Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

306 מול פונטו ספייס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום,

אני מעוניין לקנות רכב קטן, חסכוני ואמין, יחסית בטוח ונוח (לפי הסדר).

כרגע אני מתלבט בין שתי המכוניות הנ"ל, אך אשמח לשמוע על עוד אופציוץ זולות.

תודה :idea:

פורסם

הפונטו היא סופרמיני, ה-306 משפחתית קומפקטית, כך שלא ניתן להשוות ישירות ביניהן מבחינת בטיחות בגלל הבדל המשקל.

עם זאת, הפונטו היא תכנון הרבה יותר מודרני ותהיה ככל הנראה בטוחה יותר (כפי שמצביעים גם מבחני הבטיחות).

היא גם חסכונית יותר, זולה יותר לאחזקה ותהיה אמינה יותר בעיקר (אבל לא רק) בגלל גילה הצעיר בהשוואה ל-306.

מנגד היא פחות נוחה מה-306.

אם אתה רוצה משהו בטיחותי יותר מה-306 אבל להישאר עם רמת נוחות גבוהה (לא שהפונטו אסון), תשקול גם רנו מגאן.

אבל קח בחשבון שעלויות האחזקה שלה גבוהות מהשתיים האחרות.

פורסם

רועי תודה על התגובה :-D .

אני יודע שיש הבדל קטגוריות מבחינת השתיים, אבל הן שתי המכוניות שהכי המליצו לי עליהן.

כפי שציינתי החשיבות הכי גדולה היא על אחזקה זולה, אז כנראה שהמגאן לא באה בחשבון.

אשמח לקבל חוות דעת נוספות.

פורסם

קח את השמורה והחדשה מבין השתיים.

החזקתי את אחותה של ה-306, הקסארה - ולא נתקלתי בחלפים יקרים במיוחד.

אגב - שקול גם רכישה של קסארה, אם תצליח למצוא אחת שמורה היטב.

פורסם

drsubaru תודה על ההצעה, אבל אני לא כ"כ אוהב את הקסארה...

אולי עוד מישהו? (ד"א אני מחפש רכב מעל שנת 2000).

פורסם

שלום

אני מחזיק 306 99 1.4 ידנית במצב מכני מצויין בשנה הראשונה רק טיפולים תקופתיים בשניה כבר השקעתי לא מעט כסף

אבל זה גורלו של מחזיק רכב ישן (גם מאדה שנת 99 יכולה להיתקע) אז כפי שנאמר התבייתת על שני הדגמים תתחיל לחפור עד

שתמצא משהו שמור או זה או זה ותהנה.

בהצלחה

פורסם
שלום

אני מחזיק 306 99 1.4 ידנית במצב מכני מצויין בשנה הראשונה רק טיפולים תקופתיים בשניה כבר השקעתי לא מעט כסף

אבל זה גורלו של מחזיק רכב ישן (גם מאדה שנת 99 יכולה להיתקע) אז כפי שנאמר התבייתת על שני הדגמים תתחיל לחפור עד

שתמצא משהו שמור או זה או זה ותהנה.

בהצלחה

וסך הכל אתה מרוצה מהרכב שלך?

בינתיים ראיתי את הפונטו 03 ידנית, והיא חמודה, לא יותר מזה, דרוש קצת צבע ופוליש של הפנסים. מבחינה מכנית לא יודע למוכר על תקלות, אז מן הסתם שלי לא ידוע, ואם אני אחליט לקחת אותה אני יעבור במוסך קודם לכן.

פורסם

בבסיס אני מרוצה הרכב מאוד נוח מבחינת נסיעה וחסכוני בדלק, אבל לכל אחד יש תפיסה שונה לגבי מרוצה

הפלסטיקה לא עמידה כ"כ לי זה מפריע אבל לא קריטי ולך? דיפון דלתות וכו' לכן אמרתי חפש גם פונטו (הרבה פחות נוחה) וגם 306 והשמור ביותר שמצאת בדיקה ותתחדש.

פורסם

עוד משהו לרעת ה-306 - העיצוב שלה הוא משנת 1993. זה לא מפריע לך בכלל? אני אישית לא מתלהב מרכב עם אינטריור של תחילת הניינטיז. לפחות בתחום העיצוב הקסארה עלתה עליה בכל פרמטר.

לגבי נוחות - לא תשיג נוחות של 306 בנהיגה בספייס. אין הרבה רכבים יותר נוחים מהפיג'ו הזו.

לפעמים אני מתבאס קצת על המעבר מהקסארה לספייס, אבל כשאני רואה את צריכת הדלק הפנטסטית, את הקלות שבה אני מוצא חניה ואת הכיף שבשימוש בהגה החשמלי - אני נזכר למה קניתי רכב מצוין כמו הספייס.

פורסם
עוד משהו לרעת ה-306 - העיצוב שלה הוא משנת 1993. זה לא מפריע לך בכלל? אני אישית לא מתלהב מרכב עם אינטריור של תחילת הניינטיז. לפחות בתחום העיצוב הקסארה עלתה עליה בכל פרמטר.

לגבי נוחות - לא תשיג נוחות של 306 בנהיגה בספייס. אין הרבה רכבים יותר נוחים מהפיג'ו הזו.

לפעמים אני מתבאס קצת על המעבר מהקסארה לספייס, אבל כשאני רואה את צריכת הדלק הפנטסטית, את הקלות שבה אני מוצא חניה ואת הכיף שבשימוש בהגה החשמלי - אני נזכר למה קניתי רכב מצוין כמו הספייס.

לפי דעתי אתה טועה לגבי העיצוב, תראה את זו:

http://www.yad2.co.il/Cars/ViewImage.php?CatID=1&SubCatID=1&Expensive=&CarID=1817364

עיצוב מאוד יפה, לא פחות משל הספייס.

יש ב306 הגה חשמלי והיא גם יחסית קטנה.

אבל נקודה כן חשובה ציינת, כמה עושה 306 לעומת ספייס, בספייס שראיתי היה 1/17.7 שזה מצויין מאוד מבחינתי.

פורסם

זה אותו רכב משנת 93, רק שינוי כלשהוא בפנסים שעשה אותה צעירה יותר.

אותו דשבורד לאורך כל השנים.

אין לה שום הגה חשמלי, מקסימום הגה כוח הידראולי רגיל.

פורסם
זה אותו רכב משנת 93, רק שינוי כלשהוא בפנסים שעשה אותה צעירה יותר.

אותו דשבורד לאורך כל השנים.

אין לה שום הגה חשמלי, מקסימום הגה כוח הידראולי רגיל.

צודק, בדקתי שוב וזה הגה כח :idea:

אז drsubaru הבנתי שאתה לחלוטין בעד ספייס, רק מבחינת דלק אתה יודע מה ההבדל (נצא מנקודה הנחה ששניהן באותו מצב מכני ואותו סגנון נהיגה).

ולביא גם ממך אשמח לשמוע מהי צריכת הדלק שלך בנסיעה רגועה...

פורסם

אני מוסיף פה השוואת נתונים, ככה שאם מישהו ירצה להשוות זה יהיה זמין:

nmmc1jj1yzya.jpg

מקווה שזה יעזור

פורסם

אני לא בעד אף אוטו. כי זה לא אני נוהג בו, זה אתה.

ואלה בכלל לא רכבים ברי השוואה, כי הספייס צריכה להיות בטבלה מול 206 שמולה היא מתחרה, ולא 306.

לגבי צריכת הדלק: אני נוסע רק בעיר, רק בחיפה והקריות.

בחורף 1:15, בקיץ עם מזגן 1:13.5, מדוד היטב בכל נסיעה.

אני מניח שבפיג'ו 306 זה יותר קרוב ל-1:10 בחורף, 1:8 בקיץ עם מזגן, כמו כל רכב 1600 ממוצע. בדגם 1400 בטח 10% פחות.

פורסם
אני לא בעד אף אוטו. כי זה לא אני נוהג בו, זה אתה.

ואלה בכלל לא רכבים ברי השוואה, כי הספייס צריכה להיות בטבלה מול 206 שמולה היא מתחרה, ולא 306.

לגבי צריכת הדלק: אני נוסע רק בעיר, רק בחיפה והקריות.

בחורף 1:15, בקיץ עם מזגן 1:13.5, מדוד היטב בכל נסיעה.

אני מניח שבפיג'ו (1.4 ידנית ) 306 זה יותר קרוב ל-1:10 - 1/16+ מחוץ לעיר משוקלל 1/14+ בחורף, 1:8 בקיץ נשאר עם 1/14 בקיץ עם מזגן, כמו כל רכב 1600 ממוצע. בדגם 1400 בטח 10% פחות.

והרכב סוחב יחסית (גם לפונטו 60 כ"ס) לא רע בכלל אל תצפה לטוס בעליות.

• תוכן חדש...