Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5579 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הצרכים העיקריים שלי:

הרכב צריך לנסוע בערך פעמיים בחודש בקו ב"ש-עפולה-ב"ש.

אנחנו זוג צעיר עם תינוקת בדרך כך שעגלה צריכה להכנס לתא מטען.

בטיחות זה כמובן שיקול עיקרי.

תיבת הילוכים- לא מהותי. עדיפות קלה לאוטומט.

אם מדובר ברכב חדש (יונדאי I10 ?) אז התקציב הוא 70,000.

אם הרכב יד ראשונה, אז התקציב קטן ל- 50,000. (אל תשאלו למה)

יש הצעות? מה בדבר היונדאי I10 באמת? היא מתאימה לנסיעות מחוץ לעיר?

אילו עוד רכבים חדשים קיימים בתקציב הנ"ל ועונים לצרכים שלי?

פורסם

לדעתי מכונית בקטגוריית המיני (יונדאי I10 לדוגמה) לא מתאימה לזוג צעיר עם תינוק (ועגלה), על אחת כמה וכמה כשיש נסיעות בינעירוניות ארוכות על בסיס קבוע. עדיף ללכת על גרסה אחת גדולה יותר (סופר-מיני) כמו פיאט פונטו (מאוד מומלצת לדעתי) פיג'ו 206, וכן הלאה. מכונית כזאת תהיה טובה יותר בכל מובן - החל ממרחב (שוב, לדעתי אין שום אפשרות להכניס עגלה נורמאלית לתא מטען של I10), דרך בטיחות ונוחות בנסיעות בינעירוניות ארוכות.

בקטגוריה הזאת יש כיום מספר הזדמנויות לקנות רכב חדש אם תמתח את התקציב במעט. פג'ו מוכרים עכשיו את ה - 206+ (206 מתוחת פנים) בכ-80K שקלים. יש להם מבצע לארגון המורים ב-75K שקלים. אני מאמין שאם תבוא לקנות ו"תניח כסף על השולחן" יתנו לך את מחיר המבצע וגם יגידו תודה. סקודה מוכרים עכשיו את הפאביה שלהם עבור 78K שקלים, במבצע של כרטיס האשראי של שופרסל. אם יש לך גישה למועדוני לקוחות אחרים (בעיקר חבר אבל גם הוט ואולי עוד) יכול מאוד להיות שגם דרכם יש מבצעים על מכוניות, בין השאר על מכוניות מקטגורית הסופר-מיני.

אם תבחר לקנות משומשת (למה באמת יורד התקציב?) יש בשני התקציבים שלך המון אופציות כמו פיאט פונטו (שוב, לדעתי מאוד מומלצת), גם הונדה ג'אז (לא בטוח שנכנסת בתקציב הנמוך יותר) יכולה להיות אופציה טובה, או מכונית מבית קונצרן VAG (פולו, פאביה, איביזה).

אם תרצה רכב משומש יש הרבה

פורסם

עם נסיעות ארוכות כשלך הייתי מחפש רכב יותר גדול, לצורך הנוחיות. אני מניח שלנסוע מעפולה לב"ש עם תינוקת מצריכה יותר ציוד מאשר העגלה, ולכן הייתי מכוון לרכב משפחתי סטנדרטי עם תא מטען מכובד. אמנם העלויות יהיו יותר גבוהות, אבל לנסוע 200 ק"מ בכל כיוון בספסל האחורי של רכב סופרמיני יהיה קצת צפוף (אני מניח שאתה תנהג ואשתך תשב מאחור ליד התינוקת, או שתחליפו ביניכם את התפקידים).

יתרון נוסף של רכב משפחתי הוא שיתאים לכם גם כאשר המשפחה תתרחב.

בתקציב שלכם תוכלו לרכוש משפחתומטית 1600 בת 3 מליסינג ואולי ישאר קצת עודף לצורך התפעול השוטף הקצת יותר יקר. איזה מהן? אישית הייתי מחפש רכב כגון פוקוס, קורולה (למרות חסר 2 כ"א) i30CW ודומותיהן, ואני מעלה דגמים אלה כיוון שהם מרווחים יחסית, אבל יתכן שתמצאו שגם דגמים פחות מרווחים (למשל - מאזדה 3) מתאימים לצרכיכם.

כדאי לבחון אישית את נוחות הישיבה וגודל תא המטען של כל דגם לפני הבחירה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לדעתי מכונית בקטגוריית המיני (יונדאי I10 לדוגמה) לא מתאימה לזוג צעיר עם תינוק (ועגלה), על אחת כמה וכמה כשיש נסיעות בינעירוניות ארוכות על בסיס קבוע. עדיף ללכת על גרסה אחת גדולה יותר (סופר-מיני) כמו פיאט פונטו (מאוד מומלצת לדעתי) פיג'ו 206, וכן הלאה. מכונית כזאת תהיה טובה יותר בכל מובן - החל ממרחב (שוב, לדעתי אין שום אפשרות להכניס עגלה נורמאלית לתא מטען של I10), דרך בטיחות ונוחות בנסיעות בינעירוניות ארוכות.

בקטגוריה הזאת יש כיום מספר הזדמנויות לקנות רכב חדש אם תמתח את התקציב במעט. פג'ו מוכרים עכשיו את ה - 206+ (206 מתוחת פנים) בכ-80K שקלים. יש להם מבצע לארגון המורים ב-75K שקלים. אני מאמין שאם תבוא לקנות ו"תניח כסף על השולחן" יתנו לך את מחיר המבצע וגם יגידו תודה. סקודה מוכרים עכשיו את הפאביה שלהם עבור 78K שקלים, במבצע של כרטיס האשראי של שופרסל. אם יש לך גישה למועדוני לקוחות אחרים (בעיקר חבר אבל גם הוט ואולי עוד) יכול מאוד להיות שגם דרכם יש מבצעים על מכוניות, בין השאר על מכוניות מקטגורית הסופר-מיני.

אם תבחר לקנות משומשת (למה באמת יורד התקציב?) יש בשני התקציבים שלך המון אופציות כמו פיאט פונטו (שוב, לדעתי מאוד מומלצת), גם הונדה ג'אז (לא בטוח שנכנסת בתקציב הנמוך יותר) יכולה להיות אופציה טובה, או מכונית מבית קונצרן VAG (פולו, פאביה, איביזה).

אם תרצה רכב משומש יש הרבה

שמעתי על ה- 206+. היא כבר כאן? אני לא רואה באתר של פיג'ו אזכור לגביה. תיכף אני אחפור בחיפוש.

תיארתי לעצמי את מה שאמרת את יונדאי I10 - ירד מהפרק.

המבצע של הסקודה נשמע נחמד. רק שהוא נגמר היום מסתבר.

הפיאט פונטו עולה 90K +. קצת יקר.

פורסם
עם נסיעות ארוכות כשלך הייתי מחפש רכב יותר גדול, לצורך הנוחיות. אני מניח שלנסוע מעפולה לב"ש עם תינוקת מצריכה יותר ציוד מאשר העגלה, ולכן הייתי מכוון לרכב משפחתי סטנדרטי עם תא מטען מכובד. אמנם העלויות יהיו יותר גבוהות, אבל לנסוע 200 ק"מ בכל כיוון בספסל האחורי של רכב סופרמיני יהיה קצת צפוף (אני מניח שאתה תנהג ואשתך תשב מאחור ליד התינוקת, או שתחליפו ביניכם את התפקידים).

יתרון נוסף של רכב משפחתי הוא שיתאים לכם גם כאשר המשפחה תתרחב.

בתקציב שלכם תוכלו לרכוש משפחתומטית 1600 בת 3 מליסינג ואולי ישאר קצת עודף לצורך התפעול השוטף הקצת יותר יקר. איזה מהן? אישית הייתי מחפש רכב כגון פוקוס, קורולה (למרות חסר 2 כ"א) i30CW ודומותיהן, ואני מעלה דגמים אלה כיוון שהם מרווחים יחסית, אבל יתכן שתמצאו שגם דגמים פחות מרווחים (למשל - מאזדה 3) מתאימים לצרכיכם.

כדאי לבחון אישית את נוחות הישיבה וגודל תא המטען של כל דגם לפני הבחירה.

אני מניח שהדיעה שלך זהה לגבי השברולט ספארק?

מליסינג אני מעט נרתע אבל לא פוסל כלום על הסף. אני מעדיף למצות קודם את כל האלטרנטיבות.

פורסם

מליסינג אני מעט נרתע אבל לא פוסל כלום על הסף. אני מעדיף למצות קודם את כל האלטרנטיבות.

יש שירשור יעודי על ה206+, תריץ חיפוש. בהחלט אופציה מעניינת לדעתי. תגיע באפריל לארץ.

פורסם

איני מכיר מכוניות אלה מקרוב - רק הצצה דרך החלונות (אלטו ו-107, לא ראיתי את הספארק). פשוט, לדעתי, מדובר ברכב ליחיד, או לכל היותר לזוג, הזקוקים לניידות בעיר. אתה מדבר על נסיעות ארוכות, ואני מניח שמבוגר אחד ישב ליד התינוקת בספסל האחורי. כדי שנסיעה כזו (לפחות שעתיים) לא תגרום לאותו מבוגר סבל צריך להיות מרחב מספק בספסל האחורי הן לישיבה והן לקצת תנועה כדי לטפל בתינוק (תחשוב על החלפת חיתול בעת חניי ביניים ביום גשום). לכן לא הייתי רוכש רכב בגודל פחות מסופרמיני (רצוי בעלת תא מטען נפרד, בסגנון האקסנט) או אפילו משפחתית בגודל מלא, במיוחד אם יש מחשבה על ילד נוסף בטווח הנראה לעין (כן, שנה-שנתיים אינן זמן רב).

יתרון נוסף של רכב יותר גדול הוא בבטיחות, אמנם לחלק מהזעירות יש 3-4 כוכבי NCAP אבל במפגש עם רכב יותר כבד ברור מי יהיה המפסיד.

אני חייב לומר שכאשר אני הייתי בעל משפחה צעירה - עם ילד אחד ואח"כ שניים הסתדרתי יפה עם סופרמיני (רנו 14 ואח"כ שקודה פייבוריט), אבל לא נהגתי לנסוע נסיעות ארוכות בתדירות כה גבוהה, וכאשר נולד הבן השלישי היה לי רכב יותר גדול - יונדאי אקסנט - ואתו אפילו ירדתי לאילת לכמה ימים עם כל הציוד, אבל היה צפוף מאוד, ולא הייתי ממליץ על חוויה כזו בתדירות של פעמיים בחודש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...