימון לרכבת ישראל וכן הלאה.

בקיצור - מדינת ישראל מחפשת בכל מקום איך לחלוב אותנו האזרחים. גם בתחום התחבורה חולבים לא כמה שצריך אלה כמה שאפשר...

פורסם
"יש הצדקה להטלת מס על חשמל לרכב" כך אומרת המדינה.

חשבתם לקנות רכב חשמלי ולזכות בהטבות כי אתם חבר'ה ירוקים, אוהבים את הסביבה ומחבקים עצים?

חשבו שנית.

המדינה מחפשת דרך יצירתית למצוץ גם ממכם כסף.

איך?

הוועדה הבין-משרדית מ-2007 הציעה "להטיל מס על חשמל לטעינת מצברי רכב חשמלי, אשר לא יעלה על סכום הבלו המשולם על סוגי דלק לתחבורה". לחלופין, הוצע "להטיל אגרת רישוי מוגדלת" לכלי רכב חשמליים, וזאת במקום "בלו חשמל".

אולם, נראה כי בתחילה לא יוטל "בלו חשמל" על טעינת כלי רכב חשמליים, ומי שייקבע את מחיר החשמל יהיו משרד התשתיות, באמצעות רשות החשמל, וכן ספקיות טעינה, כמו חברת בטר-פלייס. מה שייקבע את מועד תחילת הטלת המס, הוא היקף השימוש בכלי רכב חשמליים: ככל שיימכרו יותר מכוניות חשמליות, כך תגבר המוטיבציה של המדינה להתחיל לגבות מס.

ברשות המסים מסבירים כי "הטלת בלו על חשמל המשמש לטעינת רכב חשמלי, מוצדקת מבחינה כלכלית וזאת משתי סיבות עיקריות: 1) נסיעה ברכב יוצרת עלויות ציבוריות מלבד הזיהום, ואי-הטלת מס לכל קילומטר שולי עלולה להביא לנסועה עודפת; 2) הפקת חשמל יוצרת אף היא זיהום סביבתי, גם אם במידה פחותה מזו של בעירת דלק במנועים רגילים. לאור זאת, הובהר לכל הנוגעים בדבר כי בעתיד יקבע בלו על חשמל לכלי רכב - ככל שכלי רכב אלה יהיו בשימוש נרחב יותר".

שמתם לב?

פתאום, למעשה גם החשמל בעצם מזהם ולכן תשלמו בלו על חשמל להטענת הרכב. והמס יגדל ככל שהשימוש יתרחב.

או במילים אחרות - בגלל שאתם חושבים לדפוק אותנו ולא לשלם בלו על הבנזין- אנחנו נזיין לכם את הצורה.

תחי מדינת ישראל.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4045422,00.html

יש לי רק שאלה אחת- למה אתה מתפלא?

נפתחו פה מספר שירשורים, שבהם הועלו רעיונות שונים ומשונים, על חלופות לדלק. כולל חשמל, כולל מימן, כולל זבינאמו הנביא.

ודומני שברובם הגדול (אם לא כולם) הגבתי בצורה פשוטה:

אמירה שנונה על כך שהממשלה תמצא איך לשים על זה מס. או לא כל כך שנונה בחלק מהמקרים. או לא שנונה בכלל על פי חלק מה"מבקרים" (מלשון ביקורת) הרבים שיש פה בפורום...

שמע, גם על אוויר אתה משלם.

כן כן. שמעת אותי. ואם שמעת אותי בסלולר, אזי שולם "זמן אוויר".

אם מחר מישהו ימציא רכב שעובד על הרגליים של המשתמש (עיין ערך משפחת קדמוני), מה יקרה לדעתך?

Fred-Flintstone-Barney-Rubble-Car.jpg

התשובה פשוטה.

"עקב הזדהות מעמיקה עם הילדים המועסקים בעבדות בייצור נעליי "מייק", הממשלה החליטה לעשות מעשה. מהיום יוטל מס סוליות על כל הנעליים שמיובאות לישראל, בשיעור הדומה למס הבלו על הדלק, גז טבעי, חשמל וכולי. כמו כן על הרכבים הנ"ל יוטל מס בטיחות, מס היעדר רצפה, ומס דריכה על שבלולים שיחול יחד עם חובת הדלקת האורות החל מנובמבר ועד אפריל".

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז היית קרוב

אבל את הכי חשוב פספסת.

איך אתה ואני נקראים במס הכנסה? יפה, נישומים.

לא אזרחים, לא עובדים, לא עמה.

נישומים.

כלומר אנחנו צריכים להגיד להם בכלל תודה שהם מנשימים אותנו.

עכשיו תעשה 1+1 . עוד כמה שנים אנחנו נשלם גם על האויר שאנחנו נושמים.

פורסם

אםן המדינה הייתה משתמשת במיסים על מנת לתחזק את הכבישים והתחבורה היית צודק. ואז על כל רכב ובנזין היה היגיון לשלם מיסים להחזקת התשתיות.

בפועל החזקת התשתיות עולה הרבה פחות מגביית המיסים של מדינת ישראל הידועה בשם הקוד - החולבת.

ב 2007 לדוגמא הכנסות המדינה בתחום הרכב היו מעל 21 מילארד שקל:

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=1305%3A2008-07-22&catid=155%3A2010-09-01-12-40-28&Itemid=38

תקציב משרד התחבורה באותה שנה היה קצת מעל 9 מילארד - פחות מחצי:

http://ozar.mof.gov.il/budget2007/docs/tahbura.pdf

שלא לדבר על כך שהוצאות אלו אינן כוללות רק תחזוקת צי כביש אלה גם מימון תחבורה ציבורית עם דגש על סיבסוד אוטובוסים, הקמת תשתית ומימון לרכבת ישראל וכן הלאה.

בקיצור - מדינת ישראל מחפשת בכל מקום איך לחלוב אותנו האזרחים. גם בתחום התחבורה חולבים לא כמה שצריך אלה כמה שאפשר...

אני מסכים שלא מעט כספים הולכים לאיבוד על שחיתויות ובירוקרטיה,

אבל משהו חייב להכניס גם לקופת הביטחון...

Honda Civic 5D, 2009, Black

VW Bora TDI, 2002, White- נגנבה...

פורסם
ברווז היית קרוב

אבל את הכי חשוב פספסת.

איך אתה ואני נקראים במס הכנסה? יפה, נישומים.

לא אזרחים, לא עובדים, לא עמה.

נישומים.

כלומר אנחנו צריכים להגיד להם בכלל תודה שהם מנשימים אותנו.

עכשיו תעשה 1+1 . עוד כמה שנים אנחנו נשלם גם על האויר שאנחנו נושמים.

למען האמת במידה ואתה לא יודע אז כן. בהחלט, כל מדינה בעולם אכן משלמת על האויר. יותר נכון על הזיהום שהיא יוצרת. לכן מדינה יש X כמות בשנה שהיא יכולה לזהם. במידה והיא עברה את הכמות אז היא נקנסת. מה עושים במידה ועדיין מזהמים ולא רוצים לשלם קנס? פשוט מאוד, קונים את רזרבות "האויר" של מדינות של מזהמות שנמצאות בישבשות אחרות. כגון מדינות באפריקה או באמריקה הדרומית וכיוצא בזה.

אז כן, ניתן לומר שהיום על אויר אתה כן משלם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

Cerebral_Cortex מה שאמרת לא מדויק, ובפרט לא נכון למדינת ישראל. רק למדינת מפותחות (או יותר נכון - כאלה שנחשבו למפותחות עם חתימת האמנה) יש התחייבויות שכאלה. מדינת ישראל היא לא כזו, ולכן נכון להיום אין לה שום התחייבות כזאת. כאשר תחתם אמנה חדשה אולי לישראל יהיו התחייבויות (אולי גם לא. אנחנו בערך היחידים בעולם שחושבים על עצמנו כעל מדינה מפותחת) אבל בינתיים מכל הקרקס שהיה בקופנהגן לא רואים הרבה תוצאות.

חוץ מזה, כולכם פספסתם את השאלה החשובה ביותר!

באחרית הימים, כשכולנו נעבור למכוניות חשמליות, מה יעשה זה שמס הבלו לא השפיע עליו כי הוא ממלא תמיד רק ב100 שקל?

• תוכן חדש...